- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
válasz Arthuro_Adam #1251 üzenetére
A BT lenne a legjobb, de nem találtam olyat a DHD-ban, hogy csoportodan lehetne küldeni a névjegyeket.
Azt értem, hogy az N9 felajánlja, de hogy a DHD-m mit reagál majd nem tudom.
Mind1 majd lesz valahogyiPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
Navigált már valaki hosszabb ideig (1-2 óra folyamatosan) a telóval? Mennyire szippantja az akksit? Azért kérdezem mert nekem a kocsiban van direkt a telónak tartó meg töltő ha navigálok kell vele, de mivel az N9-nek a tetején van a tőltő csatlakozó így nem biztos hogy kényelmes lenne tőlteni a kocsiban.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
BobTail
őstag
Újabb észrevételem van, bejövő híváskor nem találja egyből meg hogy ki hív a telefonkönyvből, és csak számot ír ki egy pár másodpercig, majd megjelenik a név; illetve ehhez a számhoz tartozik egy másik csengőhang és nem is azzal csörgött. Valaki más is tapasztalt hasonlót, és esetleg tud rá vki megoldást, praktikát, stb?
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz BobTail #1256 üzenetére
Ilyen velem is előfordult, de mindig csak az első hívással, miután bekapcsoltam
Olyan, mintha az első hívásnál tölt be a háttérbe dolgokat, onnantól jól működik, de ez a probléma sem fordul elő minden alkalommal.Navigáció: Nekem már ment egy-két órát, de töltőn volt. Tartó elforgatása vízszintesbe?
-
jacis
nagyúr
válasz Arthuro_Adam #1257 üzenetére
Eddig mindig állítva használtam a tartót, mert máshogy nem is lehetett (fix volt). Most tönkrement majd akkor olyat veszek ami forgatható.
A navi jó? Volt aki panaszkodott rá...iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
MHL kábellel is át lehet vinni a képet a TV-re a telóval vagy csak a sima jackdugos megoldással?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
manokaki
addikt
valaki le tudná irni melyik FW a leguljabb amit fel is lehet telepiteni az N9-re ?
Melyik volt rajta és mi lett belőle ( a pontos megnevezésére gondolok )Köszönöm..
Attila
Attila
-
enekes19sve
csendes tag
Sziasztok!
Pár napon belül belépek a Nokia N9 es táborba, de lenne egy kérdésem, a készülék, csak micro sim kártyát fogad, vagy megy rendes méretűvel is?
-
válasz enekes19sve #1265 üzenetére
Csak microSIM-mel megy, nem tudod beletömni a nagyobbat
“All nothings are not equal.”
-
válasz enekes19sve #1267 üzenetére
Persze. De minta nélkül ez elég körülményes, én a célszerszámmal kivágott SIM maradványával csináltam már sikeres műtétet, de úgy ex-has nehéz. Valamelyik szolgáltató ingyen is kicseréli amúgy.
YouTube-on találni útmutatókat, meg biztosan lehet nyomtatható sablonba is belefutni.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzy
aktív tag
Telenor és T-mobile ingyen cseréli, ha náluk veszed a telefont, Telenor még akkor is ingyen cserél, ha nem ott veszed, de:
-két évnél régebbi a SIM kártyád
-régi tipusú kártyád van (amelyiken még nem lehetett 250 nevet tárolni, csak max. 160-at)
-programhibás a kártyádT-nél nem tudom a további feltételeket, Vodafone-nál meg végképp, nézz szét a honlapjaikon.
-
KKoppány
csendes tag
Nekem van nyomtatható sablonom is. Egy kétoldalú ragasztószalag, egy vonalzó és egy alkoholos filc kell hozzá. No meg egy olló, és egy határozott kéz.
Én két számot használok, mindkettő mikrosiítva van. A vesztelnél vettem hozzájuk adaptert (100 forint/darab), így bármilyen telefonhoz tudom használni. (Igaz, egyszer egy BlackBerry Torch-ba beletörtem... )
-
jacis
nagyúr
Sziasztok ha minden ok akkor a hétrn nekem is megjön a noccsia
A kérdésen az lenne, hogy ha egy 64gb-os nem magyar piacra szánt verzióra ruházok be akkor abból milyen hátrányaim származhatnak? ( az egy év bolti garin kívűl)
Válaszokat előre köszönöm.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
enekes19sve
csendes tag
Az Alien Dalvik cuccot is lelehet tölteni valahonnét? Kint van már? Tényleg mennek vele az androidra írt programok az N9en?
-
Ufff
senior tag
Ingyen kell cserélniük. Nekem sem a Vodafone, sem a T-Mobile nem számolt fel költséget. Igaz a Vodafone-nál elsőre egy nagyobb összeget mondtak. Aztán mikor közöltem, hogy annyit nem ér az egész, akkor inkább leszek domino-s, váratlan fordulat állt elő. Ingyenes lett a csere. Érdekes dolgok ezek...
"És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝
-
válasz enekes19sve #1272 üzenetére
Nincs kinn, így nem lehet letölteni, és korántsem biztos, hogy valaha elérhető lesz. Simán juthat arra a sorsra, mint a VMware N810-re anno (most rémlett be az előbb).
Apropó microSIM, én olló helyett nagy, egyenes pengéjű konyhakést használtam: odaillesztettem a megfelelő vonalra, aztán függőlegesen megnyomtam és pukk, pontosan és szépen hasadt a műanyag.
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz BobTail #1273 üzenetére
Én T-Mobile-nál cseréltem, két perc sem volt, azt mondták, hogy ingyenes. Szerencsére megnéztem a következő havi számlát, ott volt rajta 4000 forint SIM csere. Hívtam őket egyből, de elnézést kértek, és jóváírják.
Karma: Te vagy az Alien Dalvik hivatalos szövegírója a fórumon, mindig te válaszolsz ezekre a kérdésekre
-
-
BobTail
őstag
Ez szerint nem kellene fizetnem a cseréért, mert 2 évnél régebbi sim kártyát cseréltünk... szóval ha rajta lesz a számlán, akkor megyek reklamálni!
-
Zozzy
aktív tag
válasz BobTail #1280 üzenetére
Pont ez alapján írtam, amit. A másik két szolgáltatónál nem találtam ilyen részletes leírást a csere eseteire vonatkozóan.
De a saját esetemet is leírtam már: én nem estem egyik ingyenes cserefeltétel alá, mert másfél éve cseréltetnem kellett a SIM-em programhiba miatt. Ennek ellenére, némi szelíd, de határozott reklamálás után belátták az igazamat, és ingyen cserélték. -
Caraggio
csendes tag
Sziasztok!
Van egy N9-esem és szeretnék rá fóliát tenni. Vettem is tegnap egyet a Pólusban 1500-ért, mert már nagyon féltettem. Azt mondták, hogy kiváló minőségű Japán termék. Amúgy előtte több helyen, gyakorlatilag az összes mobilosnál (a Pólusban és a Westendben is) megnéztem és ez tűnt a legjobb minőségűnek, legkorrektebb csomagolásúnak. A következő történt. Mivel ugyebár lekerekített a kijelző széle ezért nem a teljes kijelzőt takarja be, hanem a szélektől úgy 2-3mm-et elhagy mind a 4 oldalon. Sajnos ez sem jelentett megoldást, mivel így sem feküdt fel tökéletesen a fólia, a szélein körbe úgy fél centin nem akart az istenért sem odatapadni a kijelző íveltsége miatt. Gondoltam várok egy-két napot hátha rásimul, ráidomul. De nem vártam mert közvetlenül a felrakás után kaptam egy hívást és teljesen meghülyült a telóm. Elkezdett villogni, nem lehetett felvenni a hívást, nem lehetett kikapcsolni sem, nem vagy csak részben reagállt az érintéseimre. Úgy 1-2 percig még próbálkoztam vele, mire úgy döntöttem, hogy leveszem a fóliát róla. Így tettem és egyből megjavult minden. Se előtte, se utána nem produkált semmi ilyesmit a telefonom, így szinte biztos, hogy a fólia volt a hibás.... Kérdésem lehet az N9-eshez valami normális fóliát venni, vagy a kijelző íveltsége miatt erről le kell tennem??? Üdv. Caraggio -
indy1984
csendes tag
Haliho mindenkinek!
Talan en is vennek 1 ilyen telcsit, de meg szeretnem kerdezni, azoktol akik rendelkeznek ezzel a teloval, hogy mi a velemenyuk az elerheto app-okrol?
Meg nemtudom pontosan hogy mire is vágyok Android, Win7 v. MeeGo,
s most ezert kerdezoskodok
Orulnek ha valaki 1 picit bovebben is kifejtene, hogy milyen gondja/baja volt vele, s mi az ami irto vagány benneElore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Zozzy
aktív tag
válasz indy1984 #1285 üzenetére
Ebben a hozzászólásban linkeltem egy csomó oldalt, ahol alkalmazásokat lehet letölteni hozzá, nézz körül, és látni fogod, mi az ami neked hasznos, és mi az amit keresel, de nem találsz.
Igazából eddig nem nagyon fogalmazódott meg bennem olyasmi, aminek égető hiányát érzem egy okostelefonnál.
Ami viszont engem idegesit, az a beépített e-mail kliens.Nem lehet beállítani pl., hogy válasznál ne idézze az eredeti szöveget, de az hagyján, kézzel sem lehet törölni. Push e-mail sem úgy működik szerintem, ahogy kell, mert be lehet ugyan állítani részletesen, fiókonként, hogy mennyi időnként frissítsen, de nekem a 10 perc sok, folyamatosra állítva meg zabálja az akkut a tapasztalataim szerint. Írtam már többször, hogy jó lenne a profimail tudása.
Még ami hiba, de igazából csak mosolygok rajta, az a csengőhang. Beállítottam rendszer szinten, és egyedileg nevekhez is párat, de teljesen random, hogy egy adott névhez melyik szólal meg. Vagy az alap Nokia tune, vagy a rendszer csengőhang, vagy a névhez beállított.
Az meg, hogy mi vagány benne? Szerintem mindenkinek más, olvasgasd az eddig leírtakat, volt pár részletes vélemény. -
BobTail
őstag
ez a csengőhanghisztije engem is egyre jobban zavart, de inkább levettem a külön csengőhangokat a nevekről, aztán legalább az alapot megtalálja, és nem a Nokia tunes szól! de ez szerintem nem olyan nagy probléma ahhoz, hogy ne lehessen rajta javítani a következő frissítésre! ezen kívül én nagyon megszerettem, és megszoktam már a különc működését is (bár elég logikus így nem volt nehéz)!
-
emev
csendes tag
Sziasztok!
Én is éppen egy N9 vásárlásán gondolkodom és lenne néhány (részben nagyon alapvető) kérdésem. Amúgy már az elejétől olvasom a témát, de csak most szólok hozzá először.
Már több, mint 5 éve SE P990i-t használok és annyira kényelmesnek találom, hogy mindenféle beviteli mód van rajta (numerikus és qwerty bill., touchscreen, jogdial), hogy azóta is valami hasonló megjelenését várom. De úgy tűnik (egyelőre) hiába. A P990i viszont sajnos olyan kövér, hogy zsebben zavaró hordani és netezni sem lehet rendesen rajta, ezért kezdtem el új telefont keresni. Leginkább amúgy telefonálásra és sms-re és ritkábban mailre, netezésre, zenehallgatásra, GPS-re és alap app-okra használnám.
- Szerintetek mennyire lenne kényelmetlen a váltás a jelenlegi "előveszem a telefont, bill.zár gombot lehúzom, gombokkal tárcsázok" működésről csak touchscreenre és konkrétan az N9-re? Van valami más alap funkció, amit (az elején) kényelmetlen lenne használni?
- Mennyire stabil és megbízható a rendszer? Itt leginkább olyanokra gondolok, hogy nem tudnak hívni, nem kapom meg (időben) az sms-eket, nem szól a beállított emlékeztető/ébresztő, lefagy/újraindul, stb.
- Olvastam a Maemo Talk-on egy témát a képernyő sérülékenységéről (http://talk.maemo.org/showthread.php?t=79192). Valaki tapasztalt már hasonlót? Mivel nem szeretem a tokokat és a fóliákat sem nagyon, ezért fontos lenne, hogy ne legyen ennyire kényes a telefon.
- A MicroSIM+SIM adapter használata mennyivel körülményesebb, mint egy sima SIM kárytáé?
- A hazai T-Mobile-os készülékek Finnországban vagy Kínában készültek (azt hiszem a SIM tartóra van ráírva)? Tudtok valami érezhető különbségről a kettő között?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
emev
csendes tag
Ja, még valamit elfelejtettem (hova tűnt a szerkesztés link?):
Tegnap egy T-Mobile üzletben megnyomkodtam egy N9-et és az üveg szélei kicsit kiálltak a készülékből és swipe-olásnál kicsit akadályozta és karcolta az ujjamat. Régebben is próbáltam már az N9-et, de nem emlékszem, hogy ilyen lett volna az üveg széle.
A bolti készülék volt hibás vagy tényleg kiáll kicsit az üveg? -
mokus8
tag
A kijelzőről csak jókat tudok mondani! Képét tekintve nagyszerű, szuper fényes, kontrasztos és színes (ami az AMOLED-nek köszönhető ugye), funkcióját tekintve is kiváló. Nagyon ritkán ütök félre sms írásnál, ez is inkább a lapát kezemnek tudható be szerintem. Nem lesz gond a megszokásával és ezt saját tapasztalatból mondom, mert ez előtt nekem is más jellegű telefonom volt (gombos és érintős).
A rendszert stabilnak mondanám, bár szokott néha meglepetéseket okozni, de hozzáteszem, hogy legutóbb egyik ismerősöm iPhone-ja is olyakat művelt, hogy csak lestem, nem beszélve pár andoridos telóról...Szóval ez sajnos az okostelefonoknál előfordul. Gondolok itt ilyen értelmetlen gondolkodásokra egyes műveleteknél (pl beállítások menüben meg hívásoknál pár mp után írja csak ki a nevet). Meg mostanában olyat szokott csinálni, hogy (dupla érintéses feloldásra van állítva, készenléti képernyő kikapcsolva) hiába bökdösöm a kijelzőt, nem történik semmi. Hozzáteszem ez nem gond, mert a bekapcsológombbal is életre tudod kelteni a kijelzőt, de azért ezt egy 'hibának' állítanám be.
Lefagyasztani nekem 1x sikerült, de akkor futott jó pár progi + frissített a webinfón is, fb is ment stb és nyomogattam ész nélkül, de egyébként nem jellemző rá.
Ami a képernyő sérülékenységét illeti, nekem sikerült 2 nappal vásárlás után egy hajszálkarcot beletenni, úgyhogy ez a Gorilla Glass sem azt jelenti, hogy súrolhatod vele a padlót. Fólia mindenképpen kell rá szerintem.
Tok nem feltétlen, bár korábban írtam, hogy nekem hátul a villanófény melletti kis mikrofonnál megrepedt a műanyag (hajszálrepedés), számomra érthetetlen okokból.Az én T-s készülékem finn, aminek örültem nagyon, mert tényleg van különbség a kínai gyártmányokétól (minőségben).
N8-ról tudok csak nyilatkozni. 2 haveromnak van és a finn készüléknek sokkal pontosabbak az illesztései, meg a csavarok is mások meg úgy az egész más (szvsz). N9-nél nem tudom ezek mennyire nyernek értelmet ugye az egybeöntött ház miatt, de én még így is a finn-re szavazok!Remélem segítettem.
Üdv. -
mokus8
tag
válasz Caraggio #1283 üzenetére
Én a Speedshopnál vettem az utángyárott fóliát 890Ft-ért. Ez legalább hosszában fedi a kijelzőt. A Brando és társai a kijelző mind a 4 részén beljebb van ezért írtó ocsmány. Már körbejártam jó pár üzletet és nem tudtak még normális fóliát mutatni, így szerintem veszek egy univerzálisat (x*x méretűt) és méretre vágom. Ismerősöm is így csinálta iPod-ra és nemhogy nem látszik, de még a minősége is jó!
-
mokus8
tag
Kijött egy full verziós Angry Birds!
288 pálya...
-Poached Eggs
-Mighty Hox
-Danger Above
-The Big Setup
-Ham 'Em High
-Mine And Dine
-Golden Eggs -
mokus8
tag
Ezt próbálta már valaki?
Developer módban babrálás nem fog odatenni a telefonnak ez esetben?
Link -
Caraggio
csendes tag
Köszi a válaszokat. Közben bent voltam a nokiában és kioktattak, hogy azért hülyült meg a telefonom, mert vastag volt a fólia amit ráraktam. Ellenben lehetett rendelni gyári Nokia fóliát N9-hez 2500 Ft/2db áron így rendeltem is, de valószínüleg csak januárban érkezik meg, így addig vettem egy CP-571-es bőrtokot egy 5-ösért. Ezek a kiegészítők nem olcsók tudom, de legalább gyári nokia minőség. Üdv.
-
Arthuro_Adam
őstag
Az tényleg kicsit zavaró, hogy nem lehet szerkeszteni az eredeti e-mailt, de sajnos továbbküldésnél sem. Elvben ezt javítani kellene, mert teljes copy/paste funkciót ígérnek az 1.2-re. Válasznál ez kikerülhető, ha nem sok embernek küldesz, hogy írsz új mailt, de ez azért nem megoldás.
Nekem a csengőhangok jól működnek, néha a bekapcsolás utáni első hívással szoktak gondok lenni csak
-
Zozzy
aktív tag
válasz Arthuro_Adam #1296 üzenetére
A csengőhang beállítás nekem rémálom volt, eleve a saját zenéim 10 százalékát látta csak, többszöri újraindítás után is. Aztán ha konkrétan név szerint rákerestem a zenére, akkor már megtalálta. Be is tudtam állítani, majd egy idő után megint nem találata, mert ugyan láttam a beállított csengőhangot, de nem volt hajlandó megszólaltatni, ilyenkor adta be a Nokia tune című eposzt... Aztán nagy nehezen sikerült működésre bírnom, most mködik, de nem vagyok benne biztos, hogy tartósan. Az e-mail nekem azért gond, mert chat szerűen használnám. Tudom ezer más mód van erre is, de a partnert nem tudom rávenni sajnos modernebb írásbeli kommunikációra, úgyhogy addig is, míg nem sikerül valahogy meggyőznöm az illetőt mondjuk a skype vagy alternatívái használatáról, maradna a push e-mail, ami sajnos itt nem egészen úgy működik, ahogy kéne...
-
manokaki
addikt
Viszont a facebook ezen a legjobb és a legpontossabb !!!!!!!
Ezt merem állitani azért mert az android telokat is kiprobáltam szinte mindegyik felső kategoriást nem is egyszer és hát a fele chat üzenet nem jött át , vagy csak egyszerüen nem mutatta ( Galaxy SII -vel az élen , Nexus S, HTC Sensation , Iphone 4S , stb )ugy hogy hosszu idő ota az első telefon amivel lehet normálisan a Facebookon chatalni !
Attila
Attila
-
manokaki
addikt
azt árulja el valaki , hogy a futo progikat mi alapján rakja kettesével vagy hármasával egymás mellé , mert a itt
hármasával rakja egymás mellé , ez nekem még nem sikerült !Attila
[ Szerkesztve ]
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik