Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) awexco válasza schawo (#50) üzenetére


awexco
(senior tag)

Olasz maffiózó :D

[ Szerkesztve ]

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#52) pengwin


pengwin
(PH! addikt)

Egy FiiO E18 Kunlun USB-s DAC szintjét kb. milyen belső hangkártya tudná hozni, aminek van is normális linuxos támogatása?

(#24) Cancer
Én egy Beyerdynamic T70p-vel simán hallom az alaplap zaját, ha nem szól éppen semmi sem és az alaplapi kimenetre dugom. Ugyanez igaz volt Audio-Technica ATH-M40X-szel is, és utóbbi azért nem egy drága fejhallgató.
Ezzel szemben USB-s DAC-ról kristálytiszta hang jön. El is szörnyedek, ha nem arról hallom a zajt, mert annyi minden hiányzik a hangból már egy tecső videónál is.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#53) ZnVjaw0K válasza pengwin (#52) üzenetére


ZnVjaw0K
(tag)

Nekem is volt olyan alaplapom, aminek 300Ft-os fülessel is hallottam a zaját:D
A jelenlegi zaját meg egyáltalán nem hallom. (Persze ez nem jelenti azt, hogy jobban szólna, mint egy komoly DAC. Mondjuk a többszázezres kategória erőltetőit is szívesen beutalnám egy dupla vaktesztre:D)

(#54) ΞΔGLΞ válasza Baliga Tamás (#48) üzenetére


ΞΔGLΞ
(PH! nagyúr)

Hagyd már a csába ezt a dedikált bullshit-et, egyszerűen nem állja meg a helyét, hogy ez legyen ellenérv a felső kategóriára.

(#55) ΞΔGLΞ válasza Dragon3000 (#40) üzenetére


ΞΔGLΞ
(PH! nagyúr)

Akkor nálad pl egy 2080Ti se felső kategória, mert ott van a V100?

Nekem ugyan 1080ti van, de van alapja annak amit írsz, viszont ebben az esetben tudjuk, hogy a két kártya felhasználási területe teljesen más. De ha úgy nézzük, akkor igen, a V100-hoz képest a 2080ti csak egy gagyi gamer kártya...

(#56) ricsard88 válasza Dobrika (#43) üzenetére


ricsard88
(fanatikus tag)

A cserélgethető amp mióta előny? Asus terjesztette el ezt a hülyeséget évekkel a ezelőtt. Ha jó kártyát akarsz venni, világos, hogy nem multimédia vonalon kell keresgélni, és 100e-ért venni olyan kártyát, aminek a szintjét simán hozzá egy 40-50 ezres Steinberg, vagy Focusrite. Ezeknek sincs több bemenetük amúgy, viszont driver valószínűleg évek múlva is lesz hozzájuk, nem úgy, mint a Creative komplet termékcsaládjainál.

(#57) Tetsuo válasza ZnVjaw0K (#45) üzenetére


Tetsuo
(tag)

Mindig lehet tanulni valamit, a hozzászólásodból pl. hülyeséget.

(#58) ricsard88 válasza Baliga Tamás (#34) üzenetére


ricsard88
(fanatikus tag)

Ha ezt a kártyát valaki tényleg a hangja miatt fogja megvenni valaki, akkor mutass egy olyan boltot, ahol A/B meghallgatható egy másik kártyával megfelelő körülmények között. Ezt max. dobozostól leemelik a polcról, vagy inkább hallgatás nélkül webshopokból rendelik meg.
Ettől függetlenül akár jó kártya is lehetne, de a kiépítése engem a régi E-Mu kártyákéra emlékeztet, ahol volt egy belső PCI(-e) komponens, meg egy külső vezérlő. Talán azóta már a drivere stabilabb, de jó eséllyel ez annak az egyenes ági leszármazottja. 2018 végén, amikor már kezdenek elterjedni a Thunderbolt kártyák, ez minimum érdekes lépés.

(#59) ZnVjaw0K válasza Tetsuo (#57) üzenetére


ZnVjaw0K
(tag)

Na megszólalt egy ezomágus. :D
Na mesélj, melyik az a paraméter, ami nem tartozik bele a jel-zaj viszonyba?
Egyet mondj!

(#60) Tetsuo válasza ZnVjaw0K (#59) üzenetére


Tetsuo
(tag)

Tudom, hogy csak trollkodsz, mert ha nem értenél hozzá, azért nem csinálnál bohócot magadból - szerintem.
A jitter hogyan lenne benne, meg a különféle torzítások? :U

(#61) ZnVjaw0K válasza Tetsuo (#60) üzenetére


ZnVjaw0K
(tag)

Rossz válasz. Ezek közül (is) természetesen mindegyik beletartozik.

(#62) Baliga Tamás válasza ricsard88 (#58) üzenetére


Baliga Tamás
(senior tag)

Ezt a kártyát nem a belépő első bálozós leendő vásárló fogja nyilván megvásárolni - hanem az, akinek már volt hasonló előtte a birtokában; kvázi ismeri/sejti/tudja mi várható; továbbá van pénze kifizetni pár teljesen felesleges ficsörrel megspékelt alapjaiban viszont jó kártyát..! Én nem állok őrt a kártya mellett - de aki hallotta az előd ZxR és AE5 típusok hangjait - ne az vélhetően ezt is csípni fogja..! Ne hasonlítgassuk már össze munkára használt többszázezres valóban stúdió minőségű cuccokkal..! Ez egy prémium zenehallgatásra és játékra kihegyezett multimédiás kártya - felesleges stúdiósra hajazó beütésekkel k@rva drágára beárazva.., én mindezt leszámítva bezsákolok majd egyet..! ;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#63) Dragon3000 válasza ΞΔGLΞ (#55) üzenetére


Dragon3000
(fanatikus tag)

A következő mondat is hozzá tartozik, ahol kifejtettem ahogy a két vga külön kategória úgy ez a hangkártya és egy stúdió megoldás is az.

(#64) Dobrika válasza schawo (#50) üzenetére


Dobrika
(kvázi-tag)

Ez most komoly? Szerinted azért alsó kategória, mert ránézésre hasonlít studio hangkártyára, bár sem a cikk, sem a gyártó nem utal erre?

A működése nem utal studio hangkártyára, legfeljebb kapott olyan funkciókat, ami esetleg alkalmas lehet ilyen jellegű felhasználásra is. De, ha jól értem, ha anyám swiftjét kartondobozokkal tank formájúra csinálom, szerinted tank lesz, mert "úgy néz ki"...

Ez nem studio hangkártya, senki sem állítja ezt, csak zsigerből leszaroztad, mert majd te eldöntöd, hogy mi a studio hangkártya. :)

Ez zseniális! :DD :DD Már értem miért ajánlották ezt a fórumot, itt tényleg jókat lehet mulatni, bár egyesek szakmainak nevezték...

Látom van még zavar a fejben, mert a DAC, az rohadtul nem hangkártya, bár egy hangkártya tartalmaz DAC-ot is...

[ Szerkesztve ]

(#65) MaximumGame


MaximumGame
(senior tag)

Tudom hogy itt mindenki nagy okos, és kb alig 1-2 embertől láttam hogy neki több milliós hangtechnikája van otthon :D 500ezres hang kártya.. 100ezrer / méteres kábelekkel és mi egyéb :D Tudom régebben a Driverekkel gond volt a Creativnál ;)
Nekem 2db kártyánál volt csak össze akadásom, 2db Z volt a gépbe ami össze akadt.
Első hangkártyám egy SB Live 5.1 es volt még 15éve kb akkor még nem nagyon néztem a különbséget.
Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion kártyámnál már foglalkoztam a minőséggel 2011 körül vettem, és nagyon megvoltam elégedve vele, egy filmezős gépbe, illetve játékhoz zenéhez bőven jó volt akkor.
2015 ben vettem egy Creative Sound Blaster ZX 5.1 THX-et ami előrelépés volt minőségben és hangtorzításnál is, sokat fejlődtek ahoz képest hogy milyen minőséget kapsz ennyi pénzért !

Meg is tartottam a külső egységet belőle, mert közölték hogy nem fognak többet ilyen tekergetős egységgel dolgozni, Most 2018 nyáron egy Creative Sound BlasterX AE-5-re váltottam, ami megint csak egy elég nagy előrelépés volt... DAC támogatása is lett... Tudom akár a Led-et is állítani rajta... akár kikapcsolni. Ötletes lett, Megint csak javult minőségben az egész, hangosabbra is tudom mindig venni a hangfalat. + Egyre tisztábbak a filmben is a hangok, és a mélyek is !

Driverileg ez az új fajta sokkal jobb lett, nagyon nagy előrelépés Driveresen ez az AE-5 ös ! Szerintem aki a Z Szériával sokat szívott... az nyugodt szívvel vissza térhet rá akár egy Xonar ról is ! Legkisebb részleteket is észre szoktam venni, így érdekel mi van a gépbe... de Több milliót nem költenék ilyenekre... Valaki kocsira, Órára költi a pénzét ;) meg más Hangtechnikára... de ahogy néztem

Végtelen pénz is kevés lenne hozzá... van olyan kábel aminek 800ezer / 2millió / métere ! Tudom hogy itt szokan majd leszólnak ;) de sosem kéne össze keverni egy felső kategóriás PC / Hangkártyát egy 40milliós Csúcs Technikával... Elég valószínű hogy senki se fog egy PC kártyára 2db 1000W os 2.1 es Hangfalat rákötni ;) ahoz veszel erősítőt és egyéb holmikat :R köszönöm hogy a litániámat végig olvastad !

Stúdió Kártyára utalva meg a hang minőségére utalnak... és ahogy írták fentebb is van 5-10 milliós Stúdió meg Amerikai 2milliárdos Hangstúdió ! Ahol 7000-8000-es minőségben dolgoznak :D nem 300-800-1500 as ba :U :K

[ Szerkesztve ]

The Gamer YouTuber

(#66) schawo válasza Dobrika (#64) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Zavar nem az én fejemben van :) A dac-nak becézett külső hangkártyák sem csak dacot tartalmaznak, hiszen akkor a jelszint használhatatlanul alacsony lenne. Ez a Creative sem más, mint egy külső hangkártya, ami stúdiós jellegű funkciókat tartalmaz. Tök mindegy, hogy a digitális transzport feladatot a Creative saját pcie kártyája, vagy az alaplapra/prociba integrált usb vezérlő látja el.

És nincs ezzel semmi baj. Valóban szerencsétlen volt újrakategorizálni, mert ettől egyesek megsértődtek, mintha Creative részvényesek volnának. Pedig attól nem lesz rosszabb (vagy jobb), hogy milyen termékkategóriába, és milyen árkategóriába soroltam (eleve tőlem nem lesz semmilyen)

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#67) orion1025


orion1025
(őstag)

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi sztereó rendszerem. Van egy 16 éves hangkártyám ( Terratec DMX 6 fire 24/96 ) ami tökéletesen működik újabb winnel is. Igaz a kártya ( ahogy a rendszer többi része is ) erősen fel van turbózva, de egy szinten túl már én sem hiszek a Hi-Fi mészárlós dumában, hogy X komponens mekkorát dob az élmény faktoron. Ez a kártya is csak egy Creative, elcseszett driverrel, nulla támogatással.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#68) Baliga Tamás válasza orion1025 (#67) üzenetére


Baliga Tamás
(senior tag)

Mondod ezt te a 16 éves technikád fényében..! Majd ha lesz egy akár Creative hangkàrtyád - talán akkor fuss ennek neki mégegyszer..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#69) orion1025 válasza Baliga Tamás (#68) üzenetére


orion1025
(őstag)

Csak nem egy creative marketinges vagy? Megsúgom emese, előtte két creative csodával szívtam X-fi és egy Live, mindkettő tuningolva, de egy rakás fos volt mind a kettő, beleértve az asus xonar pajtásukat is. Ez a kővület Terratec egy megváltás volt már az átépítése előtt is, annyira semleges a hangképe, nem maszatolja össze mint a csoda creative.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#70) snecy20 válasza orion1025 (#69) üzenetére


snecy20
(PH! kedvence)

Na, ezért nem jó valamiben vallásosan hinni, vagy akár kategorikusan elutasítani valamit - ameddig létezni fog a PCI Express foglalat, ill. ameddig a kártya ki nem döglik, nem valószínű hogy akarnék mást a Xonar Essence II-n kívül.

Az átlag vásárló azt sem tudja, hogy a processzornak van úgynevezett hőmérséklete.

(#71) orion1025 válasza snecy20 (#70) üzenetére


orion1025
(őstag)

Én az egész rendszeremmel vagyok így. Sok-sok szenvedés árán egy számomra tökéletes konfigurációt sikerült barkácsolnom, a saját igényeinhez igazítva. Lehet más szörnyet halna a Terratec hangjától, mert nem piszkál bele a chip, ahogy azt tesz a kreatív creative.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#72) Duracellm... válasza orion1025 (#69) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Nekem volt pár Terratec termékem a DMX6, Phase22, Phase24FW. Első kettő termék tényleg nagyon kiegyensúlyozottan dolgozott, de a tök egyeneshez képest leg-alján és leg-tetején lehheletnyit kiemelt, pont annyira, hogy a fülnek még kellemes legyen a produkciója.
Phase24FW-t tuningoltam drága TXCO-val és oscon kondikkal, mai napig órajelforrásnak használom az spdif kijáratát. Analóg kijárata beton, sajnos win10 már nem szereti csak 44.1-en.

"Creative" "asztali" termékeknek mindig valami elvarázsolt hangot adtak, ezekhez képest. A Creative-nál az E-mu széria volt egyedül hihhető. Ezek nálam W10-en még mindig működnek mint AD-DA a 2006-os cretive driverekkel. :)

[ Szerkesztve ]

Sün

(#73) orion1025 válasza Duracellm... (#72) üzenetére


orion1025
(őstag)

Nem tökéletes ez sem, hiába öltem bele sok lóvét, de nagyon sajnálnám ha elhalálozna, mert pofás hangja lett, és a legtöbb ember szemében csak egy szemét, pedig egy igazi kincs.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#74) CabalX válasza orion1025 (#69) üzenetére


CabalX
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem a Terratec DMX 6 fire 24/96 egy PCI-os kártya, nem usb-s model - ha PCI-os és egyszer valamiért gépet fejlesztesz (neadjisten tönkremegy a mostanid) akkor a 16 éves kártyád az újabb lapokba ahol már nincs egy legacy PCI foglalat sem már nem tudod használni - átalakítókkal lehet kísérletezni kevesebb mint több sikerrel.

Nem védeni szeretném ezt a kártyát vagy az új kártyákat, de mivel változtak a dolgok 16 év alatt azért a végletekig egy kártyához nem lehet ragaszkodni.

Amúgy az új AE-5ös esetén ha a direct fülhallgató részét használod akkor a Sabre DAC-ot használja és ott nincs széteffektezve semmi mert nincs is ilyen lehetőség. Ha 5.1, virtual 7.1-et használsz, akkor megy a soundcore és ott lehet mindenféle crystalizer, mókolás a hangon (már ha úgy állitja be az ember, mert ott is kikapcsolható minden!)

Sokáig szívás volt a Creative drivereivel, most ezek mintha jól (jobban) működnének - csak szokni kell az új "egybe minden" felületet.

Én kíváncsi vagyok a kártyára, örülök hogy van fejlesztés, fejlődés - az AE5-öst nem cserélném le, de érdekel mit hoznak ki ezzel az összeállítással.
Ha van verseny az csak jó? Nem?
Senki nem szegez senki fejéhez fegyvert hogy márpedig ezt meg KELL venni.

[ Szerkesztve ]

(#76) Dobrika válasza schawo (#66) üzenetére


Dobrika
(kvázi-tag)

A dac-nak becézett külső hangkártyák sem csak dacot tartalmaznak, hiszen akkor a jelszint használhatatlanul alacsony lenne.

Fú de borzalmasan fogalmad nincs ezek működéséről, talán erősíteni kell a digitális jelet mert "nem hajccsa ki"??? :DD :DD :DD

Maradjunk annyiban, hogy a hangkártya és a DAC közel sem ugyaz. :DDD

(#77) schawo válasza Dobrika (#76) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Komolyan nekem nincs fogalmam, mikor én magam egy csomót csináltam már. Ki beszélt digitális jel erősítéséről. Legalább egy kicsit olvasni tanulj már meg.

Komolyan cuki és vicces vagy :)

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#78) -RARA-


-RARA-
(senior tag)

Ha már belső vs külső és studió kártya vita:
Személyes konkrét tapasztalatom jelenlegi Creative és studiós hangkártyáimmal:

A hangfalról tudni kell hogy bár hangképben (tehát "ahogy" szól) köröket ver nála joval drágább (2x 3x annyiba kerülő) hangfalakra, ennek ellenére ahogy az ára mutatja nem high end, tehát olcsóbb elemekből épül fel mint drágább társai, tehát pl minimális sistergést produkál a tweetere. Persze mindez csak akkor hallható ha közel ül az ember és nem szól semmilyen hang. (Alapzaj van) Nálam a lakásban egyébként is sok zajt összeszednek a hangfalak, alapból valami nem jó a lakásban.
Na most a Focusrite-ra a hangfal Klotz XLR - 6,35 Jack szimmetrikus kábellel van rákötve és egész tisztán zajmentesen szól.
A creative-ra pedig szitén Klotz de sima 3,5 Jack - RCA-val van rákötve.
A Sound Blaster ezerszer nagyobb zajt és sistergést generál mint a Focusrite. Nem tudom pontosan mi az oka, a hiba lehet csak nálam van, de a Creative-on hallgatva a hangfalakat borzalmasan nagy az alapzaj. Mindenféle zaj átjön a PC-ből. Pl egy szimpla egérmozgatásra is ahogy a videókártya elkezd dolgozni, besistereg nyiszeg nyüszög a hangfal. Vinyó ha ír-olvas szintén behallani a zaját.

Ennek ellenére ZENEHALLGATÁSRA (tehát szórakozásra) sokkal sokkal kellemesebb és szebb hangja van a Creative kártyának. Nem is beszélve olyanokról hogy gaming, scout mode, DTS és egyéb jóságok egy kártyában... :))
Szóval én azt mondom studió kártyát az vegyen aki zenét készít vagy vesz fel. Youtubereknek meg kezdő zenészeknek meg bőven jó a Creative is... :)

Creative Sound Blaster Z Hangkártya (PCI-E) (25 e Ft)
Focusrite Saffire Pro 24 DSP Hangkártya (Firewire) (85 e Ft)

M-Audio M3-8 Studio Monitor Hangfal (200 e Ft/pár) (8" méret, A/B osztályú aktív erősítő, 2x 220Watt RMS, 38Hz - 22KHz 3 utas, 15 kg/darab)
M-Audio BX-10 Studió Mélynyomó (110 e Ft)
(20Hz - 200Hz, 10" méret, 240W A/B osztályú aktív erősítő, THD: 0.019%)

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#79) Duracellm... válasza orion1025 (#73) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Duracellmumus Like that.

Nem éri meg az új-szarokra ráugrani, hacsak nincs valami enyhe mazochista hajlam beragadva. Most tapogatózok 5K-USD körüli DA után. A belbecsüket elnézve a használt alkatrészek minimum felét ki kell kihajítom a kukába, mire lenyugszik a studio grade KKemény réSZleteSS hang. A "régi-szar" legalább kibirja a kisérletezést. :)

Sün

(#80) schawo válasza Duracellm... (#79) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

studio grade KKemény réSZleteSS hang

Ez ilyen sport. :)

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#81) Rocket6


Rocket6
(fanatikus tag)

Gyártón belül lehet ez egy "felső" kategóriás kártya. De ez inkább egy alsó közép kategóriás cucc. Más gyártó ennyiért tud jobbat is, vagy ha használt is játszik, akkor sokkal jobbat...

(#82) Baliga Tamás válasza Rocket6 (#81) üzenetére


Baliga Tamás
(senior tag)

Pl..? Ja, mert ennek te már hallottad a hangjàt és innen a nagy mellbedobásod..! Bocs; majdnem azt hittem hogy vaktában lődözöl itt az állításaiddal..! :F

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#83) kisbalázs


kisbalázs
(tag)

Erről beugrott egy kérdés. Egy külső hangkártya jobb lenne mint amikor hdmi vel küldöm ki a hangot amd kártyán keresztül mozizásra, és koca zenehallgatásra?

Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!

(#84) Dobrika válasza schawo (#77) üzenetére


Dobrika
(kvázi-tag)

Ahhoz képest ökörségeket beszélsz. :)

(#85) Rocket6 válasza Baliga Tamás (#82) üzenetére


Rocket6
(fanatikus tag)

Nem kell hallani ahhoz, hogy tudjam a spec alapján hova sorolom, a másik pedig maga a gyártó milyensége. Pár hete váltam meg ennyiért egy RME kártyától, (igaz már három éves volt) nem egy kategória a kettő na. 😂😁 Nem mondtam, hogy rossz ez de a felső kategóriától bőven messze van ezért is írtam, hogy gyártón belül felső max...

[ Szerkesztve ]

(#86) akaido


akaido
(PH! addikt)

Alaplapi Realtek RULEZ! ;]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.🚗

(#87) snecy20 válasza akaido (#86) üzenetére


snecy20
(PH! kedvence)

Mellé 1500ft-os Genius 'hangfallal'. :)

Az átlag vásárló azt sem tudja, hogy a processzornak van úgynevezett hőmérséklete.

(#88) narumon válasza ΞΔGLΞ (#38) üzenetére


narumon
(őstag)

"Nálam a felső kategóriás, mint megnevezés és szófordulat, vagy hova tartozik ez a kártya a cikk szerint, pontosan azt jelenti."

Akkor a te értelmezésed rossz a felső kategória az nem csak stúdiót jelent, hifi cuccokból is van bőven felső kategória mégsincs semmi köze a stúdióhoz. Ez valószínűleg azoknak az embereknek készül akik játszanak, videót néznek a gépen és mellette még elfogadható minőségben akarnak róla zenét is hallgatni.

Vinyl hírek és újdonságok: www.vinylnirvana.hu

(#89) Lord Myn válasza orion1025 (#69) üzenetére


Lord Myn
(senior tag)

Akkor írjál ilyeneket, hogy rakás f*s, ha már hallottál élőben, mondjuk egy Titanium HD-t, én ezt használom már pár éve és semmiért nem cserélném el. :K Úgyhogy, nem minden sz*r, ami creative...

A driver támogatásra meg annyi, hogy a Win10-hez vannak első generációs X-Fi-hez is driverek, amik már 13 évesek, mégis mennyi ideig kellene egy adott HW-t támogatni?

Én baromira kiváncsi vagyok erre a kártyára is, de az árát kicsit húzosnak találom ebben a szegmensben (na meg a Titan HD-t, mint írtam, biztos nem cserélem, amíg működik)

"War does not determine who is right - only who is left."

(#90) Z10N válasza Duracellm... (#7) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

A 1212m a mai napig ott figyel a masodlagos studio gepemben. $300-ert meg inkabb veszek megint MOTU-t.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#91) Z10N válasza -RARA- (#5) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

Kiknel lattal Universal Audio-t?

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#92) -RARA- válasza Z10N (#91) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Hát már most meg nem mondom hogy kinél, mert nem most volt, youtube-on láttam híres zenészeknél...
Wiz Khalifa jutott eszembe de ő Apogee Quartet-et használ, mondjuk az már kicsit drágább (450e)

[link]

A videóban 2:50-től mutatja a studióját... Nyilván ott azért van sok finomság... :DDD

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#93) zed juron


zed juron
(fanatikus tag)

EMU-Creativ utoljára a 1212m és 1820m cuccokkal domborított, azóta a totál felesleges kategóriában játszik. Nekem 1820m van, nem cserélném egyikre sem az új Creativ dolgok közül.

(#95) Tetsuo válasza -RARA- (#5) üzenetére


Tetsuo
(tag)

Azért az UAD-dal csak óvatosan. Néhány százezer? Dehogy, inkább néhány millió. Könnyen megszalad az ember a plug-inekkel, és azután màr nincs menekvés.
Ráadásuo a DSP sokéve nem változott és a várva várt X is csak dupla teljeyítményt hozott. Néhàny újabb emuláció könnyen megfekteti a legerősebb kártyát is - sajnos.

(#96) orion1025 válasza CabalX (#74) üzenetére


orion1025
(őstag)

Fejlesztek gépet igen, de azért még találni PCI csatolós lapot, mellesleg az 1150/i5 még vígan el fog menni hosszú évekig, fogok találni csere alkatrészt. És mi változott? Megsúgom: semmi! Ugyanazt a szart adják el neked évek óta a gyártók, kivéve a magasabb kategóriás termékeket, de a többi egy kaptafa.

Egyébként nem figyeltél! Nem érdekel a SPDIF meg az optikai és a többi, SZTEREÓzok még mindig, meg fogok is. Mindennek meg van a célközönsége, de a creative már elég mélyre ásta magát a driver mizériákkal, hogy sokaknak elvből sem kellene.

Baliga Tamás:

Te egy önkéntes marketinges vagy! Mellé még buta is, már megbocsáss, mert fentebb írtam, hogy gyakorlatilag semmi nem változott hosszú idő óta. Az meg ne az én hibám legyen, hogy neked ez is elég, gondolom gyűröd mellé a házimozit vagy a lodzsitek kettőpontegyet meg a gémer fülest. De elbaltáztad, mert egy kicsit jobban látom egy kártya felépítését illetve annak a javítási lehetőségét amit neked, ÁTLAG usernek fejlesztettek, csak tudod sok embernek ez édes kevés, ezért mókolunk igényesen. Szóval fogalmazd meg kérlek, egy régi kártya miért lehet csak szar? Milyen állításoddal tudod ezt igazolni! Mesélj kérlek, avass be a titkaidba.

Lord Myn:

Köszi, volt szerencsém egy SB0880- csodához, mert egyik családtagomtól vettem meg, de igazából jól jártam, mert eladva egy jóval olcsóbb kártyát is kaptam az árából, ami tökéletes donor lett. Szóval engem a creative móka teljesen hidegen hagy jó ideje, a régi cuccaik is egy alapra épültek, semmi újat nem tartogattak, nem hiába árulják hosszú ideje ugyanazt újonnan, amit egy 5-6-7 évvel korábbi modelljük is csattra azonos paraméterekkel teljesít.

A "beszólásod" pedig saját magad cáfoltad meg:

"mégis mennyi ideig kellene egy adott HW-t támogatni?" "(na meg a Titan HD-t, mint írtam, biztos nem cserélem, amíg működik)" Hány éves is az a kártya? 7-8? Na ennyit erről...

Egyébként minek is cserélnéd le, ha egyszer jó, és az igényeidnek megfelel?! Látod én pont így vagyok az enyémmel, a saját fülemre alakítottam, és a franc sem gondolta, hogy egy számomra jelentéktelen kártya ilyen durván tud teljesíteni egy kis upgrade után. Ha maradnál a creative fronton, egy frissebb kártya sem jelentene előrelépést, sőt, lehet még szarabb portékát kapnál a pénzedért.

[ Szerkesztve ]

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#97) orion1025 válasza Baliga Tamás (#75) üzenetére


orion1025
(őstag)

Egyébként egy idézet a kártyám tesztjéből:

"a Terratec kártyája pedig teljesen nyilvánvalóan a zenét, hangrögzítést helyezi előtérbe. Ezt a teszt végeredménye igazolja is."

Egy másik:

"Félprofi minőség otthon -- Terratec DMX 6fire 24/96 hangkártya tesztje"

Ennyit arról, hogy ez egy fostalicska. A hangok nem változnak ugye, te sem hallasz másképp, csak tele van pakolva a legtöbb újabb kártya rengeteg felesleges műanyaggal, ami rontja a végső hangképet. Szóval mint láthatod, ez régen sem volt egy piacos 200Ft-os termék.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#98) CabalX válasza orion1025 (#96) üzenetére


CabalX
(fanatikus tag)

Lehet hogy neked nem, de nekem sok minden változott, mert jött a Ryzen és az új gépben mivel már nem volt legacy PCI slot nem tudtam átrakni a régi X-fi Fatality-t (sem a jó kis tv tunerem) - ekkor választhattam hogy Z vagy AE-5 - utóbbit sikerült megcsípni egy jó akcióban - az Asus kártyákért nem vagyok oda - hallgattam 1-2 elérhető árút, nem rosszak, de valami hiányzott, a szoftver sem tetszett. USB-s-t vagy bármi más félprofit nem szerettem volna, az alaplapi meg... amíg nem volt hangkártya jó, de inkább kikapcsolom.

Ez az ugyanazt a szart adják el dolog annyi mindennel így van... VGA-k, procik, alaplapok stb... :U ezért nem építettem teljesen új gépet tavaly elöttig 12 éven keresztül - hiába lett volna keret, nem láttam értelmét mert egyrészt elég volt, másrészt az új annyi pluszt nem adott - ugyanakkor ha egy totál új architectúrára váltasz akkor a régi dolgaid jó részétől el kell búcsúzni.

És nem, nem kampányolok a Creative mellett mert nekem olyanom van, illetve régen volt (driver fronton szívtam is vele sokáig - emiatt viszont én nem zártam ki elvből), csak attól mert valakinek ilyen vagy olyan kártyája van még nem kell leírni a másikat vagy egy új kártyát - főleg úgy hogy még kint sincs a piacon! - mindenkinek el kell döntenie mire mennyit áldoz, mi fér bele neki annyiért, mik az elvárásai stb... nekem elég volt egy kártya ami jó játékhoz, lehet vele 5.1-ben mozizni, ugyanakkor ha zenét szeretnék hallgatni stereoban arra is megfelelő, belemegy az új lapomba, van hozzá driver Win10hez. Így döntöttem az AE-5 mellett.

Ennek a kártyának is meglesz a célközössége csak ami itt megy - egyik másik kártya melletti kiállás vagy lefikázás terén az már már nevetséges egy "elvileg" szakmai fórumtól (nem a te kommentedre értem hanem úgy általánosságban amit ennek a kártyának a HÍRE alá írnak - még ha teszt lenne...) :U

(#99) orion1025 válasza CabalX (#98) üzenetére


orion1025
(őstag)

Én szeretem a haladást, de szeretem a megszokott kis dolgaimat és elképzeléseim, de nem minden áron ragaszkodok ehhez az irányhoz, befogadom az újat, sőt... De ami jó, és csak nagyon nagy többletből lehetne egy fokkal jobb, akkor az ember minek váltson? Van egy teljesen összeapplikált rendszerem, ami kimondottan a saját igényemhez lett alakítva, de a hangkártya részét én sem gondoltam volna soha, hogy egy ilyen öreg hardverrel fog operálni valaha a gépem. Rengeteg kártyám volt már az évek alatt, de a creative egy kaptafa, legalábbis az alsó-közép osztály frontján, csak a számozásuk más. A 0410 volt a fő barkács donor, azon rengeteg dolgot megtanultam, ezért "nőtt a szívemhez", de nem a jó hangzása miatt. Bár az tény, hogy legkevésbé ő matatott bele a hangképbe, de cserébe a létező legtöbb zajt képest volt összeszedni több alaplapnál is, és tipikus creative volt a hangja. Volt anno egy nevetséges Philips PSC 605, na az megint sztereóra bitang jó donor lett volna, csak sajnos túl fapados moddolás szempontjából, a driverezésről meg már nem is beszélek, na ő lett volna a másik lehetséges jelölt, de a kövület Terratec győzött.

A hangfal választás is hasonló iparág lett, mert egy adott gyártó adott modelljét megvéve a sok-sok évvel korábbi darab sokkal jobban működik. Nekem például van egy régi BOSE 301 párom (szimpla magassal szerelt), na azon el lehet élvezni úgy szól, de az újabb példányok sokkal trógerebbek ahhoz képest. 40-50e magyar valuta használtan, már ha talál az ember, mire gatyába van rázva megint nem kis pénz, de cserébe azt kapsz amit vettél. Szóval hiába új valami, egyre kevesebb normális termék születik minden tekintetben, mert az igénytelen dolgokra is van kereslet, nem is kevés.

PC építéssel hasonló szinten vagyok veled, bár én közbe-közbe veszek ezt-azt, de felesleges, mert nem játszok. Az utolsó nagy beruházásom a vízhűtésem felrobbanása után volt, mert kinyírta a VGA-t meg a lapot, így effektív komplett gép csere lett, de a Terratec meg az SSD-k túlélték ;]

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.