- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
szia uram! tisztelettel visszanyestem a politikát, mert mótvá
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
PuMbA
titán
Én már lassan 1 hónapja kaptam a 2. oltást, szóval már elvileg túl vagyok a csúcsponton. Ha van bennem minimálisnál több antitest az már nekem bőven elég, nem kell feltétlen határérték felett, mivel fiatal korcsoportba tartozok, ott meg a kínai is nagyon jól szuperál az adatok alapján. Sima vérvételkor sem veszik figyelembe, hogy kicsit a hátérték alatt vagy felett van valami, mert nem digitális kapcsoló a szervezetünk, hogy 1 vagy 0, azaz igen vagy nem. Ráadásul TSH esetén más országokban más a határ, szóval ez is ingoványos talaj,.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Vilagszerte talalkozhatsz ilyennel. Egyik es masik vizsgalat eredmenye nem osszehasonlithato. Nem mindegy peldaul az sem, hogy mihez kepest huztak meg a pozitiv minosites hatarat. Ahhoz, hogy eleg legyen az atlagos vuhani virusterheles semlegesitesere? Vagy masra? Kulonbozo mereseknel kulonbozo lehet a metodika. Meg maga az antitest tipus merese es a meres modja is elterhet.
Viszont az nagyon ugy tunik, hogy minel tobb az antitest, annal nagyobb a vedelem. Nagyon egyszeru, hogy miert: ami antitest mar ott van, az kapasbol fel tud lepni a virus ellen, jopar lepcsot kihagyva az esetlegesen meglevo sejtes immunvalaszhoz kepest. A vizsgalatok egy resze arra szokott fokuszalni, hogy ha veszik azokat az antitesteket, amiket egy adott oltas utan talalnak a szervezetben, akkor abbol mennyivel kell tobb az uj variansok eseten a neutralizalo hatashoz, mint a vuhani ellen kellett. De most, hogy leirtad a kinait kaptad, legalabb mar ertem, hogy miert ragaszkodsz ennyire hozza, hogy az jo. En mindenestre ha nem lesz a masodik AZ utan nagyon sok antitestem, akkor tuti keritek valahogy harmadik adagot valami masbol, mert nem letolt nadraggal szeretnek menni a delta-hullamba. Jobb modszer meg jelenleg nincs a vedettseg szintjenek a becslesere.I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
Ha az antitest-mérések határértékeire gondolsz, az mérnöki szemmel egy katasztrófa, uis "AU", azaz Arbitrary Unit a leggyakrabban használt "egység". Ez azt jelenti, h minden labor egyénileg találja ki, hány egérfaroknak felel meg. Kb mintha a képernyőn adott zoom-beállítások mellett centivel mérnéd a jel magasságát.
Láttam már hasonlót, sőt, bme-n számolt valaki úgy integrált, hogy milliméterpapírra megrajzolta a függvényt, kivágta, majd patikamérlegen lemérte a papírt
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
Több problémát is talált a WHO egy Szputnyik V-t palackozó gyárban
A gyárban fennált a keresztfertőzés veszélye és nem volt eléggé steril, de elvileg már minden problémát orvosoltak.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PuMbA
titán
válasz t72killer #20306 üzenetére
Igen, ezzel van nekem is problémám, hogy kijön majd egy eredmény, na azt értelmezni kell és nem bepánikolni, hogy "50 helyett nekem 25 van és ez azt jelenti, hogy nem vagyok védett, jujuj". Ez bőven jó eredmény is lehet.
Synlabnál is le van írva rendesen az antitest vizsgálati oldalukon:
"Mindenképpen figyelembe kell venni az eredmény értelmezésénél az egyéb vizsgálati eredményeket (pl. PCR), a klinikumot, anamnézist, immunológiai státuszt és a módszer korlátait!"
"Az ellenanyagszint a fertőzés lezajlása után idővel a kimutathatósági szint alá csökkenhet, ami nem feltétlenül jelenti a védettség eltűnését is."
Drizzt: Aha, értelek
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A Sinopharm esetében a védettség a neutralizáló antitestek mennyiségével arányos. Ezt nagyon sok szakcikk alátámasztja. Ellene csak vélekedések vannak, komoly szaklapban megjelent bizonyítékok nincsenek. Az aluminium adjuváns a CD4+ és a CD8+ utat nem indítja be. Az alumínium adjuvált vírus vakcinák mindegyikére igaz ez a megállapítás. Az Avidin labor mérései is ezt támasztják alá. Az általad idézett szöveg sem mond olyat, ami felülírná ezt a megállapítást. Azt ne feledd, hogy a tudományban nincs 100%. Gondolj a fizikára, az sokkal egzaktabb, mint a biológia, mégis a kvantummechanika valószínűségekről beszél.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mpo
veterán
Az ajánlások, figyelmeztetések a korlátozó intézkedések enyhítésének veszélyeit taglalják, a várható súlyos következményeket próbálják megbecsülni.
A topikban is szerepelnek azok az országok, ahol a Delta nem ment nyári szünetre.
Jövő héten elérik az 5,5 milliót és nem kell maszk a boltban sem.
Hogy fognak arra nézni, aki mégis fölveszi?Csináltatok egy pólót, ezzel a szöveggel:
Besenyő Pista bácsi mondta, hogy hordjak maszkot.Ha érted, akkor már elavult.
-
Ringman
nagyúr
Hogy fognak arra nézni, aki mégis fölveszi?
a szabadonébredők nyilván furcsán tekintenek a szájkosárraEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
titán
Mutassanak akkor olyan eredményeket, amik azt támasztják alá, hogy ki nem alakult immunválasz és nem létező antitestek ellenére mégis védett a személy.
Amíg ilyet nem mutatnak tömegesen, addig az egész csak mellébeszélésnek tekinthető (hogy van/lehet védettség).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ezzel keverik: Fertőzés vagy a 2. oltás után után több hónappal csökken az antitest szám (ha eredetileg megfelelő volt), akkor a védettség ezzel arányosan nem csökken, mert a fertőzéskor, oltáskor memória sejtek is kialakulnak (ha antitestek is), amelyek ismételt fertőzéskor aktivizálódnak és ismét nagyon gyorsan felfut az antitest termelés. Azonban ha előzőleg nem fertőzött egyénnél (vagy gyenge fertőzéskor) a 2. oltás után 2 hét, 1 hónappal nincs antitest, akkor memória sejtek sem jönnek létre, az egyén védtelen marad. Azaz két különböző dolog az, hogy ha eredetileg sem volt antitest (vagy csak kevés), vagy az idők során lecsökkent.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Sped
aktív tag
válasz Sir Pocok #20270 üzenetére
Őszre lesz kb 6-6,5 millió oltott, ha megint elkezdődik a járvány, visszahozzák a védettségi igazolványos korlátozásokat, tehát TÉNYLEG azokat kezdik korlátozni, akikre veszélyes a vírus, aztán aki elkapja azzal meg megbirkózik az egészségügy mert már sokkal kisebb a merítés. Én nagyon örülök az intézkedéseknek. Végre dobható a maszk. Aki hordja hordja, de azzal csak engem véd nem magát, szóval nem tűnik túl ésszerűnek.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Floyd80
addikt
Kockáztat, aki kínaira Pfizert oltat? | 24.hu
Ami hiányzik, az a szembenézés képessége: tudni kellene megállni egy kicsit, kivizsgálni a hiányzó antitest problémakörét, majd az eredmények ismeretében kezelni a helyzetet.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #20320 üzenetére
Sztem tök hasznos lesz, ha újra előbújik az influenza pl.
Az európai népességben nem tudatosult, hogy a téli takonykórok nagy többségét a legprimitívebb maszkfélével ki lehetne iktatni.
[ Szerkesztve ]
-
Mindenképp hordani fogom, már csak pszichológiai okokból is. Na nem azért hogy ijesztgessek másokat, meg ezzel próbáljam felhívni a figyelmet, hogy rohadtul nincs vége a járványnak (hmmm, na jó de azért is ), hanem én is bármennyire ésszerű és szabálykövető voltam az elmúlt lassan másfél évben, ha most 2-3 hónapra lelazítanék, ősszel amikor majd újra kell (persze, reméljük nem, csak ne lógjon bilibe se a kezünk), sokkal nehezebb lenne visszaálni már nekem is szerintem. Meg ugye azt csak utólag tudjuk meg 2-3 héttel, hogy na 2-3 hete kellett volna elkezdeni aktívabban védekezni....
A nehezebb esetet képviselő emberekkel meg ősszel kezdhetjük újra az egyszer (többször) már lefutott köröket hogy miért lesz minden korlátozás kötelező (megint) bezzeg a nyáron már nem kellett stb..
De valaki könyvjelzőzze el ezt a hsz.-t aztán megkövetek mindenkit ha októberben még mindig minden OK lesz
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
t72killer
titán
"De valaki könyvjelzőzze el ezt a hsz.-t aztán megkövetek mindenkit ha októberben még mindig minden OK lesz "
Szép lenne a tavalyi nyugis nyarat ismételni, de a nemzetközi példákat látva nehéz optimistának lenni
-
UberMutant
őstag
válasz Elektrosokk #20327 üzenetére
egyszer minden nyerő széria véget ér
-
Sped
aktív tag
válasz UberMutant #20328 üzenetére
Meg egyszer mindenki meghal.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Elektrosokk
addikt
válasz UberMutant #20328 üzenetére
óhh, nem csak a nyerő...
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
t72killer
titán
válasz Elektrosokk #20327 üzenetére
Esetleg a családban valaki kinőtte az ovit-bölcsit ? Többet ér mint bármilyen vitaminbomba .
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
-
BlackV
őstag
válasz Kékes525 #20309 üzenetére
"Az aluminium adjuváns a CD4+ és a CD8+ utat nem indítja be. Az alumínium adjuvált vírus vakcinák mindegyikére igaz ez a megállapítás. Az Avidin labor mérései is ezt támasztják alá. "
Én elhiszem ezt, csak még nem értettem meg ez hogy lehetséges, ha a komplex immunválasz együttmozog, akkor erős antitest válasz esetén, hogy tudna a CD4 és CD8 jelentéktelen maradni.
"Tapasztalataink szerint a sejtes és az antitestes immunválasz teljesen együtt mozog." Avidin
(forrás: hang 4/25)"Az elmúlt napokban, hetekben vett eddigi mintavételek eredményeként mindenféle kombinációt találtak:
- magas antitest szám mellett magas sejtes immunitást, ***
- minimális antitest szám mellett kimutatható sejtes immunitást
- és olyan eset is volt, amikor az alacsony ellenanyagszint mellett a sejtes védettség sem volt mérhető." Avidin
(forrás: forbes)***igaz azt ők sem tudják, valójában milyen oltást kaptak az alanyok
Szóval egy kicsit nehéz kiigazodni az Avidines eredményeken, de azt már belátom, ha nincs antitest, nincs sejtes sem, ezért elnézést is kértem tőletek.
Azt pedig nem értem, hogy a másik irányban miért nincs/ne lenne korreláció.[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
[link]
A new @imperialcollege report (preprint) based on over 500,000 people in the UK surveyed projects that 2 million people there suffer from #LongCovid (if accurate, likely >10 million in the US). Presents symptom clusters and demographic risk profile
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Floyd80
addikt
„(...) tekintettel a kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült súlyos kétségekre és a hozzánk is érkező rengeteg megkeresésre, az idős honfitársaink védelme érdekében és az oltásokkal kapcsolatos bizalom növeléséért a főváros ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot fog indítani” - mondta Karácsony Gergely az Azonnalinak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzák.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlackV
őstag
válasz Floyd80 #20344 üzenetére
az idős honfitársaink védelme érdekében és az oltásokkal kapcsolatos bizalom növeléséért a főváros ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot fog indítani.
Pont, hogy az oltásokkal kapcsolatos bizalmat fogja csökkenteni. Főleg, hogy a sinos idősek nagy részét feb-márc oltották, annyi igg sem lesz már ott nekik, mint amennyi volt.
Nyomásgyakorlásnak viszont jó, én lennék a legboldogabb, ha kapnának egy harmadikat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest