-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chesterfield
őstag
Nálunk a gyerek óvónője lett pozitív múlthét szombaton. Így az egész csoport, mint szoros kontaktszemély, járvánügyi megfigyelés alá került 10 napra, és nem hagyhatta el a lakást.
Erről külön határozatot nem küldtek mindenkinek, az óvoda kapott egyet, benne felsorolva mindenkit.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Nekünk ugyanez volt, de csak igazgatói szinten rendelték el a karantént, a Népegészségügytől nem jött egyeéb, főleg nem névre szóló határozat.
Ezért saját felelősségemre leteszteltettem a gyereket, hogy legalább edzésre mehessen. (ment is)Szóval ilyen határozatot ne várj, kb az egész országot karanténba lehetne baszni.
-
HÁZIGAZDA
válasz daneel_hu #42357 üzenetére
nekünk a mai edzés kimarad. szerda este derült ki, hogy van egy pozitív, csütörtökön már zártak. vasárnapra egy másik osztálytárs is pozitív (és lázas) lett, most itt tartunk. szerintem mi megint nem kaptuk el. nincs is vírus
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Viktoár
addikt
Hát nálunk meg komplett idióta az igazgatónő. 6.-os fiam osztályfőnöke múlt hét csütörtökön lebetegedett, kiderült hogy covidos. Oltott is meg hordta a maszkot is de hát ugye az nem egy üvegbúra így szegény valahogy összeszedte. Nem is az a lényeg, hanem hogy csütörtöktől nem tanított és az igazgatónő szerint ezért nem kell az osztálynak illetve a kontakszemélyeknek karanténba vonulni, ha valaki nem érzi jól magát menjen el orvoshoz.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
daneel_hu
addikt
válasz OPiiPO #42295 üzenetére
"Kóbor János? Nem volt beoltva "
Szánalmas ez amúgy, már a második hullámban voltak zenészek akiket teljesen padlóra küldött a vírus, mégis maradtak akik okoskodtak.
(ha jól rémlik Pataki és Delhusa is padlón volt)Ebből sem tudtak tanulni, és még az értelmesebbje sem. Nagyon szomorú...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Deltának rövidebb a lappangási ideje nem? Múlt héten kedden munkatársam hazament melóból, mert nagyon szarul volt. De aznap még kávéztunk, közelről beszéltünk, egy légtér stb. Mivel nem javult pénteken, tesztelték, pozitív. Lőttem szombat, vasárnap, ma is orrbadugóst, de negatív. Majd ma egy pcr. Semmi bajom az ég világon, ennyi idő után csak kijött volna.
-
GEPESZ66
veterán
Két Astra után lettem Covid-os, de enyhe tunetekkel.
Pénteken lejár a karantén.
Most lett volna esedékes, 4 hónap után a harmadik oltás, de így elmaradt.
A harmadik oltást így mikor célszerű beadatnom? -
bigdady
nagyúr
Oltástagadó ismerősöm lett covidos, múlt héten osztogatta még az ivermectint mint megoldást, most szedheti (csodálkoztam is már elfogadják hogy van vírus, haladnak a korral...)
-
BlackV
őstag
válasz GEPESZ66 #42369 üzenetére
Nehéz ügy. Mondanám hogy igg függő es mérjél egyet 1-2-3 hónap múlva, de ebben az esetben egy vuhanira specifikus teszttel próbáljuk megnézni, a delta fertőzés mennyi antitestet indukált.
Enyhe tunetes fertőzés miatt 2-3 hónap múlva oltanek, ha lesz meg esetszám es veszelyeztetett/kitett vagy. Szóval soktenyezos.[ Szerkesztve ]
-
skroy
senior tag
Most voltam beadatni a 3. oltást a vásárosnaményi kórházban. A regisztráció nélkülieket külön épületben oltják, rengetegen voltak ott. Én regisztráltam, nem kellett szerencsére a tömegben várakozni. Tényleg csak a regisztráció tartott vissza sok embert az oltástól? Mi az az adat, ami olyan kényes, hogy titkolni kelljen? Főleg, hogy szerintem mindekiről tudnak amúgyis mindent.
-
törölt tag
válasz forceberg #42374 üzenetére
Pont ma kaptam meg Twitteren egy idősebb fickótól. Hogy csak téli köhögés, meg hogy ez a természet rendje, hogy az erős túléli, a gyenge meg elhullik. Sajnos a sötét nem hullik, vagy nem tudom mit írjak már.
Ja, meg a John Hopkins statisztikáival jött: [link]
Azt írja, az egész világra heti 2000 halottat ír, az semmi. Mondom neki, hogy csak USA-ra ír az elmúlt 28 napra 33,000 halottat, csak ott több van akkor mint heti 2000. Aszondja, biztos átlagolnak valamit. ????? Aztán ma megint küldi, hogy napi statisztika. Írom neki hogy tegnapra 4400 halottat mutat, múlt hétre meg 50,000-et, és hogy nem értem honnan veszi a heti 2000-et. Aztán nem írt már mert le is tiltottam, elegem lett belőle.
-
t72killer
titán
válasz #86564352 #42379 üzenetére
, lyézus...
#42373: ezekben ez a legrosszabb. A vírus mortalitása továbbra is max 2%, ha 50 alatti, nincs extra betegsége, akkor 0,5%, de ha ivermectin szedése mellett túlélte, már mehet is a győzelmi sztori és dumálja rá a másik 100 idiótát, akik közül már nem fogja mind túlélni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
realist
őstag
Én ma voltam Bp-en egy kerületi oltási ponton (kb 2 hete regisztráltam). Ezen a helyen a regisztráltakat oltották (kivéve pár jókor beeső időpont nélküli szerencsést), akinek nem volt regisztrációja azt a kerületen belül egy másik oltó pontra küldték (elmondésok szerint itt nem is lett volna elég oltóanyag a regisztráltak mellett). Ezt kb 30an úgy tudták meg, hogy már sorban álltak. Lett is szép kis üvöltözés belőle, a karakteres biztonsági őrök úgy zárkóztak be a rohamozó nyugdíjasok elől.
Azt már szóba sem hozom, hogy egy kb 20nm helyen várakoztunk oltás előtt és után is kb 25en, járvány helyzetben ez szinte ideális.
Mondjuk a dolgozókat sem irigylem, azt a haragot amit pár embertől kapnak. S persze a sok olyan aki azt se tudja mi van, 20 percet voltam bent ez idő alatt 4 emberrel totózott, hogy vajon milyen oltást kaphattak korábban, mert se papírjuk se emlékük nincs róla... -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz realist #42386 üzenetére
20 percet voltam bent ez idő alatt 4 emberrel totózott, hogy vajon milyen oltást kaphattak korábban, mert se papírjuk se emlékük nincs róla...
A tudatosság elképesztő hiánya érhető tetten az élet minden területén. Hogy telefont is úgy vesz, hogy "szép kék", meg autót is, meg csodálkozik, hogy nem fér bele a bőröndje a wizzair-ketrecbe és akkor fizetni kell, meg nem veszi meg előre a jegyet a Sagrada Familiába online, hanem áll sorban 3 órát, hogy bejusson... meg minden területen az emberek zöme egészen egyszerűen kretén, beleszarós, oda nem figyelős, aztán meg puffog.Semmi gond, itt csak az életünkről van szó, az meg kit érdekel...
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Ezekiell
veterán
válasz #20749568 #42390 üzenetére
Mind a kettőtöknek igaza van. Ebből csak annyit lehet levezetni, hogy az átlagember hülye, és az átlag alatt van még a populáció fele
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
mpo
veterán
Aki eddig nem tudta, milyen sokan vannak, akiknek sötétség van a fejében (akár híres, akár ismeretlen), az most végre megtudja.
Normális országban a norbi nem gazdagodott volna meg, a több ezer Ft-os kenyerével, a tehetségtelen énekesek meg elmennének dolgozni, ha senki nem menne a koncertjükre.Ha érted, akkor már elavult.
-
petymek
senior tag
Sziasztok!
Arra vonatkozó vizsgálatnál, hogy van-e valaiféle védettség, melyik vizsgálatot kell választani? IgM vér vizsgálat jó és megmutatja, vagy olyan szükséges ami az előbbin felül IgG vizsgálatot is tartalmaz?A házi orvos elérhetetlen, labrokba pedig a telefonos hölgyek nem tudnak egyértelmű választ adni.
Egyébként van reális esély valamilyen szintű védetségre, ha igazolt fertőzés nem volt?
Az akció hét alkalmával jelent veszélyt, ha valaki elmegy első oltásért, és várakozás közben megfertőzik?
Mivel vannak a fórumon orvosok is, kérem, és hálás lennék tőlük is egy reakcióra.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
-
mpo
veterán
Parcitól kérdezem.
Nem lenne célszerű az összefoglalóba tenni pár olyan dolgot, ami már biztos és rendszeresen megkérdezik?
Otthoni teszt, laboros vizsgálat, eredmény átváltás, orrspray, melyik booster válasszam, amik eszembe jutnak.Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest