-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Van egy Sony X93J-m.
Egy Telekom előfizetésen gondolkodok, azonban egy dolog kicsit elriaszt.
Mégpedig az, hogy a TV nézéséhez én nem akarok külső eszközt. A TV saját androidos rendszerét, távirányítóját akarom használni, mert az tökéletes.
Ez megoldhato telekomos optikai rendszer esetén?Valaki használ telekom szolgáltatást?
-
Aby_2014
aktív tag
válasz modflow #67151 üzenetére
Mi Telekomosok vagyunk, sajnos nincs CI modul vagy andoirod-os app amit a TV-re telepíthetsz. Jelenleg egy androidos box-ot adnak amit foltozgatnak softweresen, de elég sok bug van benne: hang pattogás, minden induláskor hibaüzenet fogad, egyes TV készülékeknél a kép-hang nincs szinkronban. stb...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
modflow
veterán
válasz Aby_2014 #67152 üzenetére
Olvastam, hogy kb. 2019-től fejlesztik az androidos tv appot. Lassan 2023. Szóval abból nem lesz semmi.
Nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy gyártanak egy TV-t, de nem lehet vele TV-t nézni. Ezt hogy engedi meg az illetékes hatóság???
Külföldön is így van, hogy a TV-vel nem lehet TV-t nézni, hanem nesze neked vegyél hozzá egy újabb energiát fogyasztó külső eszközt, és csak akkor tudsz?
A TV mérnökei akkor full feleslegesen fejlesztenek Android, meg bármilyen rendszert, ha a Tv úgy is külső eszközről fut.😭
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz modflow #67154 üzenetére
Ezeket is figyelembe véve vagyok én végső soron elégedett a vodával. Szidják mint a bokrot, de a másik sem jobb és még bizonyos esetekben hátrányosabb is. Én is Wh mániás vagyok, ezért nálunk is inkább lemondtam a visszanézést, mert CI kártyánál az nincs, de nem is nagyon használtuk igaz.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Csabi1984
addikt
Próbáltam keresni a probléma forrását csak nem találtam
Sony Tv-d van és szereted az androidot valamint szeretnéd a távvezérlőt használni és olvastam, hogy telekom.
Azt nem értettem miért írtad azt" hogyan lehet az, hogy gyűrtanak egy tv-t, de nem lehet tv-t nézni vele"?
Az nem a TV hibája, hogy a telekomnál nincs CL+ médiakártya lehetőség csak box. Ehhez a tv-nek semmi köze -
modflow
veterán
válasz Csabi1984 #67157 üzenetére
Nem igazán azt írtam, amit te kiolvastál belőle. :)
Pl. nem írtam, hogy a távvezérlőt szeretném használni.
Én a TV -met úgy kompletten, saját OS-el, hardverrel szeretném használni pl. TV nézésre is. Ennyi.Ill. azt kérdeztem, külföldön is az van e, hogy optika esetén nincs CI+.
-
mihaly13
tag
Hát én nem tudom hogy mi bajotok van az Androidos tévével , de nekem egy KD-49XH9505-s tévém van és nagyon jól működik beltéri nélkül CI+ kártyával a szolgáltatom Digi . Csatornák , csatorna keresés , kábel , ha nem tudod a szolgáltató paramétereket akkor mindent auto-a kell elindítani ás megkeresi az egész létező csatornákat , ha sorrendbe akarod tenni a Sony csatorna progival meg lehet oldani a számítógépen . Az interneten pedig billentyűzetet használók egérrel és nagyon jól működik a Youtuben csak távirányító és kész .
-
Joshi
titán
A Telekom tudtommal IPTV szolgáltatást nyújt ami nem DVB-C, hanem internet alapú szolgáltatás. Szóval ahhoz mindenképpen kell egy beltéri egység, ugyanis olyan "tuner" nincs semmilyen tévében se.
Ha a kábel és internet szolgáltatód optikai kábelen küldi a cuccot és nem IPTV szolgáltatás, hanem DVB-C + Internet (FTTH), akkor mindenképpen kell egy optikai kábelt fogadó router amit minden esetben a szolgáltató biztosít. Diginél annyi pozitívum van a dologban, hogy a routeren van egy coax kimenet amin csak a kábel tv jön ki (DVB-C). Na ezt már rá lehet kötni a tévére és a csatornákat a tévével tudod kezelni.
Összegezve az IPTV szolgáltatáshoz mindenképpen kell egy box. Ez van.
-
vlevi
nagyúr
válasz daniel2121 #67164 üzenetére
Pedig, ha az akarat meg lenne, akkor még lehetne csinálni.
Csak egy androidos app kellene, ami az IPTV adást tudna fogadni a telekomtol.
De sajnos a Vodafone tv app sincs megírva Android tv-re :( -
-
Aby_2014
aktív tag
válasz Celtis #67153 üzenetére
A beltéri távjával lehet a TV-t vezérelni: hangerő, kikapcsolás. Személy szerint nem is az zavar, hogy külön eszköz kell a TV csatornákhoz. Inkább az, hogy az évek során nem látok technikai (minőségi) előrelépést, illetve az, hogy nem tudnak egy saját homogén rendszerükre egy jelen kornak megfelelő bug mentes rendszert készíteni. Sajnos itt vidéken monopol helyzetben van a T, így választási lehetőség sincs.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni. Sony x95J és Samsung qn90A a két jelölt.
Vegyes használatra lenne. Tv műsor, streaming és PS5.Igazából a Sony volt az első gondolat. De valahogy megtaláltam a samsungot. Árban kb. azonos és az rtings.com-on jobbnak ítélik a samsungot. Ezért vacilálok a kettő között.
Jelenleg xf9005 van itthon amit teljes megelégedéssel használok.
Az új tv-t a nappaliba szeretném.
-
Gigicuci
senior tag
válasz d.beni #67170 üzenetére
Alapesetben ha a xf9005-ot szereted akkor javasolt a X95J, hiszen márkán belül maradsz: színvilág, mozgás megjelenítése, felskálazás, menürendszer stb, nem fog meglepetés érni.
A Samsung azért eléggé más világ a dobozból kivéve. Illetve sok méretben a 90A széria nem VA panellel van szerelve hanem IPS-el, annak minden előnyével és hátrányával, erre figyelnie kell. A jelenlegi tv-d VA paneles.A rtings tesztből nem érdemes kiindulnod, ha mégis tesztek alapján látatlanban akarsz dönteni akkor használd ki a 14 napos elállási lehetőséget.
-
d.beni
aktív tag
válasz Gigicuci #67171 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jobban húz a szívem a Sony felé. Megkönnyítetted a választást. Már csak egy akcióra várok, szerintem lefog menni az ára mert tavalyi modell... (remélem)
Sajnos a mediamarktból eltűnt ez a modell.
Még "B" tervnek van egy xh900-as modell olcsóbban, de azt csak akkor venném meg ha nem esik az ára az xj95-nek. Szóval most már csak egy jó akcióra várok -
Gigicuci
senior tag
válasz d.beni #67172 üzenetére
Az X95J erősen kifutó modell, lehet szerencséd de kockázatos várni mert az utódja az X95K bődületes árazással nyitott (65-ös 1.3M), ebből következik hogy valószínűleg nem lesz sose annyira kedvező áron mint az X95J.
Az usd/huf forintgyengüléssel és az inflációval még nem is számoltam---->most ugyanaz az ár sokkal kedvezőbb mint tavaly ilyenkor. Ha találsz egyet, meg kell venni, én arra számítok egyhamar nem lesz ilyen jó árú Sony csúcs tv.
Média Markt már kiszórta, Sony szalonokba nincs... kevés időd maradt szerintem venni egyet.
Az XH90 erősen kompromisszumos B terv, nem egy súlycsoportban van a két készülék, nekem volt XH90 és most XH95 is. (Pl. Fényerőben, betekintési szögben stb. ezek a nappaliban mind fontosak)[ Szerkesztve ]
-
-
d.beni
aktív tag
válasz Gigicuci #67173 üzenetére
Köszönöm az információkat!
Igen az X95K-t én is néztem, horror áron megy...
Ezért akarok a régebbi szériából választani. Igazából csak arra várok, hogy beessen legalább a közelébe annak ami a legalacsonyabb ára volt az X95J. Tudom hogy az X900H nagyon kompromisszumos az X95J hez képest DE most jelenlegi áron 500k a különbség a két TV között amit nem fizetnék ki...
Szóval vagy szerencsém lesz és beesik az ára vagy nem...
Még az is előfordulhat, hogy mindkettőről lecsúszok mert az XH900-ból csak 1 darab van ahonnan be tudom szerezni... -
Gigicuci
senior tag
válasz gordonfreemN #67174 üzenetére
J-m nincs csak a 90-95 közötti különbséget tudom elmondani: legnagyobb különbség számomra a fényerő, másodsorban a tükröződésmentesség ami a 90-bol hiányzik, harmadsorban pedig a betekintési szög. Ja +1 a smooth gradiation képesség ami szintén hiányzik az 90-bol de amíg nem olvastam utána addig nem zavart.
Hátránya is van: rainbow effekt a spot lámpák fenyetol de ezt igazából megszoktam. De tud extrém is lenni mikor az összes lámpát felkapcsolom. Ez a 90-bol hiányzik ( a szeles látószög bevonat okozza)
Összességében nagyon pöpec kis tv az xh90, végül is szerettem de csillogása miatt váltottam, azóta meg boldog vagyok a 95-el.
-
-
-
d.beni
aktív tag
válasz gordonfreemN #67179 üzenetére
85" méretre értettem a különbséget.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Van egy 55W805C TV-m és egy Apple TV lejátszóm, raknék most mellé egy SF150 soundbart. Megtudnátok mondani, hogyan kössem össze öket?
HDMI-vel mindent? Mit melyik portba érdemes?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Celtis
veterán
A TV HDMI-ARC bemenetét kösd össze a soundbar HDMI-ARC csatlakozójával.
Engedélyezd a bravia sync-et. A soundbar gyakorlaitlag ki fogja váltani a tv hangszórókat. A TV-vel együttt kapcsol ki/be és a tv távval szabályozható a hangerő. Beállítás után a soudbar távirányítót akár el is dobhatod. -
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, nem tudok eligazodni a Sony jelölések között. Mi a különbség az XR..X90-95 verziók között. A végén lévő betűről tudom, hogy az évjárat, ha minden igaz. Azt is köszönöm, ha megmondjátok hol találok erre vonatkozó leírást. Köszönöm. -
vlevi
nagyúr
válasz zonusz #67188 üzenetére
XH90, 95 esetén 2 dologról tudok (ami X90H néven is fut).
A 95-ös kapott egy extra bevonatot, amitől nagyobb a látószög, de ezen a bevonaton jobban becsillognak a lámpák fényei, ún. rainbow effektet hozva létre.
A 90-esnek ilyen nincs, de cserébe a 90-esre ígérték, hogy lesz 4k120Hz, meg VRR, meg mittudoménmit ígértek, hogy fw frissítéssel bekerül. Ezekből nem tudom, mi valósult meg. -
kevepapa
aktív tag
Tudomásom szerint a SONY 2021-ben, a két csúcs LED tévéjénél (most ide nem értve a más ligában focizó Z jelű master seriest), a 90-esnel és a 95-osnel használta először az XR előtagot, ami az ezekben a modellekben található új cognitive xr processzorra utal (elviekben szebb és pontosabb képalkotást, piacvezető felskálázást tud az új proci).
-
Ger_man
senior tag
Szia!
Itt egy jó kis oldal ami leír kb mindent: LINK
Általánosan elmondható hogy a 95 mindig magasabb minőséget képvisel, mint a 90-es.
XH szériában pl más a processzor is, nem csak a felület bevonata, fényereje is jóval magasabb a 95-nek. Érdemes a sony honlapján is összehasonlítani az egyes modelleket, mit kapsz pluszba a pénzedért, és h az megéri-e neked a plusz költséget. -
kenzoli
csendes tag
válasz zonusz #67192 üzenetére
Kérlek jelezz, mikor célba értél.
Hasonló dilemmával küzdöttem és a 93J-nél kötöttem ki, ami 2021-es XR procis és 75"-ban nekem a "még épp belefér" árkategória.
Viszont úgy döntöttem, megvárom az év végi akciókat(blackfriday, stb.) a vásárlással/megrendeléssel, így akár más(jobb ár/érték arányú) modell is szóba jöhet. -
zonusz
aktív tag
válasz kenzoli #67193 üzenetére
Azt már látom, hogy célba érni nem lehet a Sonynál, a reklám mindenek előtt, de legalább valamivel több információ van, mint az "ez jobb, mint az, jobb a képe,tuti vétel" stb. Én is várok még. Nálam még az is probléma, hogy fizikailag 55" a legnagyobb, ami elfér, és hát ahogy látom, van, ami csak 65"-tól van.
[ Szerkesztve ]
-
blooredo
csendes tag
Sziasztok!
Itt is bedobom a kérdést: Sony 65x85j vagy philips 70pus8506 lehet a jobb választás? Nem tudok dönteni:) -
Freerider89
tag
Sziasztok!
vezeteknelkuli fejhallgato kerdesem lenne. Ilyen TV-nk van: sony bravia kd49xh8096baep
ehhez szeretnek vezetknelkuli fejhallgatot vasarolni. Egybol ket darabot! Mit kell tudni az okos TV-hez vasarolni kivant vezetknelkuli fejhallgatokrol? Barmilyen bluetoothos usb antennaval rendelkezo fejhallgatot kepesek ezek a TV-k kezelni? Illetve 2 kulon fejhallgato tud kommunikalni vajon 1 usb-s egyseggel?
köszi a választ előre is!
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
kolosszus87
senior tag
válasz blooredo #67196 üzenetére
Te tudod mi a fontosabb, valamivel nagyobb méret vagy a képminőség, de én zokszó nélkül a Sony-t venném és nem fanboyságból. Ennek a Philips-nek az elődmodellje van tesómnak, neki nincsenek nagy igényei a képteljesítményt illetően, az ambilight mondjuk király dolog az egy jó pont, de a képminősége nálam nem ugorja meg a lécet. A Sony színei, képalkotó procija, felskálázása jobb mint ami ebben Philipsben van, ráadásul a Philips csak 60hz-es, míg az X85J már 120, Sony VA panel, Philips meg mérettől függően IPS és VA panelt váltogat a modelljeiben, nem tudom a 70"-osban melyik típus van. Philips menürendszerétől hülyét tudnék kapni, annyira káosz az egész, kínlódás beállítani rajta bármit, Sony-é szép letisztult hozzá képest.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok 55CH9096 Sony-m van kérdésem, hogy a DV képbeállítások azok függetlenek a normál beállításoktól? Van egy Dune Realvision 4K lejátszom ami képes DV lejátszásra.
Azt nem tudom, hogy egy adott HDMI porton SDR-re és DV-re külön beállítás van vagy amit használok normális tartalomnál a DV lejátszásnál is ugyan azt használja-e (mozgás, színprofil) Azt észrevettem, hogy a fényerőt MAX-ra feltolja DV-nél.
A kérdésem lényege: DV-re kell nekem külön független beállítást végeznem erre vonatkozólag?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest