Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pistakiss

    őstag

    válasz Bulitt #25139 üzenetére

    Háát!
    Ezzel az állítással vitatkoznék!
    Az autofókusz mindkét esetben működik, tehát próbál élességet állítani a kamera rész. Az "exponáló" gombra nyomva a középre próbál élességet állítani, bár makrónál még ez nem sikerült nálam, pláne ha túl nagy a távolság a közeli és távoli tárgynál. Az ujjal tapizásnál a fókuszpont a nyomás helye lenne, ha nem mozdítjuk el közben a telefont. Azt a lehetőséget találtam eddíg a legjobb megoldásnak, közeli tárgyaknál, hogy a fényképezni kívánt témát középre teszem, ha olyan a kép késöbb is lehet a kompozíciónak megfelelően vágni, majd megvárom amíg a telefon élesre állítja ós ezután exponálok.
    Az általad leírt auto élesség állítási metódus akkor lenne igaz, ha minden automatikusra lenne állítva, ugyanis ahhoz kellő élességi mélység kell, ami csak magas érzékenységgel, szűk rekesszel oldható meg, vagy pedíg nem lesz éles, amit szeretnénk. Így viszont megnőhet a képzaj is.

    "Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

Új hozzászólás Aktív témák