-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Hey, tudja valaki, hogy q80 - q82 - q90 és felett mi a különbség? Köszi szépen
-
-
rainman72
nagyúr
válasz ORCA58 #147654 üzenetére
Letesztelték mintha VA lenne.
De kicsi lett a kontraszt ezért oda irtak 5000:1 Kisebbet nem mertek
Aztàn javitottàk magukat ADS panel és 2000:1 kontraszt.
De most komolyan...Aki ezer éve tvt tesztel ezt így kell megoldani
Ha nem tudok valamit akkor inkàbb csendbe maradok,itt ha vmi kis dolgot elírok 3-n javítanak ki.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
EmThor
addikt
[link]
Qn90a rtings video tesztGaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
EmThor
addikt
válasz wallace 234 #147659 üzenetére
Hát most éppen 580e ami még mindig drága az 55 colosnak, de 670 az alapár ami főleg őrület. Talán 400e-ig lemegy belátható időn belül (remélem).
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
wallace 234
őstag
válasz Ghoula #147662 üzenetére
QN85 nél is ebbe bíztam, hogy az EU model nem ips lesz. De sajnos ugyan azt kapta, érdekes most nincs különbség, mint tavaly amikor a Q80T eu s verzión nem volt, ultra betekintési bevonat. QN90 VA panelt kapott, eu ba is. De ki tudja menet, közbe nem cserélik le. Volt rá példa pár éve, ku 6000 nél első körben VA panelel adták, aztán szép csendben ips szerű panelt kapott. Samsung már csak ilyen.
-
Ricsi.M
tag
Ma megjött végre a várva várt 55" AU9002
[AU9000]
Barátkozunk pár napig, aztán hozok egy véleményt.MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147663 üzenetére
"QN90 VA panelt kapott, eu ba is" ezt mi alapján mondod ilyen biztosan? Mert a 85-re is mindenki azt mondta,hogy az VA...
-
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147666 üzenetére
Rtings tesztig itt a 85A ugyanúgy VA volt...
-
mpo
veterán
válasz wallace 234 #147668 üzenetére
Gyártanak 10000 db-ot egy típusból, de csak 8000 VA panel érkezett, akkor nem lehet, hogy 2000 db-ba IPS kerülhet, ha az van kéznél?
Ha érted, akkor már elavult.
-
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147668 üzenetére
Csak azt tudom írni mint az előzőre, a 85 VA volt itt is. De tekerj le mindkettő aljára és ott írják, zéró garancia a látottakra. Nyilván arra amit írtam, azt is fenntartásokkal kezelném, de vannak ilyen infók, akár hivatalos Rtings account-tól is.
USA piacon az a flagship, az alatt minden IPS, nálunk ez a 95 (vagy 92A ami nem ocb-s) Örüljünk, hogy nekünk a 95-ben jár a 4 hdmi 2.1 bemenet.
Majd ha megtapizott egy ilyen tv-t itthon/ eu-ban valaki akinek el is hiszem amit mond, akkor beszéljünk paneltípusról.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz wallace 234 #147670 üzenetére
Mert minden gond nélkül, megteszik és nem szólnak, minek is tennék?
Mutasd meg a Samsung oldalán, hogy a panel típusát feltüntették.
A displayspecification oldal, ahonnan adatokat lehet szerezni.
Egyébként is , mindenhol az van, hogy a változtatás jogát fenntartjuk.Ha érted, akkor már elavult.
-
wallace 234
őstag
Ez van azt tesznek amit akarnak, eddig is ez volt! Ez nem is fog változni! Ezért is linkeltem a displayspecifications oldalát. 🙂
Ghoula #147671
Utóbbi európai adatok, gondolom UK még Európa része. Ha meg is tapizza és azt mondja ez bizony VA és ezt elhiszed oké! De ha meg veszed és hozzád már ips jön akkor sokra mentél ezzel, hogy annak hiszek aki tapogatta! Panel lottó van ez nem fog változni! Eddig úgy tűnik, hogy VA panelt kapott a QN90, míg ahogy fentebb írták alternatív model meg ips.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147673 üzenetére
Első szériában főleg nem gondolom, hogy azonos régióban modellen belül variálnának a panelokkal. Főleg nem Q szériában, a budget kategóriában nem a képminőség a vásárlók döntésének az alapja, ezeknél már igen és nem is pörög úgy mint a budget.
Nyilván ettől még ezt megtehetik, de ez még inkább cáfolja amit állítottál, hogy az itthoni az bizony VA mert itt meg ott azt írták. -
Ghoula
senior tag
válasz wallace 234 #147675 üzenetére
A qn85 nem draga? Igy meg még inkább az. Látatlanban a 95 alatt biztos nem venném egyiket se meg. Az meg most állt be nyitóárra hogy nincs már hozzá az "ajándék" soundbar. De még szerintem az se érkezett be raktárra,függetlenül attól mit írnak a webshopok. Ha lenne, tele lennének velük a polcok.
-
pontyos
senior tag
Ma elmentem tv-t venni, de sajnos MM ben nincs már 65" Q90T viszont 80 vagy 82 igen. Sasszemmel észrevehető a local dimming különbsége pl? Vehető a 80 as film+ sport? köszönöm
-
wallace 234
őstag
válasz pontyos #147677 üzenetére
Valóban a Q80T jól sikerült, igen voltak panaszok a mozgásra. De azóta már jött pár frissítés. Nálam nincs gond a mozgással. Ez persze nem jelenti azt, hogy másnak ne lenne gondja.
Ghoula #147676
Egyik se olcsó! Telekomnál már kapható mindkét típus, szóval előbb utóbb lesz valakinek, egy ilyen tvje! Azt elmondja milyenek is valójában.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz wallace 234 #147679 üzenetére
Na, sikerült egy 65"90T -t venni, Duna Plaza ban volt original csomagolás
-
ORCA58
addikt
válasz Ghoula #147674 üzenetére
A C650-nél még a típusszám alapján lehetett tudni, hogy Samsung AUO vagy LOC paneles a tv. Akinek kicsit is számított a minőség Samsung panelt akart. Utána nagyon hamar megszüntették ezt a típusszámban. 3 készüléket küldtem vissza, pontosabban 2-öt még a futár kocsijában ellenőriztem, át se vettem, mire jött az igazi.
-
Töff_PLS
tag
Sziasztok,
Adott egy SAMSUNG GU65TU8079 740 Euróért. Megéri ennyiért vagy lehet kapni jobb tv-t ebben az ársávban?
Filmnézés + Xbox Series S menne rajta.
Köszönöm elöre is
XBOX: LángosMaci
-
-
ORCA58
addikt
válasz Ghoula #147687 üzenetére
Lehet az a céljuk vele, hogy a 8K-s tv-k felé tereljék a vevőket? Vagy a saját gyárai 8K-s panelekre álltak át, és ilyen tud beszerezni? Habár nem tudom A8k- panelek milyenek. Az biztos, hogy nem buli olyant venni. 4K-s tartalmat sem sokat láttam, meg olyan távolságból, ahonnan általában mi nézzük nem is nagyon látnám. Főleg, hogy lassan a szemüveg kezd gyenge lenni, vagy a szemem romlik?
-
Ghoula
senior tag
válasz ORCA58 #147690 üzenetére
Az is, meg panelgyártással is leálltak 2020 végén. USA piac gondolom jobban ugrott a 8K felé, ezért oda már a one connect sem fér bele a 4k topba. Ez szerintem nekik már amolyan kényszertermék, de nyilván azt se tehetik meg, hogy ezt a szegmenst kihagyják, ezért ide ilyen fércelt megoldások jönnek már. Árban persze ez nem látszik, vagyis de a 8K modelleken igen, azokhoz képest ezek jóárasak. Rossznak biztos nem mondanám azt a 8K dolgot, még az se zavarna, hogy natív tartalom nincs rá, 4K-val is jó képet tudnak azok. Csak az áruk. Ez olyan mint annó a 3D volt, ahhoz hogy jó/jobb 2D képed legyen már 3D képes TV-t kellett venned. Most valami hasonló van a 8K-val.
-
Kayla2
tag
Sziasztok!
Nem teljesen világos, hogy az általam vett Samsung Q80T 65" HDMI portok között van e különbség vagy mind a 4 képes áttolni a HDR-t illetve 2.1-es HDMI-k vagy van bármi különbség (látok egy kontroller jeles HDMI-portot). Válaszotokat előre is köszi!Régen: Kayla
-
nyesix
senior tag
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
QE55Q80T-ről mi a vélemény? 250-es (használt) árkategória környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest