- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercel
senior tag
válasz margithid #36300 üzenetére
Ha már android akkor nem adná magát, hogy BlackBerry - android? Brrr még leírni is durva..
Végül is egy már van és még idén érkezik kettő ha minden igaz.
A BlackBerry esetén pedig legalább az esély megvan a használhatóságnak a rendszer frissítés pedig eddig legalábbis példaszerű, a biztonság pedig konkrétan létkérdés a BlackBerry részéről, mert ha náluk derül ki valami nagy biztonsági probléma az az egész BlackBerry - android témát megkérdőjelezi.Vagy ez csak nálam állt így össze?
Marcel
-
margithid
veterán
válasz Mercel #36302 üzenetére
Nem, amúgy se jósolok nagy jövőt az androidos BB-knek...
Ha android akkor stock droid, vagy max valami CM, de nincs kedvem mókolni, megvárom szerintem az őszt milyen nexusok jönnek és majd jövőre ha lemegy az áruk benevezek egyikre.
Félek nem lesz már runtime frissítés se, ha android 6 meglenne, akkor ellennék még egy darabig talán. -
PHenis
senior tag
Még egyszer régen (egy messzi-messzi galaxisban...) feltettük páran A Battery Charger nevű appot és beirkáltuk ide, hogy mit mutat. Nekem akkor a Battery Helath 92% volt, most feltettem megint és 81%-ot mutat. Lehet aksik kellene cserélnem.
Valahonnan innen kezdődik a diskurzus, ha más is összehasonlítaná az akkori értékeit: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mercel
senior tag
Nekem 2 gyári akkum van, az egyikkel olyan szinten szélsebesen merül az stl2, hogy nézni is rossz, a másikkal csak simán fél nap ha használom.
Amikor durván 4-5 hónapja nyomtam egy wipe-ot akkor elfogadható rendelkezésre állást produkált.
Viszont az első amazon-os program telepítés után (waze) lassan megint eljutott a vezetékes telefon kategóriáig.
Bármilyen másik telefont kukáztam volna ezért, de a BlackBerry Z10-esem eddig a leghasználhatóbb mobilom.
Ugyanakkor a fogyó app kínálat és az androidos programok zsákutca jellege valamint az ebből következő borzalmas akkuidő most már kezd az agyamra menni.Úgyhogy még egy wipe-ot és egy nem gyári akkut bepróbálok aztán megy másodlagos telónak. Végül is a mostani 930-as Lumia-nál még az összes kompromisszummal együtt is jobb
..[ Szerkesztve ]
Marcel
-
ddsteel
aktív tag
válasz Mercel #36306 üzenetére
Válts Z30-ra most adtam el az enyémet egyébként, 3 óra alatt lecsaptak rá, mint gyöngytyúk a meleg takonyra. Imádtam a kijelzőt és az akkuidőt, de túl nagy volt. Akkuidőben verhetetlen volt, nálam (igaz, 3G nélkül) 3 nap megvolt. Én a Z10-zel is elvagyok 1,5 napig. Ha nem zavart volna a mérete, maradt volna, de mondjuk a Z10 formára is jobban bejön, szögletesebb, nem olyan "szappantartószerű" mint a 30-as.
-
ddsteel
aktív tag
Ja, megígértem, hogy írok, 3 napja most jött meg az aliexpressről a Z10-es. (ápr végén rendeltem ) 22E volt, a füles nem gyári, de letojom. Azért volt ennyi idő, mert sajna megfogták a vámon és rábasztak 6E-t, így 28-ból van egy új Z10-esem, STL2-t kértem, korábban STL1-em volt, mondjuk nekem azzal se volt nyűgöm. Eddig jól működik, remélem, nem lesz baja, mert hiába a gari, a tököm tudja, hogy kell visszaküldeni csájnába.
-
lovace
aktív tag
Fene tudja, hogy placebó-e, de néhány nappal ezelőttig merült, mint a búvárszivattyú, aztán 2 napja elfelejtettem töltőre rakni és lemerült kikapcsolásig. Azóta (ceteris paribus) éjszakai módban óránként 1%- ot merül, amit a 10.2 óta nem tapasztaltam...
Ddsteel még cseréltem is volna veled, szívesen kipróbálnám a Z30-at.[ Szerkesztve ]
-
-
Orgi
addikt
Én is gondolkoztam egy Leap cserén az akksi miatt de inkább vettem egy pici Xiaomi power bankot és azt használom erre a problémára, ezzel a fő gondom ki is esett a telóval kapcsolatban...
-
lovace
aktív tag
Egyébként meg igazad van, akksin kívül mindenben tökéletes számomra a z10, kijelző mérete is kényelmes (sőt a farmerjaimat már ez is kikoptatja, mi lenne a z30-nál) csak a külső akksi meg olyan macera... régebben volt itt szó gold akksiról majd lehet, hogy bepróbálkozom egyel ebayről
-
Orgi
addikt
-
PHenis
senior tag
Ilyenem van nekem is. Azért nem olyan pici, pláne nem olyan könnyű.
Pavlo: Nekem az escr-e a diagnostic screen jön be és olyan hasznos infók vannak ott, hogy pl: "If you have problems, please call technical support" ezen kívül: OS version, PIN, Uptime szerintem másodpercben stb...
[ Szerkesztve ]
-
Pavlo
aktív tag
-
lovace
aktív tag
Igazából nem a mérettel van nekem bajom, hanem azzal, hogy figyelni kell, hogy éppen hány %-on van, akkor a külső akksit is tölteni... egyszerűen annyit szeretnék, hogy miután reggel lehúzom a töltőről estig ne kelljen figyelni az akksi töltöttségi szintjét.
De nem is rinyálok, amint lesz időm szétnézni rendelek egyet ebayről, (mármint akksit), meglatjuk, mit produkál. -
Mercel
senior tag
válasz lovace #36322 üzenetére
Nekem mindkét akku gyári. Azért vettem másodszorra is gyárit, hogy jó legyen. NEM jó
Szerintem próbálkozz alternatív gyártó akkumulátorával a JPL és a Gold olcsóbb is - és van aki esküszik rá.
Vagy a batteryupgade de az mocsok drága és még nem hallottam valós tapasztalatot.Ha jó akkor mondjuk nekem megerne a 10-12 ezret de az én vagyok.
Marcel
-
Coc@s
őstag
válasz Mercel #36324 üzenetére
Hidd el látatlanba (nekem - is - volt Z30), az ég és föld a Z10-hez képest.
Jobb is, min. a dupláját bírja időben, igaz nagyobb is. A kijelzője kinek-kinek tetszik vagy sem, de nekem az is tökéletes volt.
Persze a Passport azért.....!
Igaz, a PP nem bírja addig, mint a Z30, de a napot röhögve.18 éve itt
-
Killberk
aktív tag
Néhány hónapja megy telefonom 10.3.2.2813-as OS-sel.
Leszámítva, hogy néha pár óra alatt leette akkut (nincs androidos alkalmazásom szóval magától tudja ezt ) nem volt egetverő gondom vele.
Most viszont kb két hete ha valaki hív, akkor véletlenszerűen nem hallom hívó felett (engem hallanak). Ha újrahívnak, akkor minden jó. Ha én kezdem hívást, akkor mindig jó minden.
Tudom, hogy régebben voltak ilyen problémák, hogy hívó vagy hívott felett nem lehetett hallani, de hogy még ezzel a viszonylag új OS-sel is ilyen előjöjjön, hát ez elég gyász.
Valaki hasonlót tapasztalt újabb OS-sekkel? Talált megoldást vagy kuka?http://killberk.deviantart.com/gallery
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatok több topikot, de kezdők számára leírást még nem találtam, hogy hogy kezdhetnék neki a nekem kellő dolgoknak!
Segítséget szeretnék kérni, hogy ezt a sachesit hogy kell működésre bírnom!2.0.3-at töltöttem le el is indul.
Amit szeretnék vele, hogy natívan droidmentesen hozzájussak akár régebbi verziójú dolgokhoz (sajnos nicnsenek meg a fájlok sem, mert nem vagyok régi motoros.)
Amire szükségem lenne, akár fapados formában is elfogadható, csak működő legyen:
-régebbi facebook app, olvastam 10.7es még jó
-facebook messenger
-viber (ha volt még régebb natív)azthiszem ezek bar fájlok de Berryn én még nem "hegesztettem" így szükséges lenne egy leírás is számomra, és hogy mire figyeljek, pl ne legyen fenn az app új verziója stb
Naaagyon hálás lennék ha ezekbe tudna valaki segíteni -
Mercel
senior tag
Nagyon sokáig a mérete miatt ódzkodtam a Z 30-tól, és még mindig túl nagynak tartom de belátom, hogy az én használatom mellett kb. Az egyetlen választás i lehetőség ha maradni akarok a BlackBerry-nél. A Lumia 930 amit most használok második mobilként szinte pont akkora és egyébként nagyon jó telefon lenne HA nem az a borzalmas WP futna rajta. Az amoled egyébként nekem bejön. Úgyhogy valószínűleg teszek egy próbát lassan én is. 30-40 körül már vannak nem túl régi és megkíméltnek látszó darabok.
Egyébként Z30-nál kell valamire specifikusan figyelni?
Marcel
-
simzso
csendes tag
válasz Mercel #36323 üzenetére
Helló, én a bupgrade-ről rendeltem, mikor meguntam, hogy a gyári lemerült délután 1-2 között. Alapban jóval tovább ment újonnan, egyértelműen egy nap biztonsággal, de kb fél év alatt azért veszített az erejéből. Nem mértem, érzésre. Késő délutánig, kora estig ok, de buliba már nem mernék töltés nélkül. Volt, hogy estére már nem értem haza bekapcsolva. Amúgy én azt látom hogy random merül a telefon, néha nagyon, néha szinte alig. Képernyő miatt elsősorban, mindegy h BlackBerry vagy android alkalmazás, és a titokzatos rendszer, amit nem tudok, hogy mit takar. Mert pl. a waze valóban nem sokat eszik, de a bekapcsolt képernyő halál. Szóval szerintem nem biztos hogy megéri a 10e Ft-os különbözetet a gyári vagy annak mondottal szemben.
Ébresztőórám: Z10 - stl100-2 10.3.3.2137
-
törölt tag
Hali. Z10-en használ valaki Mindig TV applikációt? Nálam kb. egy perc után összeomlik. M4 sportot kimondottan meccset lenne jó nézni és csak a telefon van. Esetleg ötlet? Köszi
-
Pavlo
aktív tag
válasz turbulencia8 #36335 üzenetére
Azt hogy érted, hogy kicsinálta a kameráját szoftveresen? Ez miben nyilvánult meg?
-
Pavlo
aktív tag
Mostanában nagyon meg vagyok elégedve az akkumulátor teljesítményével.
-
cris78
őstag
Sziasztok!
BlueTooth headset billentyűzetként jelenik meg a BT beállításoknál. Ha kapcsolódva van akkor a virtuális billentyűzet elő se jön.
Van valami megoldás?Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Pavlo
aktív tag
válasz Mercel #36341 üzenetére
Szia Mercel!
Nem is olyan rég, újra kellett tennem a teljes rendszert, mert a "Rendszer" aktuális processzorhasználata folyamatosan 40% vagy magasabb értéken pörgött. Mint utólag kiderült, ez a brutális beavatkozás nem lett volna szükséges, csak a BlackBerry Link alkalmazásban kellett volna letiltani a vezeték nélküli kapcsolatokat... De nem bántam meg, mert így újra belakva a rendszert érzetre gyorsabbá is vált az. Vagy csak szimpla Placebo? Végül is mindegy.
Állandó 4G adatkapcsolaton van. Úgy tapasztltam, hogy a 2G-n sem bírja már ennél tovább akkor meg miért ne használjuk ki a fejlettebb technológiát ha az rendelkezésre áll? Az átlagosnál többet megy a BBM chat meg a hanghívás is, így amúgy is indokolt a gyorsabb hálózat. A 3G az az igazi energiavámpír.
Végülis a titka az egésznek az, hogy nem sokat nyomkodom feleslegesen, csak ha értesítést vagy hívásokat kapok, bár ezekből van elég. Sikerült szereznem egy eredeti NFC-s bőrtokot is, így használaton kívül abba helyezem vissza, a dobozára is az "...automatic power-saving technology" van írva. Lehet, hogy nem csak marketing szöveg?
Üdv:
Péter -
Stirbi
addikt
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy Blackberry q5 mobiltelefont (esetlegesen Q10) . A kedvesemnek lenne, konkrétan fizikai qwerty billentyűzet kényelmessége miatt.
Szeretném ha megírnátok nekem milyen kompromisszumokat kell kötni akkor ha Blackberry telefont szeretnénk használni!
Rendelkezik-e a telefon emoji billentyűzet opcióval?
Olvastam arról, hogy a Google Play Store feltepíthető a BB készülékekre. Azt szeretném kérdezni, hogy pl. a facebook messenger megfelelően működik-e innét letöltve konkrétan az értesítések stb..., szintén innét letöltve a Facebook app, Pou, Viber, Whatsapp, Google drive, Gmail, Shazam, Chrome, Google Maps ingyenes offline GPS szoftverek, Tunein, Digitally Imported, Skype.
Vagy esetleg fenti appok közül valamelyik beszerezhető a BB world, vagy az amazon storeból (ami természetesen megfelelően működik)?
Rendelkezik-e a telefon gyári app-al, ami megtudja nyitni és szerkeszteni is tudja a word, excel, powerpoint fájlokat?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Stirbi #36343 üzenetére
neked droidos teló való, nem blackberry...
valami van rajta asszem, de WPS office playből jobb
skype megy
FB appot korábban linkelgettek itt, én még a gyárit kínzom
play services nem lesz nekedgoogle szolgáltatásokra alapuló szivárványfon, na az nem a blackberry lesz
[ Szerkesztve ]
-
Pavlo
aktív tag
válasz quailstorm #36344 üzenetére
Nem én akartam leírni az első sört. Köszi!
-
quailstorm
nagyúr
mellékesen megjegyzem, a BlackBerrys droid jogi okok miatt nem azt jelenti, hogy mindent tud mint egy Galaxy Nexus
hanem szabványos droid appot futtat, és nem tudja a play szolgáltatásokat, amire iszonyat sok cucc épít
most skype-nál ez csak felugró üzenetként ér, kecskeszimulátorban nem működő funkciók, aztán van ami el se indul
de egy google maps, gmail patchelése felhaxolása már kókány
és ez nem az N900 topic...[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
válasz turbulencia8 #36340 üzenetére
Plexton
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
PHenis
senior tag
válasz Stirbi #36343 üzenetére
Facebook app, van, de fizetős. A gyárit kinyírták.
Viber, a droidos úgyahogy megy,
Whatsapp még van, de nem sokáig,
Google drive fizetős appal megoldható, de nem 100-as,
Gmail megy,
Google Maps legutóbb még ment, de nem teljes funkcionálissal gaps miatt,
ingyenes offline GPS szoftverek, van egy pár, 3 betűs megy,
Tunein van működik,
Skype működik, de elég lassú. -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz PHenis #36348 üzenetére
A Whatsapp - ból az androidos változat is fut, az pedig lesz 2017 után is.
( Igaz, a Hub-ban nincs előnézet, csak az értesítés ténye jelenik meg. )De a leírás alapján a kolléga jobban jár, ha egy droidos készüléket vesz. Legalábbis úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
turbulencia8
őstag
válasz Ceftriaxone #36349 üzenetére
Mennyire gyors a droidos Whatsapp a nativhoz kepest, ill. az akkut mennyire zabalja?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest