Hány kalóriát éget el a bújócska?

Többek között erre is választ ad a Google/Fitbit új, gyerekeknek szánt modellje.

Hirdetés

A Fitbit Ace LTE kifejezetten gyerekeknek szánt hordható okoseszköz, ami rengeteg szoftveres extrát kínál a kicsiknek, a szülőknek pedig valós idejű helymeghatározást, lehetőséget a csemetével való szöveges vagy szóbeli kommunikációra és annak biztosítására, hogy az utód iskolaidőben nem az órája által kínált számos játék és aktivitási lehetőség egyikével foglalkozzon.


[+]

Az Ace LTE egy 41,04 x 44,89 x 13,35 milliméteres, 28 grammos, 50 méterig vízálló eszköz Gorilla Glass 3 védelemmel és több, mint 16 órás üzemidőt ígérő, számszakilag 328 mAh-s teleppel, amit kicsit több, mint egy óra alatt lehet teljesen feltölteni. A cserélhető szíjak nem csak a megjelenést teszik változatossá, de minden egyes modellhez egyedi szoftveres tartalmak is járnak; az egyelőre hat stílusból álló kollekció későbbiekben bővülni is fog.


[+]

Az óra számos játékot kínál a havonta frissülő Fitbit Arcade felületen keresztül, az úgynevezett eejie-k pedig egyfajta tamagotchik, amelyeket a beállított mozgáscélok teljesítésével lehet életben tartani, úgymond testreszabni és úgy általában pátyolgatni. Az eejie-k többféle aktivitást is kínálnak a gyerekeknek, amelyek segítenek elérni a kitűzött célokat, a Google algoritmusa pedig az olyan tevékenységeket is beleszámolja a napi aktivitásba, ami sajátosan a gyerekekre jellemző, például bújócskázás, ágyon ugrálás, izgés-mozgás és bármi, ami nem hagyományos sporttevékenyésg, de a gyerek mégis aktív.

A zárt, szülők által konfigurálható és ellenőrizhatő rendszerrel, harmadik féltől származó alkalmazásoktól és reklámoktól mentes, június 5-től elérhető Fitbit Ace LTE 230 dollárba kerül, ehhez lehet vásárolni előfizetéses adatkeretet, amihez grátisz egy extra, egyébként 35 dollárba kerülő szíjat is mellékel a gyártó. A funkciók sora néhány hónapon belül a Tap to Pay opcióval fog bővülni, ami lehetővé teszi a gyerekek számára az órával való fizetést.

Hirdetés