Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janaboy

    veterán

    Bár tudom nem teljesen ennek a topiknak a témája, de remélem azért elfér itt.
    Korábban érdeklődtem, hogy valaki használ-e iLife W400 felmosó robotot, de válasz nem jött, így úgy döntöttem, akkor teszek én egy próbát.
    Lényegében ez teljesen megegyezik az ALDI-ban is kapható Medion 18999-es robotjával, így az ALDInál megérdeklődve kiderült, hogy még egy-két helyen akad nekik 65eFt-ért 3 év garral, hát megvettem.

    Először is, miért más ez mint a robotporszívókon lévő felmosó?
    Ez úgy működik, hogy van egy tiszta vizes tartály, egy koszos vizes tartály és egy középen egy henger, maga elé spricceli a vizet a henger pedig feltörölve a koszos vizet a másik tartályba mossa vissza. (Nekem van egy hasonló eszközöm, ami Kärcher fc 5 néven fut és alapvetően szépen takarítja fel a laminált padlót. Ez a Medion/iLife annyival másabb, hogy itt a felesleges vizet egy gumitörlő húzza le, míg a Karchenér egy gumitörlő a keféről húzza le).

    Na de vissza a robotora, semmi bonyoladom nincs benne, kap vizet, némi ph semleges és habzásmentes tisztítószert is és mehet a móka.
    Kezdem a hátrányokkal:
    - Nincs LIDAR, így nincs semmilyen térképezés
    - Néhol hagy némi vízfoltot, de semmi komoly, szerintem annyit nem hogy ártana a laminált padlónak
    - Mivel térképezés, ezért egy területet nem csak egyszer jár be (bár lehet ez egy felmosónál nem olyan hátrány?) és van olyan terület ahol egyáltalán nem járt
    - Kb fél centiméteres küszöböt se képes átmászni.
    - Sokáig dolgozik

    Előnyök:
    - Egyértelműen előnyös ahogy működik (tiszta víz vs koszos víz stb)
    - Annak ellenére, hogy nem térképez egész jó a mozgása, relatív szekvenciális, szépen kerüli az akadályokat (megjegyzés: nem tudom, hogy a hasonló nem szekvenciális gépek pontosan hogy mozognak)
    - Van távirányító (már ha van értelme)
    - Kicsi, könnyű, könnyedén átrakható bárhova
    - Nem hangos (legalábbis nem annyira mint az 1genes Xiaomim :D)
    - Szerintem elég szépen tisztít

    Összességében nem egy rossz gép, bár nem is olcsó. Mivel nekem adott a Karcher amivel gyorsabban és célirányosabban végezhetek (kb ugyan ezt, bár abból koszosabb víz szokott kijönni :F ), még nem döntöttem el, hogy megtartom-e vagy visszaviszem.
    Ha térképezne és telóról is lehetne vezérelni, akár még picivel drágábban is, nem lenne kérdés.

    [ Szerkesztve ]

    Janaboy

Új hozzászólás Aktív témák