- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz JozsBiker #33051 üzenetére
Lehet a tuzfallal van problemam, azt hogyan lehet engedelyezni?
Ezt a guidot amugy megtalaltam neten, de enm hozott semmi eredmenyt, ezutan probal;tam a serviot.. de azse akar menni egyelore. A **va eletbe amugy hogy napokig kell szarakodni 1-2 orakat mire az ember osszelovi nagy nehezen.
Most azon gondolkodtam hogy lehet az a gond hogy a tv a wifin van, az asztali meg kabelen? Lehet vennem kellene egy sima switchet, es azzal osszekotni a gepet a tv-vel?
-
JozsBiker
aktív tag
válasz Peddy789 #33052 üzenetére
Szerintem első közelítésben kapcsold ki teljesen a tűzfalat. Ha csak a Windows sajátja aktív akkor a Vezérlőpultban, ha külön programot használsz rá akkor abban. Aztán ha így megoldódik akkor lehet azon agyalogni, hogy visszakapcsolni, és csak ezt a viszonylatot engedélyezni benne.
Az egész biztos nem lehet gond hogy az egyik wifin, a másik pedig madzagon nyomul. Legalábbis jól működő router -nél nem okozhat problémát. Aztán persze a valóságban sokminden előfordulhat.
-
virkir
veterán
válasz Peddy789 #33052 üzenetére
A készülékhez ha kaptál használatit akkor a 10. oldal Secured network with Wi-Fi Protected Setup™ (WPS)
Majd a 17-18. oldal Connecting to a Home Network és a Display Settings for Media Servers megvolt?
Ha nem kaptál akkor ezt letöltöd és lépésenként végig csinálod."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
K Norbi
addikt
Üdv uraim mizuss?
-
Makaay21
csendes tag
Sziasztok!
Sony kd49xd7005baep
Tv-t szeretnék venni és ezt a típust néztem vélemények?
Ennek a tv-nek esetleg valakit tudja mennyi az input-lag?
Válaszokat előre is köszönöm. -
raggg
senior tag
Sziasztok!
Vicces a helyzetem, mióta bejelentettem a TV-t a szervízbe sikerült kitapasztalnom, hogy a külső vinyó (WD My Passport 1TB 2.5" :S ) ha rajta marad a TV-n éjjelre, akkor ébredek reggel a 6 piros villanásra. A service menüben ugye ott a backlight error, de ha nem hagyom rajta a vinyót éjszakázni akkor nem jön a hiba, amúgy meg fixen.
Létezik hogy ennyire ostoba vagyok és a 2.5" a baj? (HD sentinel szerint amúgy okés a vinyó)
ragklaatPS
-
Tegla80
addikt
Asszem valaki emlitette anno,h huzd le azt a hdd-t es ugy teszteld azt a tv-t.....
Most leirom meg,h "y" kabelle is megneznem,h akkor mit reagal a tv ha rajtamarad a hdd ejszakara.
Plusz ajanlott lenne ranezni masik hdd-vel is ha "y" kabellen is elojon a hiba mert lehet azt nem szereti.
A hibakodra,szerviz csere javaslatara(asszem azt irtad csere lesz) nemtok mit mondani,de lattam mar hdd-tol szevedo tv-t itthon piros villogassal vagy ujraindulassal amit hdd vagy csak azon levo bizonyos formatumu film okozott.Sony® & PlayStation®
-
raggg
senior tag
válasz Tegla80 #33060 üzenetére
Igen írtad, próbálkoztam is vele. :-) mostmár egyébként a csere miatt mindegy is lenne, de mérnökemberként próbálom diagnosztizálni a problémát: azt még értem, hogy hibát okozhat a HDD, de hogy ez miért backlight error a végén az nekem elég misztikus.
Ahogy tudom a 2.5"-ös vinyók több áramot igényelnek, ezért tippeltem, hogy lehet igazad van és ez lesz a hiba, de pl. Ma nem jött a piros led tőle.
Az viszont többször is előfordult, hogy a távkapcsra/bekapcsológombra nem reagált a TV (ez hddvel meg nélküle is előfordult). Szóval most úgy látom a HDD nélkül sem okos minden, de nem segít rajta, az biztos :-)
(Persze nem is várom, hogy itt kapjak választ mindenre, de gondoltam beírok hátha valaki visszakeresé később.)
ragklaatPS
-
blakey
titán
Na, gari meghosszabítva. Érdemes előtte levélben megkérdezni, hogy a máshol vásárolt tv-re milyen gari lenne, mert a boltba mást mondtak, igaz 5e-el többet, de megmutattam a levelet amit konkrétan ők küldtek és rendeződött. 2021-ig él a gari.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sony Bravia KDL-40RD453 típusú tv-m és a problémám az lenne hogy állandóan felugrik a fenti sáv [link]ami mutatja a bemenetet ami netezés közben elég idegesítő. Valaki nem tudja, hogy lehet ezt kikapcsolni? próbáltam mindenféle beállítást meg sony fórumán is keresgéltem de semmi hasznost nem találtam. -
blakey
titán
válasz Milgram1 #33063 üzenetére
Nem lehet, hogy a gép kimenete állandóan "frekit vált"? Beállítottad normálisan a gépet? Nem a tv hibája, a gép körül keresd a beállítást, hogy a tv ne kapjon eltérő frekit csak akkor ha szükséges, pl. filmeknél.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kornel
veterán
Sziasztok.
00:46-nal hallható a korábban említett pattanás / kattanas, 1-2-5 percenként ismétlődik.
Változó, van amikor 10 percig semmit.
[link]Garanciális probléma? Bejelentsem, foglalkoznak ezzel?
Köszi.
-
blakey
titán
válasz Kornel #33068 üzenetére
Sajnos úgy tűnik, hogy igen, ha a burkolat tágulna akkor bizony másmilyen lenne a hangja, hasonló lenne mint a radiátorok esetében, de ez a táp környékéról jön. Esetleg nézd meg, hogy rendesen be van dugva a csatlakozó és a többi csatlakozást is ellenőrízd.
-
blakey
titán
válasz Kornel #33072 üzenetére
Fel kell hívni a Sonyt, valószínűleg kimegy a szerelő és helyszínen megtekinti. Nem normális mivel többek között az enyém is tökéletesen néma működés közben és kikapcsolás után is.
-
blakey
titán
válasz Kornel #33074 üzenetére
A szerviz is akkor dolgozik amikor mindenki más, de azt nem tudom, hogy meddig és miként vállalnak helyszíni szervizelést. 15 évvel ezelőtt volt a Sony szervizzel dolgom, sajnos nem emlékszem, hogy mikor jöttek ki.
Az lenne a jó ha gyakorlatilag azonnal tudnád produkálni a jelenséget és akkor talán gyorsan megoldódik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kornel
veterán
válasz DoItYourself #33075 üzenetére
Sorry, csak az ügyintézés menete érdekelt.
Szeretek ilyenkor a legjobban kijönni a dolgobol. -
K Norbi
addikt
válasz Kornel #33077 üzenetére
Majd írd meg mire jutottál.
Annó a fórumon nem írták meg, végül mi volt a baja.
Mai napig rejtély. El nem tudom képzelni mi történik ilyenkor a tv vel. Minek kattog..
Enyémnek tuti leszedném a hátlapot megvizsgálnám, mint az urológus hátulról támadnák.
Már szedtem le [link][ Szerkesztve ]
-
asddsa
tag
Sziasztok!
43W809, most már zavaróan foltos feketéje... Puharongyos megoldás nem segít...
Egy kérdésem van, van most a piacon reális sony alternatyva új készülék személyében, vagy várjak még a cseréltetéssel.Azért nem akarok a szervízzel
szarakodni, mert refurbot hoznak, és ugyanez a hiba két nap alatt előjön majd. (755 -el már megjártam, ugyanezt az utat... két csere után utalvány.)O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag
-
petya2012
őstag
válasz Newgap #33081 üzenetére
Tisztelt Érdeklődő!
A következő garancia típusok közül választhat:
BEWY502 19 990.-Ft +3 éves gyári garanciakiterjesztés
BCCY502 24 990.-Ft +3 éves gyári garanciakiterjesztés baleseti biztosítássalA garancia kiterjesztéshez szükségünk van a vásárlást igazoló blokk másolatára és a készülék gyári számára.
Köszönöm megkeresését. -
blakey
titán
válasz Newgap #33081 üzenetére
Írtam egy mailt a Sony K. szalonnak és mindent leírtak, hogy mi a teendő, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Digidroid
aktív tag
válasz Kornel #33074 üzenetére
Ez a kattogós probléma engem is elég súlyosan érint, és mint írták főleg kikapcsolás utáni 30-40 percben zavaró amikor az ember gyakorlatilag nem tud tőle elaludni. Én próbáltam úgy is, hogy kikapcsolás után kihúztam a konnektorból, de úgy is csinálta (gyakorlatilag csak a hdmi és a jack volt bedugva).
Eddig úgy gondoltam ez valami természetes hőtágulásos probléma,mint a konvektoroknál, de látom van akinél egyáltalán nem is jelentkezik.
A fejlemények engem is érdekelnének, úgyhogy Kornél kérlek tájékoztass minket mire jutottál.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Digidroid #33084 üzenetére
Ha kihúzod a 220 ból akkor is kattant?
Azt tudom hogy Sony nál rá kell jönni mi tartja ébren kikapcsolás után. Addig míg ki nem kapcsolja magát teljesen kattoghat. De hogy konnektorból kihúzod és akkor is csinálja.
Tipp a többieknek ezzel a kikapcsolás dologgal.
Hátulján látszik este az optikai kimenetnek a piros fénye, ha ez elalszik akkor kapcsol ki full.
Nálam ez pontosan 5 perc után végbemegy. Ha Szoftverfrissítés be van kapcsolva 10-13 perc után kapcsol ki teljesen. Ha UPC Csatorna frissítés be volt kapcsolva kb 30 perc.De szerintem sok minden ébren tarthatja, amiről én sem tudok, mert vagy nem használok olyat vagy nincs a tv re kötve. Pl nekem internet sincs rajta.
A legegyszerűbb mindent lekötni róla. Főként az internetet a wifihez se legyen csatlakozva.
Csak a 220V ba legyen bedugva Tuti nem 30 perc után fog kikapcsolni. Aztán akasztani vissza egyesével rá a dolgokat, pl HDMI tyúkbél, tv kikapcs! Nézni hátul az Optika fényt. Mennyi perc után kapcsol ki. És így tovább.Értitek mit akarok mondani. Ki kell lottózni.
[ Szerkesztve ]
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33085 üzenetére
Ja, kikapcsolás után kihúztam a falból és még vagy 30-40 percig hallgattam a recsegés-ropogást a tv irányából lehet hőtágulásos probléma és van akinél jobban feszül a burkolat, van akinél kevésbé. Plusz még lehet függ a környezeti hőmérséklettől. Igazából most is, ha egy picit a tetejénél fogva megmozgatom akkor is hasonló recsegő ropogó hangokat produkál. Volt egy ilyen asztali lámpám ami lekapcsolás után 10-15 percig, ahogy hűlt kattogott, ki is lett sejtezve, csak hát ugye az 1-2 ezer Ft. Majd az esti filmezés után megpróbálok rájönni a hangforrás helyéről, de nekem úgy tűnik a készülék alja felől jön..
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33087 üzenetére
Majd próbálkozok, ha lesz még energiám az éjszak. Igazából az a gond, hogy teljesen rapszodikus a hanghatás, tehát nem úgy működik, hogy kikapcsolom és rá 10 másodpercre pattan egyet majd 5 másodpercenként ismétlődik.
Kikapcsolom
-15 perc múlva 1 kattanás
-4 perc múlva 1 kattanás
-6 perc múlva 5 kattanás..
De teljesen olyan a hang mint mikor billegteted, vagy megnyomod a hátulján a műanyag burkolatot.
Ráadásul én csak notebook-hoz használom kivetítőnek, úgyhogy csak hdmi és hangkimenet van használva. Internet, wifi, antenna, kábel-tv nincs rajta. -
superg
senior tag
Elé egyéniek ezek a problémák még azonos tipus esetén is.Mióta nálam kicserélték az alaplapot és visszarakták a régi fw-t,megszünt minden alkalmi feléledés,HDD- t is viszarakhattam nem ebresztegeti pár perc mulva lemegy alvóba és stabilan ott is marad.Kattogás baromi idegesitő lehet,ha relé akkor az mégis elé hibás müködésre vall,szerencsére enyém kussba van,semmilyen kattogás nincs,be kikapcsoláskor még érthető lenne bár az enyémnél még ilyet se hallok,b szériánál volt ilyen.
-
Kornel
veterán
Az enyém csak működés közben kattog.
Egyértelmű relé.
Be fogom jelenteni a sony-nak.
Csináljanak vele amit akarnak, ez nem jó így. -
blakey
titán
válasz Digidroid #33088 üzenetére
Ha konnektorból kihúzva is "pattanó" hangot lehet hallani akkor az "hőtágulás" ami nem garanciális hiba, környezeti viszonyok miatt is előforduhat viszont a korábban feltett két anyagnál jól hallható a "kattanó" relé hang az kikapcsolás után nem hallatszik. Szerintem nálad nincs különösebb gond, esetleg nem tökéletes az illesztés Talpon áll vagy falra van felszerelve?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
A KDL-43W805CBAEP és KDL-43W808CBAEP között mi a különbség? Árban ugyan annyi. Mi a véleményetek róla? -
blakey
titán
válasz flegga92 #33093 üzenetére
A színe és/vagy a talpa, minden más ua.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest