Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Ma vettem egy ilyen készüléket használtan.
CM7.2-es oprendszer van a telefonon, nem megy rajta a fájl átvitel és a letöltés/telepítés.Próbáltam a régi telómról képet és mp3-at BT-on átküldeni és látják egymást, de csatlakozni nem tudnak, az alábbi hibaüzenetet írja ki a telefonom:
" Bluetooth-megosztás alkalmazás com.android.bluetooth folyamata váratlanul leállt. kérjük próbálja ujra. "
Aztán hazajöttem, wifi-re felmegyek, letölteném az opera mobile classic böngészőt, de nem megy mert:
" A(z) Google Play Áruház alkalmazás com.android.vending folyamata váratlanul leállt. Kérjük próbálja újra. "
" A(z) android.process.media folyamat váratlanul leállt. Kérjük próbálja újra. "Mi lehet a gond? Valami nincs engedélyezve, netán SD kártyát kéne formázni (bár mielőtt a Nokiából átraktam is ugyanilyen hibákat dobott).
-
tpeter77
addikt
válasz pete_21 #25497 üzenetére
szia,
Maga a készülék szép állapotú, nincs a kijelzőjével semmi gond, jól működik, csak az előbb leírt probléma van vele...
Lehet vmi alkalmazás hiányzik róla, netán gyári beállítást kéne nyomni a telefonnak?
Na mindegy, majd megírjátok mi a gondja.Egyébként meg ez a CM7 nem tetszik, én egy JB-t szeretnék, de legalább 4.0 andoidot.
Olyat, ami megbízható, nem fagyogat és borul össze, ja és magyar nyelvű....
Tudnátok ilyet is ajánlani? -
dodopek
addikt
CM7 Skankynál nem lehet valahogy tiltani, hogy a csengetés hangerejét az oldal gombokkal lehessen csökkenteni/növelni?
Köszi!
-
gacsoi
senior tag
Urak!
Egy kis gyors segítség kellene.
Valahogyan sikerűlt törölnöm a launchert a telefonról, úgyhogy most a boot képernyőíg jut el csak.
nincs véletlenűl valami flashelhető zip, amivel valami launchert tudnék felvarázsolni, mert semmi kedvem újra belakni a rendszert -
pete_21
addikt
válasz Moleman #25498 üzenetére
Nekem még nincs megtörve, úgy látom. Általában a szervizben is megtörik a cserétől?
(#25499) fmustang: Oké, írj majd, ha kiderül valami.
(#25503) rokafiu77: Ilyesmi akkor szokott előfordulni, ha mondjuk rossz Gapps van fent. Ha tényleg ez a hiba, akkor a factory reset sem oldja meg, mert az nem formázza a system partíciót, csak a data-t. Vagyis ha ez a baj, akkor mindenképp újra kell tenni a romot. Én ezt javaslom, ez a tisztább.
Ha 4-es Androidot szeretnél, akkor a 01.17-es Sevenrock-ot ajánlom. Nekem nagyon bevált, ma már mást használok, de azt mondom, hogy ennél stabilabb 4-es Droidot nem próbáltam a Defy-n.
Itt megtalálod, ez kell Neked: cm-10-20130117-UNOFFICIAL-mb526.zip . A Gapps-ot is itt találod: gapps-jb-20130115-minimal.zip , ezt tedd fel hozzá. A telepítés menetét tudod?Egyébként a JB-k tényleg nem mennek túl jól a Defy-n, de ez a Sevenrock rom kivételesen jól sikerült. Ez tényleg jól megy. Azóta is visszasírom. Én előtte Whiterabbit 2.1.1-et használtam, az 2.3.7 Android alapú, de a Sevenrock nálam legalább annyira jól ment, mint a Whiterabbit, sőt még egyes helyeken jobban is teljesített a Sevenrock 01.17. Próbáld ki szerintem, ha 4-es Androidra vágysz.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz gacsoi #25511 üzenetére
Ha minden kötél szakad, csinálj a mostani romról egy teljes backup-ot. És ha újrateszed a romot, akkor Titanium backupban van olyan opció a menü gombra, hogy: kicsomagolás Nandroid mentésből. Így vissza tudod állítani a programokat, hívásnaplót, sms-eket is. Meg talán a wifi jelszavakat is.
-
pete_21
addikt
válasz gacsoi #25513 üzenetére
Rendszerbeállításokba nem tudsz belépni? Esetleg ott engedélyezni a bluetooth-t. Utána küldesz a telefonra egy launchert, majd az értesítő sávon szerintem megjelenik a fogadott fájl, és onnan fel tudod tenni.
De talán az is működhet, hogy PC-n belépsz Play-be, kiválasztod az aktuális telefont, romot!! És választasz egy launchert, és telepítés gombra mész. Akkor a telefon állítólag automatikusan telepíti.
De ehhez meg ugye a wifit vagy mobilnetet kell engedni, ha azt el tudod érni a telefonon. -
tpeter77
addikt
válasz Moleman #25506 üzenetére
szia,
A feleségem galaxy minijén 2.3.6-os droid volt, elég sokat használtam.
Nemrég telefont cserélt, vett egy Huawei Y300-ast, ezen már JB van, utóbbi jobban tetszik, az index fóruma is tökéletesen megy alóla, nem úgy mint a 2.3-as alól.... Számomra szimpatikusabb a 4-es droid.
Gondoltam, hogy valaki fejlesztett már egy jól működő stabil 4-es droidot Defy telóra.Persze ha nincs, akkor valami stabil 2.3-ast választok, vagy CM7-est vagy bármit, mert céges telefon lesz belőle, a stabilitás a legfontosabb.
Viszont igy hogy kivette belőle az SD kártyát a régi tulaj, megborult a rendszer, sok hibaüzenetet ír ki.
Gondolom a kártyán volt sokminden amit hiányol.ezért érdeklődtem, hogy van-e stabil 4-es rá, mert azt tennék fel, ha nem akkor sajnos marad a CM7 vagy akármi.
ui.
még nem rootoltam telót, nem tettem fel még főzött romot, viszont az Asus médialejátszómon és a Yamada 6700-as asztali dvd játékosokra már 2-3 alkalommal tettem fel nem gyári firmware-t.
Majd elolvasom hogy kell, és ha elakadnék szólok, de remélem hogy a jó leírásotok alapján menni fog, az 1. hsz mindig nagyon részletesen tartalmazza az efféle dolgokat, mint rootolás, CM és egyéb főzött rom feltelepítése.üdv!
Péter -
Moleman
addikt
válasz tpeter77 #25517 üzenetére
Ott nem a 2.3-mal, hanem a galaxy minivel volt a probléma...
Ha szeretnéd, próbáld ki nyugodtan a legújabbakat, én is ki szoktam pár havonta, de mindig csalódás. A 01.17 sevenrock volt eddig a rekorder, az 4 napig ment, mielőtt összeomlott.
(A mostani telefonomon gyárilag 4.1.1 van, de ha tehetném, és lenne rá, CM7-et raknék rá. Egyedül az értesítősávos zenevezérlés hiányozna, minden másban jobb a CM7.)
-
tpeter77
addikt
válasz Moleman #25519 üzenetére
Micsoda, 4 naponta telepítsem újra az oprendszert? erre nekem nincs időm.
Most is azért tudok ilyen későn írni, mert a 2 éves gyerek végre kidőlt és alszik.A január 17-i SevenRock átlagos felhasználás mellett - 90% telefonálás és internet olvasgatás - mennyire lesz stabil?
Telepíteni is csak 2-3 programot tervezek előre, a többi nem létszükséglet. -
disy68
aktív tag
válasz tpeter77 #25516 üzenetére
Igen, ez 4.2.2-es, csak a kernel még 2.6.32-es. Van 3.(valamennyi) kernellel is, de ott sokminden nem működik. Ehhez kelleni fog gapps is.
Amúgy most én is játszogattam a hwa beállításokkal, és azt vettem észre, ha nem állítom be mindenhez, csak ami fontosabb (esetleg komolyabb grafikai elemeket tartalmaz), akkor az is javít a sebességen.
Nekem is az volt a tapasztalat, hogy a CM7-ek stabilabbak voltak, de némi vsel játék (és most a hwa állítgatás) után már nem térnék vissza cm10-ről. Először zavart egykét dolog, de könnyen meg lehet szokni. Arról nem is beszélve, hogy egyre több alkalmazást írnak 4.0+ rendszerre (pl. google újítások is).
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
disy68
aktív tag
válasz vornia #25526 üzenetére
A jelenlegi: Interactive - 300 [28], 600[36], 800[50], 1100[62]
Ezzel még biztos lehet játszani, nekem ez most jónak tűnik - sebességre mindenképpen, üzemidőről még nem nyilatkoznék, mert mostanság nagyon nyüstölöm a telefont, nem egy átlaghasználat.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
R19
senior tag
válasz Moleman #25523 üzenetére
Sok CM10, 10.1-es rom kipróbálása után nekem is a CM7.2-es romok ( skanky, wr2.1.1 ) futnak a legjobban a Defyn. Gyorsak, az akksival is takarékosak, fagyás, restart soha nem fordult elő.
Tetszene a JB, csak nálam egyszerűen lassú, akadozós pl. a Skankyhoz viszonyítva. Sajnos ezen semmilyen beállítással nem tudtam hatékonyan változtatni.
Remélem mielőbb lesz egy számomra is tökéletesen futó JB rom, addig marad a jól bevált Skanky. -
pete_21
addikt
válasz gacsoi #25515 üzenetére
Örülök, hogy sikerült. Végül a Play-es megoldás volt a nyerő?
(#25518) rokafiu77: Szia!
A http://quarx2k.ru/cm10.1-nightly-defy+/2.6.32 oldalon lévő a legfrissebb verzió, a legújabb kernellel. Az a helyzet sajnos, hogy az a kernel még nem a legjobb, vannak benne hibák. Folyamatosan csiszolgatják, olyan, amilyen.
A Sevenrock 01.17-es egy régebbi kernelt használ, de nem véletlenül. Abban az a kernel van, ami az eddigi legstabilabb, és a legjobban ment, és néhány hibajavítás bele van rakva. Az a Sevenrock az eddigi legstabilabb.
A http://quarx2k.ru/cm10.1-nightly-defy+/2.6.32 oldalon lévő pedig a legújabb, de nem a legstabilabb.A 4-es Android nekem is sokkal jobban bejön, én már tuti nem térek vissza 2-es Androidra. Próbáld ki a Sevenrock-ot, és a mappájában lévő Gapps-ot tedd fel. Ha az nem lesz elég stabil, akkor majd áttérhetsz a CM7-re. De az a Sevenrock megér egy próbát.
Amúgy előttem linkeltek a Gapps-hoz linket: goo.im oldalon. Ezt nem ajánlom, mert itt a teljes Gapps-okat találod meg. Mivel a Defy-n a system partíció elég kicsike, ezért a teljes Gapps nem megy fel mindig, és hibákat eredményez. Pl. a Gapps fele nem települ. Javaslom a minimal Gapps-okat. A Sevenrock-hoz valót megtalálod a romnál, a többi romhoz való minimalt pedig itt: [link], Gapps mappában.Sajnos ennél stabilabb JB nem várható, ha sem ez, sem a legújabb CM10.1 nem megfelelő. Nincs a telefonunkra sem működő kernel, nem driver, ami a 4-es Droidhoz való.
(#25519) Moleman: Miért tennél a mostani telefonodra CM7-et? Egy újabb, erősebb telefonon (legalább 2 mag, és 1 GB ram), amihez van 3.x-es kernel, biztos gyorsabb a 4-es Android, mint a 2.3-as.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz pete_21 #25530 üzenetére
Jobban szerettem a CM7 működését, letisztultabb (mondhatni minimalista). Mondjuk ha lenne CM10 a telefonomra, lehet hogy máris boldogabb lennék, de ez a majdnem gyári JB nem eléggé testreszabható - ez alatt nyilván nem azt értem, hogy miket lehet összeválogatni aromában, hanem hiányzik az értesítősáv szerkesztése, menü gombra való feloldás, led túlvezérlés, amiket a Defy-nál megszoktam.
[ Szerkesztve ]
-
VásRló
tag
válasz Moleman #25529 üzenetére
A cm7 is egy nagy vacak. Netezés vagy sms közben is magától nyomogat billentyűket, görgetéskor meg nagyítja a weblapot, ilyeneket csinál.. A telefont nem tudom lerakni a beszélgetés végén, valamint ma is hívtak, nem csöngött, és azt mondja, aki hívott, hogy ki voltam kapcsolva.. utálom már az egészet.
-
105kacsa
őstag
MSB Revised 3.0 (JB 4.2.2) holnap tesztelések után feltöltésre kerül, blogomban megtalálható lesz.
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
pete_21
addikt
válasz Moleman #25531 üzenetére
Értem, szóval igazából nem a 4.1-es Androiddal mint rendszerrel van bajod, inkább a CM featurek hiányoznak. Vagy valami testreszabhatóbb 4.1-es rom. Meg jobban bejön Neked a 2.3-as Droid felülete. Hát igen, ez is ugye egyéni preferencia kérdése.
(#25532) hk9mxz: Igazából ICS-t vagy JB-t főleg a programozói erőforráshiány miatt nem hoztak ki, esetleg azért, hogy új telefont vegyél. A telefon hardvere elbírná. Csak teljesen újra kellene írni hozzá szinte mindent, és ezt a hatalmas idő és energiaráfordítást nem feltétlen érte meg a Motorolának. Jobb nekik így, hogy új telefont vesz az, aki stabil 4.x-et akar.
(#25537) rokafiu77: Funkcionalitás szempontjából bővebb kicsit, de ha csak a stabilitást nézzük, akkor szerintem rosszabb az új CM10.1. Újabb kernel van alatta, Aerokernel, de ez meg szeret néha szarakodni, pl. random restartok, egy kis adatvesztéssel megspékelve. Ez nálam is többször előfordult, de azóta már lehet, hogy javították. Viszont a memóriakezelése sem az igazi, pár nap után már kevés a szabad memória, és nagyon akad a telefon. Illetve többeknek volt olyan, hogyha teljesen lemerült a telefon, akkor már nem tudott elindulni utána, bootloopot kaptak, és újra kellett flashelni a romot. A data partíciót még sikerült visszatenniük, szóval adatvesztés elvileg nem volt, de a romot újra kellett flashelniük. Bár azóta lehet hogy ez is javítva lett.
Szóval az új CM10.1-ek inkább újabb próbálkozások, valamit fejlesztgetnek, foltozgatják, de van, hogy más meg elromlik. Szerintem ha a stabilitás a fő cél, akkor a Sevenrock 01.17-et tedd fel. Azt úgy készítették, hogy a legstabilabb, novemberi kernelt vették alapul, és az utána kijött fontos javításokat beletették. Ez szerintem a legstabilabb, én ezt ajánlom.
Ha ez nem jön be, utána még esetleg tehetsz egy próbát a 4.2 alapú Slimbean-nel. Ha az sem, akkor CM7. -
fmustang
csendes tag
válasz pete_21 #25538 üzenetére
Sziasztok!
Nekem nem kellett teljesen lemerülni ahhoz a quarx féle cm 10-nek, vagy az újabb10.1-nek ahhoz, hogy ne induljon el!
Este kikapcsoltam minden oké volt, reggel kapcsolnám be és a forgó betöltőképernyőn nem jutott tovább, csak forgott azt semmi!
Újra kellett flash-elni a romot, meg az adatokat, stb.
Utoljára az MSB 2 volt rajta, azzal nem volt még ilyen problémám! -
dodopek
addikt
válasz Moleman #25543 üzenetére
Ezért kértem, hogy pontosan. Amit leírtál, az nagyon nem mondd semmit. Találtam egy értéket, ami 300, belépve +10, -10 back fogadott... Mit kellene csinálnom? Bocs, de nem merem csak úgy próbálgatni, nem akarok egy csinos téglát, sült procival...
És az utolsó 2 értéket miért tetted off-ba? És mi az a smartass gorvenor?
-
Moleman
addikt
válasz dodopek #25544 üzenetére
Azaz, jó helyen jártál. Azzal tudod a frekvenciát állítani, azt nem muszáj. Ha a vsel-ekre kattintasz, ott tudod a feszültségértékeket módosítani, azokat állítgasd (vsel1 20, vsel2 32, vsel3 36, vsel4 48). Az utolsók azért offok, hogy választhatsz közülük, mint negyedik érték, ha túl akarod húzni, de ha nincs rá szükséged, hagyd 1000-en.
A smartass governort is ott tudod kiválasztani (most valószínűleg interactive-on van).
Ne félj, téglázni nem tudod, ha túl nagy vsel értéket adsz meg, legfeljebb melegedni fog, ha túl kicsit, újraindul. De a bootmenübe mindig be fogsz tudni lépni.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest