- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38950 üzenetére
Leírom mégegyszer.
Sajna most nincs módom szkrínsotot csinálni, ezért csak lazán...Bekapcsolom a telefont HBOOT-ban:
---ALPHAREV---
BRAVO PVT4 SHIP S-OFF
HBOOT-6.93.1002
MICROP-051D
TOUCH PANEL-SYNT
RADIO-5.11.05.27A HBOOT innen a BRAVO STOCK verzió. Elvileg.
4EXT RECOVERY V1.0.0.4 RC3
Recovery-ben IFO menü:
-System: mtd3
-data: mtd 5
-cache: mtd4
-mount point: fs
-sdcard: fat32
-sd-ext: ext4
(plusz ezek méretei)Az SD kártya vatta új Adata Class6, melyet Pzoley leírása alapján partícionáltam.
ROM:
1.) Első körben feltettem Pzoley Ezen ROM-ját.
-Full wipe 4ext-tel.
-A letölthető full wipe flash
-Rom flash
-Rom indulás után kikapcs-->4EXT-->prev fix flashEgy napig nem bírtam használni...
2.) Ezt tegnap éjjel...
EZ van fent.
-4ext-tel full wipe
-Flasheltem azt a Zip-et, ami kért ext4-hez.
-Rom Flash
-RebootAmit "vátoztattam":
Uninstaller Pro-val tölöltem:
-Polaris office
-Adao file explorer
-Facebook
-Flickr
-Gmail
-Plurk
-TwitterAmit feltelepítettem:
-Player Pro
-Fuel log Pro
-Root call blocker
-Lucky Patcher
-Quick office Pro
-ES file explorer
-1 click clearAny tipp?
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
dombila
senior tag
Gyári ROM-al megy a telefon, de főzött ROM-okkal fagy, újraindul,....
Razor-al egyetértettünk benne, hogy SD kártyát kellene cserélni, mert az EXT partíciót nem bírja a jelenlegi. ADATA Class 6-ot javasoltunk, mert mindkettőnknek az megy hibátlanul.
Maci-nak azzal sem.
Hmmm. Nincs igazán ötletem.
-
Pero
senior tag
tudna nekem linkelni valaki egy oldalt ahonnan le tudom szedni a gyár desire romokat?
2.29.405.14 kéne csak a biztonság kedvéért. -
dombila
senior tag
Itt vannak: Shipped-ROMs
Biztos az általad megadott verzió? Ilyet nem látok, innen mindenki a 2.29.405.5-öt szokta használni. Ez a gyári 2.2.
Illetve itt van a "hivatalos" 2.3 is.Ezek RUU-k, amik nem csak a ROM-ot, de HBOOT-ot, radio-t, mindent visszaálítanak gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
Pero
senior tag
válasz dombila #38957 üzenetére
sztem jó lesz csak még most le akarom menteni mielőtt elfelejtem, meg ha a backup vmiért nem lenne jó.
a lényeg h gyári legyen és mindent tegyen vissza a helyéreépp most próbálom feltenni az ICS-t rá kíváncsiságból.
meddig normális az ics boot animáció ismétlődése?Köszönöm a Linket
-
-Maci-
addikt
válasz dombila #38955 üzenetére
Na hogy ez miért kell, azt én sem tudom! Zoley írja annál a ROM-nál, hogy így kell.
Igazából sok ROM-jához van már utólag flashelendő "update". Gondolom ez is valami hasonló.
Anyway, volt fent több olyan ROM is, aminél tényleg csak a ROM-ot kellett felhúzni és azokkal is fagyott.YOURI:
A gond az, hogy bármilyen eddig próbált ROM-mal fagy a telefon, mint állat. Konkrétan a szilikon tokba már bele sem teszem, mert minimum 3x egy nap ki kell vennem az akksit. Sokszor fagy be lezárt képernyőnél és mégtöbbször induláskor, mikor már majdnem betöltötte a főképernyő(ke)t.
A vicc az, hogy amikor épp nem halott, akkor marha gyors a telefon. Egy ilyen ROM után visszapakolni a gyárit, olyan, mint 7-es BMW-ből visszaülni a kockaladába...If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38959 üzenetére
Annyi még, hogy a Root uninstaller időnként dob egy hibaüzenetet fagyás utáni indításkor:
"Adatbázis írási hiba! Kérlek ellenőrizd az SD kárty..." és tovább nem tudom olvasni, mert csak a notification bar-ban írja ki.
Mára feladtam, akksi kint, rohadjon meg ahol van...
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz dombila #38911 üzenetére
Téged elég erősen félretájékoztatott az ecare, sajnos hajlamosak erre.
Még decemberben vitte be a telenorhoz egy gyártói garanciás desiret, aminek lejárt a garija, de kb 10 hónappal előtte volt alaplapcseréje.
A telefon nem kapcsolt be, feltehetőleg megint alaplaphibás lett.
A telenoros srác el akart hajtani, mert mondta, hogy lejárt a garancia.
Felhívtam a figyelmét arra, hogy főalkatrész csere volt benne, annak a viszonyában a garancia újraindult az alap garancia teljes ideje újrakezdődött az alaplap viszonyában, és ismét a főalkatrész hibásodott meg benne.
Erre azt válaszolta, hogy cégenként eltérő, hogy ezt hogyan értelmezik.
Kérdeztem tőle, hogy mit, a magyar jogszabályokat?
Csöndbe maradt, átvette a készüléket és ingyen meg ki lett benne cserélve az alaplap.Ha az ecare nem hajlandó elvégezni az ingyenes javítást a készüléken gari idő lejárta után (fontos, hogy az újraindult idő csak a cserélt főalkatrészre vonatkozik és az eredeti garancia papírban meghatározott időre teljesen [1-2év], nem az egész telefonra és nem is a javított hibára, tehát ha volt egy alaplap cseréd és a lejárat után a hangszóró lett rossz, akkor nem kérhetsz ingyenes javítást erre hivatkozva; továbbá eltérő a gyakorlat, hogy ki mit tekint főalkatrésznek, az alaplap mindenképpen az, véleményem szerint egy érintőkijelzős telefonnál a digitizer is annak számít, de próbáltak már erre rácáfolni szervizek, fontos, hogy kétség esetén nem a szerviz dönt, hanem a állami szerv, tehát a szerviz szava nem mindenható, ahogyan azt előszeretettel képzelik magukról) arra hivatkozva, hogy nem indult újra, akkor először fel kell hívni a figyelmüket a Ptk. 308§. (2) szerinti törvényi előírásokra, és ha ezek után továbbra is megtagadják az ingyenes javítást, akkor írásban kell kérni erről jegyzőkönyvet (nem tagadhatják meg ennek a megadását), és irány a békéltető testület (ingyenes és gyors eljárás).
A szerviz és a gyártó nem jogosult jogértelmezésre, jogvita esetén a bíróság és a megfelelő állami szervek jogosultak eljárni.
Ezt gyakran elfelejtik, és hajlamosak a saját javukra ferdíteni a dolgokat megtévesztve ezzel a fogyasztókat.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
r4z
nagyúr
válasz batabe #38961 üzenetére
Ez jó ötlet, egy NOSD ROM-ot be lehetne próbálni. Az a NAND-ba belenyúl, de az SD-t nem használja. Ha azzal nem fagy, akkor tuti az alaplap a bűnös. Mondjuk nekem volt kártyavezérlős alaplaphibám anno, de akkor konkrétan nem látta az SD-t fizikailag.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
prebuds
aktív tag
Sziasztok!
Az oxygen v2.3.2 rommal kapcsolatban lenne néhány kérdésem [link]
1) Ennél nem szükséges a kártyát partícionálni, nem kell pl ext partíció?
2) Ha app2sd-vel átrakok progikat az SD-kártyára, akkor a full nand backuppal később azok visszaállítódnak? És Titanium le tudja menteni őket ilyenkor, ha sd-re vannak pakolva?
3) Van olyan oxygen rom az xda-n, amin pl ext partíció kell, és emiatt nem fogy el a rom? Ha igen, mi ennek a neve? Sok programot (kb 95) használok, külön launchert stb, szóval olyan rom kellene, ahova sokat lehet telepíteni és minél csupaszabb ,gyorsabb.
köszi a válaszokat! -
Mcat
csendes tag
Sziasztok!
A 2010-ben Telenornál vásárolt ilyen készülékre mennyi garancia járt/jár?
Köszönöm a válaszokat -
Pero
senior tag
na eljutottam a rom cseréhez most épp az CM9 ICS-t próbálgatom. az volna a kérdésem mielőtt végig próbálgatok minden romot,hogy tudok e ajánlani egy stabil gyors(ics nekem gyorsabbnak tűnik a telefonon mint a korábbi gyári Froyo)
ami sallang mentes és támogatot a2sd , netán dsws. és ami fontos megy benne rendesen a gps is.
Tudtok ajánlani vmit? -
Zirowe
nagyúr
Mondjuk más kérdés, hogy ecare szerint alapból nem kötelesek javítani/cserélni a fülest soha.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Vagy belenyugszol, vagy az asztalra csapsz, vagy írsz a htc-nek, és ők küldenek neked cserét.
-
-Maci-
addikt
Ma nem fagyott le a tegnap felrakott ROM, pedig este (miután 5x-re indult el a telefon), már nem mertem kikapcsolni!
-
-Maci-
addikt
Ááááá!
A biztonság kedvéért még tegnap belefagyott a downanimationba. Ma reggel 3x-ra sikerült bekapcsolni, aztán egy órán belül lefagyott zárt képernyőnél. Most próbáltam bekapcsolni, de ahogy betölti a főképernyőt, kifagy.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38983 üzenetére
Á, hát ezt így nem lehet! Egy órát nem marad meg a telefon! Aztán 3-4-5x-re sikerül bekapcsolni. Használhatatlan.
Nem tud valaki egy alap ICS ROM-ot, amiben leglább a Sense 3.5 lapozgatós órája benne van?
Arra gondolok, hogy ha ilyen fagyos a hangulat, akkor ICS kell neki Plusz mivel ha az elmúlt 3 hétben 20x nem cseréltem ROM-ot, akkor egyszer sem, akkor már az +1 nem számít. Ha az ICS sem műxik, marad a gyári 2.2 és epekedve várom, hogy lemenjen majd az SGS III ára.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Hát hát..... Benen van a ROM-ban! Nem én tettem fel!
Quickboot-ot honnan tudok leszedni? Ebben a ROM-ban nincs...
Gondoljátok, hogy ez eredményre vezethet? Hogy annyi a baja, hogy a tlefon kikpcsoló gombjával kapcsolom ki (quickboot kikapcsolva)??If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Jó, akkor fussuk le még ezt a kört. Segítseteke kérlek, ha lehet szájbarágósan.
Nem egészen értem, hogy askkor most mi történhetett! Akkor csak simán rosszul állt le a telefon, vagy újra kéne formáznom a a partíciót?A másik, hogy mint minden ROM-nál itt is azt írják, hogy amint felment a ROM és végig ment az 5 kezdő lépés, azonnal indítsam újra a telefont. De nem volt qucik boot.
Konkrétan egyébként ez van fent:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1315961A stabil verzió, nem a Beta.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz -Maci- #38989 üzenetére
Újra kell formázni a partíciókat, és újrarakni a ROM-ot. Telepítés után hagyd üresjáratban 20 percig, ne piszkáld. Utána mehet a ROM beállítása, belakása. A gyors újraindítás is kárt tehet a ROM-ban, főleg telepítés után közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38989 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Ha esetleg az a válasz, hogy nem kell formatálnom, elég csak ezentúl quick boot-ot használnom, akkor valaki legyen olyan kedves feltölteni nekem egyet, amennyiben lehet Recovery-ből flashelni. Csak mert ha 4-5 próbálkozás alatt sikerül is elinítani a telefont, letölteni nem biztos, hogy tudok vele fagylalt nélkül....
Razor:
Oksa, újra pakolom! Aztán hagyom húsz percet és töltsem le a quick boot-ot, azzal indítsam újra??
[ Szerkesztve ]
-
-
-Maci-
addikt
Na máris lefagyott....
-
r4z
nagyúr
válasz -Maci- #38995 üzenetére
Márpedig valamit te rontasz el, ha gyári ROM-mal nem fagy, mert az ADATA bírja a kiképzést. TB-ból visszaállított alkalmazások is bekavarhatnak, SetCPU helytelen beállítása, bármi, ami a rendszert módosítja.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Nem is csináltam még vele semmit. Egyedül a quickboot van fent.
Épp USB tárként töltöttem volna a cuccokat (zenék, képek), mikor befagyott. 2x is. Oké, 12GB lett volna egyszerre.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
rpetercom
csendes tag
válasz -Maci- #38997 üzenetére
Hali, ha tudsz, rakj fel egy setcpu-t és írd meg a beállításokat/tedd alapba(245/998 ondemand)
vmi nagyon hasonló, bár azért stabilabb szitum volt oxygennel, túlhajtva, bár akkor nem használtam ext-et. Ha nagyobb adatmennyiség mozgott az sd-n, egy idő után, jobbára alvás közben behalt.
(helytelenírás szerkesztve)[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz rpetercom #38998 üzenetére
Szia!
Ez van alapból 245-998.
Egyébként nincs rajta semmilyen CPU, vagy más teljesítményt befolyásoló program.
Tegnap végülis visszapakoltam EZT a ROM-ot. Végülis pár hete ezt néztem ki magamnak, ehhez állítottam a Hboot-ot és a 4Ext verziót is... (persze előtte megint formatáltam mindent!)
Nem mondom, sikerült 2x lefagyasztani. Egyszer uninstaller Pro-val kiírtottam a valamiért megrögzötten rühellt közösségi vackokat, majd várakozás és újrindítás nélkül elindítottam a böngészőt--->fagyi
Aztán ma reggel miután egész éjjel bekapcsolva hagytam és nem fagyott le kíváncsiságból újraindítottam és boot után kb fél perccel böngészőt indítottam--->fagyiEzen kívül azzal szórakozom, hogy óránként újraindítom, mert eddig a bootolásba 10-ből 9x belefagyott, de most nem! KOPP KOPP
Én sem értem, hogy hogyan, de simán elindul
Teszt nap lesz a mai. Meglátjuk mit csinál.SZERK.:
Azért azt még mindíg nem értem, hogy arról miért nincs szó egyik ROM-nál sem, hogy quickboot-tal szabad csak kikapcsolni??! Na meg azt sem, hogy a "gyári" kikapcsolás miért nem jó, ha már egyszer direkt Desire-re írják a ROM-ot??
U.I.: Azt hogy csináltad, hogy nem használtál EXT4-et?!
[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
valaki tud ajánlani gyárira hasonlító insertcoin vagy leedroid romot ami hiba mentes? pzoley oldalán már csak a 2.1-től van sense rom az meg nem szimpatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest