Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz killzone1987 #25052 üzenetére
Igen, a 3.1.0 tényleg jó volt fogyasztásilag. A képed is ezt igazolja, én is úgy emlékeztem.
Viszont a Sevenrock is ugyanolyan jó volt fogyasztásilag, de NagyZL kollégánál annak is rossz a fogyasztása... Ezt nem értem, hogy mi okozza az Android OS nagy zabálását. Remélem valaki majd tud erről infoval szolgálni nekünk.(#25053) Nando36: Az Aerokernel az már benne van a romban, azzal Neked már semmi dolgod. Azt hiszem május 16-án jelent meg az első Aerokerneles build, CM10-ből, és CM10.1-ből is. Tehát ha későbbi buildet használsz, abban már biztos az van. De a Beállítások/Telefonról menüben a kernelnél látod is, hogy Aerokerneled van-e.
[ Szerkesztve ]
-
szagabor
tag
Melyik mostanában a legstabilabb rom?
Kb fél éve eladtam a szeretett Defy+ -om azóta nem követem napi szinten ezt a fórumot de most hozzám került egy hogy cseréljek rajta rom-ot. -
dodopek
addikt
Üdv!
Ma akarok hozzálátni a rootolásnak. Ha megcsinálom, attól működésileg nem változik semmi, ugye? Szoftverek, beállítások megmaradnak a telón?
Melyik most a legstabilabb,leghosszabb üzemidőt biztosító mod?Köszi!
Ps: Nem találom a rootolás hülyéknek kategóriájú leírást.Linkelné valaki?
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz dodopek #25056 üzenetére
A sima root-tól nálam nem vesztek el a dolgok, ha jól emlékszem. Ez, vagy ez kell, attól függ, milyen verziós a bootloadered. Ha 2.3.6-os Androidod van, akkor szerintem csak BL7-es lehet.
Ha már romot akarsz cserélni, akkor viszont el fog veszni minden szoftvered, beállításod, stb.
Ha már rootoltad a telefont, akkor le tudsz viszont menteni mindent, és az új romra visszatenni. Titanium backuppal a programokat, hívásnaplót, talán még a wifi beállításokat is le tudod menteni. Az SMS-eket én ezzel szoktam lementeni.CM7-es Skanky-t próbálj, vagy Whiterabbit 2.1.1-et.
(#25055) szagabor: Szintén: CM7-es Skanky-t próbálj, vagy Whiterabbit 2.1.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Moleman #25058 üzenetére
Ha a 100%-os stabilitás a szempont, akkor ezt ajánlom én is, ezekkel nem nagyon lehet mellélőni.
Én pont 1 éve Quarx CM7-et használtam, nagyon tetszett, semmi gondom nem volt vele. Viszont azt már nem igen fejlesztik, ezért ajánlom inkább a Skanky-t és WR-t.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Végigfutott az rsd lite finish feliratig a rootolás.Az van kiírva a statushoz, hogy pass. Akkor most már levehetem a pc-ről?
Hol láthatom, hogy rootolva van e a cucc?
És ha igen, a következő progikat tudom uninstallálni:
-7digital
-cardock
-google talk
-blurÉs ha ezeket leszedem, és unrootolok, ezek visszakerülnek? Az esetleges szervíz miatt...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz duda1978 #25063 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik, hogy a hülyebiztos leírás ismét sikert aratott.(Az érdem egyértelműen a leírásé, és a szoftvereké, nekem nem sok közöm van hozzá.) Köszönöm a létrehozójának!
Akkor a következő kérdéseim lennének még.
Hogyan tudom 720p felvételre tunningolni a kamerát?
Rom váltás nélkül tudok magyarítást feltenni a rootolt ( ) telómra?Köszi a választ, és a türelmet hozzám...
-
dh66e
veterán
válasz dodopek #25064 üzenetére
1.720p felrakása.
2.A rootolt telefonodra csak ezt a leírást kövesd. [Defy+ magyarítása][ Szerkesztve ]
-
rzoli
senior tag
A következő problémával találkoztam.
Ma tettem fel a telefonra a slimbeam 3.1.1.-et. Minden szép és jó. Amíg észre nem vettem, hogy ha a telefonon be van kapcsolva a wifi, akkor otthon gyakorlatilag a többi eszközöm nem működik, olyan szinten fogja le a wifi hálózatot.
Eddig egy skanky CM7 volt, azzal nem volt ilyen gond.
A router tipusa egy Technicolor TC200 -egy UPCs modem/router egyben.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Valami ötlet?
Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
pete_21
addikt
Úgy látszik Te pont találkoztál a wifi jamming hibával. Az újabb CM10-ekben és CM10.1-ekben új wifi driver van, ami egyeseknél wifi-zavarást okoz, pl. alacsony jelerősségnél. Tudtommal nem nagyon van rá megoldás, annyit tudok mondani, hogy tedd fel a 3.1.0-s Slimbeant. Abban még a régi wifi driver volt, azzal nem lesz ilyen gondod.
-
rzoli
senior tag
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok van valaki a Fórumban aki Gyári rootolt romot használ , és felvitte a telefon prociját? ( 1,1ghz , 1,2ghz) Ja és feltette a 720p .zipet és hibátlanul működik ?
-
105kacsa
őstag
válasz Atlantisz48 #25071 üzenetére
Igen 2012 év elején használtam úgy(a proci azóta is 1.2 ghz jár) de a gyári rom felejtős (büntetésből használhatod ha szenvedni akarsz)
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
Atlantisz48
őstag
-
pete_21
addikt
válasz 105kacsa #25072 üzenetére
Erre tudnál vetni egy pillantást?
A mostani Aerokerneles romoknál (új Mokee OS, és Slimbean 3.1.1) az Android OS 30 %-okat eszik meg nálam. Megkértem a többieket, hogy mutassák meg, nekik mennyit eszik, és az Aerokernel nélküli 3.1.0-s Slimnél alig fogyaszt néhány %-ot az Android OS, viszont a szintén Aerokernel nélküli Sevenrocknál meg megint 30%-ot eszik. Ez nem tudod miért van, illetve a Te romodnál milyen a fogyasztás?
Köszi a választ! -
-
dh66e
veterán
-
pete_21
addikt
Köszönöm.
Nálad viszont a Google-szolgáltatások szívja az akksit. Nálam az most meg sem jelenik, mint fogyasztó. A korábbi képeimet visszanézve sem találom.
Na ez érdekes. Hátha Kacsa tudja a választ.
Adatszinkronizáció nálam is megy, gondoltam rá, hogy hátha ez szívja az akksit, de nálam ez mindig ment, és volt olyan romom, aminél nem fogyasztott ennyit az Android OS.killzone1987 és NagyZL! Nálatok megy az adatszinkronizáció? Lehet, hogy mégis ez okozza az Android OS fogyasztását?
-
dh66e
veterán
válasz pete_21 #25080 üzenetére
Nem tudom,de nálam valami más gond is van mert elég sokszor újraindul ha elindítok egy alkalmazást.Nem tudom mi lehet a gond,most leszedek mindent róla mert az a gyanúm hogy valamelyik app( vagy mindegyik ) zavarja ezt a romot a normális működésben.Eddig vegyesek a tapasztalatok.
-
addikt
Sz*pok ezzel a miui-val.
Először a billentyűzet nem ment, de arra lett fix. Aztán folyamatosan kilépett mindenből restarttal. A restart ráadásul 2 percig (!) tart.
Ujra húztam most meg nem lehet bekapcsolni a wifit.Valakinek ötlet?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Sakuro
tag
Sziasztok
Tudna valaki segíteni, hogy hol és hogyan tudom változtatni a gyári MotoBlur homescreen-en az oldalak számát? Már átnyálaztam mindent, de nem találok semmit. Nekem 3 max 4 oldalra lenne szükségem, de ehelyett van 7 és engem zavar. Ha valaki tud, segítsen.
Köszönöm
-
addikt
-
105kacsa
őstag
válasz pete_21 #25078 üzenetére
Alapszabály hogy az fusson amit használsz.Ha nincs wifi vagy adatkapcsolat a szinkronizáció ne fusson.Gps ne legyen bekapcsolva ha nem kell Maps,facebook (ne is rakd fel)szintén sokat beragad és szívja az akksit.
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
pete_21
addikt
válasz 105kacsa #25085 üzenetére
Köszi a választ!
Csak az fut, ami tényleg kell. Wifit néha kapcsolom be pár percre, aztán kapcsolom is ki. Üresjáratban nem megy. Mobiladat megy mindig, 2G-n, és az adatszinkronizáció is.
GPS-t nem használok, Maps nincs fent, Facebook kliens fent van, de a Greenify hibernálja miután lezárom a képernyőt.
Facebook Messenger fut, lehetséges, hogy ez szívja? De ha ez lenne a ludas, akkor nem ezt írná a telefon az Android OS helyett? Vagy valahogy az OS-en keresztül frissít, és szív?
Korábban még a Facebook klienst sem hibernáltam a Greenify-al, de mégsem fogyasztott ennyit az Android OS, ezért furcsállom most.
Kipróbálom majd a következő töltésnél, hogy Titaniummal jegelem a Facebook klienst, a Messengert is, az adatszinkronizációt is kiveszem, a Play-ben is kikapcsolom a frissítésekről az értesítést, és a beépített cLock időjárást is letiltom ideiglenesen. Na ha úgy már nem lesz ekkora fogyasztás, akkor egyesével ki lehet szűrni, hogy mi okozza.(#25081) dh66e: Lehet, hogy tényleg valamelyik app a ludas. Esetleg próbáld meg sbf-fel újrahúzni az egészet, és utána tedd fel a romot. És egyelőre csak azokat az appokat tedd fel, amiknek jónak kell lennie, és nagyon fontosak.
(#25084) f4lcon: Az újabb MIUI/WIUI vonallal nem vagyok képben, de ha a mostani MIUI-d ext4-es, és a WIUI, amit felteszel ext3-as, akkor igen, erre kell figyelned. Formázd át ext3-ra, majd újraindítás nélkül, és wipe-ok nélkül tedd fel a WIUI-t. Utána restart!! Töltsön be a rom, restart, bootolj be recoverybe, és utána mehet a wipe cache és dalvik.
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz f4lcon #25084 üzenetére
Hát, én annak idején ezt a miui-t ismertem elég stabilnak. Ez a mai napig jól megy.
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Sakuro
tag
Sziasztok
Köszönöm a választ. Feltennék főzött Rom-ot, de nemtudok. Symbianba még bele tudtam túrni. Az androidba már a szájbarágós leírás mellett sem megy. Lehet, hogy azért, mert egy leírás egyszerre 3-4 telefont is érint és belekavarodok. Plusz az android forumon a linkek sem jók.
-
dodopek
addikt
-
dh66e
veterán
válasz dodopek #25090 üzenetére
Szóval:
Telefont újraindítod, ekkor megjelenik a motorola logo és figyeled hogy mikor villan fel a kék led a telefon felső részén.Mikor felvillan akkor nyomsz egy "power" és "volume le"gombot egyszerre és már bent is vagy a boot menüben.Navigálás:hangerő fel- le gombokkal, megerősítés: power gombbal.
Innentől már én is csak a nem túl friss emlékeimből táplálkozom.
A boot menüben az 'Recovery"--Custom Recovery- lépések után az"install zip from sd card"--"choose zip from sd card"--és bent is vagy az sd kártya gyökerében itt kiválasztod a 720p fájlt és nyomsz egy "yes"t a legördülő menüben.Amikor végzett a go back-el visszalépsz a boot menübe és nyomsz egy Reboot system now-t.
Utána már csak beállítod a felbontást meg amit akarsz és használod. -
dodopek
addikt
Megcsináltam! Nagyon király! Köszönöm a segítséget!
Ennyire komplikált egy főzött rom felpakolása is? mert akkor valamikor nekiugrom.
Még egy kérdés. Most, amikor beindítom a telót, alapból belép a boot menűbe. Azt megtaláltam, hogy be lehet állítani, az alapértelmezett boot helyet, de ha beállítom, utána ugyanígy le gombbal be tudok lépni a customba, ha szükségem lenne rá?
Köszi, és bocs a láma krdésekért... (Cserébe kérdezhettek, ha elakadtok otthoni kenyér sütésben )
-
dh66e
veterán
válasz dodopek #25096 üzenetére
Igen,hamar belejön az ember, mindegyik rom hasonló elven települ -persze olvasni kötelező utána vagy kérdezni mert érheti az embert meglepetés.
Neked gyári rootolt rendszered van erre már azt raksz fel amit akarsz( a lényeg hogy defy+hoz legyen megírva)
Az említett módszerrel bármikor beléphetsz a boot menübe onnan pedig oda navigálsz ahová akarsz.
Várj ezt nem értem:
"amikor beindítom a telót, alapból belép a boot menűbe"
Neked a zárképernyő kéne hogy fogadjon és nem a boot menü.[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
igaz, hogy nem szabad véletlenül sem sima defy-ra való romot feltenni a +-ra?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem és kérésem lenne.
Szeretnék feltenni egy új kerneles romot, Mokee OS és
Slimbean 3.1.1 jön szóba. Keresgettem tegnap, de nem igazán találtam linket hozzájuk. Tudnátok segíteni ?
Most CM 7.2 van fent, az esetleges visszatérésről is kaphatnék infót?
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest