Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Cs1csó #2448 üzenetére

    Nekem elég ahogy van alapon defender, smartscreen, edge. Szemét ellen adguard reklámszűrő (nem a teljes program, azt nem szeretem), a kiegészítő ingyenes, opensource, ilyen listákkal:

    Figyelek mire kattintok, mit töltök le. A jelszavak microsoft fiók és apple keychain, mac és iphone wipr reklámszűrővel. A windows gépen esetleg bekapcsolom edge passwords részen, hogy még kérje a számítógép PIN-t is, ha éppen mást odaengednék a gépemhez. Semmilyen külső av szoftver és hasonlók.

    Emailre elég az apple mail app, windows-on böngészős outlook, de már készül az új ingyenes beépített kliens is az eddigi UWP helyett. Az ilyen beépülő thunderbirdbe beépülő avast email modulokkal nem is tudok mit kezdeni, egyszerűen gagyinak tartom amikor valakitől kapok olyan levelet amibe a küldőnél az a szar belerakja ők bizony ellenőrizték, mint egy reklám. Webshopokban eldobható icloud+ random generált email címeket adok meg, így a normál címem nem kap spamet.

    Bankolás iphone vagy edge privát ablak amiben semmilyen kiegészítő nincs engedélyezve. Adatokról backup külső HDD-re és felhőbe. Lekopogom nem szívtam be soha keyloggert vagy ransomware-t, adathalász baromságokat messziről látom.
    Próbálom a családtagokat, ismerősöket is tanítani fentiekre. Amennyi szétcseszett rendszert láttam már letiltott frissítésekkel és kikapcsolt védelemmel, tweaker programokkal összebarmolva, szólok nekik legalább a fontos dolgokat intézzék egy live linux flash drive alól.

    A windows nálam is évente clean install. ;]

Új hozzászólás Aktív témák