- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Exian
addikt
(#55049) NGA: nem, pl. mobiltelefonok 2000 előttről tutira lesznek, mivel faterom, nevelőapám is egykori ősweszteles volt (ők nyitották az első irodát még a Római udvarban '92-ben), és van egy raklapnyi régi cuccuk, így azt bevesszük a körbe.
Illetve menedzser kalkulátorokat tervezem még, ami abban a korban nagyon menő volt
(#55050) Dluinet: ha ha ha, de amúgy igazad van Van itt nálam lent a kezem alatt több PIII is, 1GHz alatt, és éppen most is foglaltak, neteznek rajtuk vendégek! Annak ellenére, hogy lassan inkább már rég múzeumban lenne a helyük... de nincs mit tenni, örüljünk, hogy vannak ezek a gépek is. A legjobb gépeimm is persze itt P4-2.4GHz celeroncsok...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
blaca83
őstag
Tetszik az elképzelés, ha tudok körbenézek, mi van még a "régi kacatokból". Sajnos a régi alkatrészeket Én márvagy kidobtam, vagy leadtam mint "e-hulladék" mert csak foglalták a helyet.
Nem gondoltam, hogy egyszer egy ilyen kezdeményezésnél még jó szolgálatot tehetnének.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Exian
addikt
válasz blaca83 #55057 üzenetére
Bizony, sohasem lehet tudni, hogy mi mikor lesz még jó valamire Nekem speciel sajnos jelenleg főleg csak processzoraim vannak (de abból százas nagyságrendekben), ezért keresek minden más egyebet. 1-2 komplett, működő gépem ugyan van P1-ig, de ez kevés lesz, meg aztán mindenképp kellenek majd egyéb rendszerek bemutatásához is gépek (C64, ami elvileg lesz, meg Amiga, stb). Ja és ami még nagyon necces kérdés, az a monitorok. Nem lenne jó ezekhesz a régi (pl. 286os) gépekhez mai TFT, vagy akár normálisabb CRT monitorok.
Ezért a legnehezebb feladat működő CGA, EGA, Herkules és monokróm monitorok beszerzése lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Tudom, a régi kerámia procik és a mégrégebbi sok aranyat tartalmazó <286os procik aranyáron mennek Kilójáért a legjobb átvevők akár 30-50e Ft / kg közötti árat is adnak.
Hát, nekem van JÓ pár kiló procim... de nagyrészt különbözőek, ezért nincs mit leadnom.
Amúgy meg egyes igazán ritka procikat simán el tudtam és tudok adni 2000 ft és afeletti árakon (pl. egy 286os proci simán érhet annyit, ha ritka fajta).
Én csak a hibás alaplapokat szoktam leadni, azt viszont rendszeresen. Kb. 600 Ft / db árat kapok értük.
Na és most "gyerekek", kezdjetek drukkolni: a kiállítás egyik darabját kezdem renoválni, életrekelteni. Nem lesz egyszerű feladat, először egy ALAPOS savmentesítést kell végrehajtanom, addig nem mertem még csak próbaképpen sem bekapcsolni:
Ölég alaposan megette az akku savja Ez a jelenség nem egy, nem kettő, hanem nagyon sok régi alaplap és laptop alaplapját nyírbálja ki rendszeresen Sokszor menthetetlenül, amikor annyira szétmar bizonyos szálakat, alkatrészeket. Ennél azért bizakodom, szerintem nem ette annyira meg.
Ez egy 286os gép lesz egy 12MHzen ketyegő procival, Isten tudja mennyi memóriával. Van rajta vagy 50 kis memóriakoceka Nem tudom hány bájtosak lehetnek... majd bekapcsoláskor kiderül, HA életre kel.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Hellótok!
Vennék PC házat táp nélkül. De ha van hozzá jó áron, akkor meghallgatom. Ne legyen kicsi a ház. Core2Duo konfig lesz benne. Csak keddi (január 14) átvétellel.
Továbbá vennék még: LowProfile-os PCI-E VGA-t 512MB RAM-mal, webkamerát win7 komp. (nem Tesco-sat), nem lestrapált DvD-írót.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
És hoppá, most kapcsolok csak, hogy ilyen alap holmim sincs, mint pl. AT-s billentyűzet Van valakinek olyan, amit tudna biztosítani akár örökbe, akár csak kölcsönbe? Talán van PS2-es bill.ről átalakító, de szintén jobban nézne ki korabeli, akár kattogós mikrokapcsolós AT billentyűzet, mint mai modern bill. visszabutítva.
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy felesleges ATX méretű alaplapos doboza? -
Exian
addikt
Na előjött az első gond, nincs megfelelő monitorom a 286os gép beröffentéséhez Van valakinek EGA/CGA monitorja, vagy átalakítója sima VGA monitorhoz? Mert ugye itt már eleve a csatlakozó sem 15 pines...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Van egy monitorom asszem. Monokróm, smaragd színű (lehet rosszul írom, nem értek hozzá, fekete alapon smaragd színű betűk ). Nem tudom megy-e, de oda tudom adni, hogy megnézd. Ha nagyon szeretnéd a belvéros közelébe el is tudom vinni jövő héten, ha megbeszélünk egy időpontot.
-
NGA
addikt
Értem. Azért kérdeztem, mert van baromi sok walkmanom a 80-as évekből - sony fémtokos ritkaságok - discman is, aztán boombox, ritka régi gördeszka is pl, meg olasz crossbmx szintén a 80-as évekből. Aztán van quartzjáték is talán 8-10 db, meg régi játékok. Azért kérdeztem, hogy csak elektronikai,vagy retro kiállítás lesz-e.
-
Exian
addikt
Köszi előre is, mindenképp kell majd 1-2 ilyen működő monitor, attól függetlenül, hogy ez a gép így hirtelen nem akar beindulni. Tápja önmagában elindul, de amint rá van dugva az alaplap, már a táp sem kapcsol be. De azért bízom benne, hogy lesz másik működő XT vagy 286os gép.
Hét elején megkereslek valamikor! Kösz!
-
Exian
addikt
Háááát én első körben konkrétan számítógép kiállításra gondoltam Nem vegyes retro kiállításra. Az túl nagy falat lenne. Persze, akkor annyiból lenne egyszerűbb, hogy nem kéne sok működő régi PC Lenne az is, meg más is, de... szerintem a csak számítógépes fog először megvalósulni, aztán meglátjuk, milyen az érdeklődés, utána lehet egy full-retro kiállítást is szervezni
-
chungee
addikt
Nekem is van őskori moncsim. Ilyen a csatival rendelkezik, csak az a baj, hogy fekete-fehér. Odaadom, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Vadul keresek a városban "hdmi male to hdmi male" adaptert, tehát nem kábelt, mert csak ilyen rövid cucc elég, sőt, egy kb. 5 grammos cuccot kötne a tv-hez, simán meg is tartaná. Michromban nincs, a media marktban csak hd ready van, nekem meg full hd kéne. Lécci, lécci valaki mondjon egy lelőhelyet!
Ilyen egyébként: http://www.hiconn.ru/details.asp?id=132&p=135
-
-
Exian
addikt
Szerintem a táp az jó, a lappal lesz valami gond. Ja és nem jó akármilyen táp bele De azért kösz. Nekem is van több működő AT tápom. Végül is a mérete elvileg ugyan az, csak a kábelezése/csatlakozója más, de max. átkábelezem a csatlakozóját, ha netán kiderül, hogy a lap jó és a táp a gyenge.
-
-
Exian
addikt
Ahogy néztem, egyedül az alaplapra menő csatlakozója egyedi, nem két AT csatiból áll, mint a szabványos AT tápcsatlakozók (egymás mellé kellett ugye rakni...), hanem 1db van, de ahogy nézem a kábelek ugyanazok, tehát át tudom drótozni, ha kell. De még nem tudom, hogy a táp a rossz vagy az alaplap (lehet simán, hogy a táp, lehet, hogy terheletlenül beindul de amikor az alaplap leterhelné, akkor már nem: épp a minap jártam így egy mai, normál ATX géppel, táp külön indult, még 1db winyót meg 1db ODD-t betudott hajtani, de ha az alaplap rá volt dugva, akkor már se kép se hang, meg se nyikkant...).
De ettől függetlenül lehet, hogy szükség lesz 1-2 működő AT tápra, mert amik nekem vannak, kitudja azok is mennyire működnek, meg ha lesznek konfigok mondjuk táp nélkül, akkor mindenképp kell.
-
-
Amennyire én tudom, tekercs vagy kondenzátor.
Ha amúgy megy, de leáll, akkor a 220 pufert, meg bizonyos FSP-knél a két hűtőborda közötti 47uF visszacsatoló kondit érdemes cserélni. Meg a kimeneti szűrést, ha őúpos valami.
Persze mástól is meg tud állni, ha terhelést kap...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Exian
addikt
Ha tud valaki szerezni/adni nekem proci tartó tálcákat, azt nagyon megköszönném! Sör-csoki árfolyamon jöhet akármennyi! Elkezdtem az antik procijaimat leltárba venni és sajnos egy nagy része a CPU-knak ömlesztve volt egy dobozban, aminek következtében a lábaik szerte-széjjel állnak, némelyiknek le is törött 1-2 lába
Úgyhogy kellene az összes procimhoz tartótálca. Ilyesmi, vagy hát bármilyen fajta jó lenne.
-
blaca83
őstag
Olyan műanyagot amibe egyesével tudod belerakni, olyat tudok adni egy marékkal biztosan, hogyha kell.
De megkérdezem ezt a "tálcás megoldást" is.....
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
FuckeR19
senior tag
Tudnátok valami programot ajánlani mivel könnyen félbe lehet kapni 1 videót (vagy levágni a végéből x percet)?
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
air
nagyúr
válasz FuckeR19 #55095 üzenetére
VirtualDub
A legjobb. Egyszerű, mint a faék. Könnyen használható, nem 1000TB-os. Videóvágásra, konvertálásra a legalkalmasabb.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Exian
addikt
VirtualDub valóban jó, ha megfelelő a fájlformátum és ismeri is. Van MPEG-es verziója is, de tapasztalatom szerint sok formátumot nem támogat még avi-n belül sem.
Én még egyet ajánlok: Avidemux. Kicsit bugosabb, mint a VirtualDub, viszont sokszor jártam már úgy, hogy ez simán megette és kezelte azt a videót, amit a VD nem.
Ha pedig fájlformátum probléma van, esetleg nem ismeri a VD, akkor konvertáld át a videódat a minden formátumból-formátumba konvertáló Format Factory-val. Utána megeszi.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Még mindig vennék:
PC házat táp nélkül. De ha van hozzá jó áron, akkor meghallgatom. Ne legyen kicsi a ház. Core2Duo konfig lesz benne. Csak keddi (január 14) átvétellel.
Továbbá vennék még: LowProfile-os PCI-E VGA-t 512MB RAM-mal, webkamerát win7 komp. (nem Tesco-sat), nem lestrapált DvD-írót, 2.1-es hangfalszettet
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest