- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A konkurenciával az a baj, hogy a Deckhez képest elhanyagolható community support van/lesz. Ha bármi problémád van a Steam Deck-el vagy a rajta futó játékokkal, akkor biztos találsz valakit aki már találkozott vele és megoldotta, míg a többinél ez nem biztos, hogy meglesz. Lehetne bármilyen fasza a Deck, de ha nem állna mögötte ilyen community akkor biztos nem vettem volna meg.
-
hito
nagyúr
Na ezt ne má', ennyire ne legyél fanatic! Majd kioperálok 2 magot a prociból, hogy összehasonlíthassam a Deck-et más gyártó eszközeivel
De egyébként még csak az se igaz, amit mondtál, mert sajnos 15W-on is elgyepálja a 6800U a Deck-et.Nem hitvitát szerettem volna ezzel indítani, csak ne felejtsük mi volt előbb és mi hol tart. Hangsúlyozom, hogy ár-értékben magasan a Deck a legjobb szerintem is.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
chemand
aktív tag
válasz #79563158 #4552 üzenetére
nagyon hasonló véleményen vagyok,
Többször vételi szándékkal nézegettem a konkurenciát, de mindig arra jutottam, hogy ilyen mértékű támogatás illetve közösség mint ami a SD mögött van/lesz, szvsz soha nem lesz az esetükben. Számomra a SD-nek ez az óriási előnye, melyet még egy jobb hardverrel rendelkező konkurencia sem előz meg nálam.
-
hito
nagyúr
De most komolyan megint miről beszélsz? Milyen asztali proci? Mit olvasol? Handheld konzol gépet hasonlítok handheld konzolhoz. Ugyanaz a kategória. Szerinted ez miért nem fair? Mind1, engedjük el kérlek, ne szemeteljük a topicot. Méghogy nem vagy fanatic...
-
hito
nagyúr
válasz gyugyo79 #4557 üzenetére
Kérlek olvasd el az előzményeket. De mivel én se szívesen szoktam ezeknek a kéréseknek eleget tenni, idézem magam:
1: "az ár miatt kompromisszumot kötök és nekem is Deckem van "
2: "Az áruk más kérdés."
3: "Hangsúlyozom, hogy ár-értékben magasan a Deck a legjobb szerintem is."
Többször jeleztem, hogy nem hitvitát szerettem volna indítani, csupán egy tárgyi tévedést kívántam helyretenni. De mint ahogy más topicban sem, itt sem volt megengedhető az a luxus, hogy a topic tárgyát bármilyen kontextusban és mértékben negatív felhanggal említse bárki is a konkurenciuához képest. Egyszerűen nem, szentségtörés, eretnekség. Sajnos én ezt a szemellenzős hozzáállást sosem tudtam tolerálni.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
kovsol
titán
Így elnézve 11W TDP felett nem skáláz már jól a deckben lévő APU. Szóval nyugodtan lehet szabályozni oda a limitet legtöbb játéknál, és ezzel nyerni némi aksi időt.
Nekem nagyon úgy fest, hogy ezt inkább a 5-10W tartomány közé optimalizálták, és ott tényleg nagyon jól is muzsikál, felette valami limitbe ütközik.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
hito
nagyúr
válasz gyugyo79 #4560 üzenetére
Ez az amit TE láttál. Ha kicsit objektívebben még1x elolvasod: ténykérdések lettek kétségbe vonva (pl. hogy vannak erősebb konkurens termékek). Lett ide keverve már minden, az is kb. hogy az 1W-ra jutó teljesítmény mennyi, meg ár, meg minden. Én csak annyit írtam az elején, hogy a kategória nem a Deck-é és hogy jelenleg nem a Deck a legerősebb és legfejlettebb. Mindezt úgy, hogy többször leírtam, hogy ár-értékben a legjobbnak tartom, de van itt azért de is. Hát a DE már nem fért bele...ezen megy a cicaharc és kicsit fárasztó, meg (számomra) szemellenzős.
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
Jsaux-tól rendelt valaki 90°-os USB-C adaptert a Deck-hez?
Ha jól látom 2db-ot adnak a csomagban, vevő lennék 1db-ra, ha van valakinek elfekvőben!
-
d@vee
őstag
Mivan? Bocsi, én hibám. Én teljesen abban a hitben voltam, hogy asztaliról van szó De hogy a francban, mikor 6000-es szériás asztali nincs is. Mentségemre legyen szólva, házat újítok épp így csak fél szemmel okoskodok itt jelenleg.
Jólvan, sima mobil proci, már képben vagyok.
Igen, elveri. A Deck Zen2-es magokkal van szerelve, az az APU pedig Zen 3+. Nem, nem a deck a legerősebb, csupán a támogatása és a közösség miatt is a legjobb választás, ha az árától el is tekintünk.
Azért hiába ez a legolcsóbb értelmes kézikonzol, így sem nevezném olcsónak, vagy bárki számára megvehetőnek.
És még mindig nem vagyok fanatic, nem erre recskázok, ha valaminek a fanatikusa vagyok az a kockulás teljesen platformoktól függetlenül.[ Szerkesztve ]
Ja
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
COD Mobile-t (Android) hogyan lehet a Steam Deckre rakni Windows nélkül? Nem vagyok egy profi a lövöldözős gamekben, és a mobilos verzióban nagyon bejön H csak célozni kell, a lövés az automatikus. Totál rafüggtem erre a game-re.
Vagy ilyen mód van a PC-s verzióban is?[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
-
hito
nagyúr
Mi lett volna ha iszol?
Más: rendeltem egy ilyen szettet a Jsaux-tól. Elvileg 7-12 nap között írta a postát, ugyanakkor a Hub-ra lent meg azt írja, hogy pre-order termék. Kíváncsi vagyok mikor jön meg. Majd írok róla.
-
krokk
senior tag
hallo,
srácok egy használt Steam Decknél van valami olyan dolog amit mindenképp ellenőrizzek le, pl mert széria hiba és el szokott romlani? Bekapcsoláson kívül perszeKöszi.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
dzz
aktív tag
Ez a HUB már megfelelne, de azt a kábelt miért kell minden esetben ilyen idióta módon vezetni, azt nem értem. Az asztali dokknál még csak-csak, de itt mivel fix, lehetett volna „látható” kábelezés nélkül is!
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
hito
nagyúr
Igen, azért én se vagyok elragadtatva, de ha megnézed nem nagyon van más hely, megoldás. Hátulról nézve a hub bal oldalán ugye nincs kom port neki és ott a kitámasztó is, jobbról meg én se nagyon látok más megoldást ehelyett.
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok! Gondolkozok azon, hogy beszerzek én is Steam Decket a családnak. Mivel nincs tapasztalatom a témában ezért szeretnék kérdezni. Ha az alap modellt veszem és veszek bele egy SD kártyát ahogy nézem, árban elég jól kilehet úgy hozni. Árban ott lenne mint a 256GB-os Deck de ugye így 512 GB-os lenne már. Az SD kártya van olyan gyors szerintetek mint a beépített SSD? Mert valahogy a 256GB-os decket nézegetem inkább, ahhoz van táska is ugye bár azt kintről is tudnék rendelni. Olvastam valahol, hogy már a szállítási idő valóban 1-2 hét? Mert emlékszem annó, hogy vagy fél vagy több volt, mire valakinek küldték az emailt. Kijelzővédő fólia vagy hasonló gondolom nincs hozzá alapból? Ja és nem teszek rá Wint alapból sem, mert tudom azok eszik az SD kártyát vagy hasonlót olvastam, de nem is szeretnék azt rá. Nekem játék letölt Steamről és játszani, kb. ennyire használnám
-
30z.Samu
félisten
válasz zoltannagy #4574 üzenetére
Gyorsabb az SSD, mint az SD kártya természetesen, de a tesztek alapján ez a játékok betöltésénél ez nagyon nem mutatkozik meg. Nekem is alap 64GB-s verzió van, benne egy 512GB-s SD kártyával. Teljesen rendben van a betöltési idő minden játéknál.
Sic Parvis Magna
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz zoltannagy #4574 üzenetére
57-59MB/s -el tudja írni a nem túl drága Kingston Canvas SD kártyát a deck és vehetsz még annál jobbat is. Játéknak jó ez, letöltésről a wifivel meg amúgy sem ér el ilyen sebességet a deck.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
kovsol
titán
válasz CPT.Pirk #4576 üzenetére
SSD nekem ott jött ki előnyként még, hogy pl mikor jött a Witcher3-hoz a javítás ami 2GB -t töltött le, majd 50GB -t írt. De ez megint csak annyi, hogy hamarabb települt a javítás. Több játékot is próbáltam SD kari és SSD -n is. 512SSD vs Samsung Pro 512GB SD kari, és érezhető eltérést nem tapasztaltam. Persze ha valaki méri stopperrel lehetnek pár másodperces eltérések, de ez valójában játékélmény szempontjából nem annyira szignifikáns eltérés, hogy zavaró legyen.
-
zoltannagy
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ és a megerősítést
-
Topikgazda
Az olyan játékok, ahol nagy tömörített állományokban vannak a textúrák/mapok/egyebek, ott csak a különbözetet tölti le, és kicsomagolja ezeket a nagy fájlokat, patcheli, majd visszacsomagolja.
Én sokat Squadozok (igaz nem Decken), de ott a hatalmas mapok miatt szinte minden frissítésben 60-70 GB tömörítés van, ami mindenen sok időbe telik. Nyilván Decken kevésbé játszanak az emberek ilyen játékokat.
Ilyen esetekben nyilván sokat számít a háttértár sebessége, de ez velem Decken még sosem fordult elő, egyszerűen nem játszok olyan játékkal rajta, amihez gyakoriak lennének a nagy patchek.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Lmh
őstag
Az a bajom rengeteg játéknál, hogy Epic store-os, heroiccal ha el is indul, de nem érzékeli a kontroller gombokat vagy nem tudom rá beállítani, egér+billnek érzékeli...
És hiába indítom non steam game-ként gaming mode-ban, heroicos játékokra nem lehet layoutot választani :S Ez rengeteg játéknál bukóvá teszi nekem a játékot sajnos.
Heroiccal nagyon nem vagyok elégedett, nagyon kevés játék indul el rajta normálisan.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Shade45
senior tag
Ne baxakodj a heroiccal, telepítsd az epic launchert steam alól és indítsd, mint egy non-steam játékot, a futtatási paramétereknél adsz neki írás jogot az sd kártyára és készen is vagy! Az így telepített játékokat non-steam játékként hozzá kell adnod a steamhez, proton kompatibilitást állítasz nekik és voilá működik!
A videó végigvezet a folyamaton, nekem így sikerült működésre bírnom az epices játékokat, heroiccal csak a szopás volt...
-
zoltannagy
aktív tag
válasz Shade45 #4584 üzenetére
Egy kérdés, mert még nincs Deckem de lehet jövőhéten már lesz. Az Epic storebol vásárolt játékokat az alap rendszerrel gondolom esélyem sincs játszani? Mert ott vettem meg a GT5-öt a fiamnak és Wint nem szeretnék rá telepíteni mert nem nagyon értek a Deck rendszeréhez stb. Vagy így mindenképp meg kell vennem Steamen is?
-
Shade45
senior tag
válasz zoltannagy #4585 üzenetére
Gta5-re gondolsz?
Mókolni kell egy kicsit vele, de egyáltalán nem atomfizika működésre bírni, YouTube-on vannak videók, amik segítenek.
Nyilván a legegyszerűbb, ha steamen van meg. -
agaron
tag
válasz Shade45 #4584 üzenetére
Pont azon gondolkoztam, hogy milyen jo lenne, ha a Xbox Game Pass-os jatekokat is hozza lehetne adni valahogy igy, az azert jobban kinyitna a vilagot. Sajnos az nagyon beepul a Windows-ba, szoval eselytelen, es a Microsoft is csak arra csinalt guide-ot, hogy Cloud alol hogyan jatsz. De hat no, mindent azert nem lehet
Steam Deck | PC | PS5
-
sirarcheer
senior tag
A deck töltésénél is figyelni kéne erre 80%-os határt?
Mert a decket dock módban is használom ahol folyamatosan be van dugva a táp.PSN: sirarcheer
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sirarcheer #4588 üzenetére
Ha az idő nagy részében töltőről használod, akkor mindegy, mert alig raksz bele ciklust az akkuba.
Viszont ha állandóan lemeríted, akkor van valamennyi értelme ezzel foglalkozni, de érdemi különbséghez az is kellene, hogy akkor lemerülni sem engeded, vagyis kb. az akku kapacitás harmadát tudnád kihasználni, ergó értelmetlen lenne... Itt vannak szép hosszú elemzések és táblázatok a témában: https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries
A pro tipp az, hogy ha folyton akkuról használnád, akkor vegyél egy powerbankot hozzá és arról menjen.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
kovsol
titán
válasz sirarcheer #4588 üzenetére
Ha teljesen fel van töltve akkor nem aksiról megy, hanem a tápról, mint egy laptop, így nem terheli az aksit közben.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
"kommersz" laptopot nem is emlékszek mikor használtam utoljára, üzleti notikat használok csak munkára.
Steam Deckre meg a hivatalos oldalon is írják, hogy:
Power Input: USB-C power delivery passthrough inputPass-through charging activates when the battery is between 90-100%
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz kriszpontaz #4594 üzenetére
Ubisoft működött, Origin-nel nincs tapasztalatom.
-
kovsol
titán
válasz kriszpontaz #4594 üzenetére
Én Uplayt raktam fel így, hogy nem steames játékként, aztán utána azt elindítom, és ott telepítem a játékokat. Köztük van olyan is ami az origint kéri, azt is feltelepítette autmatán, majd bejelntkező ablakot feldobja, és megy tovább belépés utána simán a játékra.
GTA esetében a rockstar beléptető cuccot is lekezeli simán. Nem kell ezekhez semmi extra program.
[link] egy ilyen videót végig néz az ember, és ennek alapján fel tudja rakni bármelyik ilyen 3rd party launchert. Játékokat meg azon belül telepítem, indítom.
De pl gog játékokat vagy egyéb forrásból származó játékokat szépen feltelepítettem a PC-re, aztán USB-n átmásoltam a mappát a deckre. Utána csak non steam játékként hozzá adtam az inditó exe -t, és játszható bármilyen portable játék.[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Akkor srácok dobom én is a Heroic-ot. Max a GOG miatt marad meg. De ennyi.
-
Rocso666
csendes tag
Sziasztok !
Napokban játszottam egy játèkkal , de egyszer csak az egèsz gèp lefagyott. Csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomásával tudtam újra indítani a gèpet. Bekapcsolás után viszont az a játèk ami kifagyott letörlődött a gèpről...
Azóta CSAK ennèl a játèknál ha telepíteni szeretnèm "disk write errort" kapok.
Nem találtam semmilyen megoldást a problèmára. Írták redditen , hogy lehet "megsűlt" a memóriakártya de szerintem nincs semmi baja.
Most töltöttem le 130 gigás játèkot rá , gond nèlkül felrakta az sd kártyára. Minden mentèsem ès telepített játèkom tökèletesen működik.
Mèg a support se tudott segíteni ( bár szerintem ők is az sd kártyára gyanakodnak.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Rocso666 #4599 üzenetére
Átlépsz asztali módba, ott elindítod a KDE Partíciókezelőt, abban rámész a memóriakártyára, rajta jobb gombot nyomsz, ott az "unmount" opciót választod. Ez után ismét jobb gombot nyomva ugyanott tudsz futtatni "check"-et, azaz ellenőrzést a kártyán. Az ha talál hibát akkor megpróbálja javítani is, az eredményét a végén kiírja.
Ezt követően indítsd újra a gépet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Thinkpad X13 G1 i5-10210U/16GB/256 SSD/13.3"FHD laptop garanciás
- LENOVO THINKPAD L490 i5-8265U/8GB/256GB SSD/14"FULLHD laptop garanciás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest