- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cry0
őstag
Szaisztok
barnátnőm telefonját vissza szeretném állítani 5.0.1-re
hogy a legegyszerűbb ? olvastam az össefoglalót
illetve linket tudnátok dobni?
előre is kösziIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
mcll
senior tag
Szépen felfrissült a telóm az új szoftra, most ez van rajta:
ALE-L21C432B574
Android 6.0
Minden nagyon jó, egy dolgot kivéve. A frissítés óta nem megy egyik call recorder sem. Az sem ami korábban tökéletes volt (közben töröltem, nem ugrik be a neve). A régi ami jó volt, annál csak az én hangomat rögzítette (hiába állítgattam a forrást). A többi meg vagy egy nulla byteos fájlt csinál, vagy meg sem nyekken.
Használ valaki ilyesmi recordert? És ha igen, akkor melyiket ami jól megy Android 6 alatt? Vagy egyszerűen letiltották a telóban az új FW-el ezt a lehetőséget?
Fontos lenne egy jó megoldás.
Köszi"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
gianone
őstag
Én minden olyan alkalmazás adatait töröltem és/vagy letiltottam, amit nem használok. HiCare-től, HiSuiton át a guglisokig, még rendszeralkalmazásokat is, pl. nyomtatás talkback stb. 24 dolgot tiltottam, és még párnak az adatait, amit nem engedett, és még csomót eltávolítottam. Így adatokkal 1,5 GB az alkalmazások, szóval nem panaszkodom, és eddig a stabilitás rovására sem ment. Pedig pl. stock androidon billentyűzetet nem lehetett, mert a Beállításokban összeomlott tőle néhol. Itt eddig simán, kop-kop. Sajnos a root nem jött össze, talán mert dualosított. Pedig pucoltam volna, és egy-két sokkobanos trükköt feldobtam volna rá szívesen.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Lagabor11
csendes tag
Sziasztok, VR miért nem megy a P8 Lite-nél, nincs gyro ebben?
Kinek mi a tapasztalata?
Van megoldás, hogy működjön?Köszi előre is, nagyon fontos.
-
gianone
őstag
válasz Lagabor11 #13809 üzenetére
Nem mondanám, hogy értek hozzá, de ha YouTube-on megnézel egy 360 fokos videót, vagy kipróbálni Pokémon Gót, és az működik rendesen, akkor a funkció be van kapcsolva. És ha így se megy VR, akkor ötletem sincs. Ha nem mennek, akkor nincs is bekapcsolva, lehet tovább gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
mcll
senior tag
Hát kipróbáltam egy halomnyi beszélgetés rögzítő szoftot, a legjobb amit ki tudtam hozni hogy az én hangom rögzíti a másik félét nem, illetve iszonyat halkan hallani, de az a hang az ami a hangszórójából visszakerül a mic-re. Ugyanis mintha csak azt rögzíteni. Beállításokat végigpróbáltam, semmi eredmény.
A 6-os Androidban ezt letiltották, vagy szimplán elbaxták? Mert a frissítés előtt nem volt ilyen gondom, és igen fontos nekem ez a funkció.
Másnál megy ez akinek már 6-os Androidja van?
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
Gstyler
senior tag
válasz ANDROID??? #13812 üzenetére
Bár nem vagyok jogász, de ha közlöd a beszélgetés elején a másik féllel, hogy rögzítésre kerül a beszélgetés, akkor legális, nem?
-
törölt tag
válasz Gstyler #13813 üzenetére
Jogilag aggályos téma.
Maga a program telepítése nem ütközik jogsértésbe, de a felhasználása már más kérdés.
Azért valljuk be ideális eset, hogy valaki tájékoztatja a másik felet a rögzítésről. Ennek felhasználását pedig két jogi vonatkozásban lehet tárgyalni:
1. Polgári per
Ebben az esetben jogsértő felvétel felhasználását mérlegelheti a bíró. Függetlenül attól, hogy az érintett a tárgyalás során hozzájárul -e. Ennek oka a szabad bizonyítás elve, tehát minden olyan bizonyíték felhasználható, amely a tényállás felderítésére alkalmas.Viszont! a jogsértés ténye ettől függetlenül továbbra is fennáll, így a sértett jogosan kérhet eljárást a személyiségi jogok megsértése miatt.
Ilyen esetben a felvételt rögzítő felelősséggel tartozik a jogsértésért, így mérlegelés után megítélhetik, de el is utasíthatják a sérelemdíjat.
2. Büntetőügy
Ez esetben tiltott az olyan bizonyítékok felhasználása, ami jogsértő módon készült.Végszóként:
Tehát a másik fél beleegyezése nélkül semmi értelme a hangfelvétel készítésének. Amennyiben az első eset áll fenn úgy van értelme, de a jogsértésért felelni kell. -
Turbobacsi
senior tag
válasz #86973952 #13815 üzenetére
azért lenne létjogosultsága a dolognak: én pl. távmunkában dolgozom, sokszor telefonon beszéljük meg az aktuális projektet, már gondoltam rá hogy rögzíteni kellene, sok apró részletre nem mindig emlékszem, persze az ügyfelem tudna róla...
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
törölt tag
válasz Turbobacsi #13816 üzenetére
Erre jó a mail vagy a részletes projektszerződés, alapesetben a megrendelés. Egyszerűbben is vissza lehet követni.
Persze ez nem mindig lehetséges, "bagatell" összegeknél nem is kötelező.
Amennyiben a másik fél beleegyezik, úgy használható.
Másszóval (és zárásként) a téma nem tilos, amíg nem utal jogsértésre. Ez esetben viszont a segítségnyújtás is tilos.
[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
válasz Turbobacsi #13816 üzenetére
Pontosan ezért használom én is, és nem azért hogy visszaéljek vele. Tisztában vagyok a jogszabályokkal. Sokszor vannak teamtelco-k külföldiekkel, nagyon sok infó hangzik el, aminek egy részére én sem emlékszem vissza viszont fontos. Igaz a legfontosabb dolgok mailben is jönnek, de vannak részletek amik nem és csak a telcoban hangzanak el. Ezért rögzítem hogy a munka során csak visszahallgatom a megfelelő részt és nincs gond. Amúgy a telcoban tudják hogy rögzítem, sőt mindenki így tesz, ez egy elfogadott eljárás. Szóval ezért fontos nekem.
Amúgy csak a céges dolgokat rögzítem, mást nem. És ami nem releváns, azokat törlöm is."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
törölt tag
A fórumnak igazából semmi közá hozzá, hogy milyen célból kell.
Csak szükséges volt tisztázni néhány dolgot, meg elhangzott egy kérdés is utánad.
Mivel elég ingoványos téma. Így nincs probléma és hsz. törlés.
Egyébként az EMUI (IS) pont ezért ilyen korlátozott a rögzítő programokkal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
Kérném mellőzzük most már a témát, mert tele leszünk/vagyunk sok OFF hsz-el. Köszi!
-
QG
tag
válasz gianone #13624 üzenetére
Feltettem rá a Nova Launchert, azzal lehet Anyám számára elég nagy ikonokat csinálni. (meg más előnyei is vannak) Beraktam a védett alkalmazások közé, mégis néha magától visszavált a Huawei Kezdőlapra.
Hogyan tudom ezt megakadályozni? El lehet távolítani azt valahogy? Nincs feltörve, és nem is szeretném.“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
gianone
őstag
Beállítások/Alkalmazások/Speciális/Alapértelmezett alkalmazások/Alkalmazásindító, és kiválasztod Novát. Más ötletem nincs. Amúgy sosem volt launcherem. Tetszik is a gyári. Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyiben kapcsolódik az én korábbi hozzászólásomra, nem is nagyon értek hozzá, de talán ez segít.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
A launcherekhez nem is, mert nem volt. Inkább vérrel verejtékkel megtanultam átformázni EMUI-t olyanra, amilyenre szerettem volna. Az APK Editorral buherált appoktól, Quickshortcutmakertől és a net nélkül kirakott könyvjelzőktől a névjegyzékben lecserélt profilképeken át. A hajamat kitéptem, mire mindre rájöttem. Mondjuk FR után sem egy élmény mindet újracsinálni, de már belejöttem. És nekem így tetszik.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
kutga
nagyúr
-
gianone
őstag
válasz #86973952 #13830 üzenetére
Én is azzal nyomom. De néha fura. Attributumok cseréjével kicserélem az ikont, Moto G-re telepítve jó is, de P8 Lite-on valamiért nem érzékeli. Vagyis inkább furán, mert pl. QuickShortcutmaker listájában a lecserélt ikon van, vagy mikor indítom a telepítést akkor is. Viszont pl. fájlkezelőben már telepítés előtt is az eredeti logó látszik az apk-nál, és kezdőképernyős ikon is az lesz. Nem mindig, de pl. WPS-nél igen. Amúgy azoknál szoktam így lecserélni az ikont, amit amúgy is megbuherálok valamiért, és kézzel kell frissíteni. Pl. FB Lite-ot nem engedem linket megnyitni.
zojjektum
Nem lenne az olyan hosszú. Csak rájönni volt sok.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
Akkor leírom, miket változtattam. A képeket vissza tudjátok keresni, nem volt régen.
A témám a legújabb gyári default Obsydian, az Ink téma ikonjaival. De nem a Téma alkalmazásban testreszabással csináltam, hanem letöltöttem a hwt fájlt, és abban cseréltem ki a képeket. Azért így, mert ebben a témában nincsen kerete az ikonoknak. A hwt fájl és icons is sima zip-ként kicsomagolható és variálható.
Mivel csak a saját appok ikonját cseréli a gyári téma, az automatikusan frissülő többi app ikonját QuickShortCutMakerrel lecseréltem. Application fül a progiban, és párosítottam hozzájuk a gyári ikonpakkból fel nem használt vagy elrejtett alkalmazások ikonjait. Egyre kell figyelni, más nevet kell adni az ikonnak, mint az alkalmazás eredeti neve, különben már meglévőnek érzékeli. A buherált, nem frissülő appok ikonját Apk Editor Próval attributumok cseréjével változtattam szintén a gyári pakkból.
A böngésző könyvjelzőinél észrevettem, hogy, az én böngészőm a saját ikonját teszi ki, ha a weboldalnak nincs faviconja. Így rájöttem, ha kinyomom a netet, beírom neki az oldal címét, nem tudja betölteni a favicont, de létrehozhatok hozzá a kezdőképernyőn ikont, és szép egységes lesz.
A gyorstárcsázásnál az adott névjegy ikonját lecseréltem a Névjegyek ikonjára, létrehoztam a kezdőképernyőn, majd kitöröltem a képet a névjegyből. Az visszaváltozott, de kezdőképernyőn egységesek lettek az ikonok, és passzolnak a többi ikonhoz. Hát kb. ennyi.Nokia 1610i Huawei Nova
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Adott egy független dualsimes Ale-l21 készülék Ota módszerrel szeretném frissíteni, de rám se bagózik.
Build szám.: Ale-L21c432B170 (erre frissült még tavaly magától)
Hi care . 2.0.4.301_OVE (utólag frissítetem mert többen írták, hogy az segít, sajnos nem így lett)
Nem tudom miként tudnám ezzel a módszerrel telepíteni.Remélem tud ebben valaki segíteni.
Egyébként megéri 6.0 frissíteni?
-
kozmo
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen hozzájutottam egy készülékhez, és szeretném felfrissíteni 6-ra, de mivel még nem tiszta ez a típus, nem tudom ,melyik soft menne rá. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.
A jelenlegi build: ALE-L21C185B130, dual sim.
Továbbá a bootloader állapotát sem tudom (nyitott/zárt).
Recovery gyári rajta.Köszönöm
-
gianone
őstag
Ez nem EU-s ROM, hanem ázsiai. Ha újként vetted és webshopban 14 napon belül, én küldeném is vissza. Gond nélkül megteheted. Edigitialban most volt 15-os akcióban.
Ha mégis megtartod, akkor ázsiai 6.0 kell rá. Van Fülöp-szigeteki B540.
Na ez közel-keleti B560 bár pakisztáni oldalon.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
Elég fura a leírása a pdf-ben. Belenéztem. Saját magát írják, mint frissítendő build, és van benne egy vendor mapa is, amire tesztverziót ír. Tököm tudja, azt feltenném-e. Szerencsére ez a te problémád.
Olvasd el , mit kell csinálni, és döntsd el te.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni a fiamnak egy fehér független dualos készüléket a fekete vodás helyett. A mobilvarázs üzletet néztem ki, ami elvileg megbízható üzlet. A kérdésem az, hogy ha bekapcsolom a készüléket és megnézem a készülékről az infót mit nézzek? Build számot nézzem?
Előre is köszönöm a segítségeteket!Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Ez a teló megkapja az éven az android 7.0-át?
Illetve szolgáltatós teló már megkapta a 6.0-át?
Smoke some weed nigga!
-
kutga
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #13848 üzenetére
1. A huawei eldönti.
2. Úgy tudom a telenor kivételével igen.Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
válasz AMDaZERG_1 #13847 üzenetére
Csak egyet mondok, bolti garancia.
Kicsit többért van médiában, megbízható helyről, gyártói garanciával. Trend visual is gyártóival árulja úgy láttam.
Let the Zone take me if I am.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest