- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz nasilli #123550 üzenetére
Biztos hogy 4,5m? Az baromi soknak tűnik nekem, még egy elég nagy nappaliban is. Oda tényleg kéne vagy 75-80 col.
Amúgy 55 colban neked is a NU7400-as sorozat ajánlott még ebben az árkategóriában (mint alternatíva).
De a kinézett is jó, ha még kapni.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nasilli
csendes tag
válasz FollowTheORI #123553 üzenetére
Lemértem 6-m a nappali ezért mertem írni .
-
nasilli
csendes tag
válasz sandró60 #123556 üzenetére
A 75-80 colosak már olyan áron vannak ,hogy annyit nem szánnék rá,
Azért sem mert a fórumok tele vannak az újabb típusú tv hibákkal . Hetek óta ezeket olvasom .
Sokszor az jön le , hogy a korábbi szériák mennyivel jobbak voltak .
Nekem egy 9 -éves Panasonic plazmám romlott el . -
kenwood
veterán
válasz nasilli #123555 üzenetére
ha 4-5-6 meter van a kanape es a tv kozott,akkor nagyon rosszul van berendezve a szoba.
Talan olcsobb lenne atrendezni[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
direwolf
őstag
válasz bbsofficial #123562 üzenetére
Azért ez ennyire nem egyszerű kérdés, de hogy pl. 3 méterről 55"-on max a legcsúcsabb válogatott vadászpilóta tud különbséget tenni 1080p és 4k között, arra nagy összegben mernék fogadni
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
gduck
addikt
Csak azért mertem ezt írni, mert szimplán magas lóról lehülyézte a vevőt és az eladót, ráadásul az eladó azt a TV-t ajánlotta, amit Ő is jónak és ajánlottnak mond...
De tényleg nem akarok itt kötekedni, csak picit szúrta a szememet És emellett a hozzászólásának a másik felével meg egyetértek
És persze big respect azoknak akik itt tanácsokat adnak a fórumon
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
válasz FollowTheORI #123548 üzenetére
köszi, ez a típus Magyarországon kapható?
közben megtaláltammás: ettől az edge-led-től kell tartani?
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gduck #123529 üzenetére
Nyilván összekevertél a biztonságiakkal, sötétben azok kolbászolnak...
Mert, ha nem, akkor lfszt nem értettél az egészből, az qled-es istenbarma meg továbbra is azért van ott, hogy "hozzáértőknek" adjon bepalizós tanácsot. De egyébként jó, hogy a saját, hülye nem kötekedős/kotnyeleskedős vicceden, vagy megjegyzéseden csak te röhögtél.Nem írtam ilyet, hogy a vevő hülye, ha ezt akarom írni le is írom efelől, ne legyen kétséged. Az egész ott kezdődött, hogy a gábor megmondta, na én meg mondom, hogy hallottam sokszor a szövegét, ami nyálas bepalizós buziság, mert erre sokan vevők manapság. Ha nem lennének ilyen vásárlók, ezek a qledesseggnyalizóknak se lenne munkájuk. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Roshan
tag
Hello!
Tv vasarlas elott allok, 130-150 ezer HUF van ra! melyiket erdemes most megvenni? Termeszetes 4k tv-rol beszelek es olyan 101-120 centi kozotti erdekelne.[ Szerkesztve ]
-
nasilli
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget, majd a kanapét közelebb húzzuk .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Móncsa #123572 üzenetére
Tényleg semmivel nem vagy tisztában. De majd kitanulod... :-)
Ahogy fentebb is írták, ha brutális sas szemeid vannak, még 1 métert rátehetsz.
Persze ennek csak akkor van értelme, ha tényleg olyan tartalmat küldesz rá a tévére, amiért van értelme ilyen közel ülni, hogy minden részletet kiélvezhess. -
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz Móncsa #123572 üzenetére
Engem kioktattak itt, amikor a kell szót használtam, azóta nem írom.
Az X tengelyen a 60"-nál a segédvonalon elindulsz fölfelé és a világoskék sávban leolvasod az Y tengelynél a távolságot. A maximum érték a lényeges, mert ha távolabb ülsz egy 4K tartalomnál, akkor az UHD tévére adott forintjaidból kidobott pénz lesz.
Van pár ismerősöm, aki 4 méterről nézi a 32"-os FHD tévéjét, mindenkinek csak egyszer mondom el, aztán azt csinál amit akar.Ha érted, akkor már elavult.
-
Geza26
senior tag
Azért ne felejtsük el, hogy nem mindenkinek a tv határozza meg az életét. Sokaknak csak azért van tv a nappaliban, hogy sportot, sorozatot nézzen és néha megnézzen egy filmet. Na nekik nem fog számítani, hogy ha 1 méterrel messzebb van a tv, mint az "előírás".
UDH tv-t meg azért vesz mert nincs más.[ Szerkesztve ]
Géza
-
gyeniko
őstag
válasz Geza26 #123582 üzenetére
Ez így van, de mpo azoknak válaszol, akik kifejezetten a méret vs. nézési távolságra kérdeznek rá. Erre a kérdésre sztem nem létezik más korrekt válasz, mint pl. amit a #123581-ben is írt.
Akiknek nem fontos ez, azok nyilvánvalóan nem is kérdezik meg.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Móncsa
aktív tag
nem kell hanem KELLENE
mert ha távolabb ülsz egy 4K tartalomnál, akkor az UHD tévére adott forintjaidból kidobott pénz lesz.
Próbálj meg új UHD nélküli tv-ét venni .
Ezek szerint az emberek 95%-ának kidobott pénz az UHD tv.
60colos képből csak részletet látsz olyan közelről , ott az egész képernyőt nem lehet átlátni tehát kidobott pénz az is.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Geza26 #123582 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy nem mindenkinek a tv határozza meg az életét.
Csak arra az időre, amíg nézi.
A 32"-os FHD-n (82 cm-es képátló, nem egy nagy méret) HD adást nézni 4 méterről, az nem egy méterrel van messzebb az optimálistól. Nem előírás és nem írtam, hogy így kell nézni.
Ott még az SD adás is megszépül.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Móncsa #123584 üzenetére
Próbálj meg új UHD nélküli tv-ét venni .
Jelenleg 318 db Full HD, 187 db HD Ready és 737 db UHD-ból választhatsz itt:
[link]Ezek szerint az emberek 95%-ának kidobott pénz az UHD tv.
Az arányokat nem tudom, de ha csak a tv HD adásait nézi, akkor igen.Ismétlem, mindenki úgy nézi, ahogy akarja.
Van némi különbség az MP3 és az FLAC között is.Ha érted, akkor már elavult.
-
direwolf
őstag
válasz Móncsa #123584 üzenetére
"60colos képből csak részletet látsz olyan közelről , ott az egész képernyőt nem lehet átlátni tehát kidobott pénz az is."
Az ember tökéletes éleslátása 1 azaz egy fokos csúcsszögű kúp ami a szemlencséből indul. Ezek szerint akkor elég egy 15"-os monitor is 4 méterről? Ugyan már..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Van némi különbség az MP3 és az FLAC között is.
Van, csak elsősorban hallás kell hozzá, ha az megvan, akkor olyan audiophile rendszer is, és ha az is megvan, akkor olyan zene is, amiből jól kihallhatóak a részletek. Na most ez nem a tuc-tuc, trance, dance, disco etc és társai stílusok. Oda egy frankó 320-as mp3 is bőven elég. Bár én lossless párti vagyok, és a "hangok" ha lehet így nevezni az egyik "munkám", de a fent leírtak hiánya nélkül ez mind csak egy nagy bullsit és FLA(n)C-olás.
Az egyik legjobb, amikor hallgató az említett stílusokból egy mobilon is hallja a különbséget.
A frankó 320 gyártásához elég aprólékosan be kell állítani a konvertáló programot. Vagy eleve egy elég drága zeneszerkesztővel kell exportálni, ilyenkor tarja a 18khz-et és többször belenyal a 20-ba is. Ami már néha WAV, AIFF, FLAC etc... közeli állapot.Bár ezt már írtam, az emberek többsége 16 khz felett már lófüttyöt nem hall, nemhogy egy frankó zenei részletet. Nekem van egy Thorens TD 2010 lemezjátszóm, amit egy volt barátom hagyott rám, mikor elment végleg. Sajnos kihasználni nem tudom, mert a hozzávalók simán egy kisebb lakás árába fájnak.
Ezért csak a vitrinben van és egy szép emlék, aminek az ára fokozatosan nő.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz ΞΔGLΞ #123588 üzenetére
Nem akartam ennyire kifejteni, csak példa volt más területről, hogy ne mindig az SD, HD, FHD, UHD legyen.
tuc-tuc, trance, dance, disco
Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ezeket ne szeressem.
Rendszeresen kapok meghívót hallásvizsgálatra, előbb-utóbb elmegyek, pedig másokhoz képest jó a hallásom, ezt azért gondolom, mert én szoktam szólni másoknak, ha megszólal a telefon ők meg nem hallják.
Ezt muszáj lesz megtenni, mert jövőre a hangrendszert "újítanám" meg és ha siket vagyok, akkor nem sok értelme van. Az egyik topikban 1,2 milliós erősítőkről beszélnek, olyat úgyse vennék, de te jobb ha nem mész abba a topikba, mert elcsábulhatsz.
Ez csak vicc volt, mert írtad a hangokkal is foglalkozol.Ha érted, akkor már elavult.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én, nem azt írtam, hogy dzsessz, vagy klasszikus zene kedvelő lennék, ahol a "hájend" rendszeren a hangok és a részletek valóban új értelmet nyernek. Németben voltam "high end " bemutatón, ahol olyan árak voltak, hogy inkább le sem írom. Pl ott a YELLO együttes (néhány) zenéjére voltak a bemutatók. De én is disco kedvelő vagyok, sőt. Én az Italo Disco-n nőttem fel, nekem azok az igaziak, több éve szerencsére feléledt halálából. De egyébként mindenevő vagyok zenei téren.
Az említett topikokat szoktam olvasgatni, de inkább csak olvasom, néha jó nagy hülyeségeket is, de vannak azért ott akik valóban értenek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Madara #123595 üzenetére
Arra azert kérdezz rá, hogy van-e benne magyar menü (esetleg angol) mivel ez egy skandináviára szánt modell.
Én már jártam így, meglehetősen nehezen boldogultam vele.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
bbsofficial
aktív tag
150-ért jó vétel emagról az 50MU6102 vagy tényleg volt korábban 130-ért is?
Mert akkor várok még vele. Vagy egy 150 alatti 49nu7102re.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest