- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmaattee90
tag
na felraktam ilyen fastboottal egy stock recoveryt, végre már a gyári jön be, viszont telepíteni ígyse tudok
[ Szerkesztve ]
-
zaurac
tag
válasz mmaattee90 #22251 üzenetére
Ez már haladás. Nekem innen jó lett a következővel: Innen: http://dl.vmall.com/c01l4l4a2y# a dload mappa sd-re és helyi frissítés. visszarak egy huawei recoveryt, amiből már megy a 3 gombos. Azért 100 % -ra nem merem ígérni,m. nálam kínai rom volt,de azon is ez a 3e recovery volt,amiről beraktad a képet.
[ Szerkesztve ]
-
gabancs
addikt
válasz mmaattee90 #22251 üzenetére
Mert az SD kártya tartalma nem tetszik neki. Valami nem okés. Töltsél le valami garantáltan hibátlan dolgot, és azt tedd az SD kártyára.
-
mmaattee90
tag
nálam is kínai, most próbáltam belső tárhelyről feltenni 3 gombossal, végigcsinálta és a végén írta ki ezt a failt, most kapcsolom be a telót hátha jó lett amúgy érdekes h amíg a recoveryben voltam úgy rezgett a telefon végig mint a szüleim régi 40 éves mosógépe ezt a linket fogom megpróbálni ha nem klappol valami, köszönöm szépen
-
mmaattee90
tag
na összejött a 114-es rom van fent, de ez a rezgő recovery eléggé idegesít, próbáljam azért ezt a linken lévő fájlt lefuttatni h elmúljon?
-
zaurac
tag
válasz mmaattee90 #22255 üzenetére
Akkor ne ha már megy a 3 gombos, az csak a huawei recoveryt rakná vissza, meg az emui 2.0-t! De ha visszatudsz tenni gyári romot,azzal kéne h. települjön huawei recovery.
[ Szerkesztve ]
-
shifty85
tag
Sziasztok!
Visszaraknám a telefonra a 4.2-őt. Van még egy P6-os a családban, azon nem lett frissítve, le tudom róla valahogy szedni a gyári vodás 4.2-őt és azt visszarakni a sajátomra?
-
mmaattee90
tag
újraformáztam gépen az SD kártyát így sikerült helyreállítanom teljesen a telefont, gyári recovery van meg semmi kínai dolog nincs már benne
-
cynosure
csendes tag
Kicsomagolva ~1.2GB. Van mellette egy eredeti huawei doksi, ott nem írják, hogy csak update lenne, a telepítési követelmények között semmi érdemleges információ nincs, főleg nem alapverzióról, amire rá lehet tenni. Szerintem ez a teljes vodafone által is használt legutolsó 4.2.2. Valószínűleg B606 vagy B607 lehetett, amivel vettem az én telefonom áprilisban, és egy kb 30-40MB -os csomaggal frissült kb 2 hónappal később elvileg pont a B610 -re, ami még 4.2 volt. Az a baj, akkoriban nagyon nem figyeltem a verziókra, végülis használatra vettem a telefont, nem ilyesmire.
Viszonyításképpen a B634 ~1.7GB, a B513 pedig ~1.5GB, de ezek 4.4.2 romok.
A B521 -est nekem csak úgy sikerült feltenni, hogy a dload mappába kicsomagoltam az update.zip -et, de az SD gyökérben is meghagytam zip -ként. Amikor a recovery nem tudott mit kezdeni a dload mappa tartalmával, akkor rámentem az install update from sd card opcióra, és betallóztam a zip fájlt neki, simán felment. Néha probléma merül fel egy sikertelen dload frissítés után, mert nem hajlandó újracsatolni az sd kártyát, sőt, ha recovery -be újraindítod a telefont, akkor sem megy. Ilyenkor nem recovery -be kell újrabootolni, hanem hagyni kell, hogy menjen tovább, akár felbootol a régi rendszer, akár nem, majd újraindítani recovery -be. Persze ez megint csak afele babona, most epp így működött, sajnos semmi dokumentáció vagy tény nem támasztja alá, hogy ez máshol is menni fog, bármikor, bármilyen körülmények között...
A héten ha valamikor lessz időm, megnézem a B610 -est, bár abban reménykedek, hogy jön ki olyan 4.4, amiben megoldják a carrier eltüntetését a notification -ről, meg az automatikus indítást root és config hackelgetés nélkül.
-
duvi
nagyúr
válasz cynosure #22264 üzenetére
Nem tudok németül, ezért a kuglit használtam és ez szerepelt a B610-hez mellékelve:
"Diese Version ist ausschließlich als Update zu den Vodafone Versionen B606 und/ oder B607 zu empfehlen."
ami a kugli szerint:
"Ez a verzió ajánlott kizárólag egy frissítést a Vodafone verziót B606 és / vagy B607."
Viszont az 1.2 GB valószínűleg teljes romot takar -
cynosure
csendes tag
Én sem tudok németül, ezért is gondoltam, hogy belenézek a zipbe. B521 -es update, ami konkrétan tényleg az, alig 300MB kicsomagolva is. Viszont a B610 zipben lévő doksi végeredményben ellent mond a német forumozó kolléga véleményének. Egyébként a B635 -ös 4.4.2 update OTA -n 0.95GB volt, gondolom mivel teljesen eltér a régi 4.2 -től, ez is teljes csomag kellett legyen, csak szintén becsomagolva.
Ha nem utálnám annyira állandóan újrakonfigurálni az összes alkalmazást már most visszatenném a telefonra... -
Theseus
csendes tag
Sziasztok
A B512-es frissítés óta nem működik a GPS. Gyári beállítások visszaállítása után jó. De amint akarom használni a Play-t, muszáj frissítenem a Google play services-t, és utána nem talál jelet. Újabb OTA frissítést nem talál. Ötlet hogy merre induljak? A segítséget előre is köszi.
Több mindent, kevesebb semmit!
-
duvi
nagyúr
válasz Theseus #22269 üzenetére
Tedd fel ezt az appot és nézd meg szabad ég alatt, hány holdat talál és mennyivel kapcsolódik. GPS Status & Toolbox
-
Theseus
csendes tag
Már felraktam, de semmit sem talál
-
mmaattee90
tag
ez ma jött ki és elvileg hivatalos
-
Theseus
csendes tag
válasz mmaattee90 #22274 üzenetére
C17, ez ázsiai telóra jó csak nem? Az enyém EU.
-
fornettisuti
veterán
Unicom P6-ra valo
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Theseus
csendes tag
válasz fornettisuti #22276 üzenetére
Láma vagyok, de ezt miből látod? Ez B512-re simán rátolható?
-
zaurac
tag
Ez kínai rom( C17- ) ez kinyírhatja a mienket!
-
arminlok
senior tag
Nekem nem hozza be a linket de gondolom ezt a b706-ot linkelted és igen ez c17 igaz u06ra valo szal kompatibilisnek kell lennie de inkább ne kisérletezzünk. Bár van egy olyan emlékképem hogy a tmobileos rom is c17es volt ezt valaki megtudja erösiteni vagy cáfolni?
-
cynosure
csendes tag
válasz Theseus #22272 üzenetére
A B5xx vonalon a B521 az utolsó. De tény, nagyon furcsán számoznak a Huawei -nél, mert a verzióknál összefűzik a különböző régiók ROM -jait. Legjobban a B1xx sorozatnál látszik ez. Kicsit visszalapozva (pár oldal) megtalálod ebben a témában a letöltést is, nálam is most a B521 fut. De fogalmam sincs, mi a hivatalos differencia ez, meg mondjuk a B635 között, ami a Vodafone -os készülékeken gyárilag jön.
-
cynosure
csendes tag
válasz arminlok #22283 üzenetére
Egy hibajavítás (pl hogy elinduljon a fránya GPS) akár 5KB -os is lehet. Nem emlékszem már, hogy itt, vagy XDA -n olvastam, de valakinek akkor javult meg a GPS, amikor kitörölte a GPS configját. Na ezt mondjuk nem probálnám ki, csak backup meg szülői felügyelet mellett.
Viszont XDA -n néha lehet találni changelogokat a különböző verziók között, főleg mert elég sok gyári romból csinálnak "repack" verziót TWRP miatt.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Páromnak szeretnék venni egy fehér P6-ost, mert ez tetszik neki legjobban a telefonok közül. Sajnos már csak kisebb gsm boltokban írják hogy kapható. Nem tudom hogy ezek ugyanazok mint amit a multiknál adtak? Nincs ezekből valami kínai vagy más verzió amire figyelni kell? ( eddig nem ástam magam bele a P6-ok lelkivilágába, ezért kérdem)
Ha esetleg valaki tud jó áron újat ( számlával) olyan boltból ami megbízható ( nem valami sufni gsm ahol a garival kitörölhetem )vagy olcsón jó használtat fehér színben írna nekem privit? A legolcsóbb amiket találok 66e körül vannak bruttóban. (ha valóban vannak, még nem kérdeztem meg de ez sokszor messze nem igaz ahogy látom )Jó telefon egyébként? Érdemes megvenni? Kérem csak olyan válaszoljon aki tud is segíteni
[ Szerkesztve ]
-
zaurac
tag
No, nem bírtam a véremmel , feltettem ezt a kínai b706-ot. Működik rendesen, gyors(persze még nem raktam rá szinte semmit),csak a google cuccokat kellett rávadászni. Végre nem szürke a navi sáv - apró örömök - ,a betűk viszont kicsik szerintem. Az azért látszik h. még béta:van üres menüpont is (pl. a mozgásvezérlés). Összhatásra azért sokkal szebb, érettebb a 2.3-nál. A kernel természetesen maradt 3.0.8
[ Szerkesztve ]
-
-
zaurac
tag
válasz mmaattee90 #22293 üzenetére
Az a baj ez nem rootolt,m. az xda-s B708 és nem akartam rootolni,amíg nem ismerem,de végülis a miui-s google installerrel összejött.
Új hozzászólás Aktív témák
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...