- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
georgeh
tag
Sziasztok! Leszedtem egy videofile-t a transmitterrel, /mnt könyvtárba. A 192.168.1.1:8200 látja, én viszont nem találom sehol, lehet, hogy beletöltöttem a routerba? 192.168.1.1:9091-re nincs kapcsolat. A webes felület gomb a transmissionnál nem léátszik a luciban. A transmitter Connection refused-et üzen, hiába állítanám be, hogy kérjen username/passwordot, rá se hederít, egyből visszadob. Ráadásul a csatlakoztatott és mount engedélyezett pen drive-ot sem látja. Lenne olyan rendes vki, és vmi csatolt dokumentumon megmutatná a transmitter beállításokat/samba? Visszaolvastam és görcsöltem már elég sokat, de csak nem műkszik. A "sima" torrentezés megy, ha viszont remote gui-t használok, végem van. Vszínű valamiféle alapokat rosszul értelmezek Legfrissebb vargalexem van. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
georgeh
tag
válasz qqcqqc #56792 üzenetére
Na, akkor én itt vagyok összezavarodva...
A távoli host nekem 192.168.1.1 (elvileg ez is jó lehet) és a
Felh. név: root
Jelszó: a root jelszavam, ami a routerhez kell. Elvileg ugyenezt a root usert és pwd-t állítottam be a Szolgáltatások/Transmission/RPC-nél is.
Bementem az erdőbe, hol lehet még ezt elrontani, tuti elbénáztam vmit..? -
DieHard
senior tag
Szevasztok! Kis helpet kérnék. Adott egy 120Mbit/sec internet. Közvetlenül gépbe dugva megy is bőséggel annyit. Routeren keresztül 90 körül mozog. Routerem egy 300M Wireless N Gigabit Router
Model No. TL-WR1043ND 1.8 . Valami ötlet? Elvileg nem is fog menni. De fw-vel sem?[ Szerkesztve ]
-
-
Vigyorka
aktív tag
üdv!
Kérdésem: Vargalex 1.7 switch módban nem érem el az FTP kívülről. /belülről megy/.Van rá megoldás?
Vigyorka
-
Lokids
addikt
1043nd V1-nél olyankor mi van, ha firmware upgrade után nem fogadja el az alap admin/admin jelszót (régebbi általam beállítottat sem)?
Gyári firmware.
Be lehet valahogy jutni a felületre?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #58172 üzenetére
Próbáltam. Nem jött be.
Lehet valahogy firmwaret frissíteni az admin felület nélkül?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #58174 üzenetére
Fent volt a Gargoyle, mert előtte a gyárival furcsa dolgokat produkált. Random eldobta a wifit/netet. Feltettem, ment 2 hónapig hibátlanul.
Tegnap délután viszont újra problémázott. Elkezdte resetelni magát. kb 1 percenként egyszerűen eldobott mindent és reset.
Ekkor vissza akartam tenni a gyári firmwaret. Na most attól félek eldobta magát update közben.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #58176 üzenetére
Igen. A gépem kap IP-t. Szerintem még nete is lenne, hogyha be lenne állítva rajta a user/pass.
De nem tudom felfogni miért nem jó az admin/admin.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
MODERÁTOR
válasz Lokids #58177 üzenetére
Ha benyomod a reset gombot a működő routeren, és tartod nyomva 5-10mp-ig, majd elengeded, látszik a LED-eken, ahogy újraindul a router? Ilyenkor a gép is elveszti a hálózati kapcsolatot, gondolom a Windows is írja az óra mellett, hogy csatlakoztatva, stb...
WiFi jelet sugároz a router?
Milyen LED-ek világítanak, villognak rajta bekapcsolás után?
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #58178 üzenetére
Igen, látszik, hogy restartol.
Power on.
Sys lassú blink.
És a WLAN is blinkel.
Wifi jel van.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #58180 üzenetére
Nem tudom mi történt. kb a 6 vagy 7. reset. Most bejutottam.
Most már 1043-ason keresztül netezek.WTF?
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi fél évben háromszor fordult elő, hogy a router áramszünet után elfelejtette a beállításokat, és gyári alap állapotban indult el.
Van erre vonatkozóan valami tapasztalat? Utal ez arra, hogy hibás a router?(V2 és gyári firmware)
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
eszakas
senior tag
válasz siddis #58186 üzenetére
Nem csak egy gombnyomás . Megfelelő eszközzel , /tű, toll/ kell resetelni. Csak aki tudja mit csinál az képes rá.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Használja v.ki t-com-os usb-s stikkel valamelyik routert?
Gyurka
-
mr_ricsi
veterán
válasz siddis #58184 üzenetére
Senki rajtam kívül. És a net jelszavát is csak én tudom, ezért ha a családból valaki resetelné a routert, akkor sem érne vele semmit.
Valamint van néhány eszközöm, ami másként indul áramszünet után, és ezeken keresztül igazolható, hogy tényleg áramszünet volt azokon a napokon.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
eszakas
senior tag
válasz mr_ricsi #58189 üzenetére
Esetleg ha falun laksz a villanyoszlopon keresztül kaphat az adat oldal túlfeszt.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Hencso
Ármester
sziasztok!
olyan problémám volna hogy a múlt évben vettem egy Netgear WNDR 3800 as rootert és elegem van az openwrt f...ságaibol most a vinyot nem érem el és erre keresnék olyan szakít aki tudna nekem rá DDWRT telepíteni .Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
MODERÁTOR
válasz Hencso #58193 üzenetére
Ha leszakad működés közben a HDD, akkor az eredeti sda helyett leginkább sdb néven jelenik meg...
PuTTY-ban a mount, df -h, vagy fdisk -l parancsokkal is megnézheted.
Egyébként ha ennyire elhatároztad magad, hogy váltasz, nem egy nagy dolog az, bár én mindenképpen két lépésben oldanám meg, először az OpenWrt-re visszatenni egy gyári firmware-t, amiben nincs bootloader (nem tudom a Netgear fw-kben ez mennyire jellemző, nem néztem), majd erre mehet rá a DD-WRT. Mellesleg ha tényleg hardveres eredetű a probléma, akkor DD-WRT alatt is ugyanúgy fog jelentkezni.
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz mr_ricsi #58195 üzenetére
Itt ne szó szerint túlfeszt értsél, pl. egy rosszul szigetelt csatlakozás és a párás időben való statikus feltöltődés miatti áthúzásra gondolok.
pl. nekem a masszírozós fotelbetét töltött úgy fel a gépelőt, hogy ha az USB-be bedugtam valamit újra indult a gép. Repült is a fotelbetét mikor rájöttem mitől indul újra a gép/
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
SoftetherVPN fordítás/telepítés/beállíás openWRT-re..
-- Aux armes, citoyens --
-
suste
veterán
Elékészült a wifianalyzer, elérhető külön mentésként is: [link]
HeadLess sokat melózott vele, de végül nagyon pofás lett, és szerintünk nagyon jól használható annak kiderítésére, hogy melyik csatornát érdemes használni.
Telepíteni nem kell külön programot, és nagyon kis helyet foglal!
Mutatja a szomszédos wifik egyenkénti csatorna foglalását, és a grafikon alján lévő piros csíkok pedig az adott csatorna használtságát. Tehát ahol nincsen, vagy a legkisebb a piros, az lesz a legideálisabb csatorna a számunkra. Ott ahol nagyon sok wifi van a környezetben, segít ha állítunk az érzékenységen. Mi -85dBm -et állítottunk be default-nak, mert az ilyen értéken "látszó" wifihez még repeaterként is stabilan lehet kapcsolódni (tehát valszeg zavarhatja a mi wifinket). De sok elérhető wifinél, ha lejjebb vesszük mondjuk 70-75-re, akkor talán könyebb lehet csatornát választani. Érdemes vele elszórakozni, és különböző érzékenységek eredményeit összevetni.
Akinek van repeater/wds -e, annak ezeket figyelembe kell vennie, hiszen ezeket is mutatja (a kereső router sajátja értelemszerűen nincsen a grafikonon).A következő fw-kben már bele lesz építve a funkció.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz scream #58199 üzenetére
megoldható a 4MB-osokra szánt mentéssel, ami a weboldalt is felrakja, csak annyit kell tenni, hogy a rendszerindításnál az "uhttpd_vargalex" -et le kell állítani, amíg az "uhttpd_suste" -t használod, mert ugyan azon a 8081-es porton futnak
ha módosítod az init.d -ben az uhttpd_suste -t 8082-re, akkor egymás mellett is elfutnakén vargalex 1.02.1 -en próbáltam, de ott nem töltött be a kép, mert hiányzott az "iwinfo" alkalmazás az fw-ből, és a repojában sem volt
ha kipróbálod, akkor jelezz vissza légyszi, hogy működik-e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest