- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
goccer
aktív tag
The Great Wall közös rendelés érdekel még valakit? Vannak még szabad helyek, egy hétig lehet még rajta gondolkozni. (-10-15% kedvezmény Core Boxra, meg egy kb 20% szállításra).
-
goccer
aktív tag
válasz Revolit #2402 üzenetére
Jelenleg ötven páran vagyunk, az lenne a cél, hogy meglegyen a 60, mert akkor nem kell 6os pakkokba rendeződni, hanem szabadon lehet rendelni és további 5% kedvezményt adnak. A szállítási költség a kampány oldal alján van, a group árból további kedvezményt valószínűleg nem adnak. További infók a FB társas csoportban
-
Frod
addikt
válasz Revolit #2402 üzenetére
Szvsz brutális a szállítás még pakkokban is (legalábbis a meeple verziónál, ahol a játék harmada), én ezért táncoltam vissza tőle egyelőre.
Egyébként a KS kampány alján vannak az adatok, a 6x meeple 65Ł, a 6x minis 80Ł.
(a Nemesis még 38Ł volt a 6x pakk... jó tudom, nem ma volt. a TG 72Ł, de ott két lényegesen nagyobb dobozról is van szó.)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
AR játékok esetében mindig szokott lenni valami nagyobb durranás a végén, bár ez a kampány most döcög eléggé így nemtudom lesz e... Lehet a Black Powder lett volna az, csak berakták addonként.
Lehet már csak bónusz kártyák lesznek.
[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
goccer
aktív tag
-
nyugodtan jelentkezhettek kozosben barmire, hacsak irtozatosan el nem rontanak valamit a végén, meglesz a 60 ember, es a 15% kedvezmeny.
kb ezekre lehet szamitani egyéni pledgeléshez képest:
pledge ára: -15% kedvezmény
addonok: 0% kedvezmény
addon posta 0% kedvezmény[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Tristis
őstag
Én sose értettem miért jó valami KS-ben, ha első kiadás és még azt sem tudod, hogy jó játék lesz-e.... Én ismerem kb. 300-400 játék szabályát, de én se merném azt mondani magamról, hogy a játékötlet alapján valami jó lesz vagy nem lesz.
Legutóbb Pictomania volt ilyen. Játszottuk so-so, egy nagyon pici szabályt félreolvastam és utána az lett a világ egyik legjobb játéka.... És az csak egy pici szabály volt.
Persze van lóvé, nyomjátok.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
válasz Tristis #2410 üzenetére
Ahogy az előttem levő kolléga mondja. Olyat kell backelni, ami egyrészt jónak tűnik, másrészt sok plusz cuccot ad. Így vagy bejön a játék, és olcsón van hozzá csomó extrád, vagy max eladod árában/fölötte. A baj ugye az, hogy ha kihagyod, és kellene mondjuk egy nemesis aftermath&voidseedrs pakk, akkorjelenleg bizony 30-40 ezret ki kell csengetni érte, ami több mint amibe a teljes cucc került ha időben backelted. Nyilván lehet hibázni is, nem jön be, és még bukó is lesz, de hát sarki boltban is hibáztam már pont eleget . A móka része .
-
Tristis
őstag
Én nem értem, hogy van ehhez energiátok.... nekem ahhoz sincs, hogy a bevált játékokat mindet átnézzem... (azért egyre jobb vagyok, mivel egyre kevesebbet játszok és este se alszok el időben )
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
DJGABI
addikt
fb társas csoportból
"Hogyan lehet kordában tartani a társasjátékgyűjteményed méretét:
1. Csak már kipróbált játékot vegyél.
2. Ne vegyél csak "oké" játékot.
3. Kegyetlenül selejtezz a gyűjteményedből.
4. Ha valami nagyon akciós, akkor valószínűleg senki sem vette meg, mert nem is jó játék.
5. Ne felejtsd el, hogy mit szeretnek azok, akikkel játszol.
6. Túl alacsony BGG értékelésű játékot ne vegyél, főleg ha még nem próbáltad.
7. Ne vegyél játékokat és kiegészítőket, azt mondva, hogy majd hátha előkerülnek valamikor, csak olyat, amit most azonnal és tényleg szeretnél játszani.
8. Ne vegyél vagy tarts meg népszerű és klasszikus játékokat amiket te magad nem szeretsz.
9. Inkább eladj, mint cserélgess.
10. Ha cserélsz, ne fogadj el olyan ajánlatot amitől nem vagy igazán lelkes.
11. Extrém hosszú játékok úgysem kerülnek elő, még akkor sem ha jók, ne vegyél ilyet.
12. Ne költs azért, hogy "spórolj". Azaz ne vegyél játékokat azért, hogy elérd az ingyen szállítást vagy mert akciósak.
13. Ne vegyél kiegészítőket. Nagyon ritka az, ami igazán megéri.
14. Ne vegyél folytatásokat. Ritkán jobbak mint az eredeti, és akkor is alig.
15. Szinte soha ne kickstarterezz (lásd 1. pont)
16. Még az ingyen játék is csak a helyet foglalja, ne fogadd el.
17. Várj a vásárlással. Hátha akciós lesz, vagy rájössz, hogy mégsem kell.
18. Már a kívánságlistádon is alkalmazd ugyanezeket a szabályokat.
19. Nincs szükséged minden játékra, amit szeretsz.
20. Ne felejtsd el, hogy mik vannak meg a barátaidnak.
21. Ha már egyszer eladtad, ne vedd meg újra.
+1. Ne olvass BGG-t mert a sok hype-tól csak még több dolgot akarsz megvenni."<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
szoval olyat kell venni, ami szuperjo ertekelesu, nem csak szeretem de erzem hogy nekem es barataimnak is nagyon szuksege van ra, nem tul hosszu jatekidovel, nem kickstarterrol, akciosan (de nem tul akciosan, mert akkor szar!!!!), mar kiprobaltam, de veletlenul sem a barati koromben, mert ott nincs meg senkinek ez a remek jatek ami veletlenul sem kiegeszito vagy folytatasa valaminek. És még vagy tiz aprosag .
[ Szerkesztve ]
-
-
tag
válasz MittuDomain_ #2419 üzenetére
Ha nincs időd kiírni a teljes nevét, neked extrém hosszú lesz.
Szerintem az 5+ órás játékok, de van az az időszak és társaság, amikor pont erre van igény, szóval határozottan ízlésfüggő.
-
DJGABI
addikt
Piepmatz-ot csak most volt időnk/kedvünk kipróbálni, háááát.....
Nekem nagyon nem jött be. Első játékban benéztem/átsiklottam egy szabályon, a párokat totál buktam. Ilyen 70/30-ra vesztettem. Másodikra kiélezettebb volt, 70/60-as win volt részemről. A nem hivatalos magyar szabály rendesen túlbonyolított, de igaz kb az egész játékra. Aranyos kis kedves játék.... ahha, a nagy ló...pélót. Nem igazán érzem a balanszot a játékban, ha a másik ki akar veled cseszni akkor muszáj elvinned számodra nem jó lapokat, a vége meg már kb csak arról szólt hogy elkerüljük a negatív (mókus, varjú) lapokat. És simán végig lehetett játszani úgy hogy piciket raksz, másik meg hadd vigye. Iszonyat hely kell neki, ahhoz képest mennyire körülményesen van leírva (10 oldal!) ebben a 2 oldalasban benn van minden: [link] (angol), annyira nem egy összetett játék.. Végén pontozást is benéztük, számokat néztük tojások helyett (bár így is kijön, de nem egyszerűbb, hogy "hüjegyerek, add össze a tojások számát", mint az amit ír, hogy "a pont érték = erősségek összeadva /2, és az eredmény felfele kerekítve".... ), meg a magokat nem tologattuk lefelé (ez kombózáskor azért sokat jelent), ott is elment 1-2 pont... ilyenek persze nincsenek kiemelve szabálykönyvben. Lájtos levezetőnek játszottuk volna, lehet csak a doboz vezetett meg és nem ártott volna taktikázni meg ilyenek, de annyira előretervezni meg szerintem nem lehet benn.
Ha már helyigényes meg kártyázós, akkor továbbra is: Dead Man's Draw
Verdikt: néztem volna gémpléjt vásárlás előtt / 10
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Tristis
őstag
válasz Vesporigo #2422 üzenetére
Engem sem fogott meg a játék. Hosszú is, túl számolós, közben nem sokminden történik, unalmas is. Mondanám, hogy ebben a kategóriában inkább az Arborétum... de az sem. Kártyajátéknak lehet nem áll jól az ilyen fokú komlexitás.
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan társast, ami két személlyel is élvezhető?
Pl.: Pandemic szerűséget?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
-
Tristis
őstag
válasz adrian14 #2424 üzenetére
Kellene több info. Milyen hosszú legyen, mennyibe kerüljön, milyen legyen a komplexitása (más játékokat írhatsz), mi az amit nem szerettek, mi az amilyen még nincs, vagy mik azok amik vannak (hogy ne ajánljunk ugyanolyat).
-
-
Bugarov
aktív tag
válasz Tristis #2426 üzenetére
Sub Terra.
Print & Play verzió elérhető a játék Kickstarter oldalán, így ha akad egy színes nyomtató a munkahelyen, akkor ingyen van
Ajánlanám a Legend of Andor-t is de az bőven budget fölött lenne.
(bocs adrian14-nek akartam csak nyomkodok itt össze-vissza )[ Szerkesztve ]
-
adrian14
tag
Köszi srácok
-
veterán
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata az Azul: SIntra üvegcsodáival?
Ez, és a sima Azul között vacilálok, de nem tudom melyiket lenne érdemesebb beszerezni, YT videók és boltok leírásai nem sokat segítettek nekem eddig.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
-
Cheesus
senior tag
EZ elképzelhető, ott csak a második kiadás videóját néztem meg, és ott az volt felhozva érvnek, hogy szerinte a legutóbbi játék: "inkább lett 4 főre tervezve, mint az előző, ahol lehet akár 4-en is játszani".
Ebből annyira ne mtudtam kibogozni hogy mit is takar pontosan.https://www.twitch.tv/csehla
-
DJGABI
addikt
-
Tristis
őstag
válasz Cheesus #2434 üzenetére
Az én ismeretségi körömben kb. 2-10 az arány az eredeti mellett. Szerintem is a második erőltetett. 2-3-4 fővel is kiváló, talán 3-4 fővel a legjobb. 2 fővel elég egymás nyakának esős (azt veszem el, ami a másiknak is kell stb.). Jó szórakozást a játékhoz!
-
Cheesus
senior tag
Köszönöm szépen a tippeket, már csak el kell döntenem, hogy a család dinamikájához az Imagine vagy az Azul illik-e jobban
Főképp Catanozni szoktunk, ott főleg a gonoszkodásé a főszerep, emellé pedig megvettem a Hellapagost is, nem tudom most ebben a szituban melyik lenne az ideális. De ez már igazán részletkérdés.https://www.twitch.tv/csehla
-
szabacsik
őstag
Helló. Vettem egy Keyper társast amiben két figura gyártási hibás. Mik a tapasztalatok érdemes írni a gyártónak, hogy kuldjön már helyette újat?
/\____/\
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Catan telepesei esetén mik a lehetőségek arra az esetre, ha 6-an szeretnénk játszani? (igazából 7-en, de tudtommal maximum 6-an lehet)
Két alapjátékkal rendelkezünk, kiegészítő nincs. Az alapjátékokkal megoldható a 6 személyes játék, vagy meg kell venni a Catan kiegészítőt 5-6 főre?
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
veterán
válasz A_ScHuLcZ #2440 üzenetére
Fessetek át két szett bábút, vagy többet, ha akartok.
Nálunk van többféle kiegészítő, már kifejezetten absztrakt formákat is kiraktunk, meg az androidos catan térképváltozatainak egy részét is megformáztuk.
A fantáziátok szab csak határt. Persze a 4+ fős építési szabállyal célszerű játszani"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Bugarov
aktív tag
Hú gyerekek ma annyian álltak sorba a Reflexshopban a pénztárnál, hogy nem lehetett beférni a boltba. Közel 20 perces projekt volt átvennem a végletesen túlárazott Roxforti csatát. Mindez azért fura, mert vele szemben a Szellemlovasban 1-2-ember volt csak a kasszánál.
-
Tristis
őstag
Akinek még esetleg nincs meg a Wingspam. Ma kipróbáltuk 4-en, egyikünknek sem tetszett. Mindenki azt mondta, hogy aranyoska, el lehet lenni vele, de úgy igazából nem sok dolog történik, elég unalmaska. Részemről, ha valaki nagyon szeretné, játszanék vele, de tényleg elég gyengusz. Érdekes néha ez a BGG rank. Vegyetek sok csunya játékot (Castles of Burgundy)!
-
JoinR
őstag
válasz Tristis #2444 üzenetére
Én az elmúlt 2 hétben 6-7 embernek mutattam meg, azok akik alapvetően szeretik a társasokat, mindnyájuknak nagyon tetszett Nekem gyorsan az egyik kedvenc játékommá vált, igaz csak 9-10 játékon vagyok túl. A Stonemeier szvsz mindig minőségi munkát ad ki a kezéből. Nagy Scythe-os is vagyok, de a Fesztáv könnyebben emészthető az alkalmi játékosoknak is.
-
Vesporigo
aktív tag
Ma próbáltuk volna ki a Piepmatz-ot, de teljes káosz a leírás, a magyar nyelvű youtube bemutató sem segített, ahogy a rövidített leírás sem. Már ott elakadtunk, hogy kezdéskor az etető ülőrúdján 1-1 madár ül, ami mellé kijátszunk egy madárkártyát. Aztán a szabályban már arról kezd beszélni, hogy több madár ül a földön, azoknak az összpontjait hasonlítjuk össze a rúdon ülőével. De sehol nem látom a leírásban, hogy került oda több madár, mikor csak egyet játszottam ki... Innentől fel is adtuk, hogy megértsük. Te hogy tudtad értelmezni ezt a részt?
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Vesporigo #2447 üzenetére
Én úgy magyaráztam barátnőmnek (meg talán szabály is említi, hogy érdemes elkülöníteni feljebb/lejjebb csúsztatva őket) hogy két csoport van: egy ül az etetőn, a többi meg a földön (1, 2, akármennyi sok). Ha nagyobb értékűt teszel, mint ami az etetőn jelenleg van, akkor ugye "ütöd": elkergeti a tied, meg felveszed a magot stb stb. Úgy lesz több madár "mellette", hogy kisebbeket játszol ki (amíg el nem érik az etetőn ülő "erősségét"). Plusz ilyenkor az a "jutalom" jár hogy rakhatsz ki kézből még egyet a gyűjteményedbe.
Röviden: csak a példa kedvéért írtak több madarat, egy-egynél is ugyanúgy megy a kiértékelés.
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest