- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
ne már.. ennek a témának is van topikja??.. hát felraksz egyet aztán csao komolyan, annak nincs még topikja, hogy mittomén milyen helyzetbe üljünk le a mosdóban?
-
Dévacsen
senior tag
Ha valami gond lenne Chrome alatt az Ublock Originnel..tudjatok róla hogy ez lehet az oka. Vége a Chrome népszerű reklámblokkolójának?
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Cs1csó
félisten
válasz Dévacsen #1163 üzenetére
"hirdetésblokkoló funkciót épített a Chrome böngészőbe, amely tiltani próbálja a zavaró hirdetéseket."
Ez a mondat a lényeg ami elképesztően sok kérdést felvet:
1. " beépített funkció" ez dicséretes sokan még reklámblokkolót sem használnak nekik ez jó dolog lesz, de ez miért zárja ki a külső alkalmazás használatát???!!??2. "tiltani próbálja" ez mit jelent?!?! Mert ha tiltja akkor működik ha nem tudja tiltani akkor meg minek egyáltalán beépíteni??
3. "zavaró hirdetés" ??!!?? Ezt ki fogja megállapítani, hogy mi a zavaró, mi alapján? Szerintem az a zavaró hirdetés amit látok.
Ha nem látok egy reklámot sem akkor nincs is ami zavarjon.Nem gond. Aki szereti a Chromium alapú böngészőt az nemsokára amúgy is tud váltani az EDGE-re vagy már most is az Opera-ra vagy a Vivaldi-ra. Ha pedig nincs Chromium függése akkor ott a Firefox.
-
GEPESZ66
veterán
Chrome böngésző alatt az Adguard bővétményt használom.
A vírusírtó a Defender WIN10-en.
Ezek közül érdemes-e még valamelyiket engedélyezni: Bitdefender Trafic Ligt, Defender Browser Protection? -
-
törölt tag
Érdekes a Microsoft annak idején nem szarozott sokat: IE10/11-nél emlékszem natívan támogatva voltak a követésvédelmi listák. Csak ki kellett választani IE Gallery-ből, hogy Easylist és Easyprivacy és 90%-ban rendben voltál, nem hiányzott egy külön adblocker. Nem sokan használták, nem lett belőle hír. A Chrome esetében most más lesz a helyzet és a Google gyakorlatilag reklámcég.
-
Gery1988
csendes tag
Üdv,
Androidra és Chrome-ra keresek adblockert. Láttam többen ajánlják az adguard-ot de sehol nem találtam a premium verziót, az ingyenes (Adguard content blocker) pedig csak Yandex és Samsung browserrel működik a leírás szerint.
Ha valaki adna egy linket vagy másik alternatívát, megköszönném (root nélkül ha lehet).
Szerk.: bocs, megvan a link összefoglalóból csak elsőre nem volt egyértelmű hogy androidra is elvezet, nem csak desktopra.
[ Szerkesztve ]
-
Gery1988
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, vettem is egy lifetime licenszet telóra.
Desktop pc Chrome-ra pedig felraktam a Ublock origin-t.
[ Szerkesztve ]
-
rKrisi
csendes tag
Szerintem se rossz irány ez, mert ha ezzel a Google "háborút" indít az olyan oldalak ellen amik tényleg használhatatlanok a reklámok miatt illetve bosszantóak, nem csak egyszerűen kicsit zavaróak a reklámok akkor talán ezek az oldalak is kikopnak idővel vagy átalakulnak.
-
aprokaroka87
nagyúr
Látszik hogy Google van a telefonon.
Blokada kb félpercenként blokkol valamilyen hozzá köthető hostot -
stuka20
aktív tag
Adott egy oldal (nsfw), amin be van kapcsolva a reklámblokkoló, viszont így nem mutatja az oldal a képeket. (azaz egy adott képe(ke)t Hogyan lehet ezt úgy megkerülni, hogy ne kelljen offolni a blokkolót? Tegnap még jó volt .
Adguard és Adblock Plus-szal sem jó. UBO-t használok.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz stuka20 #1184 üzenetére
Fehér listára kell tenni "valamit"....tehát a blokkolási log-ból ki kell nyerni az adott oldalnál mit blokkol és azok között "csemegézni".
Az UBO felhasználók majd jönnek és írják hol tudod megnézni a log-ot és hol kell szerkeszteni a fehér listát
read-only mode on the forum
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Jó ideje csak Ublock Origint használok, mobilos firefox alatt is azt használtam, de vissza kellett térnem mobilon chromra és ott ugyebár nincs UBO. Viszont van helyette Blokada,a mi szépen teszi a dolgát, még ismerkedem vele.
A kérdésem inkább PC irányba merülne fel, UBO vagy Adguard? Hogyan állnak most ezek annak fényében pl, hogy a google lehet befejezi az együttműködést az UBO-val? Remélem, ez azért nem történik meg, de egyelőre ez a helyzet. -
junior11
veterán
válasz Jack Oneill #1188 üzenetére
Szia, nem kell azonnal az ördögöt festeni a falra, egy fejlesztő verziót nem hagyott jóvá a Google - az is lehet, hogy valóban megvolt rá az oka - Raymond szeret siránkozni. Chrome és FF alatt uBlock-ot használok, MS Edge Chromiumnál Adguard.
Nem veszek észre lényeges különbséget, nekem egy hajszálnyit gyorsabb a netezés uBlock mellett, de szinte alig venni ezt észre, valamint kevesebb memóriát kér az Adguarddal szemben, de ezek manapság már nem számítanak annyira. Mindkét blokkoló teszi a dolgát szerintem, ahogy kell.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
válasz Jack Oneill #1188 üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
válasz junior11 #1189 üzenetére
Néztem az Adguardot mobilra is, ha jól értettem, akkor ami a play áruházban van, az csak Yandex és Samsung böngészők alatt megy, de a weboldalról amit le lehet tölteni, az már bármelyik alatt. Ez is ingyenes? Mert olvastam olyat, hogy csak egy darabig az.
Lehet, megérné mindet kipróbálnom, hogy nekem is legyen tapasztalatom vele. -
junior11
veterán
válasz Jack Oneill #1191 üzenetére
Az ingyenes verzió korlátozott funkciókkal bír, pl. egyes funkciók nem érhetőek el, csak a prémium verzióban, és nem szűr az alkalmazásokban, de a böngészőkben igen + mellé én használom még az Adguard DNS-t, így még jobban szűr, nekem az ingyenes verzió van, ez elég.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
válasz junior11 #1189 üzenetére
Szerintem is elhanyagolható a különbség UO és Adguard között terhelésben. Az Adblock Plus ami észrevehetően nehezebb és lassabban tölti a weblapokat. Legalábbis néhány éve így éreztem, régóta nem teszteltem azt. Csak UO és Adguard váltogatás, majd végleg Adguard lett nálam a nyertes. Megnéztem most kíváncsiságból Chromium Edge Dev-nél az Adguard most öt megnyitott lappal 115 MB memóriát csíp le, nem szoktam nézegetni ez soknak számít vagy sem. 4-8-16 GB RAM gépek korában tök mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz junior11 #1194 üzenetére
Egy régi teszt szerint akkoriban az Adblock és Adblock Plus eléggé CPU igényesek voltak. Szerintem azóta se változott a helyzetük. Évek óta az alapértelmezett ajánlott UO vagy Adguard. (Mac és iOS még a Wipr) Kinek melyik szimpatikus. UO fejlesztője azért most foghatja a fejét, az Apple és a Google változtatásai miatt. Az Adguardnak is módosítani kellett Safarinál nem lehet 50 ezer db szabályt meghaladni reklámszűrőben, ezt az Adguard körbejárta azzal gyakorlatilag 5-6 reklámszűrő a reklámszűrőn belül, egyesével a limit alatt. [link]
Nálam ~140 ezer szabály van összesen a fenti listákkal. Köszönjék maguknak a reklámcégek és weboldalak, hogy blokkoló nélkül nem lehet normálisan netezni. A sok hülyeség miatt már a böngészőgyártók kénytelenek valamilyen alapszintű követésvédelmet és szűrést gyárilag betenni. -
stuka20
aktív tag
UBO-ban hogyan tudok egy oldalt a kivételek közé tenni, hogy ne szűrje ott a reklámokat?
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Battlefield 2042
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BMW topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest