- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
Üdv!
Tegnap este egyik pillanatról a másikra megcsuklott az akkum. 5 perc alatt feltöltött és kb. annyi idő alatt üresjáratban le is merült.
Van benne vagy 30 töltési ciklus összesen.
Asztali módban az akku adatok alatt 5% kondíciót ír és cserét javasolt.
Utána néztem, valószínűleg akku kalibrációs probléma, így BIOS-ba lépve egész este lemerítettem. Reggel 0%-ról elkezdtem tölteni, amire olyan 2,5 órát írt de túl gyorsan fogyott az idő és túl hamar emelkedett a százalék. Most töltőn hagytam, szerintem újra lemerítem a BIOS-ból, mert ott nem kapcsol ki a védelem miatt.
Járt már valaki így? Félek hogy gariztatás lesz belőle. Szinte új a gép nincs agyonhasználva. Úgy sejtem a BETA szoftverre való frissítések hülyítették meg. Csináltam merítés töltés előtt egy Hard Resetet is. -
d@vee
őstag
válasz 30z.Samu #4956 üzenetére
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Megy pár beállítást feljebb kapcsolva is, de nagyrészt így van meg a 60fps a legtöbb helyen fsr nélkül.
Valamint film grain, illetve ilyesmiket a saját szájízem szerint kikapcsoltam mert engem zavar, mást lehet hogy nem.
Eddig nem is ezeken játszottam, csak múltkor befagyott/leesett 2-5fps-re egyik helyen folyamatosan mindenféle előzmény nélkül (faluban egy scriptelt jelenet után) és csak úgy tudtam sokadik újraindítás után túljutni rajta, hogy mindent lecsaptam low-ra, aztán fejből kattintgattam vissza dolgokat, lustan voltam megint letesztelgetni melyik kapcsoló mennyit jelent vizuálisan/teljesítményben.[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz 30z.Samu #4958 üzenetére
Ha úgy fog kijönni mint ez, akkor nem.
Mint pár napja írtam, először kirpóbáltam khmm.virágbolti verzióval, hogy élvezhető-e kicsiben(igen), de olvastam azt is hogy elég tré teljesítménnyel ment az első verziókkal. Így is volt, nagyon rosszul futott a gépen. Aztán megvettem az eredetit és majd duplázódott az fps.
Szóval érdekesek ezek a megjelenések mindíg[ Szerkesztve ]
Ja
-
zombiex
tag
Fifa 23-at vagy az eFootball-t sikerult mukodesre birnia valakinek? Protondb-n is par honapos bejegyzesek vannak, amik egyaltalan nem szivderitoek
Steam Deck PH! community on Steam: http://steamcommunity.com/groups/ph-steamdeck ----- Discord szerver: https://discord.gg/Na7wQVn7
-
Peat;)
veterán
válasz kriszpontaz #4954 üzenetére
Teljesen felesleges biosban meríteni, az nekem sem oldotta meg. Energiamenedzsmentnél asztali módban állítsd be hogy ne nyomja ki magát és úgy is le tudod meríteni teljesen és lényegesebb hogy tudsz rajta játszani. Egy idő/pár ciklus után észhez tér, addig meg gatya az akksikijelzés, ignorálni kell.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Az okoz gondot, ha a belső SSD-n a gyári OS van, játékokkal, egy 512-es Samsung Pro Plus kártyán Win 11, pár Win cuccal és egy másik 128-as microSD-re meg EmuDeckket tennék és a SD kártyákat cserélgetném, attól függően, hogy mire van szükségem?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
MODERÁTOR
Hihetetlen. Civ 6 medium preset majd shadow és egyéb effektek nélkül 6 watt, 30 fps lockal. Zseniális a gép. Ha ezt tudja a következő de mondjuk 2x ekkora elemmel az lenne maga a tökéletes...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Lmh
őstag
Srácok, Vampire survivals...igazatok volt....
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
kriszpontaz
veterán
Tegnap már 2,5 órát Doom Eternal-oztam rajta direkt csutkára merítettem. Mikor DOOM előtt bekapcsoltam, az akkumulátor kondícióra 99%-ot írt. Második merítés, töltés (DOOM után) már leesett a battery health 95%-ra. Kell ezzel a számmal törődni egyáltalán? Milyen már hogy az egészségi állapota az akkunak 2 kopp merítés után 5%-ot zuhan? Muszáj voltam teljesen lemeríteni mert masképp nem resetel. Második merülés után a teljes töltés 2 óránál is több idő volt. Az utoltó1%-ot nagyon lassan töltötte vissza, de úgy látszik most jó, csak az a 95% health zavar.
Meglátjuk pár töltés után mit csinál.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz kriszpontaz #4968 üzenetére
Hol is lehet megnézni az akku állapotát? Kíváncsiságból ránéznék mit ír ki, bár nem vettem észre romlást az amúgy sem acélos üzemidőt illetően. Használom össze-vissza mint a Switch-et, de abban még mindig jó az akksi (kop kop).
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz kriszpontaz #4970 üzenetére
Köszi!
(#4971) d@vee: Akkor csak én tudok ilyen kis dolgokra rácsodálkozni.
Sic Parvis Magna
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Hogy lehet beállítani az Epicen letöltött játékoknál, hogy a gamepadot/D padot stb, használja, amit ugye kellene, mert a játék a PC irányítást dobja fel. pl: GTAV-nél is, hogy W-A-S-D stb. de nyilván nem virtuális gombokkal irányítanám, vagy erre is külön progi kell Linux alatt? Már mindent néztem, ma kaptam kézhez a Decket és nem találom A Steames játékoknál nincs gond ezzel... -
Topikgazda
válasz zoltannagy #4973 üzenetére
Megnyomod a Steam gombot, a játék irányítása fülre rámész, beállítod, hogy kontroller kiosztást használod.
Vagy asztali módban futtatod? Egyáltalán mi az alap szituáció? Az Epic launcher van hozzáadva Steamhez?
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
zoltannagy
aktív tag
-
yodee_
őstag
válasz zoltannagy #4975 üzenetére
Jó helyen vagy. Felül "Közösségi elrendezések" és én ott azt szoktam választani amelyiknél a legtöbb a játszott óra. Az csak nem okozhat csalódást.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
cami][us
senior tag
A Shadow of Mordornak mi az ajánlott beállítása? Az alapbeállítás nagyon táposnak gondolja a gépet.
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #4977 üzenetére
A kezedben lévő eszközre beállítod, hogy a kezedben lévő joystickot hogyan fordítsa le a Steam a játék számára.
Az, hogy más helyen mi történik vele, arra nincs hatással az, ahogy beállítod az általad mutatott fotón.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
yodee_
őstag
válasz zoltannagy #4977 üzenetére
Ahogy Cucuska2 írja, ezzel csak a deck beállításait állítod. Semmi hatással nem lesz a PC-re.
-
yodee_
őstag
válasz zoltannagy #4981 üzenetére
Én hálózati megosztást használom. Nem a leggyorsabb (~20-25MB/s), de ez a legegyszerűbb számomra. Majd ha veszek dokkolót akkor LAN-on gyorsabb lesz.
-
yodee_
őstag
válasz zoltannagy #4984 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, mert nekem már régóta van egy linuxos szerver itthon és annak a megosztását használom. De olvass vissza volt már korábban is ez kérdés.
-
mr.perfect
tag
válasz zoltannagy #4984 üzenetére
leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás file-ok átvitelése: ssh engedélyezés a decken és winscp...
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
ripla
addikt
válasz zoltannagy #4981 üzenetére
A legegyszerűbb ha veszel egy hubot, amin van SD kártya foglalat is, csatlakoztatod az asztali géphez (vagy ahonnan át akarod másolni a fájlokat), és a benne lévő SD kártyára simán rámásolod ami kell. Utána berakod a kártyát a Deckbe, és ott van rajta minden.
Nekem ilyenem van, teljesen jó, tölteni is lehet róla a gépet, billentyűzet is volt rá dugva, simán lehetett vele gépelni, a HDMI csatin keresztül a monitor is rá volt dugva, ment az is.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
windows géped van? azzal nincs gondod hogy folyton formázni akar a win is meg a deck is?
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
JSaN
addikt
Nem akar formazni semmit, sokan tul bonyolitjak a dolgot.
En egy olyan pendrivet hasznalok ami egyik vege sima usb3 a masik vege micro usb3.
Siman le van formazva NTFS-re es kesz. Asztali PC-n ra masolom amit kell, mod, magyaritas stb. Aztan Decken asztal modba meg bemasolom a jatek mapajaban es minden mukodik.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy van egy anomáliám, hátha valaki más is belefutott hasonlóba: Lutrison keresztül EA Play-en játszom a Dead Space Remake-et, először csak ránéztem gyorsan, elindult rendesen, majd legközelebb az EA meg Motive logonál megakadt és DirectX hibával kidobott mindig. Most rákötöttem a Decket egy monitorra és így gond nélkül megy, viszont a saját kijelzőjén továbbra sem. Ilyesmit tapasztalt valaki?
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Lmh
őstag
Csak NFTS-ben gaming módban nem is ismeri fel és asztali módban sem tudtam úgy elindítani játékokat, mint korábban, amikor a decknek megfelelő formátumban volt az SD kártya leformázva.
-
zoltannagy
aktív tag
Köszönöm, közben megoldottam a Winpinator progiaval ami nem olyan rossz adatsebességgel töltötte át.
HUB helyett az Alirol rendelek egy Dockolot, nyilván nem egy eredeti cucc, de amire kell arra meg fog felelni és nem műanyag.
Úgy vagyok vele hogy 14-et megér.
[link][ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Amúgy Proton téren mi a helyzet? Azt kell frissíteni, frissíti magát vagy érdemes? Én még októberben tettem fel asszem a 7.0-t, azóta nem foglalkoztam vele.
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs