Új hozzászólás Aktív témák
-
x1port
addikt
Csak egy ötlet volt a mem.kártya.
Bár ezt a töltősdit nem értem. Darabos áramot tesz bele ? -
Anti425
tag
Enyém full gyári rendszer,de még soha nem indult ujra magától,pedig nyúzom rendesen!
Az első beinditás előtt bele lett rakva még a boltban egy 8GB-os Samsung(vadiuj az is) kártya,és azóta teszi a dolgát.............fagyás,ujraindulás nélkül........Ami módositva lett az egyedül a Nova launcher lett letöltve,semmi gond vele!
Ugyhogy én is a memória kártyára tippelek esetedben.......
-
-
Ochocinco46
aktív tag
Újonnan vettem, soha nem volt rajta custom rom. Letöltöttem még pár napja egy alkalmazást is, csak mivel több milliós letöltési szám van mellette azért gondoltam, h az nem lehet. Most azt is letöröltem, és egyelőre jónak tűnik. Töltőt mindig mást használok, az ehhez kapott már meg sincs
-
x1port
addikt
válasz Ochocinco46 #4112 üzenetére
Melyik volt ez az alkalmazás? Ha nem titok
-
Multi13
tag
Ez az újraindulás nem lehet, hogy akkumulátor probléma?
Töltőnek mi köze lenne, főleg ha akkor is csinálja, mikor nincs csatlakoztatva?Én is 3 különböző töltőt használok és az SD kártyám is vagy 2-3 éves (8GB Silicon Power) és nem indult még 1x sem újra. Mondjuk azt sem írta még ki, hogy "el lett távolítva", ráadásul szinte minden az SD-n van, appok, képek, zenék stb (1GB szabad hely van rajta).
Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24
-
x1port
addikt
Az pl normális,hogy nálam csak 99% ig tölti fel ?
-
Multi13
tag
-
x1port
addikt
válasz Multi13 #4117 üzenetére
Azt tudom,hogy ha a régi blademet lehúztam a töltőről közvetlenül azután miután feltöltött akkor elég hamar leugrott egyet az akku ikon.
De ha a feltöltés után még vagy 1 órát rajta hagytam akkor elég sokáig ment mielőtt leugrott volna.
Ez most épp töltőn van és kb 1 órája áll 99%-on. -
Armahun
addikt
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
x1port
addikt
válasz Ochocinco46 #4119 üzenetére
Gyanítom,hogy sosem tudjuk meg.
Bár van egy játék play-en nem is tudom már mi a neve..ilyen banános..mindegy.
Nekem azt nem szerette a Blade 1 em anno.
Azonnal újraindult tőle. Igaz csak játék közben.
Van egy fórum modaco-n ahol ezt a random reboot-ot boncolgatják.
Szóba került már ott is az akku,memóriakártya, program, kernel hiba, de konkrétan ők sem jutottak semmire. -
Multi13
tag
válasz Outlander #4123 üzenetére
Nem tudom, akkor még nem voltam itt, így erről most hallok először, hogy azzal is voltak "bajok". Nyilván nem én fogom megoldani a problémátokat, csak feltételeztem, hogy az akkumulátorral lehetnek bajok és nem a töltővel. Továbbá azt sem tudom, hogy milyen gyakorisággal jön elő ez a probléma, viszont ha hetente többször , akkor a csere aksi csak kibírta vhogy 3 hétig nemde? Az viszont tény, hogy maga a készülék is képes befáradni, ezt a korábbi Spica-nál is észrevettem, mert 2 év használat után hiába vettem bele új GYÁRI aksit, fele annyi ideig sem bírta vele, mint a korábbi újkorában. Ha jól vettem ki, akkor Neked kb. fél éve van meg a készülék, így picit tartok tőle, hogy ez nálam is elő jöhet augusztus környékén.
Szintén csak 1 tipp: Az esetleges hibás nandokhoz nem lehet köze? Gondolok arra, hogy a rendszer egy olyan területre akar írni, ami már lehet, hogy nem 100%-os és ez miatt újraindul? Ahogy olvasgatom itt jópáran napi szinten cserélgetik a romokat, ami hosszútávon biztos nem tesz jót ezeknek a (ki tudja milyen minőségű) celláknak....
Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24
-
PH-User
addikt
Szuper, ma sikerült összehoznom egy kis sérülést egy ilyen készüléken, a jobb felső sarkában a króm keret ütődött meg és lett egy pont az ezüst részen is.
Kérdés az, hogy lehet erre gyári minőségű előlapot kapni?
eBay-en nem találtam.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Multi13
tag
Igazából a "nandokkal" kapcsolatban én sem a ROM telepítgetésre akartam kihegyezni a hangsúlyt, hanem a silány minőségre. Nem vagyok a téma szakértője, de azt tudom, hogy vannak strapabíróbb=drágább ill. gyengébb=olcsóbb megoldások/technológiák. Lehet, hogy a B3 ár/érték aránya pl. ebben rejlik? Persze kinél mikor jön elő alapon, így akár egy szűz (nem rom-olt) készüléknél is benne lehet. Egy tipikus ehhez kapcsolódó példa: biztos sokan láttatok vadi új BMW-ket az út szélén szotyizni. Ebből a szemszögből ez mivel különb? Tudom hülye példa, de van, ami az első x km-nél megadja magát, viszont van, amivel nyugdíjba is el lehet menni.
Nem vagyok az android rendszer szakértője, de én nem várnám el ettől az op rendszertől azt, hogy bejegyezze az esetleges hibás nand szekciókat, annak érdekében, hogy oda biztos ne történjen már írás (de lehet rosszul gondolom). Továbbá az is bőven elég lehet, ha maga a RAM szekció hibásodik meg. Ha ott van hiba, akkor 10-ből 8-szor lehet, hogy vmi jelentéktelen app írna oda (ami max lefagy), de a maradék két esetben lehet maga az op rendszer használná, ami bőven magyarázatot adna a random jelenségre/újraindulásra is. Persze ezt cserélni úgy sem fogják/tudják, max a komplett készüléket kéne, így maga a rejtély sem oldódna meg soha, hogy mitől is volt ez a probléma.[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
válasz Multi13 #4128 üzenetére
Persze, sőt saját bőrömmel tapasztaltam amikor az új metró kocsi 2 megálló között beadta az unalmast .
Szoftverhiba miatt se előre se hátra..De nem hiszem hogy azért olcsóbb kicsit a ZTE mert ennyire "sz@r" lenne..
Az is igaz ,hogy van gyári selejt de ahogy látom ez elég sok embernél jelentkezik itt a fórumban .
Az a bosszantó, hogy itt a sok "fejlesztő" meg zseni és senki nem tud rá semmi okosat mondani.
Konkrétan magát az android rendszert én sem ismerem..de nincs erre valami program ami valóban logolja a hibát?
Blade 1 nél még rákenték az Arm v6 ra ,hogy azért indulgat újra mert nincs meg a forráskód és csak tákolt driver van hozzá.
Na de itt a gyári rommal...mindenesetre érdekes.. -
Multi13
tag
A hibás nandokat nem fogja érdekelni, hogy gyári v. custom rendszer használja őket. Gondoljunk pl. egy RAM v. HDD hibás PC-re. Ezek az okostelefonok elvi felépítésükben nem sokkal különbek, csak itt bizonyos egységeket nem tudunk cserélni. Amugy sztem a ZTE-nek is komprumesszumot kell kötni, hogy miként tudjon egy látszólag jó készüléket olcsóbban adni/gyártáni, mint a versenytársai.
-
x1port
addikt
válasz Multi13 #4130 üzenetére
Ne menjünk bele a piaci verseny részleteibe mert azért az egy kicsit bonyolultabb annál mint,hogy "gagyi" alkatrészekkel pakolják tele a jó ár/érték arány fenntartásáért.
Nyílván ,igaz ez is amit írtál de pl a galaxys3-ak is álltak a szervízben halomban mikor ott jártam.
Talán a tömeggyártásnak köszönhető.
Azt is aláírom,hogy minél többet flasheled a nandokat annál több lesz benne a hibás rész.
De akinek már az első napokban jelentkezett az újraindulás?
Az a baj,hogy ezt tényleg sosem tudjuk meg -
Multi13
tag
@ux1
+1@x1port
"De akinek már az első napokban jelentkezett az újraindulás?"Az lehet, hogy eleve egy olyan lappal kapta, ami már előtt szét volt flashelve. Na jó, nem leszek ennyire rosszindulatú viszont simán benne van, amit Te is írtál "van gyári selejt".
Anno kb. 1,5 évet dolgoztam a Huaweinél (nem a mobil részlegen) és ami Kínából jött alkatrész összeszerelésre, annak a kb. a 20%-át küldtük is vissza. Fogyasztói szervizeléssel mi nem foglalkoztunk, de ettől független volt olyan eset, mikor hozzánk került vissza vmi és hát az a kókányolás, ami néha ott folyt, abba nem mennék most bele. (ebből következvén nem hiszem, hogy másnál másképp működne, de lehet, hogy csak én voltam rosszkor rossz helyen )Tudom mondtad, hogy ne menjünk bele a "piaci verseny részleteibe", de szerinted a ZTE, a kívülről ugyan annak látszó és tudású eszközt miért tudja olcsóbban adni, mint más gyártó? Pláne úgy, hogy feltételezem ők nem is sok mindent gyártanak (ha egyáltalán gyártanak (de lehet rosszul tudom)), csak bevásárolnak és összeszerelnek. Nem hiszem, hogy csak a márkanév ill. az ehhez kapcsolódó haszonkulcs határozná meg. Én vhol a bevásárlásnál keresném a csavart....és ott is a minőségben, ami az olcsóságot hozhatja magával.
-
guyver
senior tag
Én decemberben vettem, cserélgettem a romokat is rajta, minden nap töltöm és minden jól működik rajta. Nem merül gyorsabban. Pár naponta van reboot, ha be kapcsolom a wifi -t, de ez sztem cm10.1 hiba.
Poco F3 & Gear S3
-
x1port
addikt
válasz Multi13 #4133 üzenetére
Azért annyira olcsónak sem mondanám,mert kártyafüggetlenül igencsak 40k felett van az ára a telefonnak (extreme digital 44.900).
Az meg hogy a szolgáltató fillérekért adja tudjuk miért van (ha dolgoztál a huaweinél akkor főleg)
A Telenornál pl. a teljes rádiós hálózati infrastruktúrát a ZTE látja el.
Sőt a telenor a ZTE-t bízta meg az első hazai lte hálózat kiépítésével.
A politikai részesedéseket pedig végképp hagyjuk
Bele lehetne menni a végletekig..de szerintem ne is feszegessük tovább ennyire mélyen ezt a témát
Bizakodjunk abba,hogy minél kevesebb újraindulásról kapunk hírt -
Zimmi91
addikt
Nekem már másodszor van szervizbe újraindulás miatt..Ma van a harmadik hete..Kicsit bosszant, hogy 3 hónapos telefon eddig 5 hetet volt szervizbe..de remélem most azt mondják, hogy ráfizethetek másik készülékre és már veszem is az új telefont helyette..Pedig a Blade 1-em 3évig húzta és semmi baja se volt!
De én többet nem veszek ZTE-t az is biztos!
" Just remember Manchester is RED! "
-
Multi13
tag
Igen, a szolgáltatói árakat teljesen felesleges nézni, hiszen azok nem a valós képet mutatják a háttérben lévő susmus és egyéb akciók miatt. Viszont ha az edigis (szolgáltatótól független árat nézzük) és visszalépünk az időben 3-4 hónapot, amikor szintén 45k volt a telefon és összevetjük a "hasonló tudású" Sony, Samsung, HTC stb. készülékekkel, akkor ezekhez képes jóval olcsóbb volt a B3. Onnan tudom, mert én az edigiben vettem és pontosan ezért. Ami hasonló tudás/árban vannak a ZTE-vel, azok az Alcatelek ill. ez a Prestigo nevezetű vmi. Ha a mai aktuális állapotot nézzük, akkor 45k-ért nem feltétlen nevezhető jó vételnek a B3 (legalább is nincs meg az az előnye, mint hónapokkal ezelőtt). Vhol 35-40 lenne most a reálisabb ár, de gondolom amíg nem jön ki a Pro, addig nem változtatnak rajta. Sztem a Pro lesz majd 45 esetleg 50 és a sima B3 pedig 5 v. 10-el kevesebb, ha egyáltalán kapható lesz még.
-
Outlander
addikt
A gyárin kívül másik fülest nem is támogat a telefon? Vagy mit bactam el?...
CNL-CSEP01
CNL-CSEP02
Media-tech MagicSound DS-2
Meg volt még egy, de arra nem emlékszem.Egyikkel sem hajlandó rendesen működni, vagy a hangszóró a kritikán aluli , vagy miki nincs egyáltalán..
Mind 3 új....
Bicajjal járok dolgozni, ezért kellene, h zene is legyen, meg értelmes beszélgetés is, ha olyan van.
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
apeelme
addikt
Nem csak neked szól:
"de ahogy látom ez elég sok embernél jelentkezik itt a fórumban" - számold csak össze mennyi az a "sok ember"...ha megvan vesd össze az eladási adatokkal. Meg fogsz lepődni.
"Az a bosszantó, hogy itt a sok "fejlesztő" meg zseni és senki nem tud rá semmi okosat mondani" - Mire? Hogy újraindulgat? Hogyan? Akinek nem indul újra az mit és min keressen/javítson elmondanád? Jaaa persze senki nem hajlandó elküldeni a készülékét 1-2hétre hogy ránézzen egy "fejlesztő meg zseni"! Jah, ha lehetséges küldje el hozzá a komplett forrást is pl. DVD-n, ami megint csak nincs úgy mint ahogy Blade1 esetében SEM volt! Vagy tudod mit, csak szimplán vidd vissza a készüléket garanciába...ha kell 100x...jogod van hozzá...tudom hogy sokáig tart az ügyintézés és te használni akarod nem pedig javíttatni folyamatosan. De ehelyett mit csinálsz? Itt fröcsögsz és számodra ismeretlenektől vársz megoldást a saját stílusoddal megfűszerezve...fogd vissza magad.
"Konkrétan magát az android rendszert én sem ismerem..de nincs erre valami program ami valóban logolja a hibát?" Van ilyen...de mit is log-oljon? Milyen hibát? Tehát tudod mi a hiba? Tényleg nem ismered a rendszert... De volt már róla szó, valaki csináljon futásidejű rendszer és kernel log-ot az újraindulás pillanatáról én nagyon szívesen ránézek...egy sem jött a mai napig. Ha szerencséd van és szoftveres a probléma és annak a szoftverösszetevőnek PONT engedélyezve van a log-olása még talán okosabbak is leszünk...de az is lehet hogy semmit nem mond majd.
Végszóként ha valaki ráhasalt volna már arra hogy pl. hogyan lehetne előidézni az újraindulást akkor megint csak előrébb lennétek, csak hát egyszerűbb sírni és szitkozódni mint nekiállni.
-
x1port
addikt
-
apeelme
addikt
"Előidézni könnyű..fel kell tenni egy Cm Rom-ot." - A felületességed és emlékezőképességed már-már oscar díjas alakítás. Pont Te említetted nem olyan rég hogy "Állítólag gyári romnál is csinálja valakinél". Vagy elég csak a keresőt használni és kapsz rengeteg utalást arra hogy semmi köze a CM romoknak hozzá, csak Te zsigerből utálod.
#4063 - Szokenesz - "WEB ROM-mal nyúzom, mivel ugye nálam nem megy a CM, ma reggelig beton stabil volt a rom, 8-kor kikapcsoltam, délben be és azóta random újraindul, eddig 11 újraindulást számoltam plusz még amit nem vettem észre..."
#3661 - Dr.Anonymus - "Egyik haverom Telenornál vett karácsonykor Blade3ast, és egy ideje állandóan újraindul a cucc magától tök random."
#3384 - josha - "sziasztok páromnak lett egy blade 3-sa és arra panaszkodik hogy sokszor váratlanul kikapcsol vagy újraindul ezt napi 2-3 szor is."
#2926 - Zimmi91 - "De nekem a WAB-nál is újraindult pedig abba elvileg nincs ez az OC kernel nem?
Ezért nem értem mi a gond, meg kibírt 2-3hónapot és most jött elő? De a CM10-et feltettük annál egyből újraindult még telefonálni se tudtam vele!"stb.
-
x1port
addikt
válasz apeelme #4145 üzenetére
Értelek én...
És nem is vezet sehova sem ez a szájkaraténk.
Sajnálom azokat akik ennyit szívnak a telefonnal az újraindulás miatt.
Nyílván a legtöbben a telefon miatt írják alá a szolgáltatói hűség időt. Persze ,hogy nem jó dolog egy olyan szervízbe küldözgetni hetekre ,ahol szinte semmit nem csinálnak vele(ezt sajnos konkrétan tudom).
Mivel én Pesten lakom fogom magam és beviszem nekik így 4-5 munkanap a javítás, de vidékről-vidékre mire megfordul a telefon ez legalább 3 hét.(ezt pedig a hűségidőből NEM számítják le)
Pedig 2-3 szervízelésnél ami lehet 9 hét is nem jelentéktelen idő !
Valóban előítéletem van már a cm romokkal szemben SAJÁT MAGAM HÜLYESÉGE miatt!!!
Mert anno próbálkoztam Blade 1 -en vele..későn láttam be ,hogy a 9,10-es verzió nem arra való.
Másrészt mindenáron próbáltá...k lenyomni az ember torkán,hogy milyen jó is az csak a mi telefonunk épp nem jó.
Ettől függetlenül becsülöm a fejlesztőket , nyílván mindenkinek a saját gyermeke a legjobb és elfogult vele szemben. -
Outlander
addikt
válasz apeelme #4143 üzenetére
Mond légyszíves, h mit telepítsek, hogyan állítsam be, miként mentsem h neked jó legyen és végül hova küldjem, a kész "file"-t?!
Igen, csak segítséggel tudom.... nem, Asszonyt nem kell helyettem... azt tudom én is.
Bár nekem mostanában nem volt "reset" (kopp-kopp), de 1-2 app futtatása a háttérben, nem oszt nem szoroz... hátha (remélem nem) lesz és akkor tudunk mihez nyúlni.
De tudom, te már rég másik telefon(ok)al foglalkozol, biztos, hogy nem emlékszel már erre a régi elavult sz@rra, így gondolom jelenleg mások kötik le az erőforrásaidat...
Nem szemrehányás, mert a web romodat tettem fel, miután a gyári romokkal is előjött, és nagyon szeretem is, tudom h izé meg hozéé, meg van más dolgod...
De jelenleg úgy tűnik h csak engem idegesít ez jelenség...
És nem a sírás megy..... de olvass vissza h próbáltam közös nevezőt keresni, de kb süket fülek, ment az ész osztás jobbra-balra a cm romokhoz, meg h te mennyire értesz hozzá, x1port meg mihülye (már bocs!)...
De te se mondtad h ti lámatopák ezt tegyétek fel, és majd ha lesz üres időm, akkor getzi jó fej leszek és megnézem... ezt most mondtad elöször...
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
monalala
aktív tag
Nem akarom védeni a CM-et, de én kb.két hete használom a 10- es verziót és se fagyás se ujraindulás nincs. / kop-kopp/
Vannak apróbb hibák, de ezek nem eget rengetőek. Emelkedő csengőhang, led jelzés testreszabása, néha mostanában felmegy max-ra a hangerő, de még nem jöttem rá hogy mi okozza. Egyéni csengőhang müxik, témák működnek és az akksit kitünően kezeli, szinte nem akar merülni, jó a sebesség is. Az új viber használhatalan rajta, tök süket az egész. Összességében szerintem nagyon jó kis rom lett/ lesz belőle, ha még javítgatnak es finomítanak rajta, köszönet hjanos1-nek és a csapatnak.Üdv, Lala
-
x1port
addikt
Azt írják modaco-n az újraindulós topicban,hogy akinek újraindult a telefonja annak utána jóval kevesebbet mutat az akkumulátor százalékban
Nem tudom ,hogy érdekes-e csak megírtam..
Ti tapasztaltátok ezt ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Mozilla Thunderbird
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest