Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • czandor

  csendes tag

  válasz Timer #1 üzenetére

  Egyszer használtam az appot, mikor kipróbáltam hogy tényleg működik-e az mp3 másolás még talán a Versa1-re. Másra nem volt jó a desktop app. De mióta az új órákban (Sense és Versa3) már nincs mp3 lehetőség, okafogyottá vált, így várható volt hogy kinyírják. Sok programozót lekötött. Így talán több bugot tudnak javítani a mobilos appban, az órák rendszeréről nem beszélve.

 • czandor

  csendes tag

  válasz Timer #3 üzenetére

  Hisztit látok az írásodban.
  Windows phone-al szerintem semmi sem ment normálisan, Huawei meg megérdemelte a sorsát amilyen implementációt csinált egyes szolgáltatásoknak androidon. Bluetooth például kabaré volt. Küzdöttem én is vele. Nem azt mondom hogy nem a Fitbit hibája volt, de Huawei-é nagyobbrészt.
  Amúgy ilyen egzotikus hardvert használók Magyarországon megszokták már hogy az az első hogy NEM Magyarországot állítasz be helynek, és akkor mennek rendesen a szolgáltatások.
  Az adataidat meg exportálhatod, van rá felület weben. Sőt törölheted is időszak, típus szerint is.
  Nem tartom teljesen alaptalannak a hisztidet, de még nem használtál ezek szerint más rendszert. Én is azt hittem hogy Fitbit-nél nagyobb bughalmaz nincs, de váltottam már több platformra, és a végén mindig Fitbit-nél kötöttem ki. Épp most jöttem Samsung Galaxy Watch 4-ről (WearOS) vissza. Volt már Garmin, Samsung Tizen, Ticwatch.
  Szóval nyugodtan válthatsz, de csak annyit fogsz elérni hogy lesz egy kb fél éves lyuk a Fitbit adataidban.

 • czandor

  csendes tag

  válasz Timer #5 üzenetére

  Bocs, ott a pont. A hiszti erős volt.
  A Windows Phone-al tartom a véleményem, és a hozzászólásod is erősíti. Nem mentek vele a dolgok. Az nem védi meg, hogy valami tökéletesen ment, mikor az eszközök 99%-a egyáltalán nem.
  A huawei-es szenvedés véget ért két dolog miatt. Az egyik hogy a Fitbit appot javították (vagyis inkább emui-bug-kompatibilissé tették), a másik meg hogy már nagyon kikoptak a Huawei telók. Amúgy csakhogy képben legyél mennyire benne voltam a dologban, készítettem egy appot ami javítja a Fitbit-teló kapcsolatot Huawei telefonokon, és elég népszerű volt annak idején. Már levettem PlayStore-ból mert már nem szükséges.
  Ez a magyarországi forgalmazás meg nem jelent semmit. Nem kell messze menni hogy korlátozásokba ütközz más márkáknál is. Sőt, Fitbit-nél elég volt átállítani a country-t, és máris ment minden. De Pl. Samsungnál nem tudtad ilyen egyszerűen "átverni" a rendszert, hogy a hivatalosan itthon forgalmazott, sőt agyon reklámozott, sőt bemutatóteremben agyon nyomatott okosórák tudjanak EKG-t mérni... Most már megy itthon is hivatalosan, de pl Samsung Pay-t nem fogod tudni sehogy sem működésre bírni. Mondhatod hogy bank ide meg oda, de hát HIVATALOSAN forgalmazzák, miért nem szerződtek legalább egy magyar bankkal? Ezt Fitbit-nél megoldották, működik itthon a Fitbit Pay.
  És sajnos az Android világban úgy kell eszközöket választani, hogy hol van kevesebb bug, illetve hogy melyik kevésbé rossz arra amire én használni szeretném. Mindegyiknek ordító hibái vannak, én a Fitbit hibáival tanultam meg együtt élni, számomra azok a kisebbik rossz hibák tapasztalat alapján.
  Aria-t nem vettem, olvastam róla hogy rosszak, elkerültem nagy ívben. Egy kínai rempoo van itthon, tökéletesen tud mindent (Fitbit sync-et is), feleslegesnek tartottam drága Aria-bughalmazt venni helyette.
  A meghibásodásokat aláírom, én is belefutottam párszor, de a Support rugalmassága kárpótolt mindenért.
  Sok szerencsét a Samsung ígérgetéseihez. Figyelmedbe ajánlom az osztrák csávót youtubon aki teszteli ezeket az órákat alvás, pulzus, edzés mennyire pontos. Alvásra Fitbit-et javasol ő is, jelenleg meg sem közelíti semmi, talán asszem a Garmin Venu2 annak ellenére hogy az összes új Garminban egyforma szenzorok és szoftver fut, de valamiért a Venu2 megközelíti alvásfigyelésben a Fitbit-eket. Itt van megtaláltam: https://www.youtube.com/c/TheQuantifiedScientist
  Biztos teszteli watch5-öket is majd...

 • czandor

  csendes tag

  válasz Timer #7 üzenetére

  Kijött közben az alvásteszt. Nem kell megnézned: rossz, GW4 szintű.

  Figy, szerintem felesleges véded a windows phone-t, nem véletlenül tűnt el. Semmi nem volt rá normálisan. Garmin, Xiaomi, Huawei, WearOS, Pebble, sorolhatnám eszközök mentek vele? Ja lehet, mókolással talán, bugokkal. OK, BT audio jól volt implementálva. BT5.2? AptX HD? soroljam? Persze új funkciók, de nem megy...!

  Az appot én készítettem igen, feleségem Honor20 és Versa órája nem voltak kibékülve, neki készült eredetileg... :)

  Igen a Fitbit Pay-el túloztam, DE meg lehetett oldani, míg Samsung-al nem, és most sem. Persze azóta WearOS órák kijöttek Google Pay-el (megjegyzem első hónapokban az is csak SamsungPay-el ment), de most feleségem Active2-t használ, na őneki még mindig nem megy SEHOGY. Itt megint bejön a kevésbé rossz választása. Hiába mondod hogy nem érv ha egyszer AZ, mert én tudok fizetni órával (Fitbit Sense), feleségem meg nem (Samsung Galaxy Watch Active2), és ez a Fitbit előnye.
  Ja és mielőtt jössz azzal hogy miért nem upgradelek GW4 vagy GW5-re neki: mert nem jobbak számára, semmit sem nyújtanak többet (gpay-en kívül). Az Active2 vígan elmegy két napot egy feltöltéssel, harmadikat is néha. Ez talán majd a GW5Pro-ról mondható el, de az nem egy női óra. Szóval neki bármilyen upgrade igazából downgrade lenne. De nem csak neki, az emberek 99%-ának jobb választás lenne az Active2 ha kapható lenne még.

  A Fitbit-es vesszőfutásod teljesen megértem, csak annyi különbséggel, hogy nekem tavaly és idén kezdett el normalizálódni az app, előtte volt kegyetlen rossz. Volt mikor fél nap alatt lemerítette a telómat. De most szinte tökéletes nekem (Pixel6+Sense), kislányomnak (OnePlus NordCE5G + Versa2), és anyámnak is tök jól megy (Oneplus6 + InspireHR). Kb kéthetente kell újraindítani a telót, vagy annyit se. Ez nekem belefér.

  Amúgy most sokáig GW4-et használtam. Ami funkciója nagyon hiányzik most, hogy visszatértem Sense-hez, az az értesítésekben a képek. Korábban nem érdekelt, de most hogy kb fél évet Samsung-ot használtam, nagyon megszoktam (megjegyezném, az Active2 értesítésiben sokkal jobb a képkezelés). Épp most csinálok egy appot Fitbit-re amivel meg tudom nézni az értesítések képtartalmát (óralap lesz) Nem biztos hogy sikerül, elég összetett dolog...

  Nekem a Charge5 tökre tetszik. Ha nem kellene okosfunkció, tuti vennék. Nem tudom a piacon van-e más tracker ami ennyi mindent tudna (EKG-t is beleszámolom a tudásba mert azért valljuk be nem nagy dolog aktiválni, nem kell olyan mókányolás, mint anno a Samsung EKG aktiválás, vagy hogy menjen a nemsamsung telefonokkal)
  Szóval mutass egy olyan trackert vagy okosórát, ami EKG,GPS, alvásfigyelés, brutál üzemidő stb..., és nem túl nagy:
  - Egyedül talán a Samsung Active2 van hozzá közel, árban kicsit több, de nem kapni
  - Fitbit Sense ami ugye drágább
  - Apple Watch tud még EKG-t, de annak az ára ugye megintcsak magasabb
  - GW4 elég olcsó most, de annak az üzemideje nevetséges, kettőt kell belőle tartani ha aludni akarsz vele. Ja és Samsung teló kell hozzá (EKG)
  Ha így nézed, nem is túl drága az a 45ezer forint, csak szimplán drága. Amúgy nagyon hajlok rá hogy anyámnak erre cserélem az InspireHR-jét (szívproblémái vannak), mert nincs alternatíva...

 • czandor

  csendes tag

  válasz Timer #10 üzenetére

  Igen, én mindig az akciós árakat nézem. Ha éppen nem az, várok. Full áron ritkán veszek ilyen cuccot, csak ha éppen kijön a piacra és nagyon kell (Sense2 lesz ilyen). Vagy használtan szoktam még ilyeneket venni (tudom sokan viszolyognak ilyen cuccokat használtan venni). De mosthogy említed hogy eladhatatlan, használtan nézek anyámnak, biztos jó áron lehet venni.
  A Pixel Watch hiába lesz jó alváskövetésben (Fitbit integráció miatt), az üzemidő miatt nem fogod tudni használni arra, csak ha két órát veszel (egyik tölt, másik rajtad, reggel/este csere) , de azt meg Fitbit app nem támogatja hogy egyszerre két órád legyen csatolva. Amúgy meg sztem tuti elcseszi a Google a Fitbit integrációt. Ja és tuti mocsok drága lesz... nameg a két béna, bug-gyártó céget összeeresztik...

Új hozzászólás Aktív témák