- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MittuDomain_
őstag
Tanácsot kérek a mai kálváriám kapcsán. (Félek, ez adta meg részemről a kegyelemdöfést, bár nagyon elnéző voltam eddig szegénnyel.)
Hosszú lesz, leírok mindent.
Reggel, napi rutin, e-mailek olvasása, böngészés, akksi 80+%-on állt valahol.
Hirtelen, előjel nélkül az egész rendszer megáll, csak a böngészőt látom.
Gombra, érintésre nem reagál. A böngésző lap olyan 3-4 percen át világít (mivel egy ideje már gyengus az akksi, 0-24 akkukímélőben használom, csak így bír ki egy napot, ezért k hamar el kéne mennie aludni), aludni sem hagyja elküldeni magát a bekapcs gombbal.
/Még mielőtt: drágább lett volna az 1800as akksi, mint egy Xiaomi 10400as külső, ami mindenhez jó; nem fillérbaszásból nem vettem eddig, de mostmár muszáj lesz. Ha ezzel van a baj/
A rendszer utána újraindul, az akksi már csak 56%-on. Használni nem lehet, appok nem indulnak, forró, merül mint a Titanic.
Tok le, hátlap le, akksi ki-be, újraindít. (Az akksin nem látszik semmi púposodás ekkor és azóta sem)
Ugyanaz.
Darabokra szed ismét, hagyom pihenni fél órát, munkahelyen összerak.
Bekapcsolni nem lehet, saját eredeti töltőre nem reagál, nem csinál semmit, de legalább már nem fűt.
Kolléga 2A Samsung töltője feléleszti, csatlakozás után 2 perccel már 30+%, fél órával 90+.Átdugom PC-re.
Az nem ismeri fel azonnal, és azóta sem.
De felnyomja 100%-ig, a telefon hőmérséklete noormális.
Oké, lassan 1ó, telefonáljunk végre.
gépről lehúz, pirosa akksi ikon, benne felkiáltójel, telefon kikapcsol.
Saját töltőjére már reagál, de amíg töltőn van, 100%-nak mutatja, amint lehúzom róla, 0% lesz. (Sőt annyi is elég, ha csak megmozdítom a kábelt -> azonnali újraindulás a "jutalom".)Én cellazárlatra gyanakszom, de:
1) miért nem deformált az akksi
2) ha a töltő áramkör az akksin át megy (és úgy megy), akkor miért "használható" mikor töltőn van
3) ha akksi, az nem egyeztethető össze a reggeli böngészős kifagyássalMivel a PC nem látja, még lementeni sem tudom az adataim, ami nagyon gáz.
Ezek után várok minden ötletet, ami megmenti a telefonom vagy legalább az adataim.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Pacee87
aktív tag
válasz MittuDomain_ #36701 üzenetére
Szia! Az akksi gond eléggé sanszos! Az adatmentésre a bluetooth-t tudom ajánlani, ha sehogy sem akarja kábelen felismerni. Szerencsére ez nem hipiszupi ájfon ahol nincs BT fájlküldés...
-
CB
senior tag
A héten az asszony telója jelezte, hogy dec. 31-én a whatsapp nem támogatott.
Ez most úgy fog történni, hogy nem is lehet használni az appot, vagy csak frissítés nem fog érkezni hozzá?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
PHenis
senior tag
válasz MittuDomain_ #36701 üzenetére
Szerintem kuka az aksid, vagy a készülék halt meg. Aksi nélkül gépre dugva próbáltad már?
Ha közelben vagy, nekem van egy aksim kölcsönbe (Borsod megye)
Milyen adatokat akarsz menteni? Emailek, kontaktok gondolom a szerveren vannak, képeket, fileokat másold át a memóriakártyára vagy a titkosítást kapcsold ki ha már azon vannak.
Egy multiméterrel rámérnék az aksira a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
válasz PHenis #36704 üzenetére
Igazából tegnap este 6ra észhez tért.
Semmit nem csináltam vele a szétszerel-összeszerel módszeren kívül. (Na de azt vagy tízszer...)
Ugyanúgy megvan az 1 napos üzemidő akksikímélőben, stb.Azért gondolom hogy mégis valami rendszerszintű processz, mert ahogy kezdődött, 3-4 percig folyamatosan ment a kijelző, ahhoz meg kell a nafta.
Szóval egyelőre békén hagyom, szépen beszélek vele, stb, mert az enyémnek tényleg lelke van.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Niarn
tag
sziasztok
tudom, már sokszor volt erről szó, de nem rémlik a hsz, valaki be tudná linkelni nekem a facebook appot ami még értelmes, és még kezeli a hub?
vagy ha a hozzászólás kb sorszámát megírja valaki, annak is örülnék.köszi
-
Niarn
tag
válasz metalstorm #36707 üzenetére
köszi
ha jól értem akkor az apk nem feltétlenül hub-os?
a bar-t majd megnézem hogyan megy fel, nem szoktam hack-elni. valszeg ezért is megy a telefon hiba nélkül..
hálám üldözzön a sírig, sose érjen utol.. -
-
metalstorm
aktív tag
Sok helyen olvastam hogy a Win10 frissítése óta nem működik a BB Link! Részben igaz... Töröld le, újraindit és ismét feltelepíted! Utána működik!
-
Niarn
tag
válasz metalstorm #36710 üzenetére
köszi. nem piszkáltam mostanában a telefont, már el is felejtettem hogyan kell használni sachesi-t. de ment gond nélkül.
viszont a napokban jött a Z10-re egy frissítés. gondolom más is tapasztalta
dtek miatt eszembe jutott egy gondolat - milyen király lenne, ha BB10-re is vennének egy hardver-t, és annak mintájára "relatíve" olcsón adnák. és nem hagynák a 10-est veszendőbe menni..
utoljára az N9-et szerettem ennyire..vagy lassan el kell gondolkodni a cserén. dtek? valakinek esetleg vélemény, tapasztalat?
-
Praetorianus
aktív tag
-
metalstorm
aktív tag
válasz Praetorianus #36713 üzenetére
Igy van! Akinek eszébe jut mint Blackberry utódmobil egy dtek, annak a droid is jó. Ebben az esetben pedig rengeteg szebb, jobb, minőségibb van féláron mint a dtek.... Xiaomi 3S.... pld. De ez csak 1 féle a 100-200 hasonló készülékek közül.... És igen! A rendszer volt a BB.....
-
Niarn
tag
jogos.
nemrégiben egy Mi4-et használtam, hub-bal. viszont nem volt a legmeggyőzőbb a működése azon a telefonon. nem tudom droidos BB-n nem jobb-e a dolog..? vagy más nem root-olt droidon? tapasztalat?igazából sem az iphone sem a droid nem a szívem csücske. és akkor óvatosan fogalmaztam mindegyiknél olvasgattam fórumot, van hiba bőven mindegyiknél. gondolom ez alól a BB sem kivétel droiddal.
így a Z10-et használom. de ha már sok lesz a kompromisszum, csak kell valami..ha váltanék, akkor vagy az akkuidő, vagy a frissítések gyakorisága és gyorsasága, vagy a vízállóság lenne plusz, ami érdekelne. de nem igazán tudok alternatívát.
no mindegy is.ezzel a biztonság, és DTEK dologgal kapcsolatban mi a véleményetek?
-
Orgi
addikt
Én z10-et használok és hamarosan vagy Passportra vagy Dtekre váltok (apróról). A Dtekről szerintem átfogóbb véleményt/képet kapsz pl a Crackberry fórumán, elég sok topic van e témában, mindenki bb10-es készülékről váltott szinte és nagyjából egyhangúlag pozitív a kép, az én olvasatomban. Itt inkább köpködni szokták, gyakorlati tapasztalatok nélkül főleg.
Több helyen meg tudod Pesten nyomkodni, tedd meg és inkább te alakítsd ki a véleményed róla szerintem! -
queensryche
csendes tag
Én használom és nekem is pozitívak a tapasztalataim a DTEK50-el kapcsolatban.
Sajnos igaza van Orginak a köpködés megy gyakorlati tapasztalat nélkül.
Használtam mezei droidot pl Xiaomi Redmi 3, Zopo 920+ (16GB /2GB, mindkettő 8 magos),azokkal a száraz paramétereken kívül másban nem hasonlítható össze a DTEK. A BB szoftverek hibátlanul működnek rajta, a HUB legalább olyan jó, mint OS10-en. Mondom úgy, hogy a családban van (volt) 6 db OS10-es készülék a Q5, Z10, Q10 és Passport készülékeken keresztül és nagyon szerettem őket.
Nem dicsérem a DTEK-et, csak a véleményemet, tapasztalatomat írtam le.[ Szerkesztve ]
-
Niarn
tag
köszi.
ahány ember, annyi vélemény
passporton (SE) én is gondolkodnék, de ugye a hardver ha jó is, a szoftver miatt ugyanazok a korlátok, mint Z10..
vidéki lévén a kipróbálás nem annyira megy, de majd alakulok, bár az előbb kicsit elvették a kedvem.
youtube-on van egy több részes videó dtek-ről, passport összehasonlítással, időbeli eltolódással (ahogy megszokta, belakta a srác), ő is áradozik róla..
és mi a tapasztalat dtek ügyben queensryche? akár privátban is szívesen olvasnám pár gondolatban, hogy ne legyen tele a fórum.. akku idő pl.. azt mindenhol lehúzzák.. -
metalstorm
aktív tag
Még jó hogy ez a Z10 topik és mégis dtek....
-
Dwatti
addikt
válasz metalstorm #36719 üzenetére
Mivel sajnos a z10 -röl lassan már csak múltidőben beszélhetünk - egy még működő fantom készülék lett
1 hónapja van droidos telóm ami jó, de mégis 2-3 naponta előveszem a Z10 -et és nyomkodom majd megállapítom hogy anno egy jó készüléket gyártottak. -
törölt tag
válasz turbulencia8 #36723 üzenetére
Arról nem tudok a másik három rendszer megkapja.
-
hsrasus
aktív tag
HELP!
Meghülyült a Z10-em. kb 2 napja valamiért betelik a készülékmemória és nem tudom az okát. Konkrétan 255 MB marad. (A tárolás menüpontnál) Amikor újraindítom még több mint 1,7 GB szabad hely van, aztán a rendszer elkezd duzzadni és elveszi a helyet. Tehát nem egy alkalmazás, hanem a rendszer kezd el egyre több helyet foglalni. Nem tudom miért csinálja, a netet már kikapcsoltam, akkor is ugyanez történik. Bónusz a BBM is meghülyült teljesen, mert eltűnt az összes eddigi csevelyem, és úgy csinált, mintha most regisztráltam volna, bónuszban pedig mostmár nem is elérhető. A naptáram sem szinkronizál és a leveleimet sem kapom meg. Mi a franc történt?? Valaki tapasztalt már hasonlót? mit tudok tenni??
-
hsrasus
aktív tag
Hali, a link nem működik. De akkor ha jól értem wipe és aotoloderrel újratöltést kellene csinálni? Nekem sosem kellett semmi ilyet csinálnom, már több mint 3 éve csak használom és eddig rendben működött. (sőt nekem az aksival sem volt problémám, mert egy napot mindig bírt) Úgy látszik most megfizetek érte.
Amúgy a legújabb dolog, h a Gyorsbeállítások menü (amit fentről lehúzunk) is átalakult magától. Nem is értem.
Letöröltem a RealRacing3-at ezzel felszabadítva plusz 1,5 GB-ot, de a rendszer azt is felzabálta uh attól tartok ebből "reset" lesz csak elég macerás, mert akkor el kell kezdenem lementem mindent, ezzel elcseszek majd egy napot. Viszont ha az sem oldja meg, akkor nem tudom mit tegyek.[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
-
hsrasus
aktív tag
válasz hsrasus #36729 üzenetére
Mivel tegnap este végül nem volt időm vele foglalkozni, ezért csak feltettem töltőre (megjegyzés: tegnap napon belül 2x merült le, amit még soha nem csinált) gondoltam majd ma, végülis a legfontosabb a hívások működtek. ma reggel nem tudtam már BBM-en páromnak válaszolni, ezért gondoltam gyorsan újraindítom, ez tegnap működött. Sajnos újraindítás után már be sem kapcsol betölt 100%-ig és a led pirosan villog. Most így mi legyen? Melyik verziót tegyem fel ha azt szeretném, hogy az FB még működjön a HUB-ban? A legutolsó szoftververzió volt fent. Egyáltalán mik a lépések? Eléggé szomorú vagyok
[ Szerkesztve ]
-
hsrasus
aktív tag
Nos az a helyzet, h az autoloader el sem indul. Pontosabban egy pillanatra felvillan egy DOSablak, majd eltűnik és ennyi. nem történik semmi.
Próbáltam azt, h leszedem a "szacsit", de a legutolsó verzió el sem indul belőle, az utolsó előtti, pedig nem találja a telefont.
Mivel mostmár el sem indul nem tudom mit tegyek, valakinek esetleg van valami ötlete? -
Orgi
addikt
-
Coc@s
őstag
válasz hsrasus #36731 üzenetére
A Sachesinál alap, hogy a telefon működjön. Ha be sem kapcsol, nem fogja látni.
Addig, míg a telefon el nem indul, szerintem fölösleges szenvedni a zacsival.Hogyan villog pirosan a készülék? Csak mert a villogással hibakódokat szokott közölni.
Az autoloader nekem - amíg volt BB-m - a telefontól függetlenül elindult, csak hát megállt, mert nem talált telefont.
Meg kell próbálni a Link-es visszatöltést.
18 éve itt
-
metalstorm
aktív tag
Ha a 10.3.3 betát felpakoltad - csak nem mondod ( ) -, akkor semmi sem segit, csak ha kijön a 10.3.3 hivatalos... Amiket leírtál erre utal... ha mégsem a beta, akkor link mindenképpen helyrehozza, vagy a z10-et is rendberakó Q10-es(Q10_10.3.01.2267_SQN100-1-2-3-4-5) 10.3.2-es autoloader.... ha nem újjabb a rendszer rajta...
Sajnos nálam ez a helyzet....[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz metalstorm #36736 üzenetére
Nem a Link-re írta, hanem az én elrontott linkemre :-)
-
Tóth Thamás
csendes tag
Üdv!Kérdésem lenne?Blackberry z30-rá van hivatalos mesenger progi???
-
PHenis
senior tag
válasz Tóth Thamás #36739 üzenetére
Az utolso elotti gyari fb app-ban van messenger is. Allitolag mukodik. Zacsival kell feltenni, ha mar a legfrissebb van fent.
-
metalstorm
aktív tag
Szia! Jelenleg mobilról vagyok de ha visszakeresel, már linkeltem müködö bar-os messengert is apk- okkal együtt! Jól müödnek azok még...
-
Orgi
addikt
A Passport topicba linkeltem tegnap metalstorm megosztását, ott találod meg a legkönnyebben.
-
hsrasus
aktív tag
Hali!
Ez lett volna még a következő lépés, de olyan idegállapotban voltam, hogy kínomban azt sem tudtam a Linket honnan tölthetném le, ráadásul egy elég fontos hívást vártam tegnap. Így végül szederbolt lett belőle, ott a szervízben megcsinálták (6000 jó magyar forintért). Természetesen mindent buktam, uh kezdhetem beállítgani a dolgokat előlről. Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget, jó látni, hogy ez a közösség, még mindig segítőkész!
-
hsrasus
aktív tag
válasz metalstorm #36735 üzenetére
Régebbi volt a rendszer, az utolsó hivatalos szoftverfrissítés volt rajta. Nem szoktam ilyen mókolásokkal kisérletezni, nekem a telefon elsősorban telefonálásra kell, minden egyéb "okosság" számomra csak egy kellemes plusz. (ezért sincs igényem androidra...)
-
hsrasus
aktív tag
Hali!
Köszönöm neked is (és még egyszer mindenkinek)! A tipus biztos, h megfelelő volt, viszont a verziószám dolgot nem értem. Mindenesetre ahogy írtam a szervízben megcsinálták. Sajnos olyan, mintha most vettem volna, ezért sokminden nincs meg, de legalább működik. Képek videók, zenék nyilván a memórikártyán voltak, azt ki is vettem, ezért az vélhetően meg lesz (még nem tettem vissza), de pl a tankolási adatimat, vagy a telefonra mentett memokat buktam, illetve valamilyen érdekes okból kifolyólag a céges emailem nem szinkronozálta az összes névjegyemet, így kb a fele hiányzik, mondjuk ezt nem igazán értem miért..
Most jelenleg ennyi. Igazából ez elég nagy bosszúság, de nincs mire váltani -
simzso
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Újratelepítettem a Z10-emet a Linkkel, már eléggé döcögött. Minden szuper, csak egy problémám jött elő, a Viber 10 (BB, nem droid) nem akar elindulni. Kis sárga csík, aztán kilép.
Próbáltam újratelepíteni de semmi. Mi a frász lehet a megoldás?
Nagyon köszönöm előre is!
üdv, izgÉbresztőórám: Z10 - stl100-2 10.3.3.2137
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest