-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
X58 lap+proci kellene surgosen! Minimum UD5 szintu alaplap, es minimum i7 950 (960, 965EE is szoba johet! Kellene meg legalabb 3x2GB DDR3 es lehetoleg ehhez valami normalisabb huto!
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
addikt
Kösz palmatex-et találtam itthon. Izopropil-alkoholt hol lehet kapni minél kisebbet/olcsóbbat?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Ha van valakinek eladó 28"-os duplafalú, menetes racsnis, terepgumis felnije, első-hátsó dobjon egy privit.
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
TRob1
veterán
Valakinek nem akad eladó 60/64Gb-os SSD? Nem baj ha még garos, és jóárasított.
¤ R'n'R ¤
-
Exian
addikt
Bocs, ezt nem ide
NA akkor még is, ha már látta valaki
Na most a Win3.11 setup azt mondja nekem, hogy "program too big to fit in memory". 4MB kevés neki? Vagy nem okés a himem.sys-em? Vagy mi egyéb konfig kell hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Kösz, megpróbálom
Amúgy egy laza kis 286os gépet építettem, Harris 25MHz-es CPU-val, 4MB!!! rammal (ez ehhez a konfighoz extra sok ), 210MB-s winyóval (ez is túl nagy hozzá, de a 80MB-os, amit szántam bele, nem jó ).
A kiállítás első működő 286os konfigja lesz... szervezőtársam már küzd a második darabbal, az egy gyári desktop kis gép lesz, ha összejön. A 486os vonal már kész
-
Exian
addikt
Új, vagy alig használt 1.44-es floppyja van valakinek? Gondolom boltban már nem kapható, mivel nem gyártják már vagy 2 éve?! De most asszem elkel nekem pár doboznyi, nem akarom ezt a 8-10db lemezemet nyüstölni mindig (töröl-teleír-töröl-teleír... nem fogják bírni, pedig most kell aktívan nyomnom).
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó jobb minőségű 2.1-es hangfalpárja?
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
blaca83
őstag
Exian Kolléga!
Utána néztem Neked és megvan tökéletes állapotban a C64-em joystickokkal, floppy meghajtóval és játékokkal.
A proci tartó kérdése is megoldható lesz úgy néz ki. Gyűjteni kell még hozzá, de van!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
FuckeR19
senior tag
Srácok, egy olyan megoldás kellene nekem hogy gép bekapcsolása után X idő elteltével automatikusan kikapcsoljon vagy újrainduljon. Mindezt úgy hogy a gép előtt ülő személy ne vegyen észre semmi háttérben futó programot.
Van erre valami megoldás?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
-
NGA
addikt
Szigetvár-Pécs szakasz milyen? Mekkora hó van?
-
-
Exian
addikt
válasz FuckeR19 #55368 üzenetére
Nálam a netkávézóban is így állnak le a gépek, minden nap 19:05kor (mivel 19:00ig lehet netezni). Semmi külső program nem kell hozzá, csak az említett shutdown parancs, amit beraksz egy .bat -ba és azt meghívod időzítve a feladatütemezővel. Ha csak nem turkál a gépen a júzer, nem lát semmit belőle.
Ha szóval is szívatni akarod, leállítás előtt, akkor berakhatsz kapcsolóval szöveget is és akkor 1 percig azt olvassa, utána áll csak le a gép Nálam is így van, leállás előtt 60 másodpercig figyelmeztető szöveg, amit szabadon írhatsz.
Az én shutdown.bat parancsom:
shutdown -s -f -t 60 -c "Az Internet Kavezo most bezar! Koszonjuk, hogy vendegunk volt"
A leállítás folyamata nem szakítható meg, illetve de: futtatásba beírva a shutdown -a parancsot megáll a leállítá folyamata, de ehhez rendszergizda jog kell!
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Keresek minél régebbi, minél retrósabb, minél ócskább monitorokat!
Ha van útban lévő, "amúgy is kuka mellé raknám" típusú monitorod, akkor én most ingyen megszabadítalak eme veszélyes hulladéknak minősülő terméktől!
Egy olyan 4-5-6db jó lenne.
-
-
nesa
veterán
Pecsen ki a legjobb B kat sztar oktato, akinel a legkissebb a bukasok aranya?
-
zsolt19900
őstag
.... és milyen lenne még ha nem készülnének az időjárásra .... :'(
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
s7evcsenko
addikt
Ért valaki itt a NFS megosztáshoz?
A pc-met (win8.1) kellene megosztani routeren keresztül a mediaboxommal, de nem akar összejönni.
Hajlandó vagyok fizetni is 1-2 ezer forintot, ha valaki belövi nekem..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
válasz s7evcsenko #55382 üzenetére
NFS? Samba nem jó neki (Winnyóz hálózat?)
Amúgy csinálsz a gépen egy megosztott mappát, első körben mindenki olvashassa, majd a gép nevét vagy ip-címét megadod a mégyiaboxon.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy eladó ZTE Blade III -m. Dobozában,papírjaival,töltővel és fülessel. Telenoros, karcmentes, fóliás kijelző, szép de nem tökéletes állapot. (króm csík felül picit megkopott 4.2.2 Android. 17 000 KJMF.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Láttam, hogy közületek néhányan szoktak rendelni sportsdirect-ről !Mi most rendeltünk először, csütörtök este adtuk le a rendelést, ma reggel jött az e-mail, hogy átadták a futárnak a csomagot. A kérdésem az lenne, hogy kb. mikorra várható, hogy ideér ? Mik a személyes tapasztalatok ?
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok!
NAS-ban ki van otthon, ill. kérdezhettem volna úgy is, hogy kinek van otthon?
Szeretnék egyet, de nem vagyok 100 %-ig biztos a döntésemben.
Azt, hogy mire jó egy NAS, vágom. Azonban az adatbiztonsági szintekkel nem vagyok teljesen tisztában.Előzetesen arra gondoltam, hogy két lemezzel beérném, sima tükrözéssel. A RAID-es megoldásokat nem igazán ismerem, ha esetleg erről írnátok előnyöket, hátrányokat, akkor azt szívesen venném.
A NAS-okkal kapcsolatban általánosságban is, ha van hasznos infó, jöhet!
Nincs sok tárolni való adatom, 2x2TB-ra gondoltam. 2+ lemezes NAS-t nem szeretnék venni, azok árban már nem nekem valók. Van típus is, amit kinéztem: Synology DiskStation DS213j
Ahogy néztem 100-asból tokkal-vonóval kijönnék. Ez a keret.
Köszi szépen!
-
MrSealRD
veterán
Adatbiztonsági szintek alatt mire gondolsz? Jogosultságkezelés vagy inkább adatvédelem?
Az a NAS amit kinéztél a saját szoftverén keresztül tud jogosultságkezelést és viszonylag bő a szolgáltatási köre.
RAID 0 felejtős, mert ha széthullik a tömb, vagy meghal az egyik HDD akkor bukta van.
RAID 1: Két lemezed van és az adatok tükrözve vannak tárolva. Másolatai egymásnak. Ha kihullik az egyik, semmi gond ott van a másikon minden és a csere hdd-re át lesz másolva minden...A többi RAID típus meg nem érint mert 2-nél több lemez kellene hozzá...ami választott NAS és a keret szempontjából sem járható út.
Otthoni körülmények között szerintem a RAID1-es kétlemezes NAS teljesen jó választás. A választottad topikjába azért lehet benéznék, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel a típussal kapcsolatban...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rnrn
aktív tag
válasz MrSealRD #55391 üzenetére
Köszi a választ, akkor maradok e mellett...
Azt néztem a NAS gyártójának oldalán, hogy az ajánlott merevlemezek közül, a merevlemez gyártók NAS-ba szánt lemezei 5400 és 5900 1/min fordulatosak, szemben a 7200, 10000 1/min értékekkel, amik asztali gépekbe, vagy notikba valók.
Üdv! -
zsolt19900
őstag
vennék 2x1gb ddr1 es asztali gépbe való memóriát, van esetleg valakinek? püzzön lécci
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
MrSealRD
veterán
10K-s lemezek nagyon drága és hangos és nincs belőle 2TB-os verzió. Ez nagyon felejtős.
7200-as gyors ugyan de hangos...és elvileg a nagyobb sebesség miatt nagyobb is az esély az elhalásra. Plusz drágább is.
5400 és 5900-as halk és nem sokban marad el sebességben a 7200-as verziótól. A NAS-ban pedig nem fogod észrevenni a sebességet. A RAID1 miatt egyébként jobb lesz az olvasási sebességed mintha csak 1 lemez lenne benne...A DS213j oldalán írnak egy 100/70 MB/s sebességet. Ezt simán tudja hozni az 5400/5900-as hdd...(Persze azt hozzá kell tenni, hogy gigabites lan-on 100MB/s az elméleti maximum amit kábelen el tudsz érni. Ehhez legalább Cat5e kábel kell. De vannak akik Cat6-ra esküsznek...)
Szerintem ott jönne ki a 7200-es HDD előnye, ha mondjuk 3-5 főnél többen használnátok...talán.
Itt egy link, egy felhőszolgáltató HDD elhalálozási statisztikáiról.:[link]
Szerintem lehet rá alapozni milyen HDD-t érdemes venni...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zsolt19900
őstag
tudtok esetleg arról valamilyen információt, hogy Pécsett és a közelben indul-e valamilyen szociális gondozói/ szociális asszisztensi képzés?
-
válasz s7evcsenko #55396 üzenetére
" share_name=drive:path"
Ide a megfelelő elérési utat írtad?Mutogatni való hater díszpinty
-
s7evcsenko
addikt
azt se tudom mit jelentenek ezek a szavak... én egy az egybe bekopiztam ezt a mondatot
Itt a mappát kellene megadnom, amit meg akarok osztani?nfsshare -o anon=yes share_name=d:Letoltesek
így sem jó... nincs valami magyarázat valahol, hogy pontosan hová mit is kellene behelyettesíteni?
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
zsolt19900
őstag
és keresnék még egy ismerősöm számára 10-12 collos kicsi hordozható számítógépet, esetleg ha ilyesmije van valakinek azt is jelezze püben előny ha nem fekete, hanem pl. fehér vagy csajosan színes
-
HoldChore
tag
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asztalos klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest