Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Honor 200 Pro - mobilportré
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38950 üzenetére
Leírom mégegyszer.
Sajna most nincs módom szkrínsotot csinálni, ezért csak lazán...Bekapcsolom a telefont HBOOT-ban:
---ALPHAREV---
BRAVO PVT4 SHIP S-OFF
HBOOT-6.93.1002
MICROP-051D
TOUCH PANEL-SYNT
RADIO-5.11.05.27A HBOOT innen a BRAVO STOCK verzió. Elvileg.
4EXT RECOVERY V1.0.0.4 RC3
Recovery-ben IFO menü:
-System: mtd3
-data: mtd 5
-cache: mtd4
-mount point: fs
-sdcard: fat32
-sd-ext: ext4
(plusz ezek méretei)Az SD kártya vatta új Adata Class6, melyet Pzoley leírása alapján partícionáltam.
ROM:
1.) Első körben feltettem Pzoley Ezen ROM-ját.
-Full wipe 4ext-tel.
-A letölthető full wipe flash
-Rom flash
-Rom indulás után kikapcs-->4EXT-->prev fix flashEgy napig nem bírtam használni...
2.) Ezt tegnap éjjel...
EZ van fent.
-4ext-tel full wipe
-Flasheltem azt a Zip-et, ami kért ext4-hez.
-Rom Flash
-RebootAmit "vátoztattam":
Uninstaller Pro-val tölöltem:
-Polaris office
-Adao file explorer
-Facebook
-Flickr
-Gmail
-Plurk
-TwitterAmit feltelepítettem:
-Player Pro
-Fuel log Pro
-Root call blocker
-Lucky Patcher
-Quick office Pro
-ES file explorer
-1 click clearAny tipp?
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
dombila
senior tag
Gyári ROM-al megy a telefon, de főzött ROM-okkal fagy, újraindul,....
Razor-al egyetértettünk benne, hogy SD kártyát kellene cserélni, mert az EXT partíciót nem bírja a jelenlegi. ADATA Class 6-ot javasoltunk, mert mindkettőnknek az megy hibátlanul.
Maci-nak azzal sem.
Hmmm. Nincs igazán ötletem.
-
Pero
senior tag
tudna nekem linkelni valaki egy oldalt ahonnan le tudom szedni a gyár desire romokat?
2.29.405.14 kéne csak a biztonság kedvéért. -
dombila
senior tag
Itt vannak: Shipped-ROMs
Biztos az általad megadott verzió? Ilyet nem látok, innen mindenki a 2.29.405.5-öt szokta használni. Ez a gyári 2.2.
Illetve itt van a "hivatalos" 2.3 is.Ezek RUU-k, amik nem csak a ROM-ot, de HBOOT-ot, radio-t, mindent visszaálítanak gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
Pero
senior tag
válasz dombila #38957 üzenetére
sztem jó lesz csak még most le akarom menteni mielőtt elfelejtem, meg ha a backup vmiért nem lenne jó.
a lényeg h gyári legyen és mindent tegyen vissza a helyéreépp most próbálom feltenni az ICS-t rá kíváncsiságból.
meddig normális az ics boot animáció ismétlődése?Köszönöm a Linket
-
-Maci-
addikt
válasz dombila #38955 üzenetére
Na hogy ez miért kell, azt én sem tudom! Zoley írja annál a ROM-nál, hogy így kell.
Igazából sok ROM-jához van már utólag flashelendő "update". Gondolom ez is valami hasonló.
Anyway, volt fent több olyan ROM is, aminél tényleg csak a ROM-ot kellett felhúzni és azokkal is fagyott.YOURI:
A gond az, hogy bármilyen eddig próbált ROM-mal fagy a telefon, mint állat. Konkrétan a szilikon tokba már bele sem teszem, mert minimum 3x egy nap ki kell vennem az akksit. Sokszor fagy be lezárt képernyőnél és mégtöbbször induláskor, mikor már majdnem betöltötte a főképernyő(ke)t.
A vicc az, hogy amikor épp nem halott, akkor marha gyors a telefon. Egy ilyen ROM után visszapakolni a gyárit, olyan, mint 7-es BMW-ből visszaülni a kockaladába...Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38959 üzenetére
Annyi még, hogy a Root uninstaller időnként dob egy hibaüzenetet fagyás utáni indításkor:
"Adatbázis írási hiba! Kérlek ellenőrizd az SD kárty..." és tovább nem tudom olvasni, mert csak a notification bar-ban írja ki.
Mára feladtam, akksi kint, rohadjon meg ahol van...
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
-
Zirowe
nagyúr
válasz dombila #38911 üzenetére
Téged elég erősen félretájékoztatott az ecare, sajnos hajlamosak erre.
Még decemberben vitte be a telenorhoz egy gyártói garanciás desiret, aminek lejárt a garija, de kb 10 hónappal előtte volt alaplapcseréje.
A telefon nem kapcsolt be, feltehetőleg megint alaplaphibás lett.
A telenoros srác el akart hajtani, mert mondta, hogy lejárt a garancia.
Felhívtam a figyelmét arra, hogy főalkatrész csere volt benne, annak a viszonyában a garancia újraindult az alap garancia teljes ideje újrakezdődött az alaplap viszonyában, és ismét a főalkatrész hibásodott meg benne.
Erre azt válaszolta, hogy cégenként eltérő, hogy ezt hogyan értelmezik.
Kérdeztem tőle, hogy mit, a magyar jogszabályokat?
Csöndbe maradt, átvette a készüléket és ingyen meg ki lett benne cserélve az alaplap.Ha az ecare nem hajlandó elvégezni az ingyenes javítást a készüléken gari idő lejárta után (fontos, hogy az újraindult idő csak a cserélt főalkatrészre vonatkozik és az eredeti garancia papírban meghatározott időre teljesen [1-2év], nem az egész telefonra és nem is a javított hibára, tehát ha volt egy alaplap cseréd és a lejárat után a hangszóró lett rossz, akkor nem kérhetsz ingyenes javítást erre hivatkozva; továbbá eltérő a gyakorlat, hogy ki mit tekint főalkatrésznek, az alaplap mindenképpen az, véleményem szerint egy érintőkijelzős telefonnál a digitizer is annak számít, de próbáltak már erre rácáfolni szervizek, fontos, hogy kétség esetén nem a szerviz dönt, hanem a állami szerv, tehát a szerviz szava nem mindenható, ahogyan azt előszeretettel képzelik magukról) arra hivatkozva, hogy nem indult újra, akkor először fel kell hívni a figyelmüket a Ptk. 308§. (2) szerinti törvényi előírásokra, és ha ezek után továbbra is megtagadják az ingyenes javítást, akkor írásban kell kérni erről jegyzőkönyvet (nem tagadhatják meg ennek a megadását), és irány a békéltető testület (ingyenes és gyors eljárás).
A szerviz és a gyártó nem jogosult jogértelmezésre, jogvita esetén a bíróság és a megfelelő állami szervek jogosultak eljárni.
Ezt gyakran elfelejtik, és hajlamosak a saját javukra ferdíteni a dolgokat megtévesztve ezzel a fogyasztókat.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
r4z
nagyúr
válasz batabe #38961 üzenetére
Ez jó ötlet, egy NOSD ROM-ot be lehetne próbálni. Az a NAND-ba belenyúl, de az SD-t nem használja. Ha azzal nem fagy, akkor tuti az alaplap a bűnös. Mondjuk nekem volt kártyavezérlős alaplaphibám anno, de akkor konkrétan nem látta az SD-t fizikailag.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
prebuds
aktív tag
Sziasztok!
Az oxygen v2.3.2 rommal kapcsolatban lenne néhány kérdésem [link]
1) Ennél nem szükséges a kártyát partícionálni, nem kell pl ext partíció?
2) Ha app2sd-vel átrakok progikat az SD-kártyára, akkor a full nand backuppal később azok visszaállítódnak? És Titanium le tudja menteni őket ilyenkor, ha sd-re vannak pakolva?
3) Van olyan oxygen rom az xda-n, amin pl ext partíció kell, és emiatt nem fogy el a rom? Ha igen, mi ennek a neve? Sok programot (kb 95) használok, külön launchert stb, szóval olyan rom kellene, ahova sokat lehet telepíteni és minél csupaszabb ,gyorsabb.
köszi a válaszokat! -
Mcat
csendes tag
Sziasztok!
A 2010-ben Telenornál vásárolt ilyen készülékre mennyi garancia járt/jár?
Köszönöm a válaszokat -
Pero
senior tag
na eljutottam a rom cseréhez most épp az CM9 ICS-t próbálgatom. az volna a kérdésem mielőtt végig próbálgatok minden romot,hogy tudok e ajánlani egy stabil gyors(ics nekem gyorsabbnak tűnik a telefonon mint a korábbi gyári Froyo)
ami sallang mentes és támogatot a2sd , netán dsws. és ami fontos megy benne rendesen a gps is.
Tudtok ajánlani vmit? -
Zirowe
nagyúr
Mondjuk más kérdés, hogy ecare szerint alapból nem kötelesek javítani/cserélni a fülest soha.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Vagy belenyugszol, vagy az asztalra csapsz, vagy írsz a htc-nek, és ők küldenek neked cserét.
-
-Maci-
addikt
Ma nem fagyott le a tegnap felrakott ROM, pedig este (miután 5x-re indult el a telefon), már nem mertem kikapcsolni!
-
-Maci-
addikt
Ááááá!
A biztonság kedvéért még tegnap belefagyott a downanimationba. Ma reggel 3x-ra sikerült bekapcsolni, aztán egy órán belül lefagyott zárt képernyőnél. Most próbáltam bekapcsolni, de ahogy betölti a főképernyőt, kifagy.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38983 üzenetére
Á, hát ezt így nem lehet! Egy órát nem marad meg a telefon! Aztán 3-4-5x-re sikerül bekapcsolni. Használhatatlan.
Nem tud valaki egy alap ICS ROM-ot, amiben leglább a Sense 3.5 lapozgatós órája benne van?
Arra gondolok, hogy ha ilyen fagyos a hangulat, akkor ICS kell neki Plusz mivel ha az elmúlt 3 hétben 20x nem cseréltem ROM-ot, akkor egyszer sem, akkor már az +1 nem számít. Ha az ICS sem műxik, marad a gyári 2.2 és epekedve várom, hogy lemenjen majd az SGS III ára.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Hát hát..... Benen van a ROM-ban! Nem én tettem fel!
Quickboot-ot honnan tudok leszedni? Ebben a ROM-ban nincs...
Gondoljátok, hogy ez eredményre vezethet? Hogy annyi a baja, hogy a tlefon kikpcsoló gombjával kapcsolom ki (quickboot kikapcsolva)??Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Jó, akkor fussuk le még ezt a kört. Segítseteke kérlek, ha lehet szájbarágósan.
Nem egészen értem, hogy askkor most mi történhetett! Akkor csak simán rosszul állt le a telefon, vagy újra kéne formáznom a a partíciót?A másik, hogy mint minden ROM-nál itt is azt írják, hogy amint felment a ROM és végig ment az 5 kezdő lépés, azonnal indítsam újra a telefont. De nem volt qucik boot.
Konkrétan egyébként ez van fent:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1315961A stabil verzió, nem a Beta.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz -Maci- #38989 üzenetére
Újra kell formázni a partíciókat, és újrarakni a ROM-ot. Telepítés után hagyd üresjáratban 20 percig, ne piszkáld. Utána mehet a ROM beállítása, belakása. A gyors újraindítás is kárt tehet a ROM-ban, főleg telepítés után közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38989 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Ha esetleg az a válasz, hogy nem kell formatálnom, elég csak ezentúl quick boot-ot használnom, akkor valaki legyen olyan kedves feltölteni nekem egyet, amennyiben lehet Recovery-ből flashelni. Csak mert ha 4-5 próbálkozás alatt sikerül is elinítani a telefont, letölteni nem biztos, hogy tudok vele fagylalt nélkül....
Razor:
Oksa, újra pakolom! Aztán hagyom húsz percet és töltsem le a quick boot-ot, azzal indítsam újra??
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38991 üzenetére
Jó lenne, ha még az utolsó kérdésemre reagálna valaki! Ha már újra formázok mindent, ne ezen bukjak el...
Szóval hagyom 20 percet és aztán? Plíízz...Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Na máris lefagyott....
-
r4z
nagyúr
válasz -Maci- #38995 üzenetére
Márpedig valamit te rontasz el, ha gyári ROM-mal nem fagy, mert az ADATA bírja a kiképzést. TB-ból visszaállított alkalmazások is bekavarhatnak, SetCPU helytelen beállítása, bármi, ami a rendszert módosítja.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Nem is csináltam még vele semmit. Egyedül a quickboot van fent.
Épp USB tárként töltöttem volna a cuccokat (zenék, képek), mikor befagyott. 2x is. Oké, 12GB lett volna egyszerre.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
rpetercom
csendes tag
válasz -Maci- #38997 üzenetére
Hali, ha tudsz, rakj fel egy setcpu-t és írd meg a beállításokat/tedd alapba(245/998 ondemand)
vmi nagyon hasonló, bár azért stabilabb szitum volt oxygennel, túlhajtva, bár akkor nem használtam ext-et. Ha nagyobb adatmennyiség mozgott az sd-n, egy idő után, jobbára alvás közben behalt.
(helytelenírás szerkesztve)[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz rpetercom #38998 üzenetére
Szia!
Ez van alapból 245-998.
Egyébként nincs rajta semmilyen CPU, vagy más teljesítményt befolyásoló program.
Tegnap végülis visszapakoltam EZT a ROM-ot. Végülis pár hete ezt néztem ki magamnak, ehhez állítottam a Hboot-ot és a 4Ext verziót is... (persze előtte megint formatáltam mindent!)
Nem mondom, sikerült 2x lefagyasztani. Egyszer uninstaller Pro-val kiírtottam a valamiért megrögzötten rühellt közösségi vackokat, majd várakozás és újrindítás nélkül elindítottam a böngészőt--->fagyi
Aztán ma reggel miután egész éjjel bekapcsolva hagytam és nem fagyott le kíváncsiságból újraindítottam és boot után kb fél perccel böngészőt indítottam--->fagyiEzen kívül azzal szórakozom, hogy óránként újraindítom, mert eddig a bootolásba 10-ből 9x belefagyott, de most nem! KOPP KOPP
Én sem értem, hogy hogyan, de simán elindul
Teszt nap lesz a mai. Meglátjuk mit csinál.SZERK.:
Azért azt még mindíg nem értem, hogy arról miért nincs szó egyik ROM-nál sem, hogy quickboot-tal szabad csak kikapcsolni??! Na meg azt sem, hogy a "gyári" kikapcsolás miért nem jó, ha már egyszer direkt Desire-re írják a ROM-ot??
U.I.: Azt hogy csináltad, hogy nem használtál EXT4-et?!
[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
valaki tud ajánlani gyárira hasonlító insertcoin vagy leedroid romot ami hiba mentes? pzoley oldalán már csak a 2.1-től van sense rom az meg nem szimpatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest