- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takika14
aktív tag
válasz trlala #123251 üzenetére
Hivatalos samsung márkaszervizben lehet megrendelni, 18k.
Egy táblázatból néztem ki különféle beállításokat de egyelőre nem volt még időm személyre szabni, nagyjából az általad leírt setup van most csak kicsit nagyobb háttérvilágítással viszont a film módot dobni fogom amint lesz egy kis időm babrálni. Ha gondolod elküldöm a táblázatot.
Értem, köszönöm. Valamelyik nap besétálok az Euronics-be hátha megengedik, hogy teszteljem az ottani vezérlővel a Q tévét.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Takika14 #123249 üzenetére
A TM1890A alumínium tokos/gombos, sokkal jobb fogássa van és súlya is jelentősebb plusz szerintem strapabíróbb is.
Én, nem nagyon szoktam spórolni, ha valami megtetszik, de emiatt biztos nem vennék még egy ilyen s(z)mart távot, főleg 20 ezer környékén, mert az elméletileg strapabíróbb meg ezüst színű.
Szerintem a legjobb ez, ha már nem távot használok, mindent tudok irányítani, még akár játszani is. Tv applikációk azonnali elérésétől kezdve az utolsó biszbaszig mindent tudok vezérelni, csak épp ki kell választani, hogy melyik tv-t szeretném vezérelni. Ráadásul 4K HDR DTS etc hangokat is simán átküldöm a tv-re...
[ Szerkesztve ]
-
Blue meth
senior tag
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e, de szerintem annyira nem tévedhettem el.
Adott egy Samsung UHD LED TV, tavaly decemberben vettem, UE40MU6122 típusú.
Ugye ehhez már nem kell set-top-box, automata felismeri a kábeltévém csatornáit. Szépen meg is jegyezte az első keresésnél. Egy ideig nem is volt vele baj, aztán elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsoltam, és egy totál más listát és sorrendet dobott be, mint az addigi, és az összes HD csatorna eltűnt. Tehát a kb 100 csatornából lett úgy 60, és totál másik sorrendben. Párszor attól megjavult, ha a "nullán" átkapcsoltam, és hirtelen behozta az eredeti listát, de néha nem segít, és az istenért nem hozza be a csatornákat.Remélem érthető amit írok, és tudtok rá valami megoldást, hogy mitől lehet!
Köszi. -
mpo
veterán
válasz Blue meth #123262 üzenetére
Töltsd le a kézikönyvet és ezt keresd meg benne:
"Rendelkezésre álló csatornák keresése készenléti üzemmódban
Beállítások Adás Automatikus hangolás beállításai Készenléti automatikus
hangolás
Csatornák automatikus keresése, miközben a tévékészülék készenléti üzemmódban van."A kedvencek listája amit szintén nézz meg.
Ha érted, akkor már elavult.
-
bajnokpityu
félisten
Melyik a legjobb 60colos samu?
magas labda, de ez a kérdésem.
400e sony VA ls lg IPS volt ma a csata, és egyik mellett se tettem le voksot.58-60colt fér itt el maximum, ezért oled, qled kilőve, ilyen méretben sose készültek.
koordináta-rendszerem: a sony féle VA8000es széria oké lenne, de a piros csatorna közepe, ahol a bőrszinek vannak, az nem oké. Szerintem nem is lehetne kalibrálással megcsinálni rendesen. ezért olyan, mintha halottak beszélnének a kijelzőn. minden szinmódban.
az LG ips panelje meg tud kiváló bőrszineket, de feketéje nem az igazi, és valahogy, ha nincs ember a képen, összességében egységesebb a sony képe.
no, abban bizok, hogy a samu gyártott ilyet, ami mindkettőt tudja.
eladó topping dac
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Samsung 49NU7102 SMART UHD 4K TV-t, de elég sok .mkv formátumú filmet nem játszik le, főleg animációs filmeket, meséket.
Az E-manuálja szerint nem támogat minden formátumot, egy rakat kivétel van, pl hangsávoknál is. De mégis mind mkv. Akkor honnan tudom, hogy melyik verziót fog tudni lejátszani? Kicsit csalódott vagyok, a régi 32-es Samsung mindent vitt eddig, ez a csili-vili meg nem. Ötlet a megoldásra? -
kokokka
őstag
válasz bajnokpityu #123265 üzenetére
A QLED-nek nézz utána jobban, 55 colosban is létezik....
-
trlala
aktív tag
Jártatok már úgy, hogy a tv-tek gondol egyet és bekapcsol? Már többször csinálta, eleinte azt hittem, hogy elfelejtettem kikapcsolni, mert mentem haza és ment a TV. Most már éjjel is bekapcsolt magától.
Nem szeretném mindig áramtalanítani. -
yrkalla1
csendes tag
válasz #20221952 #123269 üzenetére
a video vágás nem az én asztalom, viszont rájöttem, hogy a .xvid. dvdrip és .avi formátumokat nem játssza le
ezek többnyire régebbi magyar filmek és mesék
van mód arra, hogy valahogy kirakjam a tv-re wifin? valaki linkelt valami media boxot, azzal menne? nem szívesen adok ki még 50 ezret amiatt, hogy a tv nem hajlandó lejátszani, elég nonszensz -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz trlala #123271 üzenetére
Van rá kötve HDD? A gagyi usb házak miatt van leginkább, hogy a tv meghülyül, illetve az OS összeomlik, mert nem bírja/tudja azonnal lekapcsolni, csak pörgeti a csába, végül leáll, majd visszakapcsolja, majd a tv is bekapcsol, mint valami összetákolt gané a tizen...
Q6-nál nagyon instabil szar az egész rendszer, már én is észrevettem ezt. Q8-nál nincs ilyen. 1240 óta meg szerintem még rosszabb lett. Néha gyors, néha olyan tetű lassú, hogy legszívesebben belerúgnék egyet, pl rányomva az infóra és azt váltogatva, mármint a csatornák infóit, néha elgondolkozik legalább 1-1.5 másodpercig, mire vált, de van amikor meg azonnal. Fos ez az egész tizen 3.0, de komolyan...[ Szerkesztve ]
-
kwisatz2017
kezdő
Köszönöm a linket.
Pár dolog tisztul már a képben, de lenne még kérdésem, ha ebben tudnátok segíteni, megköszönöm.- Serviio szerverről ment eddig is WIFI-vel a filmlejátszás, a régi Samsung TV támogatta az xvid és avi formátumokat, az új Samsung TV már nem. Ez tipikusan Samsung betegség, vagy más gyártónál is előfordul? Pl. egy 2018-as LG 50"-es UHD TV sem fogja támogatni? A TV csere miatt kérdezem, hogy ennek van-e értelme?
- Ha jól értem, kellene vennem egy mini médialejátszót, ami hardwaresen lejátssza az xvidet és kábellel átküldi a jelet a tv-re, így a TV nem saját maga dekódolja, ezért lejátssza?
- A neten találtam xvid->mkv konvertert, ez mennyire működő megoldás? Át tudom simán konvertálni mkv-re, és azt átküldöm WIFI-vel a PC-ről, ahogy a többi filmet is?
-
PuMbA
titán
válasz kwisatz2017 #123281 üzenetére
Wifi-ről nem igazán mennek a jó minőségű FullHD és a 4K filmek többsége, szóval ajánlott a kábel. Van xvid -> mkv konverzió, ha annyira fontos a videó, de a legegyszerűbb, ha mkv-ban szerzed be őket az avi-kat meg kidobod, mert úgy is csúnyán fognak kinézni egy ilyen modern TV-n.
[ Szerkesztve ]
-
trlala
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Valószínű az Apple TV 4K a hibás, az van HDMI-vel rákötve. Ezek szerint kénytelen leszek áramtalanítani mindent (TV, Apple, Sound bar).
Szerintetek az állandó áramtalanítás nem fog ártani? -
confuser
senior tag
válasz kwisatz2017 #123283 üzenetére
Kevered a konténer és a kodek fogalmát. A konténer gyakorlatilag a videófájl kiterjesztése (pl. avi, mp4, mkv, stb.), a kodek pedig a videó tömörítési eljárása (pl. divx, xvid, x264, stb.). A kiterjesztéstől (szinte) függetlenül bármilyen kodekkel tömöríthető egy videófájl, vagyis egy xvid videó lehet akár avi vagy mp4 kiterjesztésű is. A 2018-as Samsung TV-k (NU széria) viszont nem támogatják az xvid kodeket. Hasonlóan a DTS hangsávot sem.
-
mpo
veterán
válasz kwisatz2017 #123281 üzenetére
A régebbi Samsungom nem játszott le bizonyos videókat, amikor a desktopon a Windowsban megosztottam.
A Serviio-val meg igen.
A profile-ban meg kell adni a tv típusát.
A digitalizált családi DVD-kel van baja, a formátumot nem szereti.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz PuMbA #123282 üzenetére
Wifi-ről nem igazán mennek a jó minőségű FullHD és a 4K filmek többsége, szóval ajánlott a kábel.
Ezzel vitatkoznék, mert a Samsung tévék LAN megoldása 100 Mbit/s sebességű, még ΞΔGLΞ új tévéjében is, vett is egy routert és azt használja WIFI-n.
Itt tettem ki a mérési eredményeimet, az 5 GHz-es WIFI gyorsabb a kábelnél. Nálam jól működik.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Celtis #123289 üzenetére
Azért, mert ezt a q6f csinálja. A lányoknál semmi nincs ráköve mégis bekapcsolt már nem egyszer, ergo bugos az OS.
Az arc-cec jah el írtam, de lényegében mindegy.
Az erősítő nem adhat ilyen jelet még akkor sem, ha öntudatra ébred. Ez a q6f hülyesége és nem az Apple tv az okozója. Nyilván majd javítják... -
Móncsa
aktív tag
Üdv.
Ez milyen vétel lenne?
Van ilyen tv-je valakinek vagy van ilyen tévéről tapasztalat?
58-60colos tv-t szeretnék venni kb max 250 000ft-ig esetleg valami javaslata van valakinek ez helyett?
[link]
Csak tv adásokat néznék rajta minőségi - nem magyar focimeccseket - kerékpár motor és autóversenyeket, meg néha egy egy filmet a HBO-n vagy ahol éppen van.
Köszönettel.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz ΞΔGLΞ #123297 üzenetére
Úgy rémlik adtam egy linket egy videóhoz a router elhelyezésről akkoriban, de nem nézted meg.
A tv 45 cm-re van a faltól és a képernyő síkjában van 3 méterre a router, mindkét antenna függőleges pozícióban, 85 cm magasságban, a képernyő alja 70 cm magasan van.
Azt még megpróbálhatod, hogy az egyik antennát vízszintesre állítod.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Opel topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest