- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cipofuzo87
tag
Hello, tudtok egy olyan reklámszűrő proxy megoldást, amit a routerre lehet feltelepíteni vagy bekonfigurálni, és szűri a LG TV-s youtube és egyéb böngészős reklámokat?
-
Cs1csó
félisten
válasz cipofuzo87 #2103 üzenetére
Az LG-t tévén milyen OS van? Valami saját vagy Android? Volt már erről szó nem is olyan régen úgy tudom nem megoldható, a YouTube-os reklámokkal sem. Remélem valaki meg tud cáfolni.
Amúgy az AdGuard-nak van olyan ingyenes DNS szervere ami reklámokat szűr tegyél vele egy próbát. Itt van opció a router-ben történő szűrésre is: [link] -
mexel
veterán
Sziasztok! ublockorigint használok egy ideje, és tegnap óta nem működött a jófogás nevű oldal. Azt hittem az oldal hibás, de közben kiderült hogy valamiért az ublock miatt nem működik. ( eddig hibátlan volt ublock-al is)
Az lenne a kérdésem, hogy ublock-al lehet részlegesen letiltani az oldalon reklámokat? mert így brutál sok van, de oldalt a kis zöldeket régen tudtam pirosra változtatni de most csak szürke vagy zöld lehet, elvesztem a beállításokban , nem tudom hogyan kellene.
A legtöbb ilyen az google hirdetés ami nagyon zavaró.Érdekes hogy az opera reklámblokkolóval megy
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Újrarakom akkor, most kikapcsoltam, és az opera gyári blokkolójával szépen megy. De érdekes hogy az edge-ben sem megy és ott is fent van az ublock. Fura
-
Cs1csó
félisten
Megoldás: távolítsd el a böngészőből az Ublock Origin-t indítsd újra a böngészőt majd telepítsd fel újra az Ublock Origin-t. Remélhetőleg ettől meg fog javulni, esetleg még egy böngésző újraindítás.
Ha jófogáson kapcsold ki az Ublock Origin-t majd frissítsd az oldalt ekkor lehet dob fel süti elfogadási kérelmet stb. azokat fogadd el kapcsold vissza az Ublock Origin-t és frissítsd az oldalt. -
Cs1csó
félisten
Asztali böngészőben bekeményített a JÓFOGÁS tudtok rá valami gyógyírt?
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Home assistant mellé felraktam az adguardot. Minden szépen megy kivéve a totalcar.hu. Ha be van kapcsolva az adguard akkor a tc cikkek sírnak hogy reklám blokkolót használok. Visszaolvastam a topikban és elvileg javítja lett ez a probléma még tavaly de nálam valamiért még mindig nem jó. Ezt a listát használom: https://adguardteam.github.io/AdGuardSDNSFilter/Filters/filter.txt
Mit tudok tenni?
Köszönöm
-
dbius
veterán
Nem láttam eddig felbukkanni a topikban a NextDNS-t, mint lehetséges reklámblokkoló alternatívát.
Reklámblokkolótól azért jóval több, ingyenes változatban (havi 300.000 DNS lekérdezésig) használom az otthoni gépem Chrome böngészőjében, valamint a mobilomon is (telefonon ki is kapcsoltam az Adguardot azóta, mert felesleges) és azt kell mondanom, hogy nagyon jók a tapasztalataim vele.
Jól konfigurálható, könnyen használható. Érdemes kipróbálni szerintem
-
lck
senior tag
A javaslatod alapján tegnap este állítottam be a routerben. Már most 30.000 lekérdezésnél tartok. Hát akkor ez hamar el fog fogyni Egyébként tényleg jónak tűnik, de havi 700 Ft-t nem hiszem hogy adok érte. Annál is inkább, hogy az ingyenes dnsforge.de is szépen szűri a reklámokat és egyéb férgeket. A kozmetikai szűrések miatt meg úgyis kell valami helyi blokkoló.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Természetesen ez forgalomfüggő. Helyi gépen, böngészőbe beállítva, illetve telefonon érdemes inkább beállítani (ingyenesen).
Nekem így egy hónapban ~150k lekérdezés jön össze.
Telefonon előtte adguard volt használva, mióta beállítottam a NextDNS-t, azóta azonban ki is kapcsoltam, mert hatékonyabbnak találom a NextDNS-t (és nem eszi az akkut)
Gépen fut még a háttérben az adguard, illetve böngésző kiegészítő, de igazából azokat is csak lustaság miatt nem kapcsoltam ki.
-
lck
senior tag
válasz aprokaroka87 #2128 üzenetére
A personalDNSfilter appban, csak simám beleszerkesztetted a A DNS kiszolgáló konfigurációs listába a NextDNS IPcímeit ( 45.90.28.193, 45.90.30.193 ) ?
Vagy máshogy kell csinálni ? -
lck
senior tag
válasz aprokaroka87 #2130 üzenetére
Oké Köszi Értem !
-
AtHoS
nagyúr
válasz tototos #2132 üzenetére
Nálam tök jól működik a Totalcar oldala, Wines telepített Adguard program mellett
Ami telepített filter tartalmaz bejegyzéseket a Totalcar.hu-ra nálam:
- Hungarian filter - sok sor van hozzá /Hufilter Team (https://github.com/hufilter)/
- AdGuard Annoyances filter
- Adguard Base filtertehát ezen kívül más filterben nincs hozzá bejegyzés és saját/user filterek között sincs hozzáadva semmi
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
zoltanz
nagyúr
Az mitől lehet, hogy az Opera beépített reklám/követés blokkolója Facebook -on nem kapcsol be (címsor melletti mezőben sem jelenik meg az ikonja) míg a Chrome+uBlock talál 1 ilyen elemet.
Operának ilyen kezdetleges a beépített erre szolgáló megoldása? -
Cs1csó
félisten
válasz zoltanz #2135 üzenetére
Ha rosszmájú akarnék lenni, lehet a Facebook fizet nekik, kb. mint a GOOGLE a Mozilla-nak, hogy amikor telepíted a Firefox-ot az alapértelmezett böngésző a Google legyen, kb. ez a legfőbb bevételi forrása.
Amúgy nem szeretem a beépített megoldásokat - asztali böngészőkről beszélek - mert a végén kiderül, hogy a külső megoldások - konkrétan az Ublock Origin-re gondolok - mindig jobbak.
Lehet a beállítások között kivételként van a Facebook keresd meg a reklámblokkoló menüjét gondolom még ha beépített is valahogy lehet vezérelni stb. -
zoltanz
nagyúr
Értem, szép mondhatom. Köszi!
Megnéztem, nem hittem, tényleg a kivételekben van benne gyárilag... (a Facsebook kívül ott vannak Google, Bing és társai.) Azért egy figyelmeztetést feldobhatna, mikor bekapcsolják, te hülye nézd meg a kivételeket mert vannak.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz zoltanz #2137 üzenetére
Ezért az elsődleges nálam az Ublock Origin és az AdGuard is csak a második ugyanis az AdGuard menüjében van egy olyan opció - ami gyárilag be van kapcsolva - hogy - most kapaszkodj! - "a nem tolakodó reklámok engedélyezése" - vagy valami hasonló néven fut a beállítás. Nem tudom nekem a "halott indián a jó indián" mondás alapján az a reklám a jó ami NINCS.Van ahol lehet engedélyezni mert fontos az oldal neked, vagy inkább valami összeget fizetsz mert az oldal is fontos és a reklámmentesség vagy van olyan oldal ami fontos de egy reklámblokkoló sem bír vele de ezen eseteken kívül az a reklám jó ami nincs.
-
zoltanz
nagyúr
Jó nekik is élni kell valamiből, ezért írtam, hogy rakják bele, csak dobjon föl egy üzit, hogy hé te hülye vannak kivételek, ha nem tetszik kapcsold ki.
Nálam van host-is a internet -hez (ezeken a trackereken lévők vannak kivételezve:mpvs, sysctl, someonewhocares.org, yoyo.org, adservers.org
) -
törölt tag
válasz zoltanz #2139 üzenetére
Igen, úgy szép ha először kérdeznek. Pl. az adguard kiegészítőt amikor telepítem, mindig megnyit rögtön egy gyorskonfig lapot mit hogyan szeretnék és közte van a hasznosnak ítélt kereső javaslatok, promóciós hirdetések opció legyen vagy ne legyen:
Ha nem blokkolom a ilyen egy keresési lap: [kép]
és ha blokkolom ilyen: [kép]
Egyszer beállítom jól az adguardot mindenestül, kivételek, szűrők, saját szabályok, aztán exportálom a beállításokat és újratelepítéskor importálom. -
Cs1csó
félisten
válasz #86564352 #2140 üzenetére
BLOCK TRACKERS
Itt az oldalak követőit tilthatod ez okozhat anomáliát problémás oldalbetöltéstBLOCK SOCIAL WIDGETS
Itt pl. nem fognak megjelenni a különböző közösségi portálra vonatkozó megosztási ikon tehát pl. egy cikk alján nem lesz ott a Facebook megosztási lehetőség.
Én ezt nem szoktam blokkolni.BLOCK PHISHING AND MALICIOUS WEBSITES
Ezt simán be lehet jelölni, káros és adathalász oldalakat szűrBLOCK SEARCH ADS AND WEBSITES SELF-PROMOTIONS
Ez már érdekesebb, ott is van, hogy LEARN MORE azt olvasd át esetleg gugli fordítóval.
Bizonyos reklámok engedélyezve lehetnek a keresési találatoknál - erre jó példa lehet az általad megosztott kép ahol gondolom ez az opció blokkolja a fenti képeket az árral megjelölt találatokat az iPhone-okról.
Tehát ha keresel akkor a találatok között a kereséshez kapcsolódó reklámok megjelennek, tehát ha iPhone-ra keresel akkor lesznek találatok akár reklámok is arról, hogy valaki iPhone-t árul.Az utolsó opció rajtad áll, segíted e az AdGuard munkáját adatok megosztásával.
-
nagyúr
Sziasztok!
Több mint egy évet használtam az uBlock Origin-t az Edge böngészőmben, de most kikapcsoltam. Eleinte nem tudtam mitől, de nem jöttek be weblapok fontos részei, meg hibák, elsötétedések, weblap-lefagyások stb. történtek. Egy idő után rájöttem, ez a kiegészítő okozza. A hibát produkáló egyes weblapokon kikapcsoltam, és a hibák megszűntek. De egyre több ilyen oldal van, ahol valami hibajelenség lép föl. Például a jófogás gyakorlatilag használhatatlan bekapcsolt uBlock mellett, alapvető infókat pl. hirdetések szövegei, vagy az üzeneteim sem jelennek meg. Ma meg fizetni akartam egy telekomos számlát, a felugró bankkártyaablak megjelent, de tartalom nélkül, így kezdhettem elölről az egészet, már kikapcsolt szűrővel. Satöbbi.
Van ettől okosabb reklám és felugróablak-blokkoló (amivel a youtube ostoba videóvégi-ajánlásait is ki tudom szűrni), vagy valami hátrányos mellékhatása mindnek lesz?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #2146 üzenetére
Adguard ingyenes kiegészítővel semmi problémám. Egyébként nem feltétlenül a kiegészítőn múlik, Ublock Origin is jó, csak az a kérdés milyen listákat használsz? A filtereken múlik a dolog, ott tudod kizárni melyik okozza. Adguard filterekkel 99% jó nekem minden. Valószínűleg bekapcsoltál valamilyen agresszívabb cookie vagy annoyances filtert, ami blokkolja a weblapok süti elfogadó felugróit ami nélkül nem tudsz tovább menni. Egyébként Telekom, bank stb. ajánlott kivételbe tenni, durva reklám úgysincs rajta és legalább működjön jól.
YT videó végén az ajánlókat így lehet kiszűrni, saját szűrőkhöz ezt:
youtube.com##.html5-endscreen
-
nagyúr
válasz #86564352 #2147 üzenetére
Gyári beállításokon használom, csak egy youtube-végi videóajánlókat eltávolító saját szűrőt raktam be pluszba, minden más alapon van. Most egyébként azt csináltam, hogy kizárólag a youtube-on engedélyeztem az uBlock Origin-t, mindenhol máshol tiltva van. Meglátjuk, hogy tudok-e nélküle létezni. Csak az a rohadt sok cookie-ablak ne lenne.... (Képtelen vagyok megérteni, hogy mi szükség van erre, vagy miért nem lehet megoldani, hogy egy weblap csak egyszer kérje.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #2148 üzenetére
Ezért mondom, hogy próbáld ki csak adguard filterekkel, vagy ahogy most van neked UO egyesével kikapcsolni és tesztelni melyik okozza. És milyen böngésző, mert Edge, Firefox mindegyikben vannak extra funkciók amit ha bekapcsoltál, előfordulhat eltörik egy weblap.
I don't care about cookies listát én nem ajánlom, adguard annoyances és/vagy easylist cookie list jobbak.
Az én adguard listáim: base filter, tracking protection, annoyances, social media
extra: HUF filter, easylist cookie listjofogas.hu, telekom minden megy rendben, bár előbbit nem használom csak most megnyitottam egy random hirdetést, jól látszik
Sütiket általában egyszer kér egy weblap, aztán elmenti. Ha viszont a böngésződ úgy van beállítva törölje a sütiket bezáráskor, akkor legközelebb megint kérdezi, vagy ha valamilyen felesleges ccleaner szarság takarítóprogramod van, illetve privát böngészőablakban értelemszerűen nem kerülnek mentésre sütik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest