- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz duffbeer #18031 üzenetére
BalanceR kolléga volt (mondjuk rosszul írta, mert nem iPhone van a tesztben, hanem egy iPod Touch 3G). A videó maga egyébként valóban meggyőző, szép betekintési szöge van a Spica-nak.
-
bajnokpityu
félisten
tényleg csomo helyen 54-55 a telefon.számlával,garival
eladó topping dac
-
sziluboy
tag
válasz darthsmoke #18055 üzenetére
Szia darthsmoke!
Egyik barátom itt vette: [link]
-
CHIPman
nagyúr
válasz darthsmoke #18055 üzenetére
Az a durva, hogy az ilyen "nullaperces" boltok még így is drágábban adják, ráadásul bolti garral.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
-
senior tag
válasz Shad0w #18014 üzenetére
Minden fájlt lehet küldeni. Bluetooth File Transfer nevű alkalmazást fel kell telepíteni és mindent lehet küldeni a másik telefonra. Én párosítottam és összekapcsolódtam a céges nokiámmal és a spicárol törölgettem fájlokat, rakosgattam ide-oda mintha csak egy másik meghajtó lett volna. Lehet hogy pont én írtam hogy csak médiafájlokat enged a galériából ill. a zenelejátszóból, de azóta jobban belevetettem magam a témába és minden megy rendesen, minden OK.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Shad0w
senior tag
válasz sz.zs. #18063 üzenetére
Csak annyi történt, hogy most már van File Transfer szolgáltatás is a telefonon, küldeni továbbra sem tudok (így meg nem nyerő, mert nem fogom megengedni senkinek se, hogy turkáljon az sd kártyán vagy akármilyen könyvtárban). Ja és ráadáskánt meg is fagyott a program, ezzel téve használhatatlanul lassúvá a telefont. Nemtom, talán majd a 2.2-ben megcsinálják rendesen.
-
Drachoo
senior tag
válasz Kephamos #18064 üzenetére
Ahhoz nem kell Kies. Csatlakoztatod a telót a géphez, mountolod (a kijelző felső részén megjelenik hogy csatlakoztatva van és ott tudod mountolni) az sd kártyát és a memkari megjelenik a gépeden mint egy meghajtó. Lemásolod és kész, megvan.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
membrandj
nagyúr
Mindenki írogatja itt a launcher programokat,de nem tudom,hogy milyen előnnyel jár. Tudnátok segíteni? Megéri váltani? Gyorsabb lesz, vagy mivel nyújt többet?
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Skynet258
veterán
válasz membrandj #18068 üzenetére
Írogattuk már azt is párszor, csak el kéne olvasni..
ADW Launcher, Launcher Pro, Zeam, GDE, Home felületek "megabejegyzés"... szóval tényleg csak olvasni kéne. -
duffbeer
őstag
válasz bokrosolajos #18042 üzenetére
Majd ha jobban belemerülsz az Android (inkább Spica) lelkivilágába, másképp fogod látni.
Mi is valójában a bugok orvoslását várjuk a 2.2-vel (amiket a Samsungnak nem sikerült orvosolnia megannyi féle 2.1-el), plusz a JIT-et, ami nem csak a böngészést gyorsítja tudtommal, hanem global a telefont. És végül ami nagy fícsör az az Apps2SD, aminek hatására én valszeg nem fogom rootolni a telómat, mert jelenleg ezt az egyetlen előnyét látom a rootolásnak, a többi nélkül tudok élni.
A Wifi hotspot dolgot félreérthetted, mert nem kell PCre dugni egyáltalán, az a lényege, hogy a 3Gs netet osztja wifin keresztül. Ez spec megy 2.1 alatt, de csak rootolt telón.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz bokrosolajos #18042 üzenetére
Ja és ugye a Flash10 támogatás!
-
sajttorta
csendes tag
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy egy fél éves használat után leírhatom a tapasztalataimat ezzel a telefonnal kapcsolatban. Én személy szerint senkinek sem ajánlanám ezt a telefont, maximum nagyon olcsón. Inkább úgy se. Erős kompromisszumokat kellett kötnöm a használat során.
Az olyan filléres dolgok hiánya, mint az állapotjelző led, vagy a távolságmérő szenzor (a képernyő felélesztése telefonálás közben körülményes, ShakeAwake nem működött megfelelően) pedig a konstrukció hibája és egyúttal érthetetlen is.Tehát fél évig használtam a telefont, márkaszervizben frissíttettem szoftvert (2.1), és az alapján tudom csak a tapasztalataimat mondani. Lehet, hogy valami third-party romban orvosolták az általam említett problémákat, a garancia azonban számomra fontosabb volt (nem alaptalanul…). Többször járt a telefon márkaszervizben (telefonnal ennyit még nem szívtam), az alábbiakban felsorolt problémák miatt. Az utolsó kör szervizelés után, ami két hétig tartott (és soha nem úsztam meg egy hét alatt), és minden gondomat-bajomat felvette a szervizes a munkalapra (és garanciajegy szerint mindent cseréltek is rajta), úgy döntöttem, hogy eladom a telefont.
A számomra legidegesítőbb probléma az volt, hogy több alkalommal is rendszeresen lemerült váratlan helyzetben a telefon. Most lehet azt mondani, hogy user error, bugos volt egy app és felzabálta az akksit, de factory reset után is megtörtént a dolog third-party appok nélkül. Egész este töltőn volt, délelőtt 10-kor vettem le a töltőről maximális töltöttséggel és este 10-kor már le is merült. Akksi ki-be, hátha valami szoftveres hiba miatt nem kapcsol be, nem, egyszerűen lemerült és kész. 10 órát nem bírt ki egy feltöltéssel. Volt, hogy felraktam este töltőre a telefont, elkezdte tölteni az akksit és reggel húzom le róla és, mint kiderült, semmit sem töltött rajta, közölte, hogy tegyem fel tölteni, mert le fog merülni... A szoftveres hiba gyanúja részemről nem volt alaptalan, többször előfordult, hogy felraktam töltőre este és reggel nem lehetett feléleszteni a telefont. Semmilyen gombra nem reagált. Akksi ki-be, bekapcs és működött.
A legszebb az volt, amikor elvittem szoftverfrissítésre (1.5 -> 2.1). Gondoltam nem lesz nagy cucc lementeni azt a pár kontaktot, ami van, hiszen szinkronizál a cucc! Hát, valahogy csak a kontaktlistám első fele került be a gmail fiókomba, a többi nem… Gondoltam akkor lementem MyBackuppal a kontaktlistámat és gari után visszamásolom szépen. Megkaptam a telefont, 2.1-es szoft, minden jó, másolom vissza a kontaktokat a programmal (csak azt!), tökéletesen visszarakta az összeset. Erre a telefon nekiáll szinkronizálni a gmail fiókommal és onnantól a telefonnak annyi. Nem reagál semmire, egy laza 5 perc/érintés tempóval eljutottam a factory resethez… Igazából csak annyi volt a dolgom, hogy a kontaktlistám első felét (tehát az összeset) kitöröljem a fiókomból, mert nem tetszett a drágának, hogy kétszer is benne van ugyanaz a személy, ezáltal lehalt szinkronizálás közben.
A pattogó hangra jack kimeneten keresztül meg nem találtam megoldást gyári rommal. Próbáltam elindítani a kamerát, hátha a 800 MHz-es bug megoldja, nem oldotta meg. Garanciális szervizelésen volt a telefon ebben az ügyben, de nem tudtak vele mit csinálni, szokjam meg. A telefon hangszórója recsegett, ha bármilyen hangot ki kellett adnia. Ezt javították garanciában. Telefonálás közben a másik fél rendszeresen recsegve hallott, újraindítás után minden rendben volt. Viszont, ha én hívtam fel valakit, max. hangerőre kapcsolva is halk volt a másik fél. A telefon három nap használat után annyira belassult, hogy muszáj volt újraindítanom. Három különböző taskkiller programot próbáltam. Állandó memóriahiány volt a telefonon, pedig max. 10 appot, ha felraktam rá. Jött az üzenet, hogy törölnöm kell valamit, mert elfogyott. Az giroszkóp rendszeresen megszűnt működni, mehetett az újraindítás.
A telefon teljesítménye pocsék, volt, hogy egy hívás elindítása 10 mp volt, mert lenyomva a hívásindító gombot, nem történt semmi, a scrollozás rendszeresen akadozott, 3D gyorsítás meg ugye alapból nincs, tehát a azok a játékok, amik meghaladják egy aknakereső színvonalát (pl. egy Raging Thunder) felejtősek.
Viszont maga az Android rendszer ettől függetlenül számomra szimpatikus volt, maradok is nála, csak nem egy ilyen gyenge hardverrel felszerelt telefonnal. A garanciális ügyintézés miatt második otthonommá vált Campona miatt a Samsung mobilokat hanyagolni fogom a jövőben. Sajnos a minden igényt kielégítő Androidos telefon még mindig a HTC Heronál kezdődik, az meg nem egy árkategória ezzel a telefonnal. -
Depression
veterán
-
r.zozo
tag
válasz sajttorta #18074 üzenetére
hát te vagy ténxleg kifogtál egy hibás spicát, vagy csak annyira magasak az elvárásaid hogy huh. neked nem biztos hogy való egyáltalán telefon:-)
led? távolságmérő? ezek nem kiestek menetközben, benne se volt már akkor sem mikor megvetted
telózás közbeni feléledztés 1gomb egyszeri lenyomása tényleg sok?
pattogás, kanera bug ezek valós dolgok, de a kamera nem olyan rossz lehet vele nagyon szép képeket csinálni , és ez még mindig telefon
lemerülésnek mimdig oka van és legtöbbször a felhasználó aki hibázik (persze nem akarva)
htc hero igen kicsit más árkategória, de azoknak is vannak hibáik jó lehet nem ezek de vannak. desire 120.000ft és annak is van ez 50.000 akkor ennyit szerintem belehet válalni 70.000ftnyi különbségre való tekintettelui.: nem belédkötök! elmondtam amit gondolok, válaszolni sem kell rá:-) szép hajnalt mindenkinek:-)
Samsung Galaxy Spica 2.1 /i570EXXJD1 - Samdriod 1.3.1. . Deodexed -LK 2.09.4 - Multitouch kernel - DVM ARM11 - Greendevdroid Thema - ADWlauncher+forzen eclair v7
-
BalanceR
addikt
Háááát szerintem abban a telefonban az alaplap, meg az akksi is gyári hibás lehetett...
Nekem amióta használom, talán kétszer sikerült egy nap alatt lemerítenem (06:30-22:30-ig)
De akkor egész nap ment a wifi, és játszottam, Youtubeoztam rajta,meg a GPS-t próbálgattam...
Egy kezemen meg tudnám számolni,hány komolyabb fagyásom volt három hónap alatt...
A zenepattogás nálam sosem volt jelen 2.1 alatt...
Alaposan belenyúltál abba a hibahalmazba, de amekkora mennyiségben ezt a telefont gyártják, szerintem ez belefér....
Minden gyártóval előfordulhat...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
r.zozo
tag
válasz BalanceR #18077 üzenetére
statisztikailag bele fér, de kérdezzük csak meg hogy mennyire örül neki!
izé ami nem irtam hajnalban hogy a felélesztésnél ha felteszed a widget lockert ami tök szép és jó, meg még hasznos is akkor egy bármelyik gomb+ egy visszagomb ésakkor felébred! esetleg kipróbálhatnád hát jobban kitudja elégíteni az igényeidmás: adw launcherben hogy kell azt megcsinálni hogy a menü gomb melett 2-2 ikon lenyen és ne csak 1-1?
Samsung Galaxy Spica 2.1 /i570EXXJD1 - Samdriod 1.3.1. . Deodexed -LK 2.09.4 - Multitouch kernel - DVM ARM11 - Greendevdroid Thema - ADWlauncher+forzen eclair v7
-
Nikk
senior tag
válasz Skynet258 #18051 üzenetére
Pont ezt néztem.
Csomó ismerősöm rohangál szifonnal és magam is meglepődtem, hogy milyen gyenge kijelzőt raknak bele. Megkockáztatom: TN panel? oO
Mindegy... A SAMU nagyon jól teljesített ezzel kis telefonnl szerintem... Vannak hibái, de tulajdonképpen kit érdekel? Ha kihozzák hozzá tényleg a Fagyott Yoghourtot, akkor tiszta örömünnep. Lehet, hogy abbn már a kamera is rendesen fog működni, meg a JIT-et is bekapcsolják úgy, hogy rendesen fusson restart-ok nélkül...
DIGIC
-
r.zozo
tag
válasz r.zozo #18079 üzenetére
megtaláltam közben egy ilyen csíkot ami bele lehe tenni egy csomó cuccot,.de nem egésszen erre gondoltam mert ha a menüt eldugom akkor az előjön, meg fordítva is
szal valaki a 2-2?Samsung Galaxy Spica 2.1 /i570EXXJD1 - Samdriod 1.3.1. . Deodexed -LK 2.09.4 - Multitouch kernel - DVM ARM11 - Greendevdroid Thema - ADWlauncher+forzen eclair v7
-
Nikk
senior tag
Én hasonló képpen jártam annk idején egy Nokia 6220 classinc-kal. Az volt az előző telefonom. Kb. 5x volt szervízben... Aztán eladtam.
A mostani Samu a kezdeti nehézségektől eltekintve a 2.1 óta semmilyen nagyobb hibát nem produkált. Amúgy egyébként okosteló (PDA?) lévéen ügyelni kell rá, hogy mit telepít fel rá az ember, mert sok olyan program van, ami teljesen optimalizálttlnul kerül fel market-re és annk ellenére, hogy nem látszik semmilyen alklmzáskezelőben, felzbálja az erőforrásokat és irdtlanul lelassítja a telefont. MOD utána teljesen más a teló, mintha kicserélték volna. Ezt szem előtt kell tartani. Ahhoz, hogy jól működjön, ez készülék, bizony MOD-olni kell. Egyébként tényleg elég nehézkes...
DIGIC
-
ló úr
őstag
Sziasztok,nekem olyan jellegű problémám lenne,h se amikor én hívok,se amikor engem hívnak nem hallom azt akivel beszélek. Hangszóró probléma lehet vagy esetleg vmi más gond is előfordulhatott?? 2.1 van fent a Spicamon.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
vadászcsiga
félisten
Tegnap újra rámjött hogy megpróbálkozzak a kitchennel meg a DVM ARM11-gyel ( kb.2 hónapja 5x próbálkoztam de sehogy sem jött össze, fc eső meg minden), de most a jolly joker JD1-es romra raktam a samdroidmodot meg a DVM-et és láss csodát minden szépen működik, a DVM-től tényleg gyorsúl a telefon úgyhogy megkövetem azokat akiknek nem hittem el a változást. Tulajdonképpen a gyorsulás az alkalmazások megnyitásában, a scrollozáskor megnyíló ikonok betöltésekor nyilvánul meg, pl. az időképet pikk-pakk betölti eddig több másodpercbe telt.
Miután kipróbáltam szinte az összes 2.1-es romot, kijelenthetem hogy a legstabilabb a JD1-es.
-
picur220
veterán
Én is herot fogok venni, vagy vmi komolyabbat, , mert ez a teló az android meggyalázása valóban. Csak jelenleg nincs rá keret. Vagy gyűjtök egy kicsit, és lesz belőle majd Motorola xt720, az most nagyon tetszik.
A telora most felraktam a SlideIT keyboardot, ezzel sokkal jobb. -
ló úr
őstag
Resetelni hogyan lehet am. a telót? lehet csak az a baja.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Skynet258
veterán
válasz vadászcsiga #18086 üzenetére
Látod, hogy nem beszélünk mindig hülyeséget?
-
duffbeer
őstag
válasz Depression #18075 üzenetére
Értem. Hát én még azért telefonként kezelem, összesen két játék van rajta, az is akkor kell, ha valahol várakoznom kell és unatkoznék.
Úgy gondolom egy játék futtathatósága miatt nem kell másokat rábeszélned a task killerekre, mert szerintem eléggé egyedi esetről beszélünk.. Aki meg mindenképpen játszani akar, az döntse el, hogy telefont akar, vagy inkább PSP-t vagy DS-t.Egyébként milyen játékok ezek, hogy ennyire erőforrás igényesek?
-
sajttorta
csendes tag
válasz r.zozo #18076 üzenetére
Látom nagyon vicces kedvedben vagy, de direkt úgy írtam, hogy filléres dolog hiánya, tervezésből kifolyólag, nem kiesett a dobozból.
A telefonálás közbeni felélesztés gomb meg úgy nézett ki az én esetemben, hogy telefonálok, a képernyő elsötétedett. Oldalán megnyomom a felélesztő gombot, kötögessem össze a pontokat a feloldóminta miatt... Végül is tényleg magasak az elvárásaim: használnám a hangkimenetet, ami rajta van és szeretném, hogy két napot elmenjen a telefon egy feltöltéssel. Nem állítottam a Herorol, hogy nincsenek hibái, de ekkora bugok biztosan nincsenek benne. Bár az tényleg könnyen lehet, hogy ez egy elátkozott Spica volt, mert nekem minden összejött vele. A modolással (rom csere?) kapcsolatban pedig direkt leírtam, hogy nekem nem érte volna meg, hogy bukjam a garanciát érte. Inkább veszek egy másik telefont. -
sajttorta
csendes tag
Az Android meggyalázása tényleg elég túlzás, elég a Huawei-féle csodákra gondolni. De az elég szomorú, hogy egy 40-50 ezer forint között megkapható telefonnal ilyen problémák vannak. Itt gondolok elsősorban a gyenge processzorra és a kevés memóriára.
[ Szerkesztve ]
-
-
Depression
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest