-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Pálinkás jó reggelt!
Este nézegettem a Parnisokat, mert többen dicsertetek. Többek között ez nagyon tetszik:
http://www.ebay.com/itm/43mm-Parnis-Black-Dial-Ceramic-Bezel-Automatic-Movement-Mens-Watch-10-05-2-/251676670696?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a99193ae8
Bocs, de telóról nem tudom linkesiteni.
Szóval szerintetek egy Seiko automata, vagy egy parnis? Nem jobb a seiko?
Meg az igaz lehet ami ki van írva, hogy zafír üveg, kerámia bezel, meg 200 méteres vizallosag? A többinek csak 30 méter van, de ennél 200.
Meg az miért van, hogy a 43-44mm es subokon nincs semmi feirat, markanev, mert úgy nem tetszik, a 40-en meg van. Vagy csak én nézem rosszul?[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz jolti #112101 üzenetére
Seiko vagy Parnis?
Hm, ilyen árszinten ez nehéz kérdés. Ha ezer dollár fölötti órákat kérdeztél volna, ott egyértelmű, hogy Seiko, mert nem is nagyon van olyan Parnis, de ezen a szinten szerintem nincs sok különbség köztük. A Parnis egy olyan piaci rést lovagol meg, ami mind a svájciak, mind a japánok számára tabu. A kínaiak simán lekoppintják meglévő ikonikus márkák (lejárt licenszű) modelljeit, akár jó minőségben is. Sokak számára (pl. nekem is) ez taszító, de még többeknek semmi kifogásuk sincs ez ellen. Egy Seiko, bármennyire is követte történelme során a svájci trendeket, mégis felismerhetően Seiko. Rajongóknak kötelező inkább tőlük választani valamit, míg ha egy ikont szeretnél olcsósított változatban, akkor itt a Parnis...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
g0n21
senior tag
Sokaknak tetszik és bejött innen a parnis a low end kategóriában, bár az esetleges gyártási hibákról sokat elmond, hogy a linken a szépen fotózott órának hibás a lünettája 56-57 között.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
fagyalllo
őstag
Szerintem egyik se, vegyél inkább Rolexet, igaz hogy drágább, de hosszú távon kifizetődőbb. Százhúsz év múlva már emlékezni se fogsz a Seikóra, Parnisra, de ha nem sajnálod rákölteni a vételár kétszeresét a rendszeres karbantartásra, a Rolex még mindig egy hibátlan órád lesz.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
jolti
senior tag
Köszi Csokik, sokat segített a válaszotok... 😁
Egyelőre egy Steinhartnak is örülnék, nemhogy rollernak, csak az egészségügy nem értékeli ezt a hobbimat, hogy lökne vagy tízszeres fizetésemelést, hogy bírjak venni...
De a zafír üveg, meg a vízállóság az igaz lehet amugy?
Ja igen és volt egy pár ilyen model, amire az volt írva, hogy citizen szerkezettel. Ez lehet?[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz JackFeryll #112109 üzenetére
-
jolti
senior tag
Oké, köszi fiúk!
-
WiZARD
addikt
válasz jolti #112113 üzenetére
Én első/egyetlen órának nem vennék Parnist.
Jó eséllyel ki lehet fogni jót, lehet hogy semmi baja nem lesz, de alapvetően egy kínai zsákbamacska, szinte nem létező minőségellenőrzéssel.
Inkább vennék egy ásványi üveges Seikot, mint egy zafíros Parnist. Na meg Seiko által állított vízállóságban is jobban bíznék. (vagy Orient)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
AFuchs
újonc
válasz JackFeryll #112109 üzenetére
Szép jó napot mindenkinek! Bocsánat hogy csak így ismeretlenül belefolyok a társalgásba de AP-t nem csak gengszterek hordanak. - hanem sznobok is
ÓÓÓÓÓ nem tudtam csatolni képet...[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz AFuchs #112115 üzenetére
Az a szép az 4-6 milliós órákban, hogy kevesen hiszik el az utcán, hogy eredeti, így le sem próbálják szedni az emberről. Jobb esetben.
Egyébként szép, gratula hozzá! Az AP teljesen saját werkkel operál?[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Sikeadam27
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Mi a véleményetek az Omega Speedmaster Broad Arrow 1957 limited edition óráról?
Ezt a konkrét példányt most 900 000 Ft-ért kínálják. Megéri az árát?Valamint még egy kérdés, ismeritek a http://www.svajciora.com/ oldalt? Elég jó áron kínálnak órákat, van valakinek valamilyen tapasztalata velük kapcsolatban?
Előre is köszönöm,
Ádám
-
whited
addikt
Sziasztok
Esetleg valaki/valami nem árul Tissot Quickster órát?
Néztem az új árát, az sem kevés ( relatív ) de hátha valahol árul valaki, nem találkoztatok vele?
Illetve amit itt sokan írtak FB csoportot, azt hogyan találom meg ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
resool
aktív tag
válasz whited #112125 üzenetére
Hát Orexben van Tissot, ott alapból kapsz 10 % kedvezményt törzsvásárlóival, meg még alkudni is lehet kicsit, ahogy hallottam, valamint minden hónapban van valamilyen márkaakció. Alleeban is van, ott is érdemes bepróbálni egy kis engedményt. Szerintem használtan még nem nagyon találsz ilyet, mert viszonylag új óra, persze biztos van.
[ Szerkesztve ]
-
Radioactive
tag
válasz von toth #112098 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! Igazából a dátumváltó sosem érdekelt egy órán, az órám 30 évében nem hiszem, hogy sok olyan nap volt, mikor pontosan mutatta a dátumot... Mit gondolsz, gondoltok az előbbi hozzászólásomban írt Orient-ről ezzel szemben:
http://www.oktogonorabolt.hu/citizen/AT8011-04E
Ez is tetszik, bár lehet, hogy ez az én kezemre már nagy lenne, rosszul mutatna... tudja a fene. Szóval inkább Citizent javasoltok, vagy Orient-et? Elég nagy a különbség a működési mechanizmust tekintve mondjuk, nem tudom, mennyire hasonlítható össze a kettő...
Köszönöm!
"Genius by birth, Evil by choice" - "Te csak ezt tudod szajkózni hogy reklám reklám? Ez könnyű, bejövök ide és madár, madár..."
-
g0n21
senior tag
Nagy kronó-betegségemben elkapott a láz, hogy eme rettentő gusztustalan darabot birtokoljam. Az egyetlen dolog ami vigasztalna, hogy a számlapot egyből cserélném egy normálisra, és a hátlapot is cserélném, mert az óra egyébként nem 6139-6012, hanem 6139-8002, főleg, hogy a hátlap egy "SGP back st. steel " felirattal kápráztat, az SGP jelentése Seiko Gold Plated. Ezen annyi gold van, mint a CT-ben mágnesezhető nyakláncokon, és még nem is működik, de ennyiért... 35-40 körül már óra lehetne belőle.
Ti mit gondoltok?(#112122) WiZARD
igen, instagramon fakewatchbusta-tól elég sokat lehet tanulniKronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #112133 üzenetére
Most épp nincs nálam van már mind....
-
JackFeryll
őstag
Néha átpörgetem a "bontószökevény" rovatot (antik) a vaterkán:
ezek is láttak szebb napokat:
Egyébként imádom ezeket a kismásodperces régi katonai Stowa-kat.
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
-
AFuchs
újonc
válasz vadászcsiga #112133 üzenetére
Valamiből élni kell......
-
AFuchs
újonc
válasz vadászcsiga #112138 üzenetére
Bagóért nem dolgozom...
-
szbalogh
addikt
A tegnap beígért rejtvény mellőzném de leírom a sztorit, hátha valakinek jól jön majd aki HMT-t szerel
Tehát az előzmény annyi, hogy a werk összerakása után a korábbi +-10 másodperc ~140 másodperc napi késésre váltott. Tegnap jutott eszembe, hogy hoppá, kiakadhatott a hajszálrugó! Nagyító nélkül megnéztem és valóban, úgy tűnt, mintha a pöcök alatt lenne a rugó. A szélén sűrűbben is voltak a hajszálak. Na megörültem, hogy nem a rugót sikerült megnyújtani.
Ma reggel nagyító alatt látom, hogy a hajszálrugó a helyén, de nem akármilyen ám a HMT-nek az a hivatalosan 2 pöcök ami között a rugónak kell lennie, hanem van egy vastag rúd (erre hittem, hogy alatta van a rugó) és mellette egy pirinyó kis pálcika. Ez még hagyján, de úgy van kialakítva, hogy a vastagabb a kicsi vége fölé ér, gondolom azért, hogy ezzel megakadályozza, hogy kiakadjon a rugó a két rúd közül. Na újabb hidegzuhany a hátamon..
Elkezdtem szabályozgatni és meglepetésemre kis + irányú mozdítás után átment óránkénti +5 másodpercbe! Arra tippelek, hogy amikor kivettem a balance wheelt egy kicsit elmozdulhatott a rugó tengelyirányban, ami visszarakáskor úgy maradhatott és amikor megmozgattam az állító lemezt, akkor visszaugrott a helyére. Már 1 másodpercen belül van óránként.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz vadászcsiga #112141 üzenetére
Nem, de egy bütykölés topic nem lenne rossz. Először azt hittem ez is olyan...
Amúgy meg egy csomó minden fent van youtube-on.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz vadászcsiga #112143 üzenetére
Oda azért több kéne, mint egy ilyen kezdő botladozásai
Nick: HE_Storm
-
Dzsana
senior tag
válasz JackFeryll #112135 üzenetére
Dehogy bontószökevény! Ez a szakterületem!
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
WiZARD
addikt
Ezek a Richard Mille órák se rosszak, csak sajnos nem vagyok elég jó pozícióban a pártban
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Szulita28
senior tag
-
JackFeryll
őstag
tyű, már-már modern
Lassan abbahagyom, ne kapjanak idegbajt a mobilos fórumtársak[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest