- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orodanric
újonc
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék van-e valakinek esetleg MT 516 kapacitor Citizen órához? Szerkezet szám B023M. Előre is köszönöm.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz justgiveup #210129 üzenetére
Casio W800, és nincs gondod 10-15 évig, max szíjcsere.[link]
Deskdiver : És tényleg. Nem semmi, ennyiért 9015. Köszi!
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
consono
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #210156 üzenetére
Hát igen, a szíjcsere... Sajnos én különösen korózív vagyok, egy Casio sem bírta 2 évnél tovább, de a Garminomon is már a 3. szíj van 4 év alatt...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Lev Abalkin
tag
Ez?
-
vinczetibor
aktív tag
Ezek mit árulnak € 104-ért? Nem hiszem, hogy az órát, mert vagy negyven méret közül lehet választani. Meg ez a 74%-os árengedmény...
[link] -
nagyúr
válasz vinczetibor #210159 üzenetére
Ruhla Eta 2824-el is van????
A Kamftauhen igen jó áron van. Csak nem narancsos.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz vinczetibor #210162 üzenetére
Nem lehetetlen, hogy ki lehet fogni a nyári uborka szezonban remek árakat. Volt már rá példa, hogy tényleg annyi volt, ami ki volt írva - azt számlázták le - és azt is kaptad.
De ez a XXL méretű akármi engem is zavar. Biztos rendben van az az oldal?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
g0n21
senior tag
válasz Tetsuo #210137 üzenetére
Sokan gondolták ezt a dinamikus nyomásról, amit te, de voltak akik ki is számolták, íme: LINK
Ahogy ő foglalja össze:
The Standardisation does not indicate a watch maximum capacity.
The rating is given by the manufacturer mostly due to marketing reasons and often the maximum capacity of a watch is seldom tested.
The difference between different watches with the same rating can be huge....
Dynamic Pressure is mostly just fear mongering and a mythMagyarul és nagyon egyszerűen a dinamikus nyomás 4 nagyságrenddel kisebb, mint a statikus, ilyen szempontból elhanyagolható.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Mercutio_
félisten
válasz vinczetibor #210159 üzenetére
Whois érdekes, aki jobban képben van mazsolázhat
Registrar Status
Tech Contact —
IP Address 158.255.2.130 - 1 other site is hosted on this serverIP Location Russian Federation - Moskva - Moscow - Llc Server V Arendy
ASN Russian Federation AS49335 NCONNECT-AS, RU (registered May 20, 2009)
Hosting History 2 changes on 3 unique name servers over 2 years
Website
Website Title 500 SSL negotiation failed:
Response Code 500
Whois Record ( last updated on 2019-08-01 )
domain: danieldenismagnetiseur.fr
status: ACTIVE
hold: NO
holder-c: SI8595-FRNIC
admin-c: SI8596-FRNIC
tech-c: SI8596-FRNIC
zone-c: NFC1-FRNIC
nsl-id: NSL40999-FRNIC
registrar: GRANSY s.r.o.
Expiry Date: 2019-09-14T10:27:13Z
created: 2018-09-14T10:27:13Z
last-update: 2018-09-14T11:32:05Z
source: FRNICns-list: NSL40999-FRNIC
nserver: ns.gransy.com
nserver: ns2.gransy.com
nserver: ns3.gransy.com
nserver: ns4.gransy.com
nserver: ns5.gransy.com
source: FRNICregistrar: GRANSY s.r.o.
type: Isp Option 1
address: Borivojova 35
address: 130 00 PRAGUE 3
country: CZ
phone: +420 732 954549
e-mail:
website: http://www.subreg.cz
anonymous: NO
registered: 2010-05-19T12:00:00Z
source: FRNICnic-hdl: SI8595-FRNIC
type: PERSON
address: 501 strictly street
address: 13012 MARSEILLE
address: PA
country: FR
phone: +33.487769452
e-mail:
changed: 2018-09-14T10:27:02Z
obsoleted: NO
eligstatus: ok
eligdate: 2018-09-14T10:27:02Z
reachstatus: not identified
source: FRNICnic-hdl: SI8596-FRNIC
e-mail:
changed: 2018-09-14T10:27:03Z
eligdate: 2018-09-14T10:27:03Z
source: FRNICnic-hdl: SI8596-FRNIC
e-mail:
changed: 2018-09-14T10:27:03Z
eligdate: 2018-09-14T10:27:03Z
source: FRNICEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #210168 üzenetére
Nincs, az SNK, SNX, SNZ órákban nem lehet koronáról húzni a szerkezetet. De nem is hiányzik, tök jól elvannak nélküle is.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
titán
válasz vinczetibor #210170 üzenetére
Hordani kell többet vagy veszel óraforgatót.
-
nagyúr
válasz vinczetibor #210170 üzenetére
Az esti torna már sajnos nincs a tvben, de ha az óra rajtad van és kicsit táncolsz, netán elkezdesz ablakot pucolni, akkor máris rendben vagy.
Másnap lehet mást is csinálni.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
vinczetibor
aktív tag
Egy 75 éves embernek venném ajándékba. Nem hiszem, hogy rohangálni fog csak, hogy ne álljon meg az óra.
-
petipetya
nagyúr
-
Sungoo
addikt
válasz vinczetibor #210173 üzenetére
Akkor kvarc.
-
dzsi23
addikt
Óraszerető az illető? Mert ha nem, akkor csak nyűg lesz neki, jobb lenne egy kvarc. Ha igen, ajándékba akkor is inkább kézzel is húzható automatát vennék, mert ki tudja, mennyit akarja majd hordani.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Vegyél kvarcot, jobb lesz neki.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Csari93
aktív tag
válasz vinczetibor #210179 üzenetére
Akkor pedig kézihúzós, illik is a korához:
SzegálDe egyébként elég visszás, amit írsz. Valakinek veszed aki a szeretted, és kívánod hogy minél tovább viselhesse, mégis félig magadnak, ha már (gondolom) megörökölted.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
vinczetibor
aktív tag
válasz Csari93 #210180 üzenetére
Szerintem csak az a visszás, hogy olyan dolgokat veszek, amire nincs szükségem. Az, hogy utána elajándékozgatom azokat és ezzel örömet szerzek a szeretteimnek az jó dolog.
Ha esetleg visszakerül valami hozzám az megint csak jó, mert így háromszor örülök ugyan annak a dolognak.
Először, amikor megveszem. Másodszor, amikor elajándékozom és látom, hogy örülnek neki és harmadszor, amikor visszakerül hozzám.
A rokonságomban már Dunát lehetne rekeszteni az órákkal és a drága 50 ezer forint feletti túracipőkkel, amiket magamnak vettem, de soha nem viseltem. Most minek álljanak nálam, ha más esetleg használni is tudja...[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vinczetibor #210181 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz ezzel. Ha az a dolog oromet okoz es meg tudod venni, akkor ne gondolkodj rajta.
-
dzsi23
addikt
Csak én érzek ebben logikai és etikai buktatót is?
-
BloodRay
veterán
válasz dzsi23 #210183 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs ezzel, nem a másikkal vetet olyat amit ő is elfogadna, hogy majd megörökli, hanem ő maga veszi ajándékba. Nem kell szerintem mindenbe negatív dolgot belelátni. Én is szeretek ajándékozni, de pl feleségemnek se veszek szívesen olyan órát ami neki tetszik, de én tudom, hogy egy gagyi. Inkább megpróbálok olyat találni ami szerintem is jó, amellett, hogy tetszik neki.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
dzsi23
addikt
válasz BloodRay #210186 üzenetére
& T0mcs:
Én is csak olyan órát veszek ajándékba, amit én is szívesen viselnék. Legalább is minőségre és megbízhatóságra. De külsőre olyat keresek, ami az ajándékozotthoz illik, illetve tudásra olyat, amire neki "szüksége" van, és csak azzal foglalkozok, hogy neki jó legyen, nem azzal, hogy mi lesz, ha majd........ hogy majd nekem is jó legyen egyszer..... hogy majd harmadszor is örüljek.... nem... nálam egy öröm van, és az az, amikor látom, hogy örül, akinek adom.[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
Értem, és ez a része tök oké, csak a két HSZ-ed közt volt egy kis ellentét nekem de a szándékaid teljesen rendben vannak, biztos vagyok benne.
On: Viccet félretéve én idős embernek mechanikus órát valami linkelthez hasonló stílusú, nagyobb darabot vennék jó nagy, kézi húzós werkkel. Oroszt, Seagullt, ilyesmit. Jól látja, mechanikus is, nem fog megállni ha napi egyszer felhúzza.
Origin márkát is ajánlanám, de elég drága a Seiko 5-höz képest.
Szerintem egy idős ember mozgása nem feltétlenül elég handwinding nélküli automatához akkor sem ha Seiko, saját példámból így gondolom. Én vagyok az egyik aki írta, hogy előfordul, hogy meg-megáll.Ha már a mechanikus órákat amúgy is főleg csak romantikus okokból használunk, a kézi húzás egyel több kontaktust, élményt ad az órával. Én legalább is most ezt gondolom, szívesen húzogatnám felfele és ráadásul nem is állna meg hetente egyszer.
www.flickr.com/csari
-
Lev Abalkin
tag
Van valakinek tapasztalata az iWatchery.hu-val?
Elég jó áron van most náluk a 42 mm-es Hamilton Khaki Field, fémszíjjal, a leírás szerint nem a H-10-es, hanem az az előtti ETA 2824-2-es kaliberrel. Nekem nagyon bejött a H-10 pontosságra, járástartalékra, de ez is vonz, elsősorban a klasszik szerkezet + lengésszám miatt. Mondjuk a Khaki Kinggel kelek fekszem, de attól tartok, kicsinek érezném azt az órát (40 mm átmérő, 48,5 mm lug to lug, 20-as szíj).
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz Lev Abalkin #210190 üzenetére
Gyártási évre vonatkozó információt lehet a kereskedőktől a vásárlás előtt kérni? Illetve kérni lehet, kap is az ember?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
A rokonságomban már Dunát lehetne rekeszteni az órákkal és a drága 50 ezer forint feletti túracipőkkel, amiket magamnak vettem, de soha nem viseltem. Most minek álljanak nálam, ha más esetleg használni is tudja...
Mivel fentiek alapján bizonyított tény, hogy jobbára olyan dolgokat veszel amit aztán úgyse használsz és a rokonoknál köt ki, legközelebb zárd rövidre a dolgot, és 3-4 tétel árából küldd el valamelyiküket egy szép helyre (vagy vidd magaddal), esetleg kérdezd meg mire lenne szüksége és rögtön azt vedd
Persze így fennáll a veszélye, hogy majd ha egyszer az illető...nem lesz harmadik örömEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Engedtessék meg egy amatőr kérdést. Mennyire hosszúra, lazára érdemes hagyni egy fém szíjat? Ilyenre állíttattam be az órással (bocs a képek minősége miatt, de a lényeg talán kivehető): [kép] [kép] [kép]
Egy szemmel kevesebbel már mintha passzos lett volna. Viszont, így meg kicsit lazának tűnik nekem. Rémlik korábbról, hogy mintha egy ujjnak érdemes beférnie a szíj alá. A csatnál lévő utolsó sor szemei kisebbek, lehet megpróbálom azt kiszedetni, hátha úgy már jó lenne. Vagy annyira nem vészes így se?
Még annyit, hogy érdemes úgy kiszedetni a szemeket, hogy szimmetrikus legyen a két oldal? Csak, mert most az egyik oldalon maradt 3 kiszedhető szem, míg a másik oldalon, csak egy. Lusta volt az órás, vagy sokat nem számít?[ Szerkesztve ]
-
-
petipetya
nagyúr
A két fekete és ugyanolyan árú bőrszíj között mi a különbség, miért vintage az egyik? Melyik lehet a jobb? Józan paraszti ésszel a velúr rugalmasabb és könnyebben felveszi a csukló formáját, de kevésbé tartós?
Kvarnsjö Black, borjúbőrből: link
Kvarnsjö Suede Vintage Black, dámvadból származó velúr: link"nincs rá lezsóidő"
-
SOAD19
addikt
válasz Lev Abalkin #210196 üzenetére
Köszi a véleményeket! Nyilván nem így van a karomon alap esetben, csak lehúztam, hogy ennyire is le tud csúszni, ha függőlegesen tartom a karomat. Jelen állás szerint, pont befér a mutató ujjam a csat alá. Átfordulni nem tud, de a karom élére, oldalára, 90 fokkal el tudom fordítani. Akkor elmegyek kiszedetem a kisebbik szemes sort, hátha úgy jó lesz. Kicsit zavar, hogy ennyire le tud csúszni az alkaromon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok