- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
rövid kérdéseim, mert 1 nap elteltével sem találom.
1. Gyors némítás: Ha bemegyek egy olyan helyre ahol nem csöröghet, akkor vmi gyors megoldás ami elnémítja az összes hangot?
2. Időzítő éjszakára, ami leveszi pl 22.00 kor a jelzéseket és reggel visszakapcsolja? (és esetleg az aktiv tok miképp befolyásolja?)
Előre is köszi
-
Gomba
senior tag
válasz Galahed #1851 üzenetére
1. főképernyőn lehúzod fentről ott van a kis harang ráböksz, az egyből eldob a settingsbe és átállítod némára. Jobbról per pill nem tudok (például hangerőgomb mondjuk), bár nem kerestem még utána.
2. Aktív tokos notification-ok szerintem még nem testre szabhatóak ennyire. Időzített üzemmódváltás per pillanat nincsen. (nincsenek meg hozzá az API-k így app sincs hozzá tudomásom szerint, ez a baja a HUB++-nak és a BeBuzz-nak is, hogy azokból nem lehet szabályozni az értesítéseket, ezért a telefonban minden értesítést ki kell kapcsolni és "ráhagyni" ezekre a programokra".
Bedside mód egyébként nem jó neked erre? (mármint ha csak éjszakáról van szó)[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
Gomba
senior tag
+
1-es ponthoz egy tuti trükk, szerintem kevéssé ismert: Ha lehúzod a képernyőt (swipe down) valamely főképernyőn akkor ha a harangocska ikonjára hosszan rányomsz, akkor vált egyből a normál és az utoljára használt üzemmódod között. Így még a beállításokhoz sem kell bemenni.Sőt az ikont nyomva kapcsolható ki-be a wifi, az ébresztő és a bluetooth is innen, tehát az on-off-hoz azoknál sem kell bemenni így innen sehova
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Nézegetem a tokokat, az expansysen van elég jó árban oldalra nyiló flippes gyári tok 3405 Ft-ért
-
Gomez86
őstag
válasz Galahed #1859 üzenetére
ez lenne az egyetlen tok amit én is elviselnék a telefonon, ha kilátszana alóla a LED. az egyik fő ok volt hogy ezt a telefont választottam
szerk: ráadásul a fehér drágább ..... rasszizmus
[ Szerkesztve ]
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
tombike
aktív tag
Kiirja a telom h csatlakoztassam a gyari toltot mellyel gyorsabb toltest erhetek el de a gyari van csatolva megoldas?
-
Gomez86
őstag
Urak, hogy van ez?
Tegnap este kattintgattam egy darabig mire megfejtettem a talányt.
Körülmények: z10, T-mobile, BES, Business net M.Nem akart működni a BBM amit amúgy először akartam használni. Na meg valamiért nem jelent meg a BlackBerry jel a térerő jel mellett. Volt velem egy barátom Bold 9900 tulaj, aki javasolta hogy ha később lett bekapcsolva a BES mint ahogy a készülékbe került a sim akkor újraindítás fogja orvosolni a problémát. Megpróbáltam, de nem lett jobb. Utána beugrott hogy az APN beállításoknál at írtam "internet"-re mert hogy a Business net M-nél arra kellett. Na ezt visszatettem BlackBerry.net-re és máris ment a BBM.
A kérdésem az lenne hogy akkor most mi van ha elfogy az 1GB a BES-bôl? Elkezdi használni a 7gigát a másik-ból? Vagy az 1 GB-ot csak BlackBerry kommunikációra használja?
Másik: mit kell.nyomni hogy legyen hosszú ü?
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
pimespo
csendes tag
Sziasztok!
Ötödik napja gazdája vagyok én is eme készüléknek. A T-től rendeltem webshopon.
Iphone 4-ról váltottam. Sokáig dilemmáztam, hogy Blackberry Z10 legyen vagy Lumia 920.
Eddigi tapasztalataim a következőek:
-Gyors az alkalmazások megnyitása, a váltás az alkalmazások között;
-A böngésző meglepően gyors és sima, semmi kínlódás a lassú oldalakkal sem (ez egyébként rejtély számomra, hogy hogyan lett ilyen jó);
-Gmail névjegyek, levelezés és naptár szinkronizálás tökéletes, az üzenetek azonnal megérkeznek;
-Tetszik a HUB, elég csak az éppen futó ablakot kicsit félrehúzni, hogy benézzünk az üzeneteink és értesítéseink közé;
-Van HDMI kimenet!!
-Videók, filmek lejátszása problémamentes.
-Sajnos az alkalmazásboltban a valamire is való használható alkalmazások fizetősek (igaz nem túl drága);
-Navigáláshoz Waze-t és Wisepilotot használok, de sikerült rá a Google térképet feltelepíteni.
-Sikerült telepíteni rá Vibert, jól használható;
Egyébként az androidos alkalmazások már nem futnak rajta olyan simán.
Bízom benne, hogy a jövőben több alkalmazás is elérhető lesz hozzá. -
Gomba
senior tag
válasz Gomez86 #1870 üzenetére
Egyszerre egy apn-ed lehet sajnos. Tehát nem összevonható a kettő.
Nekem van hosszú ű. (ahogy azt láthatod, ezt most BB10ről írom.
Nekem hosszú Ő nem volt egy ideig. Aztán a BBM-ben egyszercsak lett. Próbáld meg BBM-ben, utána már lett nekem is máshol.
Beviteli nyelvként be van állítva a magyar ugye[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
Valaki probalkozott (es szivott) mar rajtam kivul a 10.1.0.4181-gyel?
-
Gomba
senior tag
válasz lezerpiramis #1875 üzenetére
Például én. Bár Q10-en. De Sasa is felrakta, meg még jopáran. Eltűntek az smseid vagy miért?
-
lezerpiramis
őstag
Nem (bar azota igen, mert wipe-oltam is, de az sms-ek nem erdekesek), "csak" az uzemido nez ki ugy jelenleg, hogy kb 8-10 ora alatt lemerul a telefon ugy, hogy az asztalon fekszik (dual mode, wifi off, BT off, GPS off, NFC off, 4 IMAP-fiok megy, ebbol ketto push-sal + egy push-os activesync-fiok es a FB-fiok).
-
lezerpiramis
őstag
válasz lezerpiramis #1877 üzenetére
Ja, es az uzemido a frissites elott a duplaja volt - ha nem tobb (10.1.0.2312-vel).
-
Gomba
senior tag
válasz lezerpiramis #1877 üzenetére
Felraknék valami akksi figyelő programot. Egyébként olvastam már, hogy a push miatt nagyon szívta valakinek az akksit. Sokkal jobb lett az üzemideje az 5 percenkénti sync-kel. Mert a push folyamatosan terhelte az akksit (activesync push)
-
Gomba
senior tag
-
Gomez86
őstag
válasz eventus #1880 üzenetére
BES lesz az, nem?
Kell hozzá Exchange is, ahhoz meg DC ha jól tudom, szóval drága játék ez hobbinak....
(évek óta tervezek egy saját Exchange-et)
-
Galahed
senior tag
hm.. nekem nem szinkronizál az iCloud-al (naptárat)
A caldav.icloud.com -ra panaszkodik, hogy a szolgáltató nem tudja hitelesiteni. Utánanéztem, van bőven irodalma a dolognak, számomra egyelőre sajna nincs megoldás.
-
hsrasus
aktív tag
válasz hsrasus #1743 üzenetére
sziasztok!
gondoltam megosztom a tapasztalataimat a 10.1.0.273-as verzióval, mert nálam történtek furcsaságok.
tudom, h kb mindenki e verzió felett van, de hátha akad mégis valaki, aki hasonló cipőbe került.a készüléket gsm boltban vettem, 4G-s független (valószínűleg angliába szánták). Vodás kártyával használom. hosszú ideig valami ősverzióval használtam, frissítést nem talált, miközben a fórumon már rég mindenki 10.1-en volt. egy hete észrevettem, h a telefon talált frissítést, amit nagy boldogan fel is tettem, remélve hogy a random újraindulások megszűnnek.
sajnos ez nem történt meg.
3 pozitívumot tudok mondani a frissítést követően:
- hosszabb akkuidő (kb 2x hosszabb!)
- a szövegbevitel megváltozott és mostmár magyarul is sokkal "eredményesebb" vele gépelni (élvezetesebb, mert jobban kitalálja mit akarok írni és ezáltal gyorsabb)
- a gtalknak végre van ikonja a HUB-ban (igaz csak fogaskerék..)azonban az újraindulás problémán túlmenően a következő negatívumokat vettem észre:
- ha bemegyek a fizetési lehetőségek menübe a következő pirossal írt üzenet fogad: "A frissítés nem hajtató végre próbálja meg később. Unable to connect to payment service"
- a hálózati kapcsolatoknál a hálózati módok közül eltűnt a 4G
- a HUB-ba bekerült 2 további "fiók": Hangposta, PIN
- felraktam a Skype-ot és azok a kontaktok is betelepedtek a kontaktlistábaszóval így most appokat biztosan nem veszek
tegnap észrevettem, h feltehetem az MR kódnéven emlegetett verziót, szóval megpróbálkozom vele, hátha jobb lesz.. -
Gomba
senior tag
válasz hsrasus #1887 üzenetére
"
- ha bemegyek a fizetési lehetőségek menübe a következő pirossal írt üzenet fogad: "A frissítés nem hajtató végre próbálja meg később. "Ez egy ismert bug. Úgy orvosolható, hogy bemész a BBWorld-be ott kiválaszasz bármit, hogy megveszed, majd a vásárlás confirmation-nél eldobod a vásárlást. Ezután már jó lesz a fizetési lehetőségek menüpontod, DE csak a következő újraindulásig. (utána ha fentebbit ismétled akkor jó lesz megint)
Ui: ez az MR release-ben is ugyanígy van még sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
hsrasus
aktív tag
köszi szépen az infót!!
épp írni akartam, hogy feltettem az MR-t és még ott is mindig hibás.
egyébként nekem az erre való frissítéssel kapcsolatos tapasztalataim a következők:- SMSek nem tűntek el
- a fentebb említett hiba maradt (csak mostmár angolul nem írja ki, de akkor megcsinálom, amit javasoltál)
- a beállított yahoo és gmail fiókom "elfelejtette" a jelszót, azokat újra meg kellett adni
- az újraindítás után nagyon sokáig tartott, mire betöltött a HUB és nagyon melegedett is a telefon
- továbbra is ott van a hangposta és PIN "fiók" a HUB-ban (amúgy ez miért?)
- a hálózati módoknál visszajött a 4G (igazából, mikor először néztem az volt, h GSM, UMTS, HSPDA+ és LTE, de most megint csak olyat ír, h 2G, 3G, 4G, bevallom ezt nem teljesen értem..)
- lett egy új "ikonom" Ismertetők névenaz újraindulásról még nem tudok nyilatkozni, de nagyon remélem ezzel már nem fog előfordulni...
-
Gomez86
őstag
válasz hsrasus #1890 üzenetére
"- a beállított yahoo és gmail fiókom "elfelejtette" a jelszót, azokat újra meg kellett adni "
Ez egy tervezett dolog mert valamit hegesztettek az authentikációnál ha jól emlékszem. Mindenesetre ezt sokan írták. (nekem még nincs fent az MR)
"- az újraindítás után nagyon sokáig tartott, mire betöltött a HUB és nagyon melegedett is a telefon"
Ez azért van mert újra cache-eli az összes mail-edet meg mindent ami a HUB-ban van. Ezért melegedett, és ezért tartott sokáig.4G nekem nincs mert "100-1"-es típusú telefonom van (gondolom)
-
Gomba
senior tag
Nokérem. Ma kijött egy újabb HUB++ frissítés és van benne időzített uzemmód. Egyelőre egy darab alternatív uzemmód amit lehet naponként (tehát például kedd) azon kívül óra/percre beallitva aktiválni. Opciók: csengőhang, rezgés, led, popup üzenetek ki és bekapcsolása. Ezen kívül már tudja "érzékelni" a gyári bedside üzemmódot is és oda is lehet beállítani hogy csörgés/rezgés/led legyen e vagy sem.
-
iSonic
addikt
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok és nagyon tetszik a készülék. Régebben is kérdezősködtem a Z10 felől, de most megláttam, hogy kijött a 10.2-es BB10 variáns. Na most lenne pár kérdésem:
1. Viber-t lehet végre telefonálásra bírni valamelyest módon?
2. Az Androidos importálás megtörtént? Ezt úgy értem, hogy képes kezelni az androidos alkalmazásokat befagyások és egyebek mellet?
3. 10.2-es szoftver milyen újdonságokat hozott, mert láttam az új főképernyőt ami nagyon bejön..
4. érdemes e várni az Z30-as vagy A-s variánsokra? -
Gomba
senior tag
válasz Galahed #1894 üzenetére
Igen active frame-ben kell lennie.
10.2-ben lesz majd csak headless app támogatás.Egyébként CB-n írtam egy fejlesztési igényt a HUB++ fejlesztőjének, hogy az active frameben ne csak az akksi látszódhasson (mert van akinek van más alkalmazása rá), hanem hogy hogyan vannak beállítva a programban az értesítéseid (hangok on/off, led on/off, vibrálás on/off stb.), egylőre azt írta vissza a fejlesztő, hogy jó ötletnek tűnik. Lehet belerakják majd
Szóval per pillanat egy akksi van az active frambe-ben (ahol látod százalékosan a töltöttséget).Ép hardverben ép szoftver
-
Gomba
senior tag
1. Viber natív klienset a 10.2-vel (vagy nemsokkal utánára) ígérik. Gondolom akkor fog vele működni.
Egyébként ha lesz cross-platform BBM akkor abban is tudsz majd ilyesmit csinálni majd
2. A jelly bean támogatás szintén a 10.2-vel jön.
3. A főképernyő mellett a "toast notifications" is nagyon jó (amikor appban vagy akkor beállítható, hogy mely üzenet ugorjon fel automata, amire válaszolni is tudsz és ki sem kellett lépned az adott appból)
Meg emellett kismillió jó dolog lesz még a 10.2 vel.
4. Egyéni preferencia kérdése. Ráadásul ahogy nézem nagyon magas árról fog indulni. Viszont a Z10 meg megy lefele. Simán lehet, hogy a duplája lesz a Z10 árának amikor kijön.Ép hardverben ép szoftver
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest