- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz #14121216 #12899 üzenetére
A P10 kamerában van OIS, de ez pl. videóknál a hozzá nemértőknél (azaz kvázi majd mindenkinél ) inkább hátrány... A kép hullámzását simán okozhatja többek között, amit később még utómunkával sem lehet kivenni. A fényképeknél jó jöhet.
Az elméletem szerint az erősebb hardver miatt a P10 kevesebbet fog fogyasztani fotózás közben, mint a P9. A P9 ugyanis tud melegedni, azaz akksit zabálni.... hiszen a 2 képet fel kell dolgoznia és egyesítenie kell... mindezt szinte azonnal, valós időben. Ma már ehhez elég erősek a SOC-ok, de meg is kérik az árát mili amperben
Megijedni azért nem kell, de szerintem a P10-el jóval több kép készíthető azonos viszonyok mellet, mint a P9-el.Meliora sunt bono inimica
-
-
Uher
aktív tag
urak.
normalis edzett uveg van mar a telefonra, vagy meg mindig a folia(marka,tipus?) ami teljesen kier a kijelzo szelere?
(jelenleg olyan edzett uveg rajta ami nem er ki a szelere es kezdem egyre jobban nem szeretni) -
őstag
A korábbi posztok alapján az üveg felejtős...
Vettem 2 Ultimate Shield fóliát (hátha elrontom azért kettőt ), Itt ajánlották... a hétvégén rakom fel... Ez az a szappanos-vizes játék. Remélem, hogy csak minimális marad el majd a szélektől.
Majd írom, hogy milyen lett.Meliora sunt bono inimica
-
hislah
aktív tag
válasz bluemirage #12904 üzenetére
Ez még mindig a puha, ragadós fólia? Régen probaltam, de nagyon nem tetszett...
-
törölt tag
válasz bluemirage #12901 üzenetére
Marad a P9, hisz úgyis kb 2 évente jön a Huawei egy nagyobb durranással ki, közte lévő évben csak ráncfelvarrt mobilokat adnak ki (mint most a P10). Szóval majd a P11 lesz gondolom nagyobb durranás 1 év múlva, s rá egy évre (mikor letelik megint a hűségem) már leesik annyira az ára, hogy lehet az a következő
Balzak83/Sungoo: szombat reggeltől 24-es szoli (24/48-ban járok), tehát mindenképp szívás
Pedig már feszülök rá a B&W fotókra (igaz, ez még nem P9-el)
[ Szerkesztve ]
-
laszlolczka
őstag
Itt mindent megtaláltok ami kell a 383-hoz.TWRP-root-stock recowery-boot-update-full update.A linkelt oldal kezdőlapján.http://www.htcmania.com/showthread.php?p=26122244
-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.
-
k-adi
nagyúr
válasz dud998 #12880 üzenetére
Végül én is a kék mellett döntöttem. Mondjuk azért örültem volna ha kicsit sötétebb kék, de sajnos a Honor már lenyúlta a sötétkék árnyalatot, plusz gondolom a fémes beütés miatt is inkább a világoskék mellett döntöttek a hüvelyesek.
A piros azért meredek lenne pasiként az arany meg szimplán "felvágós" (nemtudom hogyan fogalmazzam finoman ) nekem már, a fehér és szürke pedig túl uncsi. Kár, hogy valamilyen szép zöld nincs belőle. (p9)
Azért bizonytalanított el a kék szín, mert a legtöbb reklámban a kéket csajokkal reklámozzák + kicsit színtévesztő is vagyok és én kicsit lilásnak látom
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hislah #12905 üzenetére
Ultimate Shield Fólia
Na felraktam... röviden bóvli, szar...
Akik hosszabban akarják azoknak íme a részletek:
1., Leszedtem tehát a telóról a gyári védőfóliát... azt amin még húzófül van
2., Hoppá látom, hogy alatta van még egy fólia... azaz a P9-en van gyárilag egy fólia... őőő... akkor minek is rá?
3., Na mindegy...
a., fürdőszoba párásít, telefon kikapcsol
b., alkoholos kendővel a kijelző tisztít (Itt nem adják fóliához. De ajánlott, hogy legyen otthon)
c., mikroszálas törlőkendővel áttöröl (ezt adják a fóliához)
d., szappanos víz egy kis tálba készít (3-4 csepp mosogató)
e., ujjakat szappanosan bevizez, fólia szétszed... --> rugalmas, extrém vékony valami
f., fóliát jól bevizez az előkészített szappanos vízzel
g., ráccuppant a kijelzőre... korrigál... tökéletes
4., Óvatosan kigörgetni, kismítani alóla a vizet (adnak ehhez egy kis kártyalapot a fóliához)
5., Problémák:
- csíkos maradt a fólia... a simogatások meglátszanak rajta... gondoltam majd eltűnnek ezek a sűrű karcok... --> HÁT NEM!!
- onnan tudom, hogy a fóliát tökéletesen illesztettem, hogy nemcsak a felső lyukakhoz passzol, hanem a széleken is egyenletesen van körbe az a keret ahol nem fekszik fel a fólia ---> Gondoltam majd eltűnik --> HÁT NEM!!!Tehát aki szeretne egy hetet várni az importra és a gyártótól behozatni egy fóliát... amit tök könnyű felrakni, de a széleken ugyanolyan szar, mint az többség, de cseréba a hozzáadott lehúzótól már az elején szépen karcolódik... azoknak ajánlom... Mindezt 3000 Ft-ért...
Van még egy fóliám, mert azt hittem, hogy nehéz felrakni... de a szappanos technikai miatt könnyebb, mint a szilikonosakat.
Tanulság ne vedd meg... és ha jól gondolom, akkor nem is kell fólia, mert gyárilag is van a kijelzőn egy eléggé hangsúlyos...
Vagy lehet, hogy a gyári fóliát is le kellene szednem és akkor jobban felfeküdne a szélekre... de attól még nagoyn gagyin karcolódik.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Gabbbb
senior tag
válasz bluemirage #12911 üzenetére
Valamit nagyon rosszul csináltál felrakásnál és/vagy nem vártál eleget. Ez a megvárom és eltűnik dolog nem 3 óra, hanem 90. Egyébként igen, ha erőszakos vagy a squege-vel, akkor meg lehet karcolni, finoman kell vele bánni és nem baj ha marad víz a fólia alatt, csak levegő ne legyen.
Váááárj, micsoda! Te a gyári fóliára tetted rá?
[ Szerkesztve ]
-
baltamas
csendes tag
Sziasztok! Én is tervezem p9 vásárlását kék színben, és mivel a honor 8-at láttam elöszőr kékben, így a p9-et is ilyen színben kerestem. lehetséges, hogy itt a kék az a sokkal halványabb árnyalatú, amely már majdnem ilyen acélszürkés? Hol érdemes ilyen készüléket venni, gsm boltokban vagy inkább valamivel drágábban MM-ben vagy edigitalnál? Köszi!
-
őstag
válasz Gabbbb #12912 üzenetére
A körben lévő fél mm-es keret maradni fog,mert a fólia
- nagyobb fél miliméterrel
- vagy pont jó a méret, de nem fekszik fel az ívre... (az ívelt kijelzők szokásos előnye')
- vagy pont jó a méret, de az alatt lévő gyári fólia miatt nem fekszik fel az ívre...A vízszintes karcok is maradni fognak szerintem... hacsak nem gyógyítja meg magát nanotechnológiával az éjjel...
Néhány nap múlva csinálok egy videót, hogy milyen rossz és a leszedését is felveszem... Aztán felrakom a másodikat... hátha ott a vízszintes karcok legalább nem lesznek... A 2 sz. végeredményről ott is lesz videó... és mindezt megküldöm a gyártónak... De szerintem tudják, hogy túl nagy... de sajnos ezzel együtt kell élni.
De, hogy elkanyarodjunk ettől, mert mindenki arra költi a pénzét és azzal kísérletezik amivel akar...
Egyáltalán kell-e fólia a kijelzőre...? Van rajta egy hangsúlyós' gyár fólia, a lehúzófüles szintén gyári fólia alatt...
Vagy csak a független L19-es mostaniakon van ez? A korábban nem volt?[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
törölt tag
válasz bluemirage #12915 üzenetére
Ez engem is érdekel, muszáj e rá fólia, ha az ember a minimális óvintézkedéseket megteszi (zsebben nem hordja, kulcs mellé főleg, nem üveggel lefelé rakja asztalra, stb). Csak ha simán kis Clin-t cseppent rá az ember néha s áttörli óvatosan finom papírzsepivel, gondolom attól nem karcolódik. Csak mert a mostani noname kínaimon is ami gyári fólia van, hetente Clint, meg áttörlés, s hajszálkarc sincs rajta (1 éves volt múlt hónapban)
[ Szerkesztve ]
-
Gabbbb
senior tag
válasz bluemirage #12915 üzenetére
Én nem tudom te mit vettél, de az én Ultimate Shield fóliám mérete pont tökéletes(és nem csak az enyém), tok épp nem gyűri fel, annyi hely marad a szélén. Pár hónapja meg van már és nem mondom azt, hogy nincs rajta hajszálkarc, de a szokásos PET film anyag sokkal jobban karcolódik, szerintem.
Olyan műanyag fólia nincs ami nem karcolódik és olyan edzett üveg pedig nincs, ami a p9-re rendesen felmegy. ~~
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
törölt tag
válasz bluemirage #12920 üzenetére
A legjobb fóliát is képes karcossá tenni egy durvább PZS, ez tapasztalat, sajnos.
-
törölt tag
SOT-ot hol találom? Milyen néven? Köszi.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz laszlolczka #12909 üzenetére
Szia!
Ha linkelsz valamit légyszi használd alul a link gombot.
Ügyes a link, csak nem szépen mutat.
[HTCMania P9 dolgok]A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Shyciii
veterán
Ma megtapiztam, kipróbáltam a P10-et. Külsőre számomra gagyi szappantartó a P9-hez képest. Programojat indítva, váltogatva pedig nem tűnt gyorsabbnak, úgyhogy abszolút nem éri meg az árát P9-ről, de én P8-ról se arra váltanék.
-
törölt tag
válasz #18001664 #12919 üzenetére
Hát pedig mindig is azzal tisztítottam Persze nem a porszemeket (flipes tokban a teló, nem is porosodik, na meg előtte lefújom), hanem a zsírt. Na meg nem száraz zsepivel, hanem Clint-essel. De ha van Debreceni, szívesen megmutatom neki az 1 éves gyári fóliát a telón, hajszál karc sincs rajta. Nem tom milyen fólia van rajta (Doogee X5 Pro) de ha a teló árából indulok ki, a fólia drágább lehet rajta ha ilyen jó minőségű hogy ennyire bírja
Szóval ebből indultam ki, hogy ha egy fóliának nem árt a Clint meg a finom zsepi, akkor a P9 GG-je is bírni fogja, nem? Amúgy a gyári fólia ami rajta van, mennyit vesz le a látványból? Van aki levette, és "előtte-utána" dologról tud nyilatkozni?[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
Használd egészséggel és sok örömed legyen benne!
Egy Ferrari piros verziót azért nem utasítanék vissza, de ugye sajna nincs.
Viszont van egy jó autófényező ismerősöm...“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz #14121216 #12929 üzenetére
Nekem is volt türkízkék színben és a T18 szoftvere volt rajta.
Á, régi szép idők!“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
törölt tag
válasz dud998 #12930 üzenetére
Jaja igen, erre is házilag mókolták a T18 szoftját Így lett rajta az azokban az időkben futurisztikusnak számító hanghívás is
Szerintem már simán 100 teló fölött járok kb 1995 óta, az első telóm egy Nokia 2110 famintás előlappal. Hogy mekkora májer voltam velle annó, a csajok nedvesedtek mikor előhúztam ...már mint a telót
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz #14121216 #12931 üzenetére
Én '99-ben keztem az ipart egy Ericsson A1018-al. Vékony aksi, cserélhető előlap és a villogó antenna, ja meg a bepötyöghető csengőhangok.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
törölt tag
válasz dud998 #12933 üzenetére
Azom is volt, a melóban kottáztam rá a bociboci tarkát csengőhangnak Nagy Ericsson majd SonyEricsson fan voltam sokáig. Lehet össze is gyűjtöm már, mien telóim voltak életemben, csak nehéz lesz visszaemlékezni mindre, 2-3 havonta cserélgettem, nem sok ért meg nálam 1 évet De érdekes, esküszöm, a régi telóimra jobban emlékszem, mint az utóbbi 10 év telóira
De az első olyan mobilra tisztán emlékszem ami fotózásban nagyon ott volt, máig a retrók közt etalon, a SonyEricsson K800. Még mindig vannak itt a gépen vele készült képek
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Hölgyeim és Uraim! Tisztelt fórumtársak!
A mai napon megint nagymértékű off téma beszélgetés történt.
Kérnék mindenkit, hogy az off téma folytatása [itt, P9 off topikban]
történjen.
Köszönettel:
CunajaA fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cuf
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje megvan a P9 és egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve, de csak nem akar jönni a frissítés, noha 2017q1 re ígérték, ami meg már el is múlt. Próbáltam visszaolvasni a topicban, de nem találtam meg amit kerestem, ezért felteszem nektek:
Kellett volna már frissülnie a telefonomnak? Mikor jön végre az OTA?
Kék dual sim P9, build: EVA-L19C432B166
Előre is köszi a válaszotokat!
-
k-adi
nagyúr
válasz dud998 #12928 üzenetére
Köszi, bár csak köv. hónapban veszem meg, de a döntés már megszületett
Én is gondolkoztam rajta egy pár pillanatig, hogy vajon lehet-e és megérné-e kicsit besötétíteni a hátlapját valahogy de gondolom úgyis lekopna 2-3 hónap után.... én meg ismerve magamat, úgyse csinálnám meg újra a festést.....
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
a héten inkább csak telefonálásra használtam a telefont, így csak 3. nap este dugtam töltőre 10% körül...
4 ora képernyő üzemidő így is összejött, szoval elég jol bírja a 383
mondjuk nálam a 378 is hasonlo szinten volt, igaz kicsit gyengébb...szoval akinek problémás az üzemideje 378-cal, az probálja ki
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz hemaka #12945 üzenetére
voltam párszor ilyen "aktiv" 378-cal is, de ott az estét már nem bírta, mehetett szivargyujtora...azért mondom, hogy kicsit jobb
5-6 ora volt 1 nap alatt, ez megvan 383-mal is, csak rádob még 0,5-1 orát
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Shyciii
veterán
No a B383-as készenléti ideje sokkal jobb lett. Hajnal 3-tól reggel fél 9-ig 0%-ot esett az akksi úgy, hogy szinkronizálások, gps be volt kapcsolva. Ez így már jó. Ez nekem is xar volt a B378-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest