- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
körbejártam az itthoni boltokat óra ügyben, de hát vicc az, ami itt megy... a németországi árnál pontosan 25%-al többért lehet megvenni itthon az órát, amit kinéztem magamnak. szóval elképzelhető, hogy teszek oda egy kirándulást. de előtte még megy email 1-2 bécsi forgalmazónak, hátha a sógoroknál is annyi, mint náluk.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
registered
csendes tag
Hello Mindenki!
A segítségeteket és a véleményeteket kérném.
1. Totálisan hülye vagyok a karórákhoz. Kb annyit értek hozzá, hogy a svájci nagyon pontos, a Rolex nagyon menő, a Breitling meg a legjobban tetszik amit eddigi életemben láttam (az a max 20 db közül)
2. Vala nekem egy 100-150 ezres, maximum 200 ezres keretem amiből órát szeretnék vásárolni, csak nulla rálátással nem szeretném hülyén elkölteni ezt a pénzt.
3. Azért nyősztetlek inkább titeket ahelyett hogy bemennék egy szaküzletbe (na nem mintha annyit ismernék), mert gondolom nagyobb rálátásotok van a dologra (nem csak pár márkára), valamint nem a pénz motiválja a tanácsaitokat.Tehát, kicsit az elképzeléseimről:
- Olyan órát szeretnék ami inkább teljesen mechanikus, minthogy ilyen olyan színes kijelzős kutyafüle.
- Inkább alkalmakkor, üzleti tárgyalásokon viselném, tehát ne legyen se arany/gyémánt (na nem mintha beleférne a fenti keretbe), se giccses és ne legyen “műanyag” sem. A szíjaknál is a fémekre szavazok, azok valahogy időtállóbb megoldásnak tűnnek.
- Imádom a mechanikus kütyüket tehát lehet olyan aminek látszik a mechanikája és lehet bonyolultabb mint 2 mutató meg a számlap.Nem tudom hogy ilyen árba mi fér bele, ezért kérném a tanácsotokat, hogy mik a lehetőségeim.
Találtam egyet ami tetszik nagyon: LINK, csak nem tudok róla semmit. Pl ezekben mi van belül? Mennyire mechanikusak? Mennyire időtállóak? Egyáltalán maga a márka mennyire megbízható?
Aztán van még EZ is, ami egyszerűbb de a bicskáikon kívül nem tudok róluk semmit.
Néztem még a Wenger órákat is egy Commando Racing Team-et ami még jó áron is van (vagy csak nekem laikusnak) de erről sem tudok semmit...
De ezektől függetlenül jöhetnek még ajánlások, ezeket csak azért mutattam hogy legyen viszonyítási alap hogy mik tetszenek.
Előre is köszönöm a segítséget és a türelmeteket!
[ Szerkesztve ]
-
ospubis
csendes tag
Pontosítok:akik nem a Swatch csoporthoz tartoznak,első körben nem kapnak tőlük szerkezetet,
ha vesznek,akkor ezt fel kell tüntetni a számlapon.
Gondolj bele vesz a polgár egy Raymond Weilt, és az órán az van swisse made,by ETA 7750 /valjoux/.Ekkor azt kérdezi,hogy is van ez?
Ezért van az,hogy a Sellita/ kínai tulajdonos,de már svájcinak tekinthető cég/ nyomul ezerrel, illetve a gyártók jó része kénytelen módosítani a nyers szerkezeteket,gyors iramban.
Hayek Úr/ szegényt Isten nyugosztalja/ nagyon kitalálta. -
ospubis
csendes tag
válasz registered #4753 üzenetére
Javaslom,vegyél először 1-2 óramagazint,
Így nem teljesen tudatlanul ténferegsz a boltokban.
Lenne 2-3" titkos "tippem számodra, az elgondolásaidnak, árfekvés igényeidnek is megfelelően.
l. Frederic Constant/ open heart típusok/
2.Davosa/ a neten megtalálod a hivatalos forgalmazót/
3. Maurice Lacroix Classic.
Jó keresgélést! -
ospubis
csendes tag
-
bandus
veterán
válasz ospubis #4756 üzenetére
ehh és mégis hogyan kellene alkudni egy plázában lévő üzletben?
- helóheló, ez meg ez az óra kéne, mennyi is?
- x ft
- áá vazze ez sok. egy ötvenest engedjél már el belőle naaa.vagy mégis hogyan kellene nekikezdeni, mert elképzelésem sincs tunéziában a piacon jól ment az alkudozás, de ezt hogyan kell kivitelezni egy plázában?
-
bandus
veterán
-
ospubis
csendes tag
Nem egészen úgy mint Tunéziában.
Ha megvan amit kiszemeltél, azt mondod az eladónak: ez érdekel.
Mennyi az ára?/Bár jól láthatóan ott billeg az árcédula/
Válasz:x.
Mennyiért lehet Önöktől elhozni?
Válasz: X-?
Ez nem rossz,de /-10%/azY cégnél/valódit kell mondani!/ már kaptam konkrét javaslatot.
Többnyire a viszontválasz: OK.Ám van egyszerűbb is: számos helyen van törzsvásárlói kártya,ami helyből 10 %, vagy gondolom ismert az Aréna szerda/ remélem ez nem tűnik reklámnak/ amikor 20% az engedmény, és ebben az óra üzletek mindig résztvevők.
Kis kurázsi! Nekem Bécsben a Kerner straßen a Habanban is sikerült.
Egy kis élvezet a vevőnek-és az eladónak is jár.
Sok sikert! -
seiko
senior tag
válasz ospubis #4754 üzenetére
nekem van egy olyan sanda gyanum, hogy nem fog senkit elriasztani az ETA felirat, ha ismeri a szerkezetek minoseget.
Aki eddig pl Breitlinget, Panerait, Omegat vett, nem hinnem hogy sokat foglalkozott azzal, mi van a tokon belul.
Kivalo minoseget kapott a penzeeret.
Es ezutan is azt fog kapni. -
babikacska
újonc
válasz macikos #4744 üzenetére
Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.Hétfőn ha elengednek szabira felkeresem az általatok megadott címeket.Azt nem tudjátok véletlenül,hogy a bevizsgálás mennyibe kerülhet?És ha esetleg valamelyikőtök ért ehhez az orához nem tudná megmondani mit néz ilyenkor a bevizsgáló?Hogyan tudnám én laikus is betájolni,hogy valódi e.Képet rakok fel hétvégén.Mindent köszönök nektek,nagyon segítőkészek voltatok.Üdv.mindenkinek.Babikácska
-
ospubis
csendes tag
Részben tudok igazat adni.
Az Omega Swatch csoporttag, tehát alapból megkapja az ETA szerkezeteket.
Aztán büszkén továbbfejleszti a koax. gáttal, és máris saját szerkezetként reklámozza.
A Breitling hatalmas reklámhadjáratot folytat a 40 év utáni első saját szerkezetére..
A Panerai-nak mint olasz gyökerű cégnek mindig volt saját szerkezete...
Igazat adok abban, sok embert abszolút nem érdekel mi van az órán belül, de sokat érdekel, és nem feltétlenül csak a sznobokat, a saját szerkezet nyomulás őket célozza meg.
Mondjuk azért,mert az IWC Portofinom ETA eredeztetésű, még nem fogom kidobni. -
róbert gida
tag
Sziasztok !
Óra vásárlás előtt vagyok a seiko 5-öm meghalt .[link] ezt néztem ki .Mi a véleményetek róla ? Igazából nem akarok több pénzt órára költeni.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
seiko
senior tag
válasz róbert gida #4764 üzenetére
nem rossz, ez a Seiko "low end" szériája.
az automatád nem javítható?
vagy most kvarcot akarsz? -
ospubis
csendes tag
Kicsit elszoktam attól,hogy vizsgáztassanak, tudod nekem első karóra a kezemen egy Oberon volt/ még 1957-ből/. A válasz:
l938-tól gyártott a haditengerészet számára az első Radiomir modellt.
Tudom, sok év után léptek ki a nemzetközi piacra, az első kaliberjük a P 2002- volt.
kb 2002-ben.
Helyes a válasz? -
róbert gida
tag
Szerintem a lorus inkább "low endebb" mint a pulsar .Persze lehet tévedek !A seikomat már javíttattam de most az állítója kiesett amikor a napot állítottam rajta .De előtte is már ha letettem hamar megállt ,pedig kétszer is mosták a csapágyait de 15 éve éjjel nappal ment és rajtam volt úgy gondoltam megérdemlek egy új órát.És ahogy írtam nem akarok többet órára 25 ezernél adni még ha az nem is "high end".Amúgy köszi a hszt.
-
Veron
addikt
válasz róbert gida #4769 üzenetére
hi!
szerintem is "low endebb" a lorus, pulsarból vannak 40-45ezerért is, én lorusból csak 25, max. 30ezerig láttam... no meg a lorusok 10 körül kezdődnek. amúgy van olyan lorus, ami 20ezer körül van és echte Seiko van benne, ezt a Seiko boltban mondták nekem."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
seiko
senior tag
válasz róbert gida #4770 üzenetére
nem rossz, amit kinéztél.
wr100-as, zafíros, acéltokos, seiko szerkezetes.
ha tetszik, nyugodtan vedd meg.az teljesen természetes, hogy egy mechanikus karóra "össze-vissza" jár.
ezért (is) szeressük! -
róbert gida
tag
Köszönöm fiúk a HSZ-eket !! Valószínűleg ezt fogom megvenni !Külsőre is nagyon tetszik az egyszerűsége és a letisztult vonalai és a giccsmentessége ! Nem utolsó sorban gondolom seiko szív dobog benne és fele annyi mint ha az lenne ráírva !
-
Veron
addikt
válasz róbert gida #4775 üzenetére
szép óra, én is gondolkodtam rajta. de aztán végül egy másik márka lett belőle. ár/érték arányban teljesen OK ez a Pulsar!
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
lenne egy olyan kérdésem, hogy az automata órák esetén napi hány óra viselés ajánlott minimum, a folyamatos működés biztosítása érdekében?
-
seiko
senior tag
Ezt nagyon nehez igy percre megmondani, hiszen nem mindegy hogy egy banki alkalmazott, vagy egy rakodomunkas csuklojan van az ora.
Normal hasznalat mellett nem szabad leallnia a nyolc-tiz oranyi lerakott allapot mellett.
Nekem eddig csak akkor allt meg automata oram, mikor kenesi problema volt vele.
Egy tisztitas-olajozas meggyogyitotta akkor is. -
seiko
senior tag
válasz babikacska #4779 üzenetére
a szerkezetről kellene fotó, és ennél valamivel élesebb!
-
registered
csendes tag
Nah kicsit próbáltam utána nézni az órák "lelkivilágának" de van pár dolog amit nem értek még mindig
Először is vegyünk egy régi klasszikus mechanikus órát. Itt az energiát a rugó biztosítja. Tehát ha megfogjuk ezt a rugót és kicseréljük egy elemre és kvarcra, valamit léptetőmotorra (persze ez ettől bonyolultabb, csak elméletileg érdeklődöm) akkor ebből lesz a mechanikus kvarcóra? Az elektromechanikus órák pedig gyűjtőnéven jelenti azokat az órákat amik árammal oldják meg a meghajtást vagy ez a fenti megoldás kvarcmentes változatának a neve?
Aztán: az számomra kiderül hogy az általam példaként hozott Citizenben Cal. H610 óraszerkezet van. Erről hol lehet képet/infót találni vagy valami robbantott rajzot vagy ezek titkosak?
Előre is köszönöm!
-
Alvin66
csendes tag
Hali,
tudtok valamilyen hazilagos modszert femszij tisztitasara?
Egy acel szijrol volna szo, ami raadasul mikroszemes - vagy nem is tudom hogyan kell mondani - szoval millimeteres szemekbol all es jocskan kezd besotetedni, befeketedni ahhoz kepest amilyen ujkoraban volt. Szappan es fogkefe nem sokat er neki, komolyabb vegyszerrel meg meg nem probaltam, nehogy elcsesszek valamit rajta.Esetleg tanacs vagy otlet? Koszi.
-
seiko
senior tag
válasz Alvin66 #4785 üzenetére
érdemes beszerezni egy ultrahangos tisztítót, nem túl drága.
pont ilyesmikre lett kitalálva.
vagy kotyvába (szalmiákszesz+kenőszappan+deszt.víz) kell áztatni a szíjat, az felold mindenféle szennyeződést.
ezután folyó víz alatt finoman átöblíteni.http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&tazon=3521
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz Alvin66 #4788 üzenetére
idézek:
"A legjobb a vegyi tisztítás, amelyhez órák esetén a kotyva néven emlegetett keverék a legalkalmasabb. Ez szalmiákszesz, kenőszappan és víz kb: 1-1-3 arányú (az arányokkal nyugodtan lehet kísérletezni) keveréke, amely kiváló tisztító, rézszulfid, réz- és vasoxid oldó hatású. A szalmiákszesz ammóniatartalma azonban hosszabb idő alatt megtámadhatja a rezet (nem súlyosan, inkább csak elszínezi), ezért a tisztításnál oda kell figyelni. Alumínium alkatrészeket soha ne tisztítsunk kotyvában, mert az ammónia azonnal kikezdi, és bár tönkre nem teszi az alu felületeket, de elcsúfítja, elfeketíti azokat. Szerkezeti tisztításnál a benzin is fontos, de tokot-fémszíjat benzinben nem mosunk (semmi értelme, nem tisztítja ki). Célszerű a tokot hosszabb időre „beáztatni”, majd vízzel letisztítva ellenőrizni. Tisztításhoz érdemes néhány kis fémkosarat rendszeresíteni (pl. teaszűrő, stb..), mert a kotyva átlátszatlan és roppant büdös, maró lé, így kézzel belenyúlni nem célszerű, fölé hajolni nemigen lehet, és ha egy üveg kotyvába csak úgy beszórjuk az alkatrészeket, akkor elég keserves vakon, csipesszel kihorgászni mindet. Igen hasznos eszköz az ultrahangos tisztító. Ez kis fémkádhoz rögzített piezoelektromos generátorból áll, amely a kádba töltött folyadékot 40-50kHz-es rezgésbe hozza. Ez a legeldugottabb zugból is kiűzi a koszt, például fémcsatok tisztításánál csodákra képes. De szerényebb esetben befőttesüvegeken való kitartó áztatással, és időnként fogkefével való besegítéssel is célt érhetünk."
-
törölt tag
válasz róbert gida #4770 üzenetére
egy érdekes gondolatot tűznék be ide, részint témába vágó.
mit számít, h mennyire pontos egy mechanikus óra, ha egy atomóra is képes a késésre?
cikk:
Az atomórák azon az elven működnek, hogy alumíniumatomok rezgéseit (két energiaállapot közti váltakozásait) számolják. Minél biztosabban, és pontosabban tudja számolni a műszer a rezgéseket, annál megbízhatóbb az óra A kísérletben használt óráknál 90 milliószor milliárd rezgési ütem adott ki egy másodpercet. Ezek az órák annyira pontosak, hogy 3,7 milliárd év alatt késnek vagy sietnek egy másodpercet.
A reletivitáselmélet szerint ha egy tárgy eltávolodik a rá ható gravitáció központjától (vagyis felemelkedik a Föld felszínéről), a rá ható gravitáció ereje csökken, így a gravitáció időlassító hatása is kisebb lesz, vagyis az órának gyorsabban kell járnia. A kísérletben a tudósok ezt a jelenséget már egy láb, vagyis 33 centiméter emelkedésénél ki tudták mutatni a két atomóra között.
A Science tudományos szaklapban megjelent tanulmány szerint a kísérletet vezető James Chin-Wen Chou professzor azt is kiszámolta, mennyivel gyorsabban öregszik a csökkenő gravitáció hatására a magasabban lakó ember. A kísérletben legkisebb mérhető távolságként kapott 33 centiméter plusz magasság mellett az ember 90 milliárdod másodpercet veszít az átlagos 79 évnyi élettartam alatt. Egy emeletnyi magasság ennek nagyjából a százszorosát, 6600 méteres magaslat pedig a húszezerszeresét jelenti, ami még mindig sokszorosan alatta van annak az időtartamnak, amit képesek vagyunk érzékelni.
A fizikusok szerint a kísérlet eredménye segíthet a Föld gravitációs mezejének változását az eddigieknél sokkal pontosabban mérő műszerek megépítésében.
-
csenike
csendes tag
Sziasztok!
Egy narancssárga számlapos Seiko soprt 5-ös órához szeretném az alábbi szíjakat beszerezni 20mm-es méretben. Nem igazán kaphatóak tudtommal itthon. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy honnan érdemes rendelni a neten megbízhatóság, ár, szállítási költségek és idő tekintetében?
http://www.watch-band-center.com/watchstrap-p374h1061s456-Watch-band-20mm-blac.html
http://divestraps.com/album/huge/187039
http://blog.thewatchprince.com/journal/2007/7/5/great-strap-for-watch-with-orange-dial.html
Előre is köszi a segítséget!
-
tomcsi23
veterán
...meg ugye be kell állítani.
Egy napi 8-10 óra elfoglaltság (utazás, munka, suli..) általában biztosítja a folyamatos ketyegést. Egyedül a hétvégét kell okosan átvészelni a ~40 óra járástartalékkal.seiko: nem is rossz ez a forgató. Vajon milyen hangos?
[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest