Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz #16820480 #15448 üzenetére

    A Z5 az jövőre már 2 éves lesz...

    Bocsi, de ezzel az erővel Oneplus 3 jövőre meg egy éves lesz, jajj. :)
    Én csak arra akartam rámutatni, hogy az adott árkategóriában versenyképes készülékeket lehet azért találni, amire van CM14.1.

    Nekem az egyik legfontosabb szempont a használható szoftver, amiben nincs gyártói bloatware, meg nem írják át az Android alapelveit csak azért, mert csak.

    Én értem és megértem ezt a dolgot, de a probléma onnan indult ki, hogy mit választasz helyette. A páromnak most jött meg a Huawei P9-ese, erre is van CM14.1 már például. Ne mond már, hogy jajj, annyival gyengébb, hogy nem is jöhet szóba...

    Csak jelenleg a középkategória Snapdragonból még 28nm-en megy, ami eléggé elavult.

    Szigorúan szvsz, de ahogy nézegetem a telefonok spec.jeit, egyre inkább hajlok arra, hogy nem látni annyira a SoC-oknál a csíkszélesség csökkenéséből fakadó alacsonyabb fogyasztást. A legnagyobb fogyasztó a képernyő általában. Pont ezért tétel a Sceen On Time. De még az se annyira, hiszen alacsonyabb fényerő mellett néha a SOT jelentősen nőhet, tehát az igényektől függ a dolog.

    Érdemes megnézni, hogy pár éve a 2000mAh-s aksis telefonok átlag feletti képernyőidőt tudtak (Samu Galaxy S2-ben 1650mAh-s volt, miközben a SoC 45nm-es csíkszélességű gyártástechnológiás...), ma meg már a 3000mAh-sok is csak átlagot hoznak csak.

    Nem azt mondom, hogy nincs előnye a 20/14nm-es gyártástechnológiának, inkább azt, hogy nem olyan látványos, mint sokan azt gondolják, és a Qualcomm ért annyira a témához, hogy nem ok nélkül nem hozta le a 14nm-es csíkszélességre a középkategóriás SoC-okat.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák