Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.C

    őstag

    válasz kenccsi #6879 üzenetére

    Hát akkor hosszan kifejtem az én véleményem, ha váltani akarsz:
    Akkor nem éri meg, ha már berendezkedtél az Apple ökoszisztémára, ugyanis a continuity az az almásnál egész jó. Meg lehet oldani 3rd party appokkal a dolgot, de nem lesz annyira egyszerű, mint egy iOS-macOS páros. Ha ez nem szempont, akkor nincs is gond.

    Az áttérést már nagyon könnyen meg lehet oldani, vannak erre alkalmazások és minden, ami az iCloud-ban van, át tudod importálni a Google fiókba, egyszerűen, könnyedén. Egy fő előnye van az iPhone-oknak: majdnem mindegyik a legfrissebb OS-t futtatja. Na ez itt nem így van. Rá vagy utalva a gyártóra és az ő szorgalmára. Ha nem csinál firssítést, így jártál, mehet a móka a nem hivatalos forrásokból ha nagyon szükséged van rá (custom rom).

    Az androidnál csak nyersz azzal, ha sűrűn csinálsz clean install-t, már fejlett annyira a Google Play Szolgáltatás, hogy egyértelműen vissza tudsz mindent pakolni. Hogy az alkalmazásadatok megmaradnak-e azt nem tudom, ez sose próbáltam, de max újra be kell állítani a beállításokat és a fiókokat.

    Az alkalmazások beállításai ugye az alkalmazáson belül lehet megtalálni, nem a settings-ben, ami az elég fura lehet az elején. És igen, Androidon nem olyanok az appok, mint iOS-en. Sokkal másabbak, lehet elavultabbak is, mert iOS-re sokkal könnyebb fejleszteni a zárt rendszer miatt. Nem véletlen, hogy a Monument Walley 2 csak most, egy évvel később jelenik meg androidra (bár ha belegondolsz, a GTA V-is sokat késett PC-re de megérte várni rá). Az alkalmazásokban nem lesznek ilyen-olyan fluid animációk és nem mindig azonosul a dizájn a rendszerrel.

    Maga a telefon jó. Árban nincs ellenfele, kamera elfogadható, én sose nagyítok bele egy képbe se, nem használom a crop funkciót. A duál kamera elsőre hidegen hagyhat, de ha elkezded használni rájössz, mennyire hasznos tud lenni a veszteségmentes zoom. Hangra jó, dual sim csak pozitívum, a kijelzó szép, a jelly-t majd eldöntöd, zavar-e vagy sem. Ujjnyomat olvasás kiváló és még az oldalán lévő csúszka is előny (bár ezt már iPhone-on tapasztalhattad.

    Már írtam az iOS vs Android lényegéről, valamint a nagy "Az android nem biztonságos" hiedelemről is. (bocsánat fórumtagok, akik már unják, tudom, sokszor osztottam már meg ezeket).

    Ha ezeket számba veszed és együtt tudsz velük élni, akkor jó választás ez a készülék. Innentől a te döntésed

    sudo rm -rf /*

Új hozzászólás Aktív témák