Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz Moci09 #9258 üzenetére

    Azt kellene tisztázni, hogy vannak-e fizikai jelei annak, hogy esetleg gyengébbek a készülék rádiós képességei vagy csak kevesebb pálcikát mutat a térerő kijelző?

    Mert nagyon nem mindegy! Ha nem indít hívást a telefon, nem elérhető, SMS jön róla, hogy kerestek de meg se mukkant, torz, csengő-bongó hang van beszélgetés közben, akadozik, kimarad a hang, és mindezek eddig nem voltak, akkor igen, gyengébb a rádiós képessége a telefonnak. Ez egyébként szabványban rögzített dolog, nem lehet akármilyen vételi érzékenységgel mobilt gyártani, van egy szint, amit tudnia kell mindegyiknek. Az persze előfordul, hogy egyes készülékek túlteljesítik az előírásokat és érzékenyebbek. Akkor olyan helyen is van térerő, ahol másik telefonnal nem.

    Pl. 20 évvel ezelőtt a nagysikerű Nokia 5110, 6110, 6150 készülékek vételi érzékenysége mérhetően gyengébb volt, mint a közröhej tárgyaként tekintett Alcatel One Touch szériának. Saját mérés volt hitelesített, nem játékszer műszerrel. Attól még mindegyiket lehetett GSM telónak nevezni és árulni, mert a szabványt mindkét márka tudta, de az egyik túl is teljesítette.

    Ha csak a másik készüléken megszokott 3 pálcika helyett 2 van a kijelzőn, az szoftveres kalibráció kérdése, egyik modellen 4 pálcika a max. a másikon 5, egyiken bizonyos jelerősség mellett mutat kettőt, a másikon meg ugyan annál a jelszintnél hármat. Ez valójában nem jelent semmit.

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák