Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Csabi1984 #67922 üzenetére

    "Azt nem mondhatnám, hogy csak a kép a fontos de azt nem mondhatom, hogy legyen minden szuper a kép lehet megfelelő."

    Nem egészen így értettem. :N Arra céloztam, hogy lehet itt nagy "hype"-ot kelteni a TCL készülékeknek, de nem véletlenül kerül fele annyiba minden egyes modelljük, mint egy hasonló tudású nem kínai gyártmány. (Egyébként a jelenlegi csúcsmodelljeik immár még csak olcsónak sem nevezhetőek.)

    A "Hisense-lufi" is kipukkadt. Az anno általam is gyakran ajánlott 65U8QF (és a sajnálatos módon a "zöldek" által "elkaszált" Dual Cell készülékük) óta nem készítettek épkézláb televíziót.

    Az vitathatatlan, hogy ezek a kínai gyártók az elmúlt 10 évben rendkívül nagy szeletet szakítottak ki a piaci részesedésből. Ahogyan korábban írtam, valószínűleg újabb ~10 éven belül a SONY és Panasonic termékeinek nyoma sem marad. (Az LG és a Samu is felkötheti a "gatyáját".)

    Ám naivitás lenne azt gondolni, hogy a termék "olcsóságának" (említettem, hogy a TCL, Hisense csúcsomdellek esetében ez relatív fogalom) az árát nem a vásárló fizeti meg.

    "Egyáltalán nem érzem szívem mélyén, hogy luxus lenne egy 800.000 Ft-, 1.200.000 Ft-os TV[..]"

    Pedig - sajnos - 2023-ban, Magyarországon feltétlenül luxusnak számít még ennek az összegnek a töredéke is egy tévé készülékre. (Más szórakozásra költve is.)

    Persze azon is sok múlik, kinek milyen a havi jövedelme, és milyen baráti körben "mozog"... Netto 1-2 milliós, vagy annál magasabb fizetés esetén valószínűleg ez nem tétel, és a "luxus" definícióját is máshol mérik.

    Az én közelebbi ismeretségi körömben kapásból 4 családot tudok mondani, ahol már sok évvel ezelőtt kidobták a tévéjüket, és hallani sem akarnak róla, hogy ilyenjük legyen.

    Emellett több tucatnyi olyan ismerős, barát van, aki 100.000 forint feletti összeget nem hajlandó, de sok esetben nem is képes költeni ilyen "evilági hívságokra", mint egy televízió készülék.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák