- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 256 gb-os modellt használtan.
Nagyon gyorsan merül az akksi,uncharted 4 közben 40 perc alatt
lemerül.
Asztali módban az akku ikonra kattintva olyasmit ír,hogy 36 %-os,cserére szorul,és vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval.Ez garanciális javításnak minősül?
Nem kell hozzá semmi papír,csak a szériaszám?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
d@vee
őstag
-
Peat;)
veterán
Nálam időnként behülyül, de keményebben és software hiba. Kiírja hogy hopp 4%os az akksi health, lemerül pár perc alatt 100-ról, cseréljem. Nyár óta kb 3x jött már elő, újonnan és nagyobb frissítéseknél.
Asztali módba lépve be lehet állítani hogy mit csináljon ha 5% alá ér az akksi. Alapbeállítás hogy kikapcsol azt hiszem. Én átállítottam hogy ne tegye és játszottam még egy órát aztán pár játék/töltés és kiakad ez a bug és újra jó, 100%os az akksi.
Nem tudom nálad is software probléma van, állítsd át hogy ne kapcsolja ki magát 5% alatt és úgy mit csinál ha lemerül 0-ra. Tényleg lemerül és lekapcsol akkor gari, ha nem akkor te is kifogtál egy ilyen hüyülő példányt.
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
Már nem emlékszem, hogy hogy, de keress rá, van akksi kalibráció hozzá, ha esetleg csak rosszul mérne.
Amúgy, erősen játékfüggő, van olyan játékom / olyan beállítással amivel szintén lemerül kevesebb mint egy óra alatt.
God of War nekem olyan 1 óra körül merült le annyira, hogy töltőre dobtam. Aztán finom hangoltam rajta kicsit és elment 1.5-2 órát is.
De van olyan játékom is fent, amivel meg 6 órát lazán elmegy ha nem többet.
Próbálj ki valami más játékot is.
-
kresz2
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
30z.Samu
félisten
Mostanában valóban nincs a helyzet magaslatán a rendszer. Van, hogy bekapcsolom, de csak sötét kép fogad és nem boot-ol. Kikapcsolom, vissza és akkor elindul. Van, hogy kikapcsolásnál is eljátssza ezt, látom a logot, de nem kapcsol ki. Ilyesmik előtte nagyon ritkán fordult elő.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Pixelekben Gazdag Boldog Újévet Mindenkinek!
Sic Parvis Magna
-
JSaN
addikt
Boldog uj evet kivanok minden deckesnek es steamesnek is.
Hogy a deckrol is legyen egy ket szo,: nekem teljessen bevalt a cucc. Imadok rajta jatszani, mindig vigyorogva kapom a kezembe. En agybol jatszom tolto kabelre dugva, igy siman el vagyok 2-3 orat is egy huzamba. pl Death stranding DC az most nagyon beszippantott az utobbi 2 hetben, szerintem ez lesz az elso jatek amit teljes egeszben decken viszek ki. Tetszik hogy sokretuen testre szabhato mindenki azt telepit ra amit akar, szoftveresen folyamatosan fejlesztik stb.
Elnezve [EZT] a videot, hogy a konkurencia is el kezdett nyomulni. En tovabbra is decket valasztom. Ergonomiailag es szimetrikus forma miatt, illetve hogy nagy, valamint hogy van a markolatna melysege, szerintem a deck a legkenyelmesebb fogni.
SteamOS is tetszik hogy ilyen konzolos gamming az egesz, es ez miatt fluid a kezeles. De ha mokolni kell ott az asztal mod.
Asztali dokkolot nem vettem idaig.
Idei tervem ossze rakni egy olyan amd-s asztali nagy gepet ami a TV melle lenne teve, es csak SteamOS lenne rajta.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
MrTwister
őstag
A SteamOS telepítősen is elérhető AMD hardverre? Ez ilyen home brew vagy hivatalos? Tudsz adni linket?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
JSaN
addikt
válasz MrTwister #4513 üzenetére
Szia.
Hivatalos, tavaszal prohardveren is volt rola hir, ott jegyeztem meg. [link]
Steam hivatalos oldal. [link]
Youtubon is van rengeteg videon ilyen PC-k epiteserol steamOS-al. [link] [link] [link]
Na valami hasonlot akarok epiteni a 165cm-es TV-m melle, a deck meg marad kezi.[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
yodee_
őstag
válasz MrTwister #4513 üzenetére
Ha nem tévedek, akkor ez egy Linux alapú x86-64 operációs rendszer. Tehát bármilyen PC-re lehet telepíteni. Természetesen a perifériák működése kérdéses, lehet hogy manuális telepítés szükséges. Ami Linux esetén nem 3 katt a Windowssal ellentétben
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A SteamOS az egy Arch Linux KDE felülettel és Steam-mel. Nagyon hasonló élményt kapsz bármelyik népszerű KDE-s Arch alapú / leszármazott disztró + Steam telepítésével is, de a SteamOS a deck jellege miatt jóval régebbi vagy lassabban frissülő csomagokat használ, mint ahogy az megszokott Arch alapon.
Pl. a kernel még 5.13-as a decken, az 2021 júniusi, miközben Arch vonalon meg már 6.1-es kernelt használjuk. Igaz abba tett bele saját dolgokat a Valve, de attól még az alapjai nem változtak meg.
Ez akkor probléma, ha van valami jelentősen újabb eszköz a gépben és azzal a kernellel még nem megy...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
Így röviden átgondolva én is azt mondom nekem megérte a deck.
Rég nem játszottam ki játékokat, mert nagyon nehéz magamban megindokolni, hogy ilyen dolgokat megérdemlek. Idén magamhoz képest három játékot is a decken vittem végig elejétől a végéig: Guardians of the galaxy, God of War, Jedi fallen order.
Mivel évek óta nem volt ilyen élményem így elégedett vagyok[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
Årpi
őstag
Négy nap alatt ide is ért a Deck, pedig 24-én rendeltem. Üröm az örömben, hogy már megy is vissza RMA-ra, mert a bal oldali triggerrel voltak gondok, illetve az egyik csavar gyárilag olyan állapotban volt, mintha valaki 1000x akarta volna ki/becsavarni. Így lehetetlen volt szétkapni bármilyen okból...
Szerencsére a Support teljesen segítőkész volt, már a visszaküldést biztosító matrica is megérkezett az emailemre. Korábban ha jól láttam postás/DHL megoldás volt, ez viszont már az UPS-hez szól. Reméljük a második példánnyal nem lesznek ilyen gondok iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
30z.Samu
félisten
válasz addamka #4517 üzenetére
Nekem is nagyon megérte eddig a Deck vásárlás, még mindig szürreális számomra a gondolat, hogy egy ekkora gépen, mely max 25W-ot fogyaszt tudsz ilyen teljesítmény mellett játszani BÁRHOL! Öt hónapot vártam rá, de hamar konstatáltam, hogy megérte. Rendelés pillanatában ugyan még nem tudtam, de most különösen jól is jön a kütyü, mert elkezdtem ingázni párom és itthon között (ebben nem vagyok biztos, hogy így kell kifejezni, de biztos értitek ).
Sic Parvis Magna
-
hito
nagyúr
Őőő...a történelmi hitelesség kedvéért: ezek az gyártók jóval előbb jöttek ki a saját megoldásaikkal, mint a Deck, úgyhogy inkább a Valve IS nyomul a Deckkel Bírom, amikor szóba kerül, hogy a Valve ezzel kategóriát teremtett. Csakhogy amikor ők megérkeztek, a kínai "no name" gyártók már rég ott voltak.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
ChoppR
tag
Sziasztok! Szemezek a Steam Deck-kel, de nem tudom eldönteni melyik modellt lenne érdemes választani. Egy 64 Gb-s mellé, ha veszek egy 256 Gb-s SD-t 17 ezerért, akkor 184 ezerből megvagyok, vagy válasszak egy alap 256 Gb-s modellt, ami 219 ezer. Megéri az "Exkluzív Steam közösségi profilcsomag" vagy a "Prémium tükröződésgátló maratott üveg" a felárat?
iPhone 13 Pro Max, Apple Watch 7, Airpods Pro
-
szilasz007
aktív tag
Pont tegnap elött láttam egy videót hasonló témában. Srác 1 hetes kísérletet tolt Windows-> Linux váltással. Aranyos volt, de a lényeg. Linuxon a Steam képes magától betelepíteni a protont és megy nagy gépen is.
Viszont a VGA vezérlők eléggé vegyes érzelmeket keltett. AMD vezérlők nem voltak a helyzet magaslatán, nVidia már valamivel jobb volt, de ott is volt performancia gond. Nagyon függ a tapasztalat az alkalmazott vezérlőtől.Amit kiakartam ezzel hozni. Működhet, de Deck szintű élményt ne várjál.
A Deck egy nagyon nagyon nagy előnye az az, hogy saját AMD-s grafika hajta, aminek a vezérlőjét fényesre csiszolták és széjjel tesztelték. Ergo legjobban azzal mennek a dolgok. Más hardware, más történet.Ettől független, amúgy nekem is átfutott a fejemen a gondolat, hogy asztali gépről is reptessem a Windowst.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szilasz007 #4523 üzenetére
Ennek oka a régi kernel a SteamOS alatt. Az AMD vga driver nagyobb része a kernelben lakik, amit verzióról verzióra frissítenek és ez még régi a SteamOS alatt. Ezért nem javaslom a SteamOS-t asztali gépre, nem oda találták ki.
Valószínüleg majd fogják frissíteni a kernelt is, de most legutóbb csak a mesa frissült. Mondjuk ez is valami, mert már eléggé régi mesa verziót használtak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Årpi
őstag
Én tuti a 64 GB-osat venném, aztán 20 körül vadásznék bele hwapróról 512-es SSD-t. Az üveg szerintem csak az 512-es modellnél van, a profilcsomag meg szerintem nem ér annyit. Ez persze csak az én véleményem.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
30z.Samu
félisten
Gondolom úgy, hogy azok a gépek jóval drágábbak voltak és mivel nem volt akkora hátszelük, mint a Deck-nek a Valve, így az optimalizáció sem olyan jó.
Kérdés azokhoz, akki játszik a Death Stranding-el. Nektek csatlakozik a szerverre vagy Nektek is írja a hibakódot? Én utánanéztem, nem csatlakozik a játék a szerverre.
Sic Parvis Magna
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap írtam az akksi hibáról.
Próbáltam megcsinálni a sok helyen megtalálható leírást,mely szerint bios módban teljesen
le kell meríteni,majd 6-8 óráig tölteni kell a decket,és elvileg helyreáll a helyes akku idő becslése.
Nem javult a dolog,ugyanúgy 36%-os az állapot,aztán mikor gyorsan lemerül,és 0 perc
működési időt ír,simán megy tovább.
Ez azért marha idegesítő,fogalmam sincs mikor kapcsol ki. -
JSaN
addikt
Teny hogy deck elott is mar voltak kezi kis win konzolok. De haromszoros aron es szoftveres korites nelkul. A deck inditotta el a tomeges hullamot, es az o szoftveres hatere az iranymutato.
Az asztali mod majd jon, maga a valve mondta, en meg varom es ha olyan epitek ra egy pc-t.
De az biztos hogy a deck inditotta el tomeges uton es szoftveres hattertamogatassal a kezikonzolokat. Ha nem lenne deck en se vettem volna, meg semilyen mas kinai cuccot sem.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
kresz2
aktív tag
Nem jól fogalmaztam.
Az akku állapotára jelzi,hogy 36%-os.
Feltölti teljesen,de nagyon gyorsan merül,legalábbis azt jelzi.
Ma teszteltem,elindítottam rajta az uncharted 4-et magas beállításon.
32 percet írt lemerülésig.
Mikor elérte a 3 %-ot,és le kellett volna merülnie nem történt semmi,még 40-45 percig simán ment.
Tehát nincs olyan rossz állapotban,de azt jelzi.
Holnap küldök egy üzenetet a steam ügyfélszolgálatnak,a gép szériaszámával együtt,hátha tudom rá igényelni a javítást.
Remélem a garancia a géphez van kötve,nem a vevő account-hoz. -
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt!
Megcsináltam ismét az akku kalibrációt,most 91%-os
állapotot jelez.
Azért írok ennyit,mert olvasgattam,és sok deck tulaj szembesül ugyanezzel,valami szoftver bug lehet.
Nektek is bármikor előjöhet,de mint látjátok van megoldás.
Most tesztelgetem tovább kisebb,régebbi játékokkal. -
Peat;)
veterán
válasz 30z.Samu #4536 üzenetére
Ez software bug, nálam is van néha. Szóval nem olyan hogy küldenek másik gépet, egyrészt ott is előjöhet, másrészt lehet ugyanazt a gépet küldik vissza amit beküld az ember.
Helyreáll egy idő után, nálam 100%ra is a health. Nem kell kalibrálni meg állítani semmit nálam. Illetve nálam anno nem használt a kalibráció.
Aki sokat játszik egyhuzamban annak ez nagyon kellemetlen hiba, nekem max 40 percem szokott lenni egyhuzamban és így nem is érdekel mit irogat ki. Csak be kellett állítani hogy ne kapcsolja le magát ha 5% alá ér, asztali módban.
Egyébként switchnél is volt ilyen hogy beakadt az akksi, érthetetlen hogy ilyen van még manapság, nem tudom mi lehet ebben olyan nagy mérnöki kihívás, notebooknál pl sosem hallottam ilyenröl.
-
hito
nagyúr
válasz 30z.Samu #4527 üzenetére
Más dologban viszont jobb az optimalizációjuk, de azt nem érdemes ide kutyulnom, mert a Deck-nek csak mellékvize a Windows Tehát kinek mi a fontos. Számomra sokoldalúbb egy olyan gép, de tény, hogy az ár miatt kompromisszumot kötök és nekem is Deckem van
Más: itt van most unokaöcsém XBOX360-ja. Összenéztem a Dirt3-at és azt kell mondjam itt a Deck megveri a 360-at. Ultrára húzva a grafikát, szebb, mint 360-on és 50fps körül fut. Kíváncsi lennék még 1-2 címre, de ez volt fenn mind a kettőn. Érdekes volt összeereszteni a két konzolt. Ti mit gondoltok, 360-nál erősebb nyers erőben a Deck?
-
-
hito
nagyúr
válasz Cucuska2 #4542 üzenetére
Ok, akkor ez csak nekem volt újdonság Nem nagyon foglalkoztam a 360/PS3 érával, mert sosem jöttek be ezek a helyhez kötött konzolok. Ezért is van Deck-em, meg volt millió hordozható konzolom, közte Switch is.
yodee_: ha már itt volt kíváncsiságból megnéztem a különbséget
-
hito
nagyúr
Azt is megnézem majd, mert 360-on fenn van, Epicben meg PC-n.
30z.Samu: egyedi? Miben? Max annyi, hogy nincs más eszközben...egyelőre. Win az OS, igen. Vannak már olyan hardverrel szerelt gépek (lásd Ryzen 7 6800U) amik rendesen odacsapnak a Deck-nek GPU-ban, CPU-ban meg aztán tényleg más KVház (köztudottan CPU-ban nem túl acélos a Deck, de nem is az a dolga). Az áruk más kérdés. Ha annyi keretem lenne erre, biztos nem Deckem lenne. Ezzel nem leszólni akarom (ár-érték arányban abszolút favorit), csak annyi, hogy nekem azok a nyers erő és egyéb dolgok miatt (nagyobb kijelző, jobb ergonómia) sokkal vonzóbbak. Viszont 350-500eFt likvid tőkém nincs ezekre sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest