Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
Semmi olyat nem láttam, ami neten ne lenne fent. Nem is csoda, ez másról szólt. Sikerült egész sok játékot kipróbálni... Hihetetlen mennyi Gémklubos segítő van. Van egy-két jófej is közöttük, akik a tiltás ellenére elmagyaráz néha nem gémklubos játékot is. Köszi nekik utólag is.
Jövőre én lehet nem megyek. De jó volt körbenézni. Csak úgy érdemes menni, hogy laza játékkal játszol vagy rendesen megnézel 2-3 videót előre és magad megtanulod a szabályt.
Mondjuk ismerősök akartak leülni 3,8-as játékkal 0 előtudással játszani... Örültem neki...
Jó volt, jó volt körbenézni.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
TrollBalint
addikt
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Egy 8 éves gyermek számára is játszható, könnyed, “első” társasjátékot szeretnék, ami egy teljes generációs család számára is játszható, élvezhető.
A lényeg, hogy könnyen tanulható, pörgős, élvezhető legyen. Sajnos nem sok tapasztalatom van társasjátékok terén, ezért tovább szűkíteni a kört nagyon nem tudom.
Olyasmi kellene, ami táblás, látványos is, vannak benne kártyák, esetleg figurák és lépegetős is.
Ugyanakkor legyen egyedi is. Tehát nem gazdálkodj okosan, activity és társaira gondolok.
Itt elsősorban a gyerkőc a lényeg, tehát számára kell a legélvezhetőbbnek lennie. Szereti a harcolós, robotos, küzdős, kalandos témákat.
Esetleg tudnátok valamit ajánlani? Létezik esetleg valahol népszerűségi lista, amiből tudnék tájékozódni vélemények alapján?Bocs, ha nem voltam kellően specifikus.
Köszi előre is.
Üdv,
YxVs[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
a harcolós robotos az nem tudom mennyire lefedhető egy játék által a generációs kritériummal. nagyiéknak nem biztos, hogy szuper emlékeket idéz a lövöldözés meg a gyakás.
a robotos részig teljesen valid a legtöbb komolyabb családi játék, onnantól már szelektálni kell.
keretet még írhatnál, nyelvfüggő legyen-e stb.
carcassone? bár nem lépkedős.
azul? bár nem robotos harcolós (gyerkőcnek lehet nagyon uncsi lenne)
dixit? trónok harca?
picit specifikusabb tematikai opciók segítenek"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
gyantaszuz
aktív tag
Robotos, harcolós témában less rá a Tokió Királya c. társasjátékra. Mi néha játszunk vele lazításként, nem rossz.
Kingdomino, Carcassone sem hiszem, hogy nagyon rossz választás lehet egy 8 évesnek (bár a Kingdomino nálunk mára kifulladt, viszont hetekig minden nap nyomtunk pár kört).
Amúgy a fenti listát érdemes böngészni.Majd írd meg, hogy mire esett a választás. Kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Quest for el Dorado, épp most vettem
Angol VideóLépegetős, gyorsan tanulós, izgalmas, mert mindenki siet a templomba, kártya is van benne, a család egésze fogja élvezni. A témája (bár nem jön át, de a dobozon jól néz ki) Indiana Jones-os. 4 fővel 1 óra játékidő. Kiegészítő felesleges hozzá, max a golden temple majd egyszer.
Lehet nem ez lesz az első játék, de másodiknak ajánlom ha nem is erre esik a választás egyből. Jelenleg használtan lehet megvenni, de Társasjáték cserebere csoportba ha beírod, hogy kérsz ilyet, lesz aki felajánlja. Nekem az ismerettségi köröben mondta azóta két ember, hogy eladó az övé is.
Harcolós robotos nagyon jó, de nem fog passzolni a társas világba szerintem. Csomó túlárazott gagyi marhaságot fog kapni a gyerkőc. A gyerekeknek az a jó a harcban ha ők találják ki a díszletet, a harc típusát, ha sok mozgás van benne... ez nem társasjáték pályára való szerintem
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
YxVs
senior tag
Köszi Srácok!
Este megnézem az ajánlásokat.
Közben még eszembe jutott, hogy a kalandjáték témakör is érdekes lehet. Olyan, ahol meg kell fejteni valami rejtélyt, feladványt, csak úgy tudsz továbblépni, és a végén kiszabadítasz valakit, megmented a világot, tiéd a kincs, stb...
Ilyet tudtok ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
-
DJGABI
addikt
Mit Játsszunk csoportból eléggé összeszedett táblázat: [link]
Harcolós/robotos: Tiny Epic Kalandok, Tiny Epic Zombi, Tiny Epic Mechs. Ár/értékben 10/10, de egy 8 évesnek lehet (biztos?) sok lesz, 2.5-ös nehézséggel.
Én is azt mondom el kell engedni a témát, a fenti csoportban is a napokban téma volt, hogy pl. egy Szendergő hercegnők a téma ellenére a fiúkat is lekötötte.
Tabu x D&D = Szócsapdák?
Pepco-ban Sárkányfogak - 1500Ft? Ha a téma a fontos.
De ja, a klasszikus Dixit (Múzsa, Detektív klub frissebb)/Azul/Carcassone-val nem nagyon lehet melléfogni.
Csak egy, Fedőnevek szintén mehetnek lassan a kötelezők közé, szerintem.<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Azie
őstag
szócsapdákkal szemeztem, több helyen láttam, hogy játszották. majd ki akarom próbálni
ttr általában generációs közegben is jó fogadtatást kap, mert bár versengős, nem agresszív a téma.de továbbra is az ár egy fontos tényező, a lélektani határ általában 10k, 20k és utána 40-50 környéke, majd amikor eléred egy autó árát és azzal álltatod magad, hogy nincs szükséged autóra, mert nem használnád ki - és közben a postáról nem tudod hazavinni az allin KS-ed kézben...
egy 8 évesnek semmi sem sok, meglepődnél sőt!
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Frod
addikt
Elindult az új Awaken Realms (Lords of Hellas, Nemesis, Tainted Grail) játék kampánya, a számláló szokás szerint kilőtt, mint egy űrrakéta
Do you see the white shadow?
-
DJGABI
addikt
Black friday
Vagabound már holnap este 7-kor kezd [link]<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Frod
addikt
Mire gondolsz?
Más nagyobb kampány nincs most, bőven átcsúszik decemberre, így megvárják vele a "fizu után"iakat, meg karácsonyra is lehet kérni/tervezni vele.
Én sem vártam, hogy ebből lesz január előtt bármi, de szerintem nem indult rosszkor.Viszont az Ankh már csak early 2020. Nem tudok nem arra gondolni, hogy a Cmon már fél tőlük, amióta a párhuzamos kampányok során az AR a padlót mosta velük.
Do you see the white shadow?
-
Tristis
őstag
Érdekes játék. A baloldali és a jobboldali játékossal is közösen próbáltok létrehozni egy-egy várost egymással együttműködve. Az egymáshoz minél jobban passzoló épületek után van pontozás (nevezzük egyfajta tetrisnek). A mechanika egyedi, a játék rendkívül ronda és kiált egy kiegészítőért, ami érdekessé teszi.
Tehát úgy érdemes számoni, hogy alap játék+Capitals kiegészítő és akkor van egy jó de csunya játékod 12.000 Ft-ért.
Szerintem így, hogy kell hozzá a kieg határeset, de sokkal jobb, mint egy átlag játék.
Szerk.: nem 6.000 Ft lesz, hanem 4.000 Ft, annyiért már elgondolkodtató.[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
-
Azie
őstag
válasz tomee007007 #2333 üzenetére
ha valaki vesz, vehetne nekem is egyet nagyon kiesik a mai napon soroksár :S
-
MittuDomain_
őstag
válasz tomee007007 #2333 üzenetére
Savoyaban lehet még? Nem szeretnék potyára menni.
Szakad az eső és biciklivel járok.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Azie
őstag
válasz MittuDomain_ #2339 üzenetére
sztem a monopoly jobban fogy 2x ennyiért
a tesco 25%akciója arra elég, hogy kicsit átlagár alatt legyenek a cuccok. tiltott sziget 5200, century, kelet csodái, kaméleon 1-2 normálisabb cím (koppány tesco), sok puzzle kulturált áron
de így, hogy AR kampány, plusz mindhárom bolt tart BFet, erős voltam és nem vettem semmit.[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
válasz MittuDomain_ #2341 üzenetére
sztem az auchan vásárlóközönsége nem fókuszál rá egy angol nyelvű ismeretlen játékra.
-
Tristis
őstag
Nálunk hely szerint van társaslimit. Nem is rossz ötlet egyébként, így biztos nem csábulok el. Mondjuk ha olcsón tudnék hozzá szerezni kieget.....
Így marad Quest for el Dorado, mint új szerzemény, nézegetjük-szagolgatjuk.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
ZS3NI
őstag
Hi,
Láttatok valahol jóféle BF ajánlatot?
Egész konkrétan Conceptet keresek ajándéknak.IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
veterán
Ha vesztek between 2 cities-t, engem is érdekelne...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
MittuDomain_
őstag
Nagyon szomorú, de a Savoya Park Auchanban sehol nem találtunk. Ha valaki arra megy, nézze meg, illene lennie...
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Azie
őstag
elindult a meta bf. van pár jó deal, de nem pisiltem be.
-
DJGABI
addikt
gamewiz.hu [link]
Nem nagy akciók, de könyvbagoly árai alá mentek
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest