-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27882 üzenetére
Én az elsőt használom, dropbox-szal is megy. Már egy éve megy rendesen.
Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27875 üzenetére
Ha a Nightly 25-t lecserélném erre Weeklire, akkor elég ezt meg csinálni, vagy mi ennek a módja?
1. A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
2. Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
3. A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
4. Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül.
5. Kész.A flashtoolos kerneles dolgot is meg kell csinálni megint?
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27887 üzenetére
Szóval akkor most nem kell kiszedni a zip-ből a kernelt, értem
Az átlátszó sáv világít neked? Meg ami még zavart a nightly 25-ben, hogy a billentyűzetnél mikor nyomom a betűket, a felugró betű képe bugos, mögé rak mindenféle kis kép darabokat. Más gond nincs vele, ahogy én használom, lényegesen jobb, mint a gyári ,bár még nem telefonáltam vele azóta, arról a részről nem tudok mit mondani
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz razorka777 #27891 üzenetére
Úgy érted, hogy van 2000Ft feltöltés a telefonomon és nem vehetem mondjuk az Angry Birds 8-at meg droid alól, csak kártyával? Az elég érdekes.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz razorka777 #27894 üzenetére
Hát nem tudom, csak Symbiannál így szoktam meg, nem gondoltam volna, hogy a 14 éves gyereknek bankkártya kell, ha éppen Angry Birdsszel akarja leszívni a szülei pénzét
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz razorka777 #27900 üzenetére
Remek... Nincs rá valami megoldás?
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz razorka777 #27902 üzenetére
Igen, azon lennék, de ezek szerint elfelejthetem. Eggyel több ok, hogy lassan lecseréljem...
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27904 üzenetére
Mintha lett volna valami formázás dolog.
Alapból FAT a fájlrendszer, amire vonatkozik ez a korlát.
Ezt nézd meg: [link] Igaz, ez SIII-ra vonatkozik, de miért ne menne ezzel is. Lehet CM alatt alapból ext4-et használ a teló, ezt nem tudom.
Amúgy, miért kell ekkora kijelzőre 4GB-os filmet tenni? Nincs meg kisebben véletlenül?Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
rjakab
csendes tag
válasz razorka777 #27916 üzenetére
Persze, de újra is indul. Hogyan teszem így fastboot módba, ez itt a kérdés.
-
s4tch
veterán
válasz razorka777 #27920 üzenetére
Köszi a tippet.
Egy dolog zavar a 4.0-ban: lassabb a gyári böngésző a JB-hez képest. Kicsit sutább az UI, de Nova alatt abból alig látszik valami. Amíg forrásból nem készít valaki rendes JB-t zárt telefonra (ha egyáltalán lesz ilyen), maradok ICS-n.
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27922 üzenetére
Hát igen sajnos, ezek az új Sony-k szépek meg minden, erős hardware stb... de a szoftver... Bár a legújabbak még nem láttam élőben, pl. Z1, Z1C. Ez utóbbit teszt alapján még be is jelöltem P utódnak, eddig a P-nél sem találtam nekem megfelelőbb telefont, amire esetleg lecserélném.
-
s4tch
veterán
válasz razorka777 #27922 üzenetére
Persze, van különbség a menüben való lépkedésben (bár Novánál minimális), de ahogy elindítasz egy programot, a különbség eltűnik.
Nekem kifejezetten tetszik, hogy a Sony alig változtat az alap android felületen. A Samsung-, LG-féle csicsa sosem jött be. Az is pozitív, hogy a Sony-féle bloatware-ek egy részét el lehet távolítani root és egyéb ügyeskedés nélkül.
Ha valamit elszúrt a Sony, az a szolgáltatói telefonok zárt bootloadere. T-s a telefonom, arra jó volt ez a másfél év, hogy biztos legyek benne, soha többet nem veszek ennyire korlátozott androidot.
-
rjakab
csendes tag
válasz razorka777 #27928 üzenetére
Zip-et már párszor letöltöttem. Lejön rendesen mindegyik, a 10.2 is, a 11 is.
Kernelt kimásoltam a zip-ből, külön flasheltem flashtool-lal, töröltem a zip-ből, és a zip-et így próbálom feltenni CWM-ből. Ahogyan azt kell. 10.2-t is próbáltam így, 11-et is. Semmi.
De próbáltam úgy is, hogy benne hagyom a zip-ben a boot.img-t, akkor is ugyanez a hibaüzenet jön.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz razorka777 #27937 üzenetére
Én is szakitanék a Facebookkal, csak az ismerősök nem akikkel beszélek. FB app-ot nem használok, inkább az Xperia integrációt (ha már van). Max böngészőben nyitom meg ha nagyon szükség van rá
ÉS.... tökéletesen megvagyok ezekkelsudo rm -rf /*
-
retexis
tag
válasz razorka777 #27951 üzenetére
Így, köszi.
-
Csa_ba
tag
válasz razorka777 #27956 üzenetére
A HTC One is fémes arról mi a véleményed?
Sony Xperia™ P Silver; Sony Xperia™ Z1 Compact Black
-
zsoltzsolt
addikt
válasz razorka777 #27954 üzenetére
Így vagyok én is vele, bár az antennafedél és az alsó kupak kopása elég fájó pont
-
zsoltzsolt
addikt
válasz razorka777 #27962 üzenetére
Ezt nem tudtam :-) ez a Sony Gprs miért jelenhetett meg, eddig sose volt a listában
-
s4tch
veterán
válasz razorka777 #27960 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, hogy a szolgáltatói One zárt bootloaderrel jön-e?
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27967 üzenetére
Nem is tudtam, hogy visszament XDA-ra. Szólhatott volna, hogy vége a durcinak.
Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
whYz
őstag
válasz razorka777 #27972 üzenetére
Mindenkeppen valami stabil romra van szuksegem, akkor inkabb maradok a gyarinal.
Ez nem a szokvanyos hivasbug szerintem, az is van, de csak ritkan. Arrol van szo, ha felveszem a telefont egybol kihangositja mielott meg az arcomhoz emelnem.
Ez a hiba a semmibol jott, eddig sose volt ilyen es nem is raktam fel semmit mostanaban.
-
whYz
őstag
válasz razorka777 #27974 üzenetére
Megprobalom.
Be tudnal linkelni megint azt a bloatwares xda-s linket? Nem talalom.
-
winotto
tag
válasz razorka777 #27980 üzenetére
CyanogenMod 11.0 WEEK 1 van fent jelenleg.
Az Ota updater letölti a frissítést felajánlja Wipe Data és a Wipe Cache t
Engedélyezem és utána újraindítom a kérésnek megfelelően és mégsem frissít.
Az újraindulás után is a régi verzió a CyanogenMod 11.0 WEEK 1 marad .
Mit rontok el ? -
vicces
addikt
-
winotto
tag
válasz razorka777 #27985 üzenetére
Igen így minden rendben van
-
tarcsay
csendes tag
mennyire jó ez a rom? mert ha jó akkor ezt tenném fel én is
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27995 üzenetére
Tegnap kísérleteztem vele, de nem győzött meg. Jó az irány, de még reszelni kéne, hogy jól menjen:
- sok idő, míg visszavisz a home screen-re (volt, hogy 3 mp)
- a nova nem olyan folyamatos mint CM10.1 alatt
- hívásnál előbb kezd rezegni és idő míg feléled a kijelző a hívóval
- lassabb a tárcsázó
- lassabban jön fel stand by-ból a lock screen
- alkalmazások akadnak össze: DSP Manager, Sound enhancer (egyiket le kell tiltani, de miért nincs letiltva alapból)
- Sony Walkman DLNA-val nincs rá, többi play store-os lejátszó nem győz meg (BubbleUPNP esélyes lenne még, de azt most nem szeretném megvenni)
- Opera Mini nem megy (helyette van rendes opera off-road móddal mondjuk)
Ezek miatt számomra hátrány lenne váltani. A Swiftkey _talán_ gyorsabb, meg egy-két animáció alkalmazásokban, de azokat kevesebbet látom, így maradok egyelőre CM10.1-en. Meg a gyári ICS-n gondolkozok mégSony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
S. Szabi
őstag
Pontosan mit jelentenek ezek az újítások?
És az OTA-s frissítéskor nem veszik el semmi, igaz? Az nem számít újra telepítésnek, ugye?
-
tarcsay
csendes tag
ha felteszem ezt a romot (még csak gyári van rajta) utána is vissza tudom rakni majd sus-al a gyári romot ha nem tetszik?
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28003 üzenetére
értem köszönöm.
a másik kérdésem az lenne h ez a rom rootolt telóra jó?
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #28001 üzenetére
És ha csak simán rá szeretnék frissíteni, a Weekly 1-re adatvesztés stb. nélkül, az OTA letöltötte a Weekly 2-t, és ezeket kérdezi: Wipe Data, Wipe Cache. Csak a Wipe Cache van alapból kipipálva. Így jó?
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #28006 üzenetére
Minden oké, sikerült, köszi!
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28006 üzenetére
oké, köszi
-
Spett14
tag
válasz razorka777 #28011 üzenetére
Köszi!
-
tarcsay
csendes tag
és azt hol tudom megnézni h nyitott-e vagy zárt a bootloader? vagy mivel nyithatom ki?
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28016 üzenetére
köszönöm! de mivel függő a telefonom ezért nem jó.
tudnál küldeni egy jó romot cm (4.3) amit feltehetek? köszönöm!
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28019 üzenetére
akkor mit tudok feltenni? linkelj egy jó romot amit lehet
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28021 üzenetére
akkor egy olyat linkelnélami gyári de főzött?
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #28023 üzenetére
köszönöm szépen
-
duronx
senior tag
válasz razorka777 #28017 üzenetére
Köszönöm
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Merder
tag
válasz razorka777 #28034 üzenetére
Köszi! Ha nincs más megoldás, akkor ez lesz. Erre jó ez a leírás: http://talk.sonymobile.com/t5/Android-development/GUIDE-How-to-Install-Jelly-Bean-ICS-Ice-Cream-Sandwich-and/td-p/154389 ?
-
bubi92
őstag
válasz razorka777 #28049 üzenetére
Belső memóriát nem, de amúgy ment full wipe. Igen, legújabb.
Több másodper mire bekapcsol a kijelző -
Csa_ba
tag
válasz razorka777 #28059 üzenetére
Igen arra gondoltam.
Engedi magát telepíteni, de a megnyitás ki van szürkítve, ill. nem helyez el ikont
az appok között.Sony Xperia™ P Silver; Sony Xperia™ Z1 Compact Black
-
Csa_ba
tag
válasz razorka777 #28061 üzenetére
Én vagyok a f...sz.
Megszokásból keresem a telepített appok között.
Neked van igazad, Az élő háttereknél kell keresni és ott is van.
Köszi!Sony Xperia™ P Silver; Sony Xperia™ Z1 Compact Black
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27998 üzenetére
Köszi, aki írt fényképező vonatkozásban, csak kiváncsi voltam. Én simán a gyárit használom CM-en, amikor meg gyári sony fw volt, akkor azt. Egyedüli bajom a sony fw-n a fényképező alkalmazással az volt, hogy egy évbe telt, mire kirakta a sok kis fotót egymásra a sarokban, CM-en jobban van ez megcsinálva.
Most visszamentem CM10.1-re, nincs vele bajom igazából. CM11-en nekem is lassan jött fel a telefon alvó állapotból, pedig úgy csináltam mindent, ahogy a kiírásban volt. Wipe-pal mindennel. Gapps-nál nekem is volt 7-es hiba.
A PowerAmp nagyon profi, de nem jó. Nincs benne DLNA (otthon a zene szerveren van, és azért kéne). Egyikben sem, a proplayer-ben sem, megnéztem. Pedig a poweramp fórumán is páran már nagyon kérték, de nem csinálják meg. Egy lejátszót ismerek, amiben van, és az a BubbpleUPNP, csak valahogy a Walkman jobban bejön, meg ingyenes. Cm 10.1-en van, úgyhogy egyelőre félretéve a probléma
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #28071 üzenetére
Tényleg nem 100-as, de komolyabb probléma nincs vele, de még így is sokkal jobb mindennapi használatra, mint a legújabb gyári, ami azért gáz
Egy kicsit zavar, hogy az átlátszó sáv gombok még mindig nem világítanak, de majd biztos javítják azt is
(#28072) rjakab: Hát az úgy tényleg gáz, azt hittem azért nem megy, mert hálózatfüggő a teló. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, most kezdtem csak bele
[ Szerkesztve ]
-
rjakab
csendes tag
válasz razorka777 #28081 üzenetére
Már azon is túl vagyok. Úgy status 6 üzenet jön a változatosság kedvéért.
-
rjakab
csendes tag
válasz razorka777 #28083 üzenetére
Köszönöm, megpróbálhatjuk. De én már nem sok reményt fűzök hozzá...
-
bgyg1
aktív tag
válasz razorka777 #28092 üzenetére
Köszönöm!
-
rjakab
csendes tag
válasz razorka777 #28087 üzenetére
Uraim, mindenkinek köszönöm a segítő célú hozzászólást! A Razorka777 által feltöltött verzió is status 7 üzenetet dobott. Azonban az updater scriptből töröltem, amit kell, de nem úgy, ahogy az XDA-n írják, hanem simán jegyzettömbbel megnyitva. Éééés MŰKÖDIK!!! Korábban is csak ennyit kellett volna csinálni...
Tehát jelentem: CM 10.2 itt csücsül a telefonomon!
Mindenkinek köszönöm azért mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia