- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz CoolBoy323 #4893 üzenetére
optikai stabilizátor.
az nagyon kéne... tényleg kb az egy bajom.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz lócitrom #4894 üzenetére
sztem kizárt. Poco is low cost modell. 5G legkorábban övőre, ha snapiban integrálva lesz.
átlagusert számára amúgy nem az lesz az előrelépés 5Gnél, hogy mégnagyobb adatátviteli sebesseég, hanem, hogy alacsonyabb ping, lag, garantált szolgáltatás.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lócitrom
őstag
válasz Dare2Live #4902 üzenetére
számomra világos mire jó. igazából a user is többnyire csak közvetett módon fogja használni főleg. de jól látszik, hogy ez is egy spórolási tényező.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
gzbotii
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4893 üzenetére
Gondolom OIS, optikai képstabilizátor
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
D4ni
őstag
válasz Balzak83 #4906 üzenetére
1080p 30fps-nél még oké is(kivéve kevés fénynél, akkor jobban látszódik a korrekció). Viszont afölött nem megy, pedig lenne rá igény úgy hiszem. Természetesen ennyi pénzért nem várok el OIS-t, ezért is "vettem" meg, viszont dicsérendő a 4k 60fps utólagos támogatás(ráadásul igencsak jó minőségben).
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
Dare2Live
félisten
válasz Balzak83 #4906 üzenetére
Én S7ről jöttem... Poco majd mindenben jobb, de videoban de még fotón is nagyon érezhető az OIS hiánya. Fotók vagy bemozdulnak vagy tiszta zaj, videoknál nagyon komoly EIS mellett a minőségromlás.
A kemény, hogy a feleségem kiszúrja, hogy mért lettek sokkal rosszabb minőségűek a gyerekről készült fotók/videok... hát ezért.
Nálam emiatt ~1éven belűl poco le is lesz cserélve S10et is megvettem volna de könyörgöm 300k+ért ne csak főkamerába rakjanak OISt hanem telébe is.... szóval ha poco F2ben lesz OIS instant get.
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
válasz Balzak83 #4896 üzenetére
Hát igen a K20pro 26 nap múlva már kapható potom 500 dollár.
De aki azért akar telefont váltani mert abban 3 kamera van és talán stabilizátor, az nem járna jobban ha venne egy kompakt fényképezőt féláron, amiben 110% hogy van stabilizátor és 20-30x-os optikai zoom.
(és akár 8-10 évig is lehetne használni.)[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Toth_Jani #4910 üzenetére
arra van a D600 + Nikor 70-200.... képminőségben teljesen más dimenzió.
De a képek 70% mobillal készül. Az mindig ott van kéznél. Játszótér, bolt, balaton... mindig.
@power: mi 9ből kihagyták 8ban még volt...? Hát pedig köv mobilomban lesz. max akkor nem lesz xiaomi. Sajnálni fogom mert nem mindegy, hogy 100-150K vagy 300+.
[ Szerkesztve ]
-
Alonso69
senior tag
Lehet,hogy nem is lesz K20Pro Globál verzió [kép]
Xiaomi 14
-
Balzak83
senior tag
válasz Dare2Live #4908 üzenetére
Az OIS önmagában még nem garancia arra, hogy egy fotó bemozdul-e vagy sem. Beltérben, rossz fényviszonyoknál nyúlik a záridő, és maga a téma is elmozdul, főleg a már említett gyerek fotók. LG telefonjaim voltak korábban, G3 G4 G6, mind OIS-al, az azokkal készült a beltéri képeket nem mutogatom sehol. Hozzá kell tennem, auto beállításon, a manual mód más téma.
-
Dare2Live
félisten
válasz Balzak83 #4914 üzenetére
Nem garancia de statikusabb témánál 3-4stop az irtózatosan sok főleg mobil szenzorméretnél. ISO200 helyett egy ISO800/1600 itt azt jelenti, hogy zajtenger/vízfestmény. videonál detto.
-
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Nem vagyok nagy telefonguru,root nélkül használom a telefont.Lenne egy olyan problémám,hogy telefonálás közben a hívott félnél visszhangzik.Mit lehetne ezzel kezdeni?Találtam egy ilyet,de hogyan kell ezt felrakni?Ez a rom van a telefonomon:Version: V10.3.4.0.PEJMIXM (MIUI10) -
e90lci
senior tag
Köszi srácok a tippeket.Azt hiszem megvárom a global stabi rom-ot.Azért kipróbálom amit írtatok.Mégegyszer ezer hála!
-
-
PowerBuldog
veterán
válasz twollah1976 #4925 üzenetére
Van benne nfc. K20 pro ban van legalábbis
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
NemMo
őstag
válasz PowerBuldog #4929 üzenetére
Az kemény! 180 ropi. Akkor előbb vagy utóbb jönn ide itthoni üzletbe is
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Másnál minden oké a play áruházzal?
10.3.4. a rendszer. Sem indiai, sem magyar régión nem akar appot frissíteni. Keresésben szerver hiba üzenetet kapok."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
Ricardo
titán
válasz sebijani1982 #4933 üzenetére
Nálam rendben van.
-
memoril
aktív tag
válasz sebijani1982 #4933 üzenetére
Nálam is minden rendben müködik !
-
Darth_Revan
veterán
válasz PowerBuldog #4929 üzenetére
Hát nem tudom...220.000 Ft-ert adják es kínai bolthoz szóló garanciával egy ilyen tudású telefont?
Van akinek megéri ?Akkor már inkább az új ZTE európai garanciával, snapdragon 855+8gb ram-al es 90 hz-es amoled panellel 165.000 Ft-ert.
Sőt, 220.000 Ft-ert ha már szórni akarom a pénzt akkor inkább picit megtoldanam és Oneplus 7 Pro-t vennék 9T helyett
Vagy van olyan Xiaomi fan akinek mindenáron 9T kell és inkább 55.000 Ft-ot rafizet a kevesebb tudású 9T-re, minthogy ZTE-t vegyen ?
[ Szerkesztve ]
-
Fezoka
tag
válasz Darth_Revan #4936 üzenetére
Melyik ZTE-ra gondolsz? SD855-el én csak az Axon 10 pro-t tudom.
-
PowerBuldog
veterán
válasz Darth_Revan #4936 üzenetére
168e. De értem amit mondasz.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Darth_Revan
veterán
válasz PowerBuldog #4938 üzenetére
De lehet más nem erti
168.000 Ft az nettó ár.
Az oldal szerint hong kongi raktárból küldik és mivel az EU-n kívül van, ezért az AFA köteles. 27% áfa és postai kezelési költséggel simán kijön a 220.000 Ft.A vám mostanában pedig minden kínai csomagot megfog, meg azt is aminek megpróbálnak vamcsalast elkövetni és szándékosan 10.000 Ft alatti értéket írnak a dobozra.
De ha hibásan írja a bolt és valójában EU raktárból küldik és tényleg 168k, meg akkor is a fenti ZTE mellett sem a legtutibb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
memoril
aktív tag
Szerintetek melyik a jobb rom a Stable vagy a Developer ? Nyitás nélkül is fel lehet ezeket tenni illetve cserélni ? gondolom innen : [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Fezoka
tag
válasz Darth_Revan #4939 üzenetére
Köszi!
Közben megtaláltam. -
Dare2Live
félisten
válasz gekkoXT #4916 üzenetére
Igen ha felrakod az érzékenységet (ISOt) jo magasra csökken a záridő és nem fog bemozdulni. Cserébbe jön a vízfestmény vagy/és zajtenger.
"Attól hogy van OIS, még nem fogja az automatika lentebb tartani az ISO-t."
Ez az OIS lényege. Ha van jóval magasabb lehet a záridő. Az OIS nélküli ökölszabály reciprok szabály helyett annak 3-4*. Az azt jelenti (persze azonos fényerő mellett), hogy 3-4*alacsonyabb lehet az érzkenység.
plda kedvéért hátha úgy meglesz a lentebb említett D600 70-200 VR esetén obit 200mmre kitekerve ha nincs OIS akkor 1/200on lehet a képet meglőni (ez az un reciprokszabály) VRt (VR Nikonnal OIS) bekapcsolva 1/50on. F2.8 mellett uazon képnél VR (VR =OIS) ISO200 tartozik (D600nál ez ~0 zajt jelent) míg VR nélkül ISO3200. És ISO 3200 már egy D600nál is zajos. Azt meg had ne mondjam milyen egy 1/3"as képminősége ISO3200ön. Vízfetményel kevert zajtenger. na ennyit számít az OIS.
videonál is legalább ekkora a difi. Lesz időm egymás mellé rakok egy F1et meg egy 3+éves OISes mobilt. Hiába sokkal jobb az F1 érzékelője egyszerűen elhasal mert a másikban ott az OIS.
-
Balzak83
senior tag
válasz Dare2Live #4946 üzenetére
Ez mind tök jó, de ezzel a mondatoddal akkor sem lehet egyet érteni:
A kemény, hogy a feleségem kiszúrja, hogy mért lettek sokkal rosszabb minőségűek a gyerekről készült fotók/videok... hát ezért.
A minőségromlás gondolom beltérben vagy átlagosnál rosszabb fényviszonyok között jön ki. Te az OIS-ra fogod a hibát. Én meg a záridőre. És a kettő nem függ össze. Mert hiába van stabi a gépedben, ha olyan hosszú a záridőd, hogy a gyerek dementornak látszódik a fotóidon, mert mire összeszedi azt a minimál fénymennyiséget az optikád, addig kiszalad a képből.
Ahol tényleg számít az ois, az a videó, illetve az éjszakai képek ahol nem bírod kitartani a géped anélkül, hogy ne remegne bele a kezed. A gcam egyébként nagy segítség ebben, a nightsight nagyon megdobja a fotók minőségét. -
elod22
senior tag
Ti tapasztaltatok olyant, hogy a Gcam nem készíti el a fotót, ha kiveszem a HDR-t? Ez vajon mitől lehet?
-
bostone
addikt
Fotók, videók terén az a lényeg, hogy a felhasználó elégedett legyen az eredménnyel.
Manapság nem okoz nehézséget megtalálni a megfelelő készüléket. Ilyen szintű felhozatalra nem is emlékszem a hagyományos mobilok korából.
Talán a sonyericsson vagy a nokia tűnt ki anno, aki emlékszik a k vagy az n sorozatra.
Nekem alap romon, gyári alkalmazással is meglepetés okozott a poco.
Persze, lehet én vagyok túl igénytelen, bevallom sosem volt fényképezőgépem vagy videokamerám.
És nem is lesz, ha folytatjuk a hagyományokat.
-
Alonso69
senior tag
Sziasztok.
Hátha valakit érdekel Oxigen OS 6T [link]
Minden tökéletes és működik benne,pár napig használtam,
aki megunta a Miui-t és custom ROM-okat,annak bátran ajánlom.
A szerző sajnos előbb az XDA-n szüntette meg projektet,most meg a Telegramon is , pénzt kért a ROM -ért, de rosszul sült el.
Telepíteni csak a ROM-ot kell és a DFE-t Magisk-al 19.2-őt. Gaaps benne van.Xiaomi 14
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest