- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gedeon31
addikt
válasz tibcsi0407 #1401 üzenetére
Úgy visszatudod hallgatni ,mint ahogyan beszéltél az illetővel.
-
Ixion77
addikt
válasz South Velen #1405 üzenetére
"a ledek max fényerőn villannak fel (mivel analóg fényerőszabályzás nincs, másképp nem tudnak), aztán alszanak el a másodperc törtrésze alatt általában 220-szor."
Lehet úgy is, lehet máshogy is. P30 esetében pl. egyértelműen látható a mérésből hogy nem úgy van.
"Azaz a pupillád azt hiszi, alacsony fényerőt néz, kitágul, és így kapja meg a maximális fényerőn a led fényét...."
A pupilla központi idegrendszerű vezérlésű, tehát észlelt fényerő alapján (nem pedig érzékelhetetlen maximális fényerő alapján) vezérelődik. Ezért hat rá hormonállapot, hangulat, stb. Van aki akaratlagosan is tudja változtatni.
Jobb, ha nincs PWM mint ha van, de igazán csak az számít hogy ha már van, 100Hz felett legyen.
Arra meg kíváncsi lennék egy vakteszt alapján hogy valóban tudtok-e különbséget tenni 400dpi és 600dpi közt, vagy 230Hz (P10P), 236Hz (S10+) és 240Hz (S10) flicker közt... Erősen meglepődnék, ha sikerülne.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-
kchris78
veterán
válasz tibcsi0407 #1330 üzenetére
Dell2713HM a monitor, es egy 15-os rMBP van mellette. De volt samsung note1-esem pentile kijezo tenyleg alacsony ppivel.
-
droti25
őstag
Fotózásnál mire érdemes állítani: 40MP vagy 10MP?
40MP-nél ugye nem játszik a zoom. -
South Velen
addikt
válasz Ixion77 #1406 üzenetére
A pupilla központi idegrendszerű vezérlésű, tehát észlelt fényerő alapján (nem pedig érzékelhetetlen maximális fényerő alapján) vezérelődik.
Atyavilág, dehát pontosan ezt mondom én is......
Jobb, ha nincs PWM mint ha van, de igazán csak az számít hogy ha már van, 100Hz felett legyen.
100Hz? Amilyen gyorsan kialszanak a ledek, inkább 2000Hz.Ki beszélt itt 4Hz deltaPWM különbség észleléséről? Állandóan nyomatjátok a hülyeséget nagy visszavágásként.
Mind szar. Mind káros.
Igen, a Samsung is szar, és szerintem különösen rohadjon meg, mert az S2-vel bezárólag nem kellett a PWM, utána már mindenhol nyomatják, ráadásul a teljes fényerőtartományban. És a Huawei is. A linkelt ábra is csak ezt mutatja meg, mégha nem is éri el a teljes sötétséget. Egyébként az ixbt orosz jobb ábrákat szokott közölni a tesztelt készülék PWM-éről.A pentile téma érdekel itt kevésbé: De nem egy 1080p pentile kijelzős telefonom volt... minden zavart. Pedig kisebbek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz droti25 #1411 üzenetére
Jobb a 10mp jpg tömörítése, kisebb fájl, és minőségben is jobb(pl zajkezelés). A nagy pixel nem mindég jelenti azt, hogy jobb is(p20pro detto ilyen volt)
Srácok!
Nem lehetne lecuppanni már erről a kijelző témáról? Megértem van akinek nem tetszik, de a többi had élvezze már a telóját. Akinek meg nem felel meg, elég széles a paletta, hogy lehessen választani. Nekem S8+ után semmi hiányérzetem nincsen a p30-on és lehet nekem kicsik az igényeim, de sokan vagyunk így sztem.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
dodicsaba
aktív tag
válasz hodostamas #1359 üzenetére
Helyinél is annyi. Személyesen voltam bent a telenornál.
BlackBerry Passport
-
Ixion77
addikt
Most vettem észre hogy a gyors fotózás (kikapcsolt állapotban dupla hangerő le) 16:9 arányú fotót készít. Tudja valaki hogy miért?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
joey04
titán
válasz South Velen #1390 üzenetére
-
hodostamas
addikt
Csak én szivtam meg a gyári töltőjével? Nem hajlandó tölteni, se p30at se más telót. (igaz nem a gyári kábele van nálam, de bármi mással jó a kábel)
-
Astrolagoon
tag
válasz hodostamas #1426 üzenetére
Nekem működik még akkor is ha nem gyári a kábel(Akkor nincs supercharge)
-
hodostamas
addikt
válasz Astrolagoon #1427 üzenetére
Na szuper.
Telenorba nem szivesen vinném, nem akarom leadni a telót is egy töltő miatt. Hivatalos szervíz meg ahogy látom nincs Szombathelyen.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz hodostamas #1428 üzenetére
Amíg a gyári kábellel nem próbáltad, ne vidd sehova szerintem.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
gyurma888
aktív tag
Sziasztok!
Az auróra kék verzióból ilyen kevés szállítmány érkezett mindenhova, vagy ilyen gyorsan elkapkodták? Szinte mindenhol ki van fogyva. Jövő hétre ígérik, nagyon remélem, hogy húsvétra már a kezemben lehet -
Leshrac
csendes tag
Az ajándék óráról (Huawei Watch GT active) valaki megosztaná a tapasztalatait? Nem igazán értem miért kerül 70k-ba
-
markose
csendes tag
válasz Leshrac #1434 üzenetére
Én nagyon szeretem. Nem egy túl okos óra, nincs rajta semmi extra, viszont gyors és stabil. Nekem előtte stratos órám volt, ez nekem sokkal használhatóbb. A nevén kívül nem tudom miért kerül ennyibe. De ajándéknak tökéletes. Valamint üzemidőben verhetetlen. Egy hete van a kezemen 95%ról 49-re merült. Folyamatos pulzus, alvás figyelő és értesítések.
-
perzeus
tag
P30 pro 128GB - mennyi RAM van? Van, ahol 6, van, ahol 8, amit írnak...
[ Szerkesztve ]
Gábor
-
whYz
őstag
válasz South Velen #1405 üzenetére
Elegge el vagytok tevedve itt tobben. PWM dimming nem a sporolas miatt lett kitalalva, hanem a kepminoseg javitasaert. Vannak telok, ahol valthatsz pwm es dc kozott, pl oneplus, de ugye ott figyelembe veszik a kozosseg velemenyet, ellenben a huawei-el. Persze ha dc-re valtasz, akkor eszrevehetoen csokken a kepminoseg. Ez nem hardveres kerdes, mert a oneplus es tobb mas gyarto is szoftveres frissitessel vezette be a dc dimminget. P30 pro-n viszont ne szamitsatok ilyenre a kozeljovoben, foleg, hogy unlockolni se lehet a telot.
[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
sziasztok
Ha megkérnélek titeket leírnátok,hogy ki hogy milyen módban,beállításokkal fotózik?
a legjobbat szeretném elérni,ezért kérdemköszi
-
whYz
őstag
válasz Astrolagoon #1443 üzenetére
A lehetoseget meg kellett volna hagyni, garivesztes mellett. Engem kulonosebben nem erdekel a gari es barmikor az unlockolast valasztom, de megertem, hogy a tobbseg nem igy gondolkodik. Sajnos ezzel a tovabbi huawei telefonok ki vannak love szamomra.
Akit erdekel itt olvashat tobbet a pwm vs dc dimmingrol.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
A nagyvállalatok viszont máshogy gondolkodnak. Nem rendelnek unlockolható telefont. Márpedig ők jelentős vételi erőt képviselnek a csúcskategóriában.
Persze nézhető úgy is, hogy a Huawei nem akarja hogy vizsgálható legyen, mit csinál kernel szinten"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ricardo
titán
válasz petya2012 #1444 üzenetére
Nekem nem ilyen telefonom van, de szerintem erre egyértelmű válasz nem lesz. A megfelelő értékek beállítása, függ a fotó témájától, az éppen aktuális fényviszonyoktól, és még elég sok mindentől. Nincs olyan hogy beállítod valahogy, és az minden helyzetben a legjobb képet eredményezi.
-
skt
tag
Sziasztok!
Aki p30-at vagy p30pro akar vásárolni a telekomnál 15. elött tegye, mert jelentősen drágulni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest