- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz duda1978 #44700 üzenetére
"Valszeg nem a telefonodban van a hiba."
Nem értem a következtetést. Úgy tűnik, hogy mindegy, mi van a telefonján, a Wi-Fi akkor is szakadozik. Ez alapján inkább hardveres probléma a gyanús, tehát a telefon a hibás (pontosabban annak egy része). Vagy a "nem" szócska véletlen volt?Sk8erPeter
-
Quantum86
csendes tag
válasz duda1978 #44700 üzenetére
Eddig minden ROM-ot csak a pontos leírás szerint raktam fel. Nem csak erre, több telefonra is. A TWRP-t is csak leírás alapján tettem fel, mégis beragadt a Samsung logóba. Több forrásból töltöttem le hozzá Odin-t és TWRP-t! Az AOSP pedig naponta legalább kétszer újraindult, a Carbon és a stock ROM nem, de egyiken sem ment a wifi rendesen (az AOSP-n sem). Továbbá nem pakoltam tele a telefonomat mindenfélével, egy Wifi Analyzer-t telepítettem csak.
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Anyum a mai napig egy ilyen készüléket használ már 2 éves is elmúlt. Az utóbbi időben egyre több hibája van melyek a következők:
- beállítások (egyéni csengőhangok) eldobása,
- random reboot,
- fekete képernyő a tárcsázó helyett,
- rohadt lassú, Clean Master folyamat jelez vagy a RAM vagy a processzor miatt.Gyári 4.1.2 van rajta. Teszem hozzá ami biztos hiba, hogy beégett a kijelző.
Jelenleg nem akarja lecserélni mert szereti, én próbálom rábeszélni a cserére mert berhelni nem akarom igazán, ráadásul én már WP frontra léptem. Menthető valahogy vagy inkább új készülék?
Egy gyári beállítás vissza volt már és egy akksi kivétel kb 30 percre majd vissza.
Köszönöm a segítséget!
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Karcub
senior tag
Sziasztok!
A telefon szètszedésekor mire kell figyelni és ügyelni? -
martin555
aktív tag
válasz martin555 #44698 üzenetére
fizikailag elromlott az USB stekkerem a sok nyösztetés miatt
mindegy melyiket veszem hozzá berakom és kész?
ezeket találtam ebayen, MINDEGY hogy melyiket veszem meg és rakom be?
honnan tudom melyik való hozzá ? K5? Y5? Q5? egyéb? ha kinyitom meglátom?
http://www.ebay.com/itm/K5-Charger-Port-Micro-USB-Connector-Flex-Cable-F-Samsung-Galaxy-S-Advance-i9070-/321372927584?hash=item4ad351b660
http://www.ebay.com/itm/Y5-Charger-Port-Micro-USB-Connector-Flex-Cable-F-Samsung-Galaxy-S-Advance-i9070-/291284976012?hash=item43d1f0018c
http://www.ebay.com/itm/Q5-Charger-Port-Micro-USB-Connector-Flex-Cable-F-Samsung-Galaxy-S-Advance-i9070-/151470928213?hash=item23445ef155
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
Karcub
senior tag
A sim kârtya foglalatot hogy lehet leszedni?
-
törölt tag
Felraktam az xposed apk-t. Milyen modulokat érdemes felrakni a gravityboxon kívül?
-
George2
csendes tag
válasz #65388800 #44713 üzenetére
Nekem az "APM+ HU", a "Intelli3G HU", "YouTube AdAway HU" és a "Obb On SD" van még felrakva az xposed-re.
Ezeket megtalálod a Sympda oldalán magyarítva. A utolsó az hasznos a 4.4.4 AOSP ROM esetében, ha USB-ként akarod egy DVD lejátszón használni a telefont. A CM11-ben ez alapból benne van, de a AOSP-ben nincs. -
Csabi1984
addikt
Miért van az, hogy a 2.3.6-ban nem lehet törölni a T-mobil felesleges appjait?A 4.1.2-ben engedi!
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #44717 üzenetére
4.0-nál sem kell root hogy le lehessen törölni a gyári alkalmazásokat amiket a telekom rakott fel. (galaxy express) simán töröltem.
-
törölt tag
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Beadtam szervizbe a telefonom, mert bekoszolódott a kamera belülről és hamar merült. Ma láttam, hogy a munkalap szerint "főpanelt" cseréltek rajta. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogy alakul a garancia? Jól tudom, hogy mivel főalkatrészt cseréltek, újra van egy év a telefonra?
Köszi előre is! -
szeljanos
tag
-
j.gabor1954
újonc
Valakinek megvan a 2.3.6-os független repartos rom?
-
Csabi1984
addikt
-
NasCa
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha feltöltöm a telefont és 100%-os töltöttséget jelez, utána van hogy kikapcsol (vagy lefagy) és mikor visszakapcsolom már olyan alacsony töltöttségi szinten van, hogy újra kell tölteni az akksit?
Ja és nézem batterydoctorral az akku állapotát és Jó-nak írta.
[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem két kérdésem az AOSP-vel kapcsolatban.
Az egyik: hogy tudnám a hátlapon lévő ledet ki-be kapcsolni. JB-n volt erre egy külön widget, ami ebben már nincsen, így nem tudom zseblámpának használni a telefont.
Másik: Valaki tud valami megoldást arra, hogy az olvasatlan üzenetek, e-mailek, nem fogadott hívások, stb. számát mutassa számmal az ikonokon? Próbáltam már a play áruházból két appot is amik elvileg erre valók, de egyik sem működött. Nem is értem egyébként, hogy ilyen opció hogyan hiányozhat alapból.Köszi előre is!
-
NasCa
tag
Szia!
Köszi a választ. Én még nem csináltam ROM frissítést, melyiket érdemes feltenni és van leírás arról is hogyan kell?
Hozzátéve hogy én nem használom egyáltalán játékra a telefont, csak telefonálás, viber, gmaps, gmail, meg browser. Szóval valami minél egyszerűbb és gyorsabb rom lenne a legjobb nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
GB 2.3.6 Független Romot tud valaki amiben magyar nyelv is van?
-
dosailord
tag
Sziasztok!
Próbálta valaki a novafusion-os CM ROM-ot? 4.4.4-es, én nagy megelégedettséggel használom. A végletekig lehet finomhangolni a működést, és nagyon gyors is.
Előtte majd' egy-másfél évig Acef romjai voltam a telómon, szintén nagy megelégedettséggel. Ezúton is köszönöm!Még szó nem nagyon esett itt róla (remélem nem tiltott) de egy próba erejéig érdemes feltenni: [link]
Kíváncsi lennék másnak mi a véleménye erről a ROM-ról.
Továbbá nekem a hivatalos FB és Messenger appok minden ROM-on nagyon lefogták a működést az utóbbi pár hónapban. Érdemes ezek nélkül megnézni, pl. a hivatalos Lite nekem bejött, megoldható vele majdnem minden, és egyben van az üzenetkezelés is és nem érződik a jelenléte.
-
terra052
őstag
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok lehet, hogy a kérdésem hülyeség A telefonokban levő aksinak van olyan funkciója ami megjegyzi a használatot? Édesanyámnál a telefon kölcsön volt adva és azt tapasztaltam jobban merül mint amikor nálam volt
-
mateglaj
tag
Sziasztok.
Egy ideje már a Sami OS-t használom, egész jó, de váltani szeretnék..
Nektek melyik rom-ok váltak be? -
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
A telómon (NFC-s I9070P) az Acef-féle, 4.1.2-höz készített Fmod ROM van fent.
Meg szoktam osztani a mobilnetet a laptoppal (tethering, portable hotspot), amikor nincs más elérhető netkapcsolatom (pl. Balatonon vagyok).
Már régóta tapasztalom azt a jelenséget (újrahúzás előtt és után is), hogy ilyenkor (csak ilyenkor, ha megosztom!) egy darabig tök jól tudok netezni a laptopon, majd egy idő után megszűnik a zzzinternet a telón - ilyenkor a megoldás egyszerűen annyi, hogy kikapcsolom a mobilnetet, majd visszakapcsolom, és hirtelen megint minden rendben, ismét csak egy darabig. Rohadt bosszantó, fogalmam sincs, mitől van, és csak akkor tapasztalom a jelenséget, amikor megosztom a mobilnetet (ilyenkor persze a telón sem tudok netezni). Túl sok logikát nem tudtam felfedezni benne.
Ti tapasztaltatok már hasonlót? Nincs valami tippetek?Nemrég egyébként újrahúztam a telefont repartos GB+JB után, mert kipróbáltam az AOSP 4.4.4-et, de sajnos az NFC-s I9070P-n nem működik - gondolom kéne némi módosítás még hozzá, de őszintén szólva nem volt kedvem megkeresni a megoldást, már ha készült hozzá. Szóval az sem lehet gond, hogy ezeréves a rajta lévő ROM.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Balathruin
veterán
válasz Sk8erPeter #44740 üzenetére
A legtöbb ROM menni fog a tee forder patchel, csak simán a ROM után fel kell rakni. NFC nem lesz, de minden más működni fog.
-
demars
addikt
Hello!
Gariztatás miatt feltennék egy gyári romot nfc-s vodás telcsire... Még anno én tettem rá nekik JB-t de nem emlékszem, hogy mivel vették... Gariztatáshoz mit tegyek fel? Van repartos GB-m, ehhez való... ezt is leszedtem még anno... Ezzel elvileg minden visszaáll és mehet vissza ugye?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Balathruin #44741 üzenetére
Igen? Köszi, akkor majd ráérős időmben lehet, hogy így megpróbálom megint az AOSP 4.4.4-et, hátha megy NFC-s Advance-en is. Igazából még nem néztem bele, hogy mit csinál a tee folder patch. Tényleg, mit csinál?
És az eredeti kérdésre esetleg valami ötlet? Vagy nem szoktad használni az internetmegosztást?
(#44742) demars:
"Még anno én tettem rá nekik JB-t de nem emlékszem, hogy mivel vették"
Hát akkor gondolom GingerBreaddel.
Amúgy Acef cikkjében benne van a visszaállítás is, de alapvetően igen, a repartos GB jó kiindulás, a többi esetleges lehetséges lépés - már ha egyáltalán kell - Acef blogjában le van írva.Sk8erPeter
-
Acef
addikt
válasz Sk8erPeter #44743 üzenetére
Bluetooth-on oszd meg (ha teheted), úgy elvileg nem szakítja meg.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Köszi. Feldobtam a repartos gb-t... holnap viszik vissza. Van már másik telefon helyette... Vettek egy szifont!
Ezzel nem tudom, hogy mit tudnak csinálni... De még garis. Hátha kapnak helyette valamit, vagy jóváírják a számlán, vagy ilyesmi... De ez már az ő dolguk!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Balathruin
veterán
Néhány fájlt cserél, szerintem a modemhez tartozókat, mert tee nélkül nincs hálózat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg? Na így még nem próbáltam, de adok neki majd esélyt, ha szükség lesz rá, és köszi!
Ezek szerint Te is tapasztaltad a problémát, hogy egyből beugrott az ötlet?(#44746) Balathruin:
Értem, köszi! A hozzá tartozó forráskódot egyébként nem találtam, ezt vajon meg lehet találni valahol? Csak kíváncsiságból néznék bele.Sk8erPeter
-
Acef
addikt
válasz Sk8erPeter #44747 üzenetére
Nálam nem volt, nem használtam, de régebben olvastam itt egy-két hsz-t, és úgy rémlik, hogy ez volt a megoldás
[ Szerkesztve ]
-
MaxTorque
tag
válasz Sk8erPeter #44747 üzenetére
Nekem is a P-s verzió van, és a libteefolder flasheléssel tényleg mindent fel lehet rakni.
Más: hol érdemes új akkumulátort venni itthon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest