- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz zoltannagy #5801 üzenetére
Jó ez az epic... Mindent behúzok róla ingyen, aztán semmivel sem játszom. Illetve 1 játékot már kitoltam rajta, de aztán az is meglett Steamre.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
kisda
aktív tag
Sziasztok!
Befutott ma a 64 gb verziós deck, kicseréltem 512-es hynix ssd-re, feltettem vissza a steam os-t, szétparticionáltam az ssd-t ugy, hogy maradjon egy 100 gigás, arra tettem win11-et, majd csináltam egy bootloadert amivel lehet választani bootoláskor melyik rendszer töltődjön be.
Raktam a deckbe egy 128-as samsung evo microsd-t, hogy majd a wines játékokat arra teszem első körön.
Mivel a farming simulator 22 lemezesen van meg nekem, igy winbe szépen telepitettem microsd-re, de inditáskor hiba fogad [kép]Ezután telepitettem a win mellé ssd-re, ugyan ez a hiba ott is.
Mi lehet a gond? Win11? Köszi!
-
AeSDé Team
őstag
Köszi a linket és ajánlást, kipróbáltam én is. Tökéletesen illeszkedik, és pont annyira matt, hogy még ne igazán rontsa a képminőséget. Eddig nagyon elégedett vagyok vele
Telefonra is rendeltem ugyan innen egy szintén matt kijelzővédőt, és az szerintem sokkal mattabb, szemcsésebbnek és kevésbé kontrasztosnak érzem tőle a telefon képét. És "serceg" ahogy végighúzom rajta az ujjamat, kellemetlen használni. Érdekes módon a Steam Deck-es verzióval nincsenek ilyen problémáim.
-
Topikgazda
válasz AeSDé Team #5805 üzenetére
Váó, nagyon jól visszaolvastál!
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
nincsnév007
őstag
a protonokat is átrakhatom az sd kártyára?
-
30z.Samu
félisten
Állítólag a MS készít egy GameUI-t Steam Deck-hez Windows-ra. Ha minden igaz hasonlóan fog kinézni, mint az Xbox UI.
Sic Parvis Magna
-
Sonja
nagyúr
válasz 30z.Samu #5808 üzenetére
Windows 11 may get a Handheld Mode UI for gaming
Itt vannak képek is!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
agaron
tag
válasz gaben88 #5814 üzenetére
Lenne benne fantázia szerintem is, bár én Windows nélkül is elvagyok, a gamepass mondjuk nem felhőben jól jönne néha. Ha mondjuk lenne easy mód arra is, hogy a nem kellő dolgokat kikapcsold/kidobd, nem valami kétes könnyített Windows varianssal kellene próbálkozni, még vonzó is lehetne. Több kézi konzol van most a piacon, szóval ha egy generál megoldással állna elő, biztos annak is örülne több gyártó. De valószínűleg nehezen mérhető előnye lenne a Microsoft-nak ebből, szóval... Bár akár több gamepass előfizetőt is jelenthet... Majd kiderül.
Steam Deck | PC | PS5
-
bepken
veterán
sziasztok!
az utóbbi hetekben elég komolyan vakarászni kezdtem magam, hogy csak kéne venni majd egy Deck-et - egyelőre csak nézelődök, mivel wallet pénzből lenne az egész, de még nem szántam rá magam véglegesen, hogy eladjam a teljes inventory-t...
lényeg, hogy maga a handheld része is tetszik természetesen - bár sosem volt hasonló kütyüm - azonban legalább annyira mozgatja a fantáziámat, hogy kvázi PC-ként használjam majd néha.
ami ennek kapcsán először eszembe jutott, hogy mennyire tehet jót egy ilyen eszköznek/aksinak, ha nagyrészt hálózatról van használva? vagy egyszerűen úgy képzeljem el, mintha egy laptopot használnék folyton tápról?tudom, hogy még relatíve fiatalnak számít ez a kütyü és biztos vagyok benne, hogy dockolva használják a legkevesebben....de hátha mégis van erről már tapasztalat
illetve azt látom, hogy a topikban kezdetektől megy a vacillálás, hogy 64es + bővítés....vagy 512es verziót érdemes választani. részemről, mivel wallet pénzből menne a dolog, úgy gondolom az 512es volna a legjobb választás. meg mondjuk mellé így is elfér egy memóriakártya? (SSD-t mókolni nem nagyon szeretnék)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
frankdelgado
őstag
Sztem a legjobb választás a 256-os, mert én is olyat vettem . Persze rögtön vettem egy 256os kártyát bele, mert a Sea of Thieves élből lefogott vagy 100 gigát. Nekem a rövid üzemidő sem okoz gondot, mert sosincs annyi időm játszani, h lemerüljön kézben. Mivel nincs jáccós pc-m, csak xbox leginkább magyarított játékokra használom, meg arra hogy a gyerekekkel SOT-ozzunk. Az volna jó, ha jó a vóna linuxos xbox ganépassz, mert akkor bottal se piszkálnám meg a windózt..... . Azt viszont szeretem, hogy oda ülök le vele, ahová akarok...
-
ripla
addikt
Van rajta MicroSD slot, igen, akár terabájtosat is tehetsz bele. Töltési idő a belső SSD-hez képest elhanyagolható, 1-2 másodperc lehet a különbség. A könyvtárakat meg pakolgathatod oda-vissza a tárhelyek között, telepítés után is működik minden, mindenhonnan, semmit nem kell mókolni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Azért nekem annyira nincs jó tapasztalatom a micro sd-vel.
Nem ismeri fel azt a formázási formátumot a deck, mint amit a pc, ebből vagy gebasz.
De ha te minden jatekot a deckről telepìtesz rá, akkor ugy nem fog zavarni.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
30z.Samu
félisten
Van egy fájlrendszer, amit felismer a Windows is, csak nem ugrik be a neve hirtelen.
Sic Parvis Magna
-
gyugyo79
addikt
válasz 30z.Samu #5824 üzenetére
Van több amire van megoldás. Én a btrfs -t ajánlom.
Aki nekiszalad megoldásokat keresni azoknak írom az ha a S Deck által alapból használt ext4-et használjátok Win alatt is abból jogosultság problémákba fogtok futni amikor a Deck ráfrissít egyes játékokra Game módban (vagyis amikor én teszteltem ezt fixen hozta), Asztaliban ez nem jött elő. A btrfs -r ugyan be kell "mókolni" (lehet már nem is kell, amikor én csináltam kellet, de "egy" gombnyomással is felcsatolódott csak automatikusan nem mint az általa formázott ext4) , hogy alapból felcsatolódjon a Steam os indulásánál de azzal nem lesznek ilyen problémák.[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
először is nagyon szépen köszi a válaszokat! (bocsi, hogy nem tagelek végig mindenkit)
továbbra is érik a vásárlás, gyakorlatilag 2 napja csak erről a kütyüről olvasok és erről nézek videókat (bár a topik visszaolvasásával még csak idén februári hozzászólásokig jutottam, megvallom töredelmesen )
az aksi élettartam kapcsán mondtátok, hogy nem kell aggódni miatta, bírni fogja. azóta kicsit több is kiderült számomra, mégpedig hogy itt elvileg tök másképp működik a töltés, mint pl egy laptopnál (amivel én példálóztam) - tehát ez a passthrough kvázi azt teszi lehetővé, hogy akár éjjel-nappal mehetne tápról a kütyü anélkül, hogy az aksit tönkre vágná és felfújódna, mint egy lufi?
azért kérdezek erre rá ennyire specifikusan, mert mobil kütyükben nem egyszer cseréltem már aksit, ami azért ment tönkre, mert 80-90%-ban tápról volt használva. (mobil, bt hangszóró, laptop...)illetve hivatalos említést erről kizárólag a Steam féle Docking Station adatlapján találtam, hogy tudja ezt a töltést (fura, mert magánál a Deck-nél meg nincs említés erről az egészről, pedig ez szerintem elég kardinális)
a fent említett okból valószínűleg hivatalos dokkolót venném meg hozzá, mivel azzal gondolom legbiztosabbnak azt, hogy - ha végül tényleg folyamatosan dokkolt állapotban lesz használva - megfelelő töltést kap, nem lesznek anomáliák, stb.
plusz, ahogy írtam is előzőleg, steam wallet-ból menne az egész móka és így nem kellene külön erre a kiegészítőre sem költenem (elég lesz majd az SD kártya meg fólia, stb...)
______________illetve a "melyiket vegyem" kérdés továbbra sem tisztázódott bennem teljesen....ismét csak abból a megfontolásból, hogy ha nem az 512est veszem wallet pénzből, akkor vehetek hozzá 40-50ezerért kártyát vagy SSD-t (persze ezt nem feltétlenül kellene azonnal megvenni)
szóval talán a 256os + dokkoló kombó az, amit egy középútnak tartok (meglátjuk összejön e raktár ürítést követően annyi, hogy 512es + dokkoló beleférjen)
végül pedig azzal kapcsolatban kérnék egy kis összegzést, illetve tisztázást, hogy a nem Steam-es játékokkal mennyire kell mókolni? visszaolvasva "régebben" volt, amelyik launcher csak windows alól indult el, aztán ha minden igaz, mostmár SteamOS alól is működnek....de aztán olvastam olyat, hogy ott is vannak gebaszok....szóval mostanra hogy áll a dolog? 90%-ban Steam könyvtáramat fogom végig tolni, de azért van egy pár Epic/Ubisoft/EA játékom is, amikre majd lehet rápróbálnék
én úgy vettem le a sokszáz hozzászólás olvasás közben, hogy idővel egyre kevésbé maradt értelme windows mókolásnak....jól értem ezt?
(mondjuk amúgy az is rohadtul tetszik ebben az egészben, hogy voltak anno hibák/hiányosságok, amiket itt leírtatok...páran agyaltatok rajta és volt is olykor workaround rá...aztán pár napra rá hivatalosan javították vagy támogatva lett! szóval amúgy már csak ebből kifolyólag is nagyon vágyom egy ilyen kütyüre!)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
30z.Samu
félisten
A tárhely kérdés Nálam úgy "zajlott le", hogy megnéztem mekkora az ár különbség a 64-es és az 512-es között. 419€ vs 679€. Ez 260€ diffi, ami mai árfolyamon durván 97k, szerintem ez mocskosul sok még akkor is, ha SSD van az 512-esben. Néztem több betöltési tesztet, játékoknál elenyésző a különbség egy gyors microSD és az SSD között. Szóval én arra jutottam, hogy megvettem a 64-eset és vettem bele 30k-ért egy 512-es microSD kártyát. Eddig el vagyok vele, mint a befőtt. Vagy azt is meg tudod csinálni, ha kicsit műszakis vagy, hogy veszel egy 512-es SSD-t a gépbe és kicseréled a 64-esből. Még így is olcsóbban jössz ki.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
bepken
veterán
válasz 30z.Samu #5829 üzenetére
igazából meg volna bennem a lelkesedés hozzá, hogy cseréljem SSD-re, mert bár nem vagyok profi, de egész sok mindent szétszedtem (és össze is raktam! ) yt videók alapján. még a garancia parát is feloldotta bennem az a tény, hogy - ha persze nem cseszi el az ember csúnyán - simán lehet gariztatni, amennyiben az eredeti állapotra visszaállítva küldöm vissza.
szóval tényleg nem erről van szó...nálam az a kérdés inkább, hogy melyiket vegyem meg játékpénzből úgy, hogy a lehető legkevesebbet kelljen ráköltenem igazi pénzben?
csak ezért nem merem a 64est megvenni, mert ott fixen kell 30ezret ráköltenem, csak a kártyára. ezért gondoltam arra, hogy ha 256os + dokkolót veszem (=hozom el "ingyen"), akkor talán nem érzek majd kapásból késztetést arra, hogy mindenféle kiegészítőt összevásároljak.legoptimálisabb lenne, ha 2 db 64est vennék, az egyiket eladnám és abból venném meg enyémhez a kiegészítőket csak az a szar, hogy a steam raktáram értéket pont 650-700 eurós szinten mozog jelenleg....és fogalmam sincs, mennyire fog még növekedni az elkövetkezendő napokban/hetekben (CSGO >> CS2 hype miatti piaci őrület indította el ezt az egész folyamatot nálam)
-
slima
tag
Kinek hány százalékos jelenleg az akksi állapota? Azok közül akik tavaly év első felében kapták meg.
nem a szemem Zoomol, hanem én megyek a falnak........
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem azt 512+256GB SD kombó is betelt hamar... Már nézni kellett, hogy mit töröljek le
A mai AAA játékok lazán kitesznek 70..120GB-ot egyenként, szóval kell az a tárhely szerintem. Meg a nagy deck anti-glare kijelzője is azért szerintem szempont. Legalább is nekem az.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bepken
veterán
válasz CPT.Pirk #5833 üzenetére
kicsit elvette a kedvem pár videó az anti-glare kijelzőtől, megmondom őszintén... többször, több helyen említették, hogy a képet kicsit tompítja - illetve a színeket - és eszembe jutott, hogy anno egyik telefonomon volt egy ilyen üvegfólia... pár hétig csupán, mert nem szerettem, pont az említett okok miatt.
persze benne van, hogy egy Kínából rendelt (ráadásul 4-5 éve) fólia minőségéhez képest azért sikerült időközben fejlődni és nem lenne bajom vele de kicsit jobban örülnék, ha választható opció lenne (vagy külön adnák fólia formájában hozzá)
értem, amit mondasz, ismerős az érzés sajnos, hogy hamar tele lehet nyomni a tárhelyet :/ tennék fel újabb játékokat is, de én is - ahogy nagyon sokat mások is itt a topikban - inkább a régebbi címek pótlására venném. nagy gépben terrás vinyó + 256 SSD kombó van egyébként, olyan 6-700GB játék van fent jelenleg, de ebben benne van a GTA5, AC Origins, Odyssey, Valhalla és a WZ 2.0 is... szóval ezek nélkül megleszek Decken bár! ha AC elfut rajta, akkor Origins-től lehet újra végignyomom majd
illetve még a Hogwarts Legacy lesz egy kardinális pont! ugyanis asszonykám felé is úgy kommunikáltam ezt a dolgot, hogy kütyüt veszek, amivel ágyból lehet majd tolni a varázsló iskolában! (egyáltalán nem szokott kockulni.... egyelőre! )
apropó! újabb játékok hogyan futnak/néznek ki dokkolt módban? mondjuk 1080iz felskálázva?
-
30z.Samu
félisten
Attól függ hogy a fejlesztő mennyire vette figyelembe a Steam Deck-et. De többségben megjelenés napján is elketyegnek 30fps-sel biztosan. Aztán idővel reszelnek rajta, Nálam most a legközelebbi példa a Resident Evil 4 volt. Megjelenés napján 30fps-t hozta stabilan, afelett drop-olt, amikor utoljára játszottam vele, akkor pedig már 35-45fps között megy nyílt terepen, zárton stabil 60. Kézi módban már beállítottam a 40Hz módot. És amúgy a grafika monitoron is egész korrekt a felbontást leszámítva. Az FSR ugyan skálázza 1080p-re, de attól még látszik hogy nem ez a natív felbontás.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
bepken
veterán
válasz 30z.Samu #5836 üzenetére
én a RDR2 kapcsán voltam nagyon ledöbbenve...ahogy látom videók alapján, mid-high beállításokkal (meg persze FSR mellett) hozza a 40 fps-t elég stabilan. nincs egy bika gépem (RX580), de nagyjából ezekkel a beállításokkal meg talán 50-60 fps között valahogy fHD felbontáson. szóval ez tényleg wow! nem az a cél, hogy AAA játékokat toljak nagyképernyőn, de ezek szerint néhány címnél még ezzel sem lesz baj (na jó, a Hogwarts Legacy kapcsán lesznek azért elvárások )
#5828 a többi felmerült kérdésben tudtok esetleg valamit mondani?
-
30z.Samu
félisten
Azért szoftveresen néha van baj a SteamOS-nél, pontosabban az Asztali módnál. Konkrétan azzal tud felhúzni hogy egyszer megjelenik a billentyűzet, aztán másodjára pedig nem. Hiába nyomom a gombot, semmit nem reagál. Erre van valami tipp vagy trükk esetleg? Elég idegesítő tud lenni.
Sic Parvis Magna
-
pacni120
tag
válasz 30z.Samu #5838 üzenetére
Én is találkoztam már ezzel (és hasonló kellemetlenségekkel). Elvileg a steam gomb + X előhozza a billentyűzetet, de azzal sem működik mindig.
Amúgy pl. itt van még pár hasznos kombináció -
-
frankdelgado
őstag
válasz 30z.Samu #5838 üzenetére
Nálam volt, h egyáltalán nem jött elő, utánanéztem, csak akkor működik, ha online vagy és bejelentkezik a szógáltatásba.... ekkora hülyeséget . Nekem meg több játéknál volt olyan, hogy nem tudtam a beállításokban rendesen navigálni, csak ha külső klaviaturát csatlakoztattam.
Egyébként írtátok ezt az fsr dolgot, ilyennel a jobb oldali kis gombnál találkoztam de nem nagyon tudom, h ez most mi és hogyan kell használni, esetleg kaphatnék felvilágosítást? Azt vágom, hogy valami teljesítmény növelő ficsőr.....
-
30z.Samu
félisten
válasz frankdelgado #5842 üzenetére
Online volt a gép, mert neten barangoltam és ott akartam beírni valamit.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Feltettem a DeckEmu-t, gondoltam Cemu-val tolom a Zelda BoTW-t. Az előző gépen tök jól be tudtam állítani, stabil 40fps-sel ment is. Most meg bármit csinálok, drop-ol, mint állat. Nem értem.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Lord Gabor
csendes tag
Megjelent a Proton 8 első stabil változata.
[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
válasz Lord Gabor #5846 üzenetére
És ez jó nekünk?
Nem nagyon értem még a dekkes dolgokat, a lutirssal is csak vergődök, nem tudom, h mi miért van. Erről a protonról is csak annyit tudok, h windowsos környezetet teremt a progiknak...?
-
30z.Samu
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz frankdelgado #5847 üzenetére
Ez jó nekünk, egyébként elég komplex dolog a Proton. Amit írtál (és azt külön mindegyik telepített címhez megcsinálja) azon túlmenően a proton végzi el a DirectX hívások átfordítását, jellemzően Vulkan hívásokra. Minden nem natív cím amit a Steam-ből indítasz el, az ezzel fut.
Szóval leginkább a Proton-on múlik, hogy mi hogyan fut a decken a Steames nem natív címek közül.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
30z.Samu
félisten
Valaki használja a Cyroutilities-t? Érdemes?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs