- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz Dzsana #24800 üzenetére
Egy óra alatt képtelenség kitisztítani még egy ébresztőórát sem!
Ennyi idő alatt max. a komplett szerkezetet mossák kicsit át benzinben, és az elérhető helyeket olajozzák meg.
De ahhoz, hogy valóban ki legyen tisztítva egy óra, szét kell szedni csavarjaira, a rugóházat is szét kell bontani.
És egy vállalkozó nem fog ingyen dolgozni, mikor baromi magas a rezsije.
Egy minimálbéren bejelentett alkalmazott esetében legalább 140 ezret kell befizetnie az államkasszába, ezen felül még ott van a munkabér, energiaszámlák, esetleg bérleti díj.
Egy régi óra esetében pedig előfordulnak olyan kopások, hogy alkatrészt kell cserélni, ami ezeknél a Seikoknál már nem egyszerű. -
Bling95
őstag
40-50 ezer környékén milyen márkát érdemes nézni? olyan órákból amiket öltönyhöz is fel lehet venni, meg a mindennapokban is?
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #24807 üzenetére
Egy óra alatt max. melegszendvicset, vagy rántottát tudsz csinálni.
Már egy krumplistésztához is legalább 3 óra kell! -
Dida104
tag
válasz Dzsana #24792 üzenetére
Akkor hová érdemes menni egy ilyennel? A Hantos-féle műhely foglalkozik felújítással is? Róluk egyébként mindenhol jókat olvastam. A boltjukat ismerem, tavaly ott vettem a Certina DS-1 órámat, meg a párom óráját, igen korrektek voltak. A gyári garin kívül még +1 évet is adnak. Persze, egy régi, nem túl drága órára nem akarok horribilis összegeket költeni.
-
Dzsana
senior tag
Saját szememmel láttam, ott ültem az órásom mellett, hogy 1 óra alatt leszervizelte az órámat! Atomjaira volt szétszedve az óra, minden egyes eleme alaposan átmosva benzinben, még a billegő is. A rugóház az valóban nem került szétszedésre, de azt felesleges is, oda nem igazán tud kosz bekerülni. Minden egyes csapágyhely, fedőkő stb. beolajozásra került, majd összeszerelésre került az óra. Annyi hozzá tartozik, hogy a tokot meg a hátlapot azt én takarítottam el közben. És még csak véletlenül sem volt a kapkodásnak semmi jele! Úgyhogy egy ügyes órás igen is meg tudja csinálni 1 óra alatt, nemhogy nem lehetetlen, hanem simán kivitelezhető!
Az órásom minden egyes órámat teljesen szétbont![ Szerkesztve ]
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Attila!
tag
válasz jannuss #24797 üzenetére
56ezer azért nem tűnik soknak egy automata certináért , írták páran ,hogy elérte már azt az árat ami már sok érte.
De azért én nem sűrűn látok 56ért automata certinákat , linkelhetnétek párat akkor
persze az más kérdés,hogy 85 már tényleg sok, de szerintem az bőven túlzás,hogy 56ért nem megérős[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz Dzsana #24810 üzenetére
"A szétszerelt órát tisztító folyadékban és benzinben tisztítjuk. A tisztító folyadék (kotyva) kenőszappan, víz és szalmiákszesz elegye. Hihetetlenül rémisztően büdös, szúrós szagú, zavaros lé. Viszont döbbenetes tisztítóhatású, néhány órás - egy napos áztatással nem csak a legkisebb résben megbújó bármiféle szennyeződést oldja ki a helyéről, de a benne levő ammónia a felületi rozsdát is eltávolítja. Az alkatrészeket kis kosaras drótszűrőbe tesszük, és előbb a tisztító folyadékban áztatjuk órákig (egy befőttesüveg erre kiválóan alkalmas), erősen szennyeződött, vakrozsdás alkatrészeket akár egy napig. Majd nagyon alapos vizes átmosás és száradás után benzinben is megúsztatjuk az alkatrészeket. A horgonyt és a billegőt azonban csak benzinben tisztítjuk, mert ezek köveit – de a horgonyét mindig – sellak ragasztóval rögzítik, és ezt a ragasztóanyagot oldja a kotyva."
A rugóházat előszeretettel hagyják ki az órások a tisztításból, pedig aztán ott tud érdekes fekete zsír kialakulni.
-
seiko
senior tag
"Mindenképpen célszerű a rugóház fedőlemezét eltávolítani, és kimosni a rugóházat. Ilyenkor alaposan szemügyre kell venni a rugót, és sokszor kiderülhet, hogy annak ellenére, hogy az óra járt, és felhúzható volt, mégiscsak törött a rugó. A nagyon régi, kék acélrugókat igazság szerint akkor is célszerű lenne kicserélni, ha éppen teljesen sértetlennek látszanak, mert ezek törésre és fáradásra való hajlama nagy, könnyen lehet, hogy tisztítás és összerakás után épp az első felhúzásnál szakadnak el, és kezdhetjük az óra szétszedését elölről!"
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Aktuálissá vált, hogy vegyek magamnak egy "komoly" órát, ami egy Orient Black Ray-ben fog megtestesülni.
Felvettem a kapcsolatot young78 fórumtársammal, aki volt olyan rendes, és megnézte nekem az órát nagykerben, de jelenleg nem kapható, csak drágábban, mint amennyit rá tudok szánni.
Mellékelten jegyzem meg, hogy a Tutu honlapján a kék Orient Ray 8 ezer forinttal (!!) olcsóbb, mint a fekete. Sajnos nekem kizárólag a fekete jöhet szóba, a kék nem tetszik (mivel élőben nem sikerült megnéznem, ezért látatlanban nem merem a kéket rendelni).
Ekkor jött el az a pillanat, hogy megnézzem, mi újság a vaterán. Van is egy ilyen óra, ráadásul számlát is adnak hozzá, dobozzal + 2 év garanciával. Szerintetek eredeti lehet az óra? Merjek innen vásárolni? Annyi mindent hamisítanak, hogy már semmit sem merek onnan venni.
Az eladó azt írja, hogy az óra szaküzletből származik. Rákérdezzek hogy pontosan honnan?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv: ElRamos
-
Dzsana
senior tag
Ez rizsa! Egy olyan óránál, ami min. 5 évente szervizelve van, nem kell ekkora hókuszpókusz, bőven elég a benzin és a fogkefe. Víz meg aztán minek? Ez marhaság, a benzin bőven elég, és az el is illan. Továbbá Vályi Huba neve mond-e valamit? Ha nem, a google segít, nemzetközileg elismert szaktekintély! A tanítványai Svájcban dolgoznak óragyáraknál, és lepipálják a helyieket. Az én órásmesterem is nála tanult, és Vályi tanár úr pontosan azt oktatja, hogy felesleges a rugóházat szétszedni, mert egyrészt az zárt, a kosz nehezen tud oda bemenni, másrészt ha szétbontod, sok esetben akkor törik el a rugó. Én elhiszem, hogy a Rolex 95.000 Ft-os szerviz árában szétszedik, és kap egy új rugót, de azért egy pár tíz ezres órában ne kelljen már szétszedni, teljesen felesleges. És megsúgom, hogy az órások 99% nem is szedi szét, és ezzel nem is követ el semmiféle hibát. Sajnos a billegőt sem szokták szétszedni, pedig az azért illik. És én inkább a tanár úrnak hiszek, mint egy ide ollózott netes anyagnak.
Sima benzines áztatásos tisztítás eredménye, mindenféle kotyvasz meg hókuszpók nélkül:http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
válasz ElRamos #24815 üzenetére
Szia, igen, az óráik eredetiek, a hivatalos nagykerből származnak az óráik. Én is vettem már tőlük, egész pontosan a csajától, mert ő is árul a vaterán, és kaptam hozzá a magyar nyelvű pecsétes gari levelet, és a nemzetközit is. Ha érdekel, megadom az elérhetőségüket, és vaterán kívül hátha olcsóbban oda adja.
-
CrAzY88
aktív tag
Szerintem a Ray a Mako frissített verziója, ezalatt azt értem hogy csak új indexeket, lünettát, mutatót és egy pici szíj díszítést kapott a Ray.
Nekem kék Mako van, szép selyemkék számlappal. Szvsz. menj be egy óraboltba amiben árulnak akár Mako-t kék számlappal, és nézd meg mennyire tetszik. Ugyan az a számlap van benne, csak más indexekkel. Szerintem![ Szerkesztve ]
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Szizol
tag
Ezt nézted amúgy? :Orient Mako
Ha vaterárol veszed majd oszd meg a tapasztalataidat -
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Ajándékba vennék órát hisz közeleg a karácsony. Abban kérném a segítségeteket, hogy írjatok pár sort a citizen miyota8215 szerkezetről. Mennyire megbízható késés-sietés mértéke, időtállóság stb. Bármi érdekel ami ezzel a szerkezettel kapcsolatos. Amennyiben rossz helyre írok kérlek irányítsatok át a helyes fórumba.
[ Szerkesztve ]
-
jannuss
tag
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat, ezen információk tükrében fogok dönteni.
Üdv!
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #24828 üzenetére
Nagyon hasonló lesz a képen láthatóhoz.
-
Dzsana
senior tag
Szabad tudni, mennyiért sikerült megnyerni? Sajna most elég lent vannak az órák árai, persze ez vásárlói szempontból nem rossz.
-
Attila!
tag
Szerintem szebb mint a Fortis volt (persze az is jóvolt)
-
csabulaxi
senior tag
válasz ElRamos #24824 üzenetére
Szerintem elírás a fekete ára. Kérdezz rá!
Én mikor vettem volt alkalmam egymás mellet megnézni mindkét színt. Akkor a kéket választottam, rá 3 évre már azon agyaltam, hogy a fekete lett volna jobb. Nehéz eldönteni.
Arra készülj, hogy az üveg karcolódik, a lünettáról kopik a festék, a régi makonál a szíj rugós rögzító stiftjei az óraháznál törtek, ezeket érdemes vastagabbra cserélni a furat bővítésével.
amúgy a festetlen lünettás nem érdekel jobban?
[link]"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
WiZARD
addikt
Ki akar Sumot venni?
itt van egy egész normál áron, EUban, Marinemaster csattal
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
nostromo73
tag
Seiko:
Remélem úgy lesz ahogy mondodDzsana:
Olcsó egyáltalán nem volt, de így is a lista ár alatt sikerült licitálnom, a Fortis-hoz képest ez most fájdalmasabb kiadás lesz a jövő héten.
Kicsit a méretei miatt aggódom, mert a 42mm es órák még benne vannak a hordható kategóriában nálam mert vékony a csuklóm , ez pedig 42x44mm-es, de a tokon és füleken nagy az éltörés így bizakodom hogy nem fog rosszul állni .egyébként már több mint egy éve hogy kinéztem ezt az órát, de eddig nem volt esélyes számomra reális áron elhozni ( egészen mostanáig )
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #24837 üzenetére
Szép nagy óra, jól fog állni a vékony csuklódon.
-
Attila!
tag
válasz nostromo73 #24840 üzenetére
itt az ideje elkezdeni edzeni alkarra
-
Wg5113
aktív tag
-
Dida104
tag
Ez az órájuk pedig biztosan eredeti.
-
WiZARD
addikt
válasz Wg5113 #24847 üzenetére
Én is szeretnék, bár igazán nem sikerült még rászánnom magam, és inkább gyűjtök másra...
Ez tetszik, sokadiknak jó lenne, de annyira nincs a listám elején.Remélem minél hamarabb megjön a toknyitóm, és akkor végre be tudom szabályozni a Stargate-et.
(közben azon is gondolkoztam hogy a fehér Stargate is tetszik, és kéne )Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest