- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrSealRD
veterán
Ma feltettem a Revolution ICS HD v6-ot. Konkrétabban erről van szó: [link]
Egyelőre kicsit mintha lassabb lenne mint a Smlutronic, de más probléma eddig nincs vele...Remélem az akku idő is jól alakul majd
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dokee78
félisten
Tudtok olyan kamera MOD-ot amiben van HDR is?
Nem appra gondolok. -
dokee78
félisten
Köszi,hogy linkelted,eddig tetszik:
Makró
Élesebb képet készít,csak itt bemozdult a kezem ahogy a screenshotot lőttem.
Eredeti kép.[ Szerkesztve ]
-
Martina26
csendes tag
Sziasztok! T-mobilos minimen a 431-es ics van.Hogy tudom feltenni a gyári 587-est?
-
GeOg
csendes tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. A mai napig síma gyári ICS-m volt, a T függő XPERIA MINImen. Már régóta barátkoztam a gondolattal, hogy ki kellene próbálni más nyitott BL-t nem igénylő ROM-ot is. A mai napon rászántam magam a feladatra .
Ameddig eljutottam:
Flashtoollal feltettem egy Gb ROM-ot, amit sikeresen rootoltam. (ezen leírás alapján: http://hogyanok.com/sonyericsson-xperia-mini-rootolas)
Ezek után frissítettem ICS-re az itt leírtak szerint: http://logout.hu/bejegyzes/gabe8719/se_ics_frissites_a_root_megtartasaval/hsz_1-50.html
Úgy néz ki a CWM telepítését is megoldottam, mert próbaképpen be tudtam lépni recovery módba.Akkor most tartanék ott, hogy megpróbálkozzak egy ROM-mal. Úgy tudom a smultronic v5-öt oylan telefonra is fel lehet tenni, amin zárt BL van. Miután itt is illetve más fórumokon is ezt az ICS rom-ot dícsérték legtöbben így erre esett a választásom. Azonban a ROM-cseréhez való leírást nem találtam.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1796272 ezt az oldalt megtaláltam és le is töltöttem egy "Smultronic_v5.0 All devices" nevű zip állományt.
A telepítés menete azonban nem tiszta:
Download ROM file
Copy to your SD card
Restart your device in CWM
Locked bootloader no do factory reset
Choose to install from the SD card
Follow the steps in the installer Aroma
The first reboot after installation may take a while
Open Script Manager application set sail as root, navigate to the directory
/system/etc/init.d and select 78script run the file as root and at boot
reboot
a zip fájlba három mappa volt betömörítve. Akkor ezeket kellene felmásolnom az SD kártyára? Esetleg el tudná valaki magyarázni nekem innentől a lépéseket?Előre is köszönöm a segítséget!
Samsung S23, Huawei Watch Fit SE
-
veterán
A zip fájlt nem kell kicsomagolni, úgy betömörítve, érintetlenül másold fel a memóriakártyára, majd lépj be a CWM-be, ott mount and storage --> format cache, system és data, utána advanced menü pont --> wipe dalvik cache. Ha ez meg van, válaszd az install install zip from sd card-ot, keresd meg a zip-et, és csináld végig a telepítő lépéseit, egyébként mindegyik romnál ez a telepítés menete. Viszont úgy tűnik ennél a romnál, miután elindult a teló, el kell indítanod a Script Manager-t és megnyitnod vele a leírásban lévő fájlt.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
dokee78
félisten
1. Tehát Smultronic a SD-re másolva.
2. Telefont elindítod és belépsz a CWM-be.
3. Wipe Cache Partition->Wipe Cache
4. Mounts and Storage->Format cache/data/system
5. Advanced->Wipe Dalvik Cache 6. Install zip from SDcard->Choose zip from SDcard (itt kitallózod a Smultronicot. és ok.) -
GeOg
csendes tag
válasz dokee78 #20918 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget (csako-nak is)!
dokee78 válaszát később olvastam csak így elindítottam a script managerben ezt a fájlt. Igazából nem tudom hogy mit csinált, de a rendszer előtte is és azóta is látszólag működik,úgyhogy azt hiszem elkezdem belakni .
Köszi a segítséget!Samsung S23, Huawei Watch Fit SE
-
veterán
Készítettem néhány screenshotot a nemrég felrakott romról
(a leveles háttérképért köszönet Sztrego-nak!)Az utolsó, wifis képen a popup ablakok átlátszóságát akartam volna megmutatni, nem tudom mennyire látszik...
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
veterán
Egész jó eddig, viszont kíváncsi vagyok majd mennyit lassul, ha már napokig nem volt újraindítva.
Keeperv85: És ráadásul a zárképernyő hátterét nem is lehet változtatni... (ha arra gondoltál), bár engem annyira nem zavar
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dokee78 #20929 üzenetére
Van néhány bug, pl. az xLoud néhány másodperc zenehallgatás után kikapcsol (van rá valami megoldás, nem tudom, hogy véglegesen megoldja-e, vagy csak időlegesen, nem próbáltam, ritkán hallgatok zenét a külső hangszórón), illetve a serajr-féle "tabbed" systemui-n kívül a többi nem működik, ha bekapcsol a gps, mind fc-zik... Benne van még a MyXperia nevezetű "nyomkövető" app is, de a működése kétséges, mert azzal is sok fc-be futottam bele és nem próbálkoztam vele többször... a Handcent SMS appot sem használhatom, mert megnyitás után egyből bezáródik...
Más buggal egyelőre még nem találkoztam.És Nova Launcher-t használok, csak tetszenek a Go ikonjai
Keeperv85: APKtool-lal kibontottam, meg is találtam a default-wallpaper néven a res/drawable mappákban. Ha mindenhol kicserélem, majd visszacsomagolom, akkor működni fog?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Éppen ma szívok a ROM-okkal...
Először feltettem a Zelly Cream 2.0-t
- Piszok lassú volt egy-két helyen.
- Lockscreen szétcsúszva jelent meg.
- NXT stílust próbáltam összehozni, de valahogy nem sikerült teljes mértékben.Második próbálkozás a xNext 7 volt.
- Megörültem mert az előzőhöz képest gyorsabb volt.
- Ha feltettem az Addon-okat akkor bootloop-ba került.
- Az NXT megjelenés itt sem akart összejönni...Végül most én is a Viper Xperia V4 változatnál ragadtam le.
- Ez elsőre is gyors és mindenféle apró bugoktól mentes volt. Kezdtem örülni.
- Kiderült nincs benne a szokásos óra...Pontosan ezt akarom én is amit a képeken látok! (Leszámítva a Launcher-t, meg talán a betűtípust...)
- százalékos megjelenés fent
- elem ikon
- állapotsor ilyen legyen...
- billentyűzet szintén
- óra...stbMit választottál ki az Aromába hogy ilyen lett?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
válasz MrSealRD #20932 üzenetére
SystemUi-nál a Tabbed-et választottam, végül a sok variálás után (nem szeretem annyira a lapozgatást, de maradnom kellett a gps-bug miatt) külön letöltöttem, mert valamivel szebbnek tűnik az eredeti.
Billentyűzet az xperia jb, csak beállítottam fehérre, meg kipakoltattam a plusz gombokat.
A főképernyőn lévő óra pedig ez.
JB-s az üzenetek app is, meg a zárképernyő is.
Remélem nem hagytam ki semmi lényegesetKeeperv85: Oké, akkor úgy csinálom
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát nem leszek a linkelés királya, a képről lefelejtettem, az nxt óráéból pedig kimaradt egy "e" betű
Screenshot nagyban
NXT óra-widgetHolnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
MrSealRD
veterán
válasz dokee78 #20936 üzenetére
Röviden:
Még csak néhány órás próbálgatáson vagyok túl, de összességében úgy gondolom ez a ROM marad fent. Beállítottam, és feltelepítettem minden programot.Kicsit hosszabban:
A Smultronic annyival volt jobb talán, hogy ott 170-200MB között mozgott a szabad memória és kellően gyorsan működött.
A Viper Xperia V4 esetében ez 140-180MB között van. Az én szubjektív vélemény, hogy ez engem annyira nem is érdekel. Inkább a háttérben rajzló memóriakezelés...Én nem akarom érezni, hogy az egyik többet ad mint a másik. Legyen lagmentes, gyors, pattogós és folyamatos amikor menüben és beállításokban mászkálok. Ezek nem nagy erőforrás igényű műveletek. Ami itt elvérzik azt megette a fene. ( Zelly Cream 2)
Szóval visszatérve a Viper nagyon gyors. Nem várok, azonnal reagál és megjelenít mindent. Eddig semmi nem fc-zett. Tényleg nagyon "smooth". (és olan mint az xperia u-m )
Külön tetszik, hogy az XDA-n látom képekkel, hogy a telepítéskor kiválasztott egyes elemek, hogy fognak ténylegesen kinézni...Az akkuról még nem tudok nyilatkozni, szerintem kb kell 1 hét, hogy értelmes eredménye legyen...ha nem felejtem el, akkor beírom ide.
-
MrSealRD
veterán
válasz dokee78 #20939 üzenetére
Itt a telepítési útmutató:
1. Make sure you are on ICS .587 Build
2. Place ROM zip in SD card
3. Power off the phone and boot into CWM
3. Wipe Data/Factory Reset
4. Wipe Cache Partition
5. Mounts and storage > Format /system,Format /Data,Format /Cache
6. Advanced > Wipe Dalvik Cache
7. Install zip from SD card > Choose Viper Xperia V4.zip
8. Follow on screen instructions on AROMA, remember to choose correct "bootloader"
9. After complete installation Reboot from CWM
10. After the Rom boots up finish setup wizard & don't touch anything for around 30 minutesA 10-es pontot néztem egy darabig, hogy ez most komoly e....de betartottam ha már ezt írja...
Érdemes megnézni az xda-s thread-et, mert pl alapból vannak on-screen buttons és annak a kikapcsolása egy reboot-ot igényel...
gabe_ Szerintem megéri megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz MrSealRD #20941 üzenetére
Ezt átolvasod? Tapasztaltál ilyet?
Magyarul mi a 10-es pont?
-
MrSealRD
veterán
válasz dokee78 #20942 üzenetére
A telepítésről szóló bekezdésre nem tudok mit mondani. Én egyből frissen a V4-et telepítettem. A CWM verziót most nem tudom fejből de mintha 5.7.0.2 lenne...Semmi gond nem volt. A telepítési útmutató szerint csináltam mindent.
Az üzenetapp/push üzenet beállításai nálam is leáll sajnos. Bár nem érint a probléma.
A csoportoknál kontakt kiválasztás nálam jól működik nincs probléma.A 2g/3g reboot probléma alapból itt is megvan mint minden eddigi ROM-nál...Ezt a bugfix-et még nem láttam.
Nem tudom, hogy ki fogom e próbálni, mert amúgy sincs sokszor restartolva...Ha meg kell akkor be lesz állítva utólag.A 10-es pont:
Miután bebootol a ROM és befejezed a varázslót ne csinálj semmit 30 percig.Ezt más ROM-oknál is olvastam mert elvileg ilyenkor még csinál valamit...de konkrétumot nem találtam.
-
dokee78
félisten
Ezt a témát,hogyan kell telepíteni?
ROOT explorerrel bemásolni és jogokat adni?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest