- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
GéBé
tag
válasz UberMutant #15450 üzenetére
A kettesben lévőt használja jelenleg
-
vitezlejszlo
őstag
Pont azért, amiért ha cpu-t cserelek a gépemben mondjuk Core i5-rol Core i7-re még nem kell újra telepítenem semmit. Szigorúan a SOC-ra értve. Persze wifi driver modem driver stb stb, de azért mégiscsak egy nyamvadt linux van alatta, ott meg azért annyi az új HW elemek támogatása, hogy kb befordítgják a kernelbe a driverét, oszt jónapot.
Szeretném hinni, hogy csak ennyi. Pesze én nem értek hozzá, csak lövöldözök a vak éjszakába
-
sto1911
veterán
Hulyeseg.
Settings > Sim Cards > Preferred SIM for cellular data. Itt kivalasztod melyiken akarsz mobinetezni. Termeszetesen a mobilnetet magat tudod kapcsolni ki/be.
-
félisten
válasz #16820480 #15448 üzenetére
A Z5 az jövőre már 2 éves lesz...
Bocsi, de ezzel az erővel Oneplus 3 jövőre meg egy éves lesz, jajj.
Én csak arra akartam rámutatni, hogy az adott árkategóriában versenyképes készülékeket lehet azért találni, amire van CM14.1.Nekem az egyik legfontosabb szempont a használható szoftver, amiben nincs gyártói bloatware, meg nem írják át az Android alapelveit csak azért, mert csak.
Én értem és megértem ezt a dolgot, de a probléma onnan indult ki, hogy mit választasz helyette. A páromnak most jött meg a Huawei P9-ese, erre is van CM14.1 már például. Ne mond már, hogy jajj, annyival gyengébb, hogy nem is jöhet szóba...
Csak jelenleg a középkategória Snapdragonból még 28nm-en megy, ami eléggé elavult.
Szigorúan szvsz, de ahogy nézegetem a telefonok spec.jeit, egyre inkább hajlok arra, hogy nem látni annyira a SoC-oknál a csíkszélesség csökkenéséből fakadó alacsonyabb fogyasztást. A legnagyobb fogyasztó a képernyő általában. Pont ezért tétel a Sceen On Time. De még az se annyira, hiszen alacsonyabb fényerő mellett néha a SOT jelentősen nőhet, tehát az igényektől függ a dolog.
Érdemes megnézni, hogy pár éve a 2000mAh-s aksis telefonok átlag feletti képernyőidőt tudtak (Samu Galaxy S2-ben 1650mAh-s volt, miközben a SoC 45nm-es csíkszélességű gyártástechnológiás...), ma meg már a 3000mAh-sok is csak átlagot hoznak csak.
Nem azt mondom, hogy nincs előnye a 20/14nm-es gyártástechnológiának, inkább azt, hogy nem olyan látványos, mint sokan azt gondolják, és a Qualcomm ért annyira a témához, hogy nem ok nélkül nem hozta le a 14nm-es csíkszélességre a középkategóriás SoC-okat.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Igen, jövőre 1 éves lesz az OP3, ezért merül fel, hogy lecserélje az ember, de nem egy még régebbi modellre Érted... És a Z5 sajnos nem értékelhető alternatíva, pont a SoC miatt. Egyik barátomnak van, folyamatosan panaszkodott rá (pedig nála nagyobb Sony fant nem ismerek), hogy használhatatlan, mert túlmelegszik egy kis fotózástól, netezéstől, és egyszerűen kikapcsol a telefon
P9-re CM14.1? Hol? Én az XDA-n csak unofficial 13-at látok rá, de ha használható 14.1 van rá, akkor ne tartsd magadban... De még mindig egy 180 ezres telefonról beszélünk a 125 ezressel szemben, ráadásul a Huawei árai is jócskám mennek fel. Amúgy is kb 2-3 Huawei telefonról tudok, amikre van official CM, és azok mind a SD változatok voltak, Kirinre nem fejlesztenek tudtommal.
A jelenlegi teljesítmények mellett a kisebb csíkszélesség inkább a hődisszipációnál fontos. A SD615-tel szerelt telefonom is úgy tudott melegedni szegény, pedig csak tétlenül ült a zsebemben. A 820 nagyobb teljesítményre képes, és kevésbé melegszik, mint az. Bár igaz, hogy a múlt évi szériája ritka pocsékra sikerült a Qualcommnak.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Az érdekes, mert nekem a kettesről megy a mobilnet
Szerk: már megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16820480 #15457 üzenetére
P9-re CM14.1?
Sorry, teljesen igazad van a P9 + CM14.1 kapcsolatáról, én csak a listán láttam, amely szerint 'will get CM14.1'...
De még mindig egy 180 ezres telefonról beszélünk a 125 ezressel szemben
Most fizettem a egy P9-esért 129.400 Ft-t (mobilcorner.hu)...
@PistiSan: Nálam (majd, ha megjön) egy Nexus 4-est vált a Oneplus 3T. Én úgy számolok, hogy ha csak be nem döglik (ajánlom neki, hogy ilyet ne csináljon), akkor 4 évet ki fog húzni...
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz #16820480 #15457 üzenetére
Igen, jövőre 1 éves lesz az OP3, ezért merül fel, hogy lecserélje az ember, de nem egy még régebbi modellre
Nem tudom te hogy vagy ezzel, de én a sokkal sokkal gyengébb telefonjaimat sem cseréltem évente, nem hogy az OP3-mat, szerintem ez a telefon engem 4-5 évig is kiszolgálhat majd.
-
törölt tag
Akkor ezek szerint jól lement az ára fél év alatt, én nyáron néztem, akkor még 180 volt. De mondjuk érdektelen, amíg EMUI fut rajta
PistiSan: Tapasztalatból mondom, hogy nálam semmilyen telefon nem szokott egy évnél tovább maradni, ha nagyon jó (és nincs alternatíva), akkor másfél évet is kibírhat esetleg. 4-5 év múlva már bőven nem lesz rá szoftveres támogatás sem, még talán a közösség által fejlesztett dolgok igen, de nem valószínű, hogy az akkori droid jól fut majd ezen a hardveren.
Szerintem majd olyan jövő ősszel, vagy max télen fogok keresni utódot. -
félisten
válasz #16820480 #15461 üzenetére
4-5 év múlva már bőven nem lesz rá szoftveres támogatás sem, még talán a közösség által fejlesztett dolgok igen, de nem valószínű, hogy az akkori droid jól fut majd ezen a hardveren.
Szigorúan szvsz, de én mást tapasztalok. Motorla Defy-ket használtam 2010-től 2014-ig, voltak custom ROM-ok végig, és az 512MB RAM csak a Facebook esetében számított a végén kevésnek. Most Nexus 4-esem van, 6.0.1-es Droidra épülő ROM van rajta, biztonsági frissítés 2016 márciusi. Azért csak akkori, mert azóta lusta voltam frissebb ROM-ot rárakni, pedig opció lenne rá. Teljesen használható, igazából a 8GB belső és nem bővíthető tárhely, ami limitálja (ezért is rühellem azokat a telókat, amelynek nincs SD kártya támogatása, és emiatt voltak kicsit fenntartásaim a Oneplus 3(T) kapcsán is).
Nehezen hinném el, hogy négy év múlva a 6GB RAM és a Snapi 820 / 821 annyira kehes lesz, hogy az akkori Android-ot ne futtassa el egy Oneplus 3(T). Még viccnek is rossz ilyesmit feltételezni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem azt mondom, hogy rossz telefon lesz majd 4 év múlva, de ahogy fejlődik az ARM platform jelenleg, simán lehet, hogy akkorra olyan technológiák jönnek be, amik miatt már nem fogod megkapni érdemben az új funkciókat. Ahogy most is volt, hogy a SD801 talán nem kapott meg valami titkosítási funkciót, mert nem bírja az a hardver, pedig csak 3 éves.
Vagy esetleg új API-kat nem kap majd meg, mint egy esetleges új kamera, vagy ujjlenyomatos API, és hasonlók. Aztán lehet probléma még, hogy a SoC driver támogatása nem kerül az újabb rendszerbe át valamiért, ezeket nem lehet előre tudni.iOS frissül ugye 4-5 évig, de a régebbi modellek rendre már csak a verziószámot kapják meg szinte a frissítésből, sokkal többet nem. Lehet mondani, hogy mert az egy eleve rosszul tervezett cucc volt, de például első generációs N7-re már az 5.1 is alig ment fel, úgy akadt, hogy rossz volt nézni, aztán tettem rá AOSPA 6.0.1-et, az jobb volt valamivel, de az is már nagyon zsákutca, pedig az is csak 4 éves készülék idén. A 4-5 évet úgy értettem, hogy lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem igazán, vagy nem túl használható formában.
-
Gabbbb
senior tag
Pl. a Galaxy s2 még most is egészen használható, mondjuk egy KitKat rommal. Egyetlen probléma, hogy 1 giga ram nem elég ma már a webhez, adblokkolóval sem, de az OP3 6 giga ramja elég lehet 5 év múlva is, kis kompromisszumokkal. A probléma inkább az, hogy az akkumulátor és az Amoled kijelző is elöregszik.
-
PistiSan
addikt
válasz ittakary #15449 üzenetére
A szállítási időket nem nagyon szokták figyelembe venni, én anno 5 hetes rendeléssel rendeltem, utána már lehetett 3 héttel később, 2 hetes idővel is rendelni. Nagyjából egyszerre kaptam meg azokkal a telefonom, akik 3 héttel utánam rendeltek.
Fura ez a stratégia a részükről. -
félisten
válasz PistiSan #15466 üzenetére
Bocsi, de nem értem...
X dátumon várható a szállítmány beérkezése.
X-5 hét esetén 5 hetes rendelés fog értelemszerűen ott szerepelni.
X-2 hét esetén 2 hetes rendelés fog szerepelni.
X dátum: a szállítmány beérkezik, a rendeléseket feldolgozták, és a te rendelésed a sorban hiába volt előrébb, még aznap feldolgozták azon rendeléseket is, ami a tied után 3 héttel futott be. A DHL-nek még aznap átadják mindet, és így egyszerre kapjátok meg.Ez nem stratégia, egyszerűen a logisztika így működik....
[ Szerkesztve ]
-
kentucky
őstag
Na megjött a Kapaver tok amit rendeltem. 10 nap alatt megérkezett. Nagyon minőségi cucc, ajánlom mindenkinek.
-
PistiSan
addikt
Nagy akkor példával élve.
Mondjuk én megrendeltem Szeptember 1-én az enyémet, ekkor még 4 hetes szállítási idő volt kiírva, ez kb 2 hétig nem is változott.
Utána a 3. héttől már 2 hetes szállítási idő volt kiírva a frissen vásárlóknak.Tehát hibába rendeltem én meg Szeptember 1-el a telefont, más meg mondjuk 15-el, végül egyszerre kaptuk meg a telefonokat, ugyan olyan típusú szürke OP3 telefonokról beszélek.
Ekkoriban volt az is, hogy néha 1-1 órára megjelent a webshoppban az arany színű készülék is, ők meg kb 3-4 nap alatt kapták meg rendelés után a telefonokat.
Heteken keresztül 5 hetes rendelési idővel lehetett csak vásárolni, a végén a 3T megjelenés előtt játszották el a 2 hetes szállítást.
-
vitezlejszlo
őstag
URSTN!!!
Láttátok a béta N-es linkjet, meg a híreket?
[ Szerkesztve ]
-
rollerk
tag
válasz vitezlejszlo #15472 üzenetére
Linket osssszz, ne kérdezd!!
-
törölt tag
Nem. Voltak ilyenek?
-
t181
senior tag
Bárcsak
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
kentucky
őstag
nincs semmi, nyugi mindenki
-
Rick4
félisten
Ezt erősíti az is, hogy nyáron rendelve kishazánkba a gyorsposta is ugyanakkor hozta volna, mint az ingyenes. Kíváncsi lettem volna, az 5 hetet várakozóknak mit írt ki a gyors szállítás esetén..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Feltettem az előbb én is a 14.1-es CM-et. Eddig teljesen jól megy, csak két hibát találtam az általam használt appoknál:
- Google Camera nem megy, FC-t dob (cache meg egyéb törlés nem segít sajnos), a gyári CM kamera tökéletesen működik.
- Cortana dobott egy FC-t a rendszer indulásakor, de annyira nem használom sokat, így inkább egyelőre leszedtem.
- Pico TTS dobott egy FC-t, de amúgy ez nem befolyásol nálam igazán semmit.Ezen kívül amúgy minden működik, Inbox, Gmaps, Yahoo mail, WeChat, WhatsApp, Messenger Lite, Hangouts, Twitter, Shuttle+ Music, Press, HERE, Google Photos, Solid Explorer, Swype...
Telepítéshez a korábban linkelt TWRP 3.0.2-1.28 verziót tettem fel először, aztán egyből reboot to recovery, wipe system, cache és dalvik, CM14.1 telepítés, Gapps 7.1 telepítés, még egy dalvik és cache wipe (mert miért ne), aztán reboot.
-
Keneseij
tag
-
lowzor
veterán
Választhatok, hogy cseréljék az OP3-am vagy adják vissza az árát. Szerintetek? Azért félek cseréltetni, mert szerintem már csak visszaküldöttek lehetnek belőle.
[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
nagyito88
aktív tag
válasz lowzor #15481 üzenetére
Ha szeretnél OP3 készüléket, akkor cseréltesd.
Kényesen ügyelni fognak tuti, hogy milyet kapsz.Ha pedig nem szeretnél OP3 készüléket akkor kérd vissza az árát.
VAGY ahogy már írták, szimpi a 3T akkor kérdezd meg, hogy neme cserélnék temrészetesen a különbözet ráfizetésével. Én a 3T cserét bepróbálnám.
-
kano
nagyúr
válasz metal01 #15487 üzenetére
A visszaküldött az OP3-ra vonatkozik szerintem.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
törölt tag
válasz hyperspace #15488 üzenetére
Most majd az jön, hogy a régi készülék kap prioritást, és az újat leszarják
-
kentucky
őstag
már gyakorlom az
adb sideload nougat.zip
beírását -
pampika
őstag
válasz vitezlejszlo #15491 üzenetére
majd kimentek és azóta az "éles" nevű kocsmában sörözgetnek nagy vígan
-
oba
addikt
Amúgy miért is várjuk _ennyire_ a Nugátot? Csak azért mert nincs semmi kritikus hiba a mostani romban ami miatt ennyire türelmetlennek kéne lenni Szerintem
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Tibko8
senior tag
Tudod mennyire idegesítő úgy használni egy olcsó "sz@r" kínai telefont hogy minden rendesen működik nem fagy nem akadozik nem tölt újra semmit egy hét után sem? De még a béta rendszer is stabilabb a "tacsvíznél"
Kell egy kis izgalom a minden napokba. Amikor azt mindhatom húú mindjárt eldobom ezt a ...
[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest